Vertrek data

Van Tot Dagen Leeftijd Prijs Meldingen Verblijf Vervoer Verzorging Boeken
20-12-2024 27-12-2024 8 50 - 69 jr
Groepssamenstelling:
€ 2369 Volpension Boek
20-12-2024 27-12-2024 8 50 - 69 jr
Groepssamenstelling:
€ 2589 Volpension Boek
17-01-2025 24-01-2025 8 45 - 59 jr
Groepssamenstelling:
€ 2169 Volpension Boek
17-01-2025 24-01-2025 8 45 - 59 jr
Groepssamenstelling:
€ 2389 Volpension Boek
24-01-2025 31-01-2025 8 50 - 65 jr
Groepssamenstelling:
€ 2199 Volpension Boek
24-01-2025 31-01-2025 8 50 - 65 jr
Groepssamenstelling:
€ 2419 Volpension Boek
14-02-2025 21-02-2025 8 25 - 39 jr
Groepssamenstelling:
€ 2259 Volpension Boek
14-02-2025 21-02-2025 8 25 - 39 jr
Groepssamenstelling:
€ 2479 Volpension Boek
21-02-2025 28-02-2025 8 40 - 55 jr
Groepssamenstelling:
€ 2259 Volpension Boek
21-02-2025 28-02-2025 8 40 - 55 jr
Groepssamenstelling:
€ 2479 Volpension Boek
07-03-2025 14-03-2025 8 25 - 39 jr
Groepssamenstelling:
€ 2199 Volpension Boek
07-03-2025 14-03-2025 8 25 - 39 jr
Groepssamenstelling:
€ 2419 Volpension Boek
14-03-2025 21-03-2025 8 50 - 65 jr
Groepssamenstelling:
€ 2199 Volpension Boek
14-03-2025 21-03-2025 8 50 - 65 jr
Groepssamenstelling:
€ 2419 Volpension Boek

Wel inbegrepen

Vervoer
Vliegticket o.b.v. standaard klasse (vanaf Amsterdam)
☑ Ruimbagage à 20 kilo p.p.
☑ Transfer luchthaven-verblijf v.v.
☑ Transfer naar alle inbegrepen activiteiten

Verblijf
☑ Verblijf in een traditionele Vandrarhem (groepshuis)
☑ Verblijf in een gedeelde of eigen kamer
☑ Bedlinnen en handdoeken
☑ Verzorging o.b.v. Volpension
☑ Onbeperkt koffie en thee in de accommodatie

Vermaak
☑ Bezoek bevroren watervallen
☑ Bezoek Kolåsens Lappkapell
☑ Houtgestookte sauna (dag 4)
☑ IJsvissen
☑ Skiën, snowboarden of langlaufen in Åre-Björnen
☑ Sledehondentocht
☑ Sneeuwschoenwandeling
☑ Sneeuwscootertocht + verzekering met eigen risico
☑ WinterBBQ
☑ Nederlandstalige, lokale reisleiding

 

Niet inbegrepen

Verblijf
☐ Optioneel: eigen stuga (tegen een toeslag)

Vermaak
☐ Optioneel: dag 6  |  Ski set + pas (vanaf €75)
☐ Optioneel: dag 6  |  Langlauf set + pas (ongeveer €39)
☐ Optioneel: gebruik houtgestookte sauna (prijs op aanvraag)

Overig
☐ Administratiekosten à €20
☐ Consumentenbijdrage SGR à €5
☐ Persoonlijke uitgaven
☐ Optioneel: Verzekeringen

* Eerder met ons op reis geweest?
Dan vervallen de administratiekosten!

** Indien de vlucht niet meer beschikbaar is in de standaard klasse wordt een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Legenda

= aanbieding

= gegarandeerd vertrek

= last-minute

= topvakantie

= beschikbare reis

= volgeboekt

= op aanvraag

= vliegtuig

= bus

= eigen vervoer

= boot

= trein

= groepssamenstelling

= single kamer

= gedeelde kamer

Single Reis Zweden, Winter Experience Lapland

Voor de liefhebber van een echte winter hebben wij een special treat voor jou. Krakende witte sneeuw, bevroren wateren, vastgevroren mist en het Noorderlicht die het landschap omtoveren tot een andere wereld. Deze Single Reis Zweden Winter Experience Lapland heeft het allemaal. Alle excursies zoals een sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandeling en sledehondentocht zijn inbegrepen! Geniet deze winter van een echte Scandinavische winter in Zweeds Lapland…

Nog nooit heb je zoiets moois gezien. Tijdens deze expeditie nemen wij je mee naar de wondere wereld van Zweeds Lapland, het ongerepte Kallsedet. Het weergaloze landschap, de pure natuur, de rust en stilte en de uitgestrektheid maakt dit gebied tot een van de mooiste sneeuwbestemmingen van Zweden. Hier vind je het echte Nordic-gevoel. Alle facetten van een echte winter zijn hier aanwezig. Zo maken we een mooie tocht met de sneeuwscooter, vis je in stilte je maaltijd bij elkaar op de dikke laag ijs tijdens het ijsvissen, laten we ons de bergen inleiden tijdens het langlaufen en de sneeuwschoenwandeling, trekken we met de sledehonden de prachtige winterwereld in en gaan we skiën in het meest beroemde Zweedse wintersportdorp Åre.

Tijdens deze avontuurlijke winterreis zullen spectaculaire activiteiten worden afgewisseld met gezelligheid en typisch Zweedse gebruiken. Zo verblijven we in een groepshuis, gelegen aan een groot meer met schitterend uitzicht op de bergen. Door de unieke ligging van dit gebied is tevens met regelmaat het noorderlicht te aanschouwen.

We verblijven op basis van Volpension. ’s Avonds worden er lekkere gerechten bereid, geniet je van een vers gemaakt soepje en een winterBBQ in de grill hut tijdens deze reis mag natuurlijk niet ontbreken. De Nederlandse reisleiding en eigenaren zullen er voor zorgen dat het jou aan niets zal ontbreken.

Een bijzondere winterbeleving vol bucketlist ervaringen!

 

Highlights
❅  Alle gave excursies zijn inbegrepen in de reissom!
❅  Grote kans om het Noorderlicht te spotten
❅  Een te gekke sledehondentocht door het witte landschap
❅  Actie tijdens de sneeuwscootertocht
❅  Winter barbecue in de typisch Zweedse grillkåtan
❅  Nederlandse, lokale reisleiding
❅  Verblijf op basis van Volpension, inclusief koffie en thee

 

 

Algemeen

 

‘Alles mag, niets hoeft’

Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis. Bij deze reis is het programma vol met te gekke activiteiten al goed ingevuld, maar er zitten altijd vrije momenten in. Tijdens deze momenten kun je zelf beslissen wat je wilt doen. Je hebt hierdoor de mogelijkheid om je eigen draai aan de vakantie te geven. Meedoen met een activiteit is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niet hoeft’: het is tenslotte jouw vakantie!

Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.

 

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast en avontuurlijk bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

 

Reisleiding

De reisleiding voor deze reis zal worden verzorgd door de Nederlandse eigenaren van de accommodatie. Op de luchthaven van de bestemming word je door de reisleiding verwelkomt. Je kunt de reisleiding 24/7 bereiken, alle organisatorische zaken worden uit handen genomen en hij/zij zal jou ter plaatse wegwijs maken.

 

Meetingpoint

Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint op de luchthaven waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. De reisleiding reist tijdens deze reis niet met je mee: hij/zij is al op de bestemming en zal jou en de groep op het vliegveld verwelkomen. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisbescheiden welke je voor vertrek per e-mail zult ontvangen.

Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers. Wanneer dit het geval is, word je hierover geïnformeerd voor je de bevestiging van ons ontvangt.

 

Reisdocumenten

Voor deze wintervakantie naar Zweden dien je in het bezit zijn van een geldige legitimatie. Dit kan een geldig paspoort zijn of een geldige identiteitskaart. Dit document dient nog geldig te zijn aan het einde van je vakantie, bij terugkomst in Nederland.

 

Reisadvies

Meer informatie over het reisadvies naar deze bestemming, vind je hier.

Ruimbagage, vliegbelastingen en vluchttoeslagen

Bij deze reis is 20 kg ruimbagage inbegrepen, naast de toegestane handbagage. Toeslagen zoals luchthavenbelasting en vliegbelasting zijn, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, inbegrepen in de reissom.

Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op duurdere vliegtickets. Wanneer er sprake is van een afwijkende tariefklasse, kan het voorkomen dat er een vluchttoeslag van toepassing is. Om eventuele toeslagen te voorkomen, verzoeken we je vroegtijdig te boeken! Mocht er sprake zijn van een vluchttoeslag, zullen wij dit uiteraard eerst met je overleggen.

 

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis ‘Vertrekgarantie’. Je kunt dit terugvinden in het overzicht ‘Data en Prijzen’.
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

 

Allergie, medicatie en overige belangrijke zaken

Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, een fysieke of mentale beperking? Dan ben je verplicht dit aan te geven op het boekingsformulier bij ‘Opmerkingen’.

Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld, maar het is van belang dat wij hiervan op de hoogte worden gesteld bij het maken van de boeking. Wij verwijzen je graag naar de voorwaarden die hiervoor gelden. Andere belangrijke zaken waarvan wij op de hoogte dienen te zijn en invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis, vragen wij je dit eveneens bij ‘Opmerkingen’ te plaatsen.

 

Betalingsvoorwaarden

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

 

Verzekeringen

Bij deze reis is een reisverzekering inclusief wintersportdekking verplicht. Mocht je deze niet hebben, kun je deze direct bij je boeking afsluiten. Zonder reisverzekering inclusief wintersportdekking kun je aan enkele activiteiten niet deelnemen. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking ook is afgesloten. Naast de reisverzekering raden wij ook aan een annuleringsverzekering af te sluiten, zodat je goed verzekerd op reis gaat.  Mocht je zelf geen (doorlopende) reis- en/of annuleringsverzekering hebben, kun je deze tegelijk met het boeken afsluiten. Je kunt dit aangeven op het boekingsformulier.

Kallsedets Fjällcenter

Het Fjällcenter met Eko-Silver label van Tripadvisor, ligt ten noorden van het alom bekende wintersportgebied Åre, centraal gelegen tussen de vliegvelden van Trondheim en Åre/Östersund. Door deze ligging waan je je ook in april nog in een winter-wonderland. Deze locatie sluit aan bij de winterbeleving die je krijgt tijdens deze reis, ver weg van alle hordes toeristen. Het groepshuis ligt aan een groot meer met een schitterend uitzicht op de bergen. Door de unieke ligging is met grote regelmaat het Noorderlicht te bewonderen!

 

Faciliteiten en kamers

We verblijven op de kamers in de ‘Vandrarhem’: het groepshuis welke beschikbaar is voor onze groep. In het groepshuis zijn minimaal 5 kamers beschikbaar (single en enkele meerpersoonskamers). Bedlinnen is op alle kamers aanwezig. Het sanitair bestaat uit 3 douches en 4 toiletten, waarbij ook de handdoeken aanwezig zullen zijn! Tijdens deze reis is er plaats voor 8 reizigers.

Het groepshuis heeft een gedeelde woonkamer met tv, een grote, volledig uitgeruste keuken en Wi-Fi-verbinding. Wil je gebruik maken van de wasmachine en/of droger? Dan kan dit tegen een kleine vergoeding. Op het terrein zijn onder andere een kleine supermarkt en het fjällcafé te vinden. Hier kun je gezellig een drankje doen, een goed boek lezen of wat snacken. Ook kun je de sauna huren (tegen betaling) om lekker te ontspannen.

Bij deze reis heb je de keuze uit drie verschillende kamertypes:

Gedeelde kamer
Kies je voor een gedeelde kamer? Dan deel je de kamer met maximaal 3 andere reizigers van hetzelfde geslacht. De sanitaire voorzieningen (3 douches, 4 toiletten) deel je met alle reizigers in het groepshuis. Dit zijn enkel reizigers van onze groep.

Single kamer
Wil je liever een eigen slaapruimte, maar vind je het geen probleem om het sanitair (3 douches, 4 toiletten) te delen met je medereizigers uit de groep? Boek dan een single kamer in het groepshuis.

Eigen stuga (op aanvraag)
Kies je voor een eigen stuga, dan heb je een eigen huisje tot je beschikking met slaapkamer en sanitair. Mocht je hier interesse in hebben, kun je dit tegen een toeslag (€130 toeslag bovenop de prijs van een single kamer) bijboeken op het boekingsformulier van een single kamer. Wij zullen contact met je opnemen over de beschikbaarheid, per datum zijn er een paar beschikbaar. Staat de mogelijkheid niet meer op het boekingsformulier? Dan zijn de stuga’s helaas niet meer beschikbaar bij de door jou gekozen datum.

 

Verzorging

We verblijven op basis van Volpension. Dit houdt in dat zowel het ontbijt, de lunch en het diner zijn inbegrepen. De lunch zal zijn in de vorm van een lunchpakket, zodat je deze mee kunt nemen naar een excursie. Het diner zal plaatsvinden in het Fjällcafé in de vorm van een lekkere maaltijd en vaak met een huisgemaakte dessert. Tijdens het diner is water inbegrepen. In het groepshuis is onbeperkt koffie en thee beschikbaar.

 

.

Dag 1
Vandaag gaat het winterse avontuur echt beginnen. We verzamelen op Schiphol en vliegen naar Åre-Östersund of Trondheim in Noorwegen. Hier word je ontvangen door onze Nederlandstalige reisleiding, waarna zij jou en de groep met de transfer naar de accommodatie in Kallsedet brengen. In de avond genieten we van een welkomstdiner en de kennismaking en maken we er een gezellige avond van.

Dag 2
Wie vangt de eerste bergforel in het meer? Vandaag gaan we ijsvissen. We pakken onze spullen, kleden ons warm aan en maken op de sneeuwschoenen een tocht naar het meer. We betreden de dikke laag ijs die op het meer ligt, nemen onze boren mee en maken een gat en gaan proberen om de forellen te vangen. ’s Avonds gaan we weer gezellig relaxen en eten in de grillhut, waarbij we onze zelf gevangen vis kunnen bereiden.

Dag 3
Maak je klaar voor actie! Er staat een indrukwekkende sneeuwscootertocht op het programma, maar eerst brengen we een bezoek aan de bevroren watervallen. Je zult versteld staan! We eten op locatie gezamenlijk een hapje om wat energie op te doen voor één van de hoogtepunten van deze reis. We maken onder leiding van een lokale gids een prachtige tocht gemaakt door het witte wonderland van zo’n 3 uur. Heb je je rijbewijs? Dan mag je (in een speciaal thermo-overall) plaatsnemen achter het stuur. Je gaat gezellig met z’n tweeën op een sneeuwscooter, waarbij je allebei zo’n anderhalf uur achter het stuur zit. Wat een uitzicht!

Dag 4
Trek vandaag de sneeuwschoenen maar aan, want we gaan een fantastische sneeuwschoenwandeling maken door de mooie witte omgeving van Kallsedet! De tocht zal ongeveer 4 uur duren. De tocht zal beginnen op het sneeuwscooterpad en zich daarna vervolgen in de diepe sneeuw (afhankelijk van het weer). Geniet van de prachtige, witte omgeving en de rust. Na de sneeuwschoenwandeling zorgen we ervoor dat de houtgestookte sauna opgestookt is, zodat we lekker kunnen opwarmen op een Zweedse manier. ’s Avonds zal er weer een heerlijke maaltijd voor ons worden bereid, spelen we ’s avonds een spelletje of heb je lekker tijd voor jezelf.

Dag 5
Haal de skispullen maar tevoorschijn! Vandaag gaan we skiën, snowboarden of langlaufen in het gebied Åre-Björnen. Het skigebied ligt in Jämtland en is een uitgebreid gebied met 91 km aan pistes en heel toegankelijk voor zowel beginners als voor de gevorderde wintersporters. Tijdens de reis kun je aangeven of je kiest voor een dagje skiën, snowboarden of langlaufen.

Dag 6
Vandaag hebben we een rustige dag in en rond Kallsedet. We rijden naar Kolåsen, waar we een Samische Kolåsens Lappkapell bezoeken. Verder kan je lekker gaan doen waar je zin in hebt. Zo kun je bijvoorbeeld sneeuwschoenen lenen voor een tocht in de prachtige omgeving, gaan ijsvissen, sleetje rijden of leen een boek en relax in het Fjällcafé. Ook kun je de sauna huren (tegen betaling) om lekker te ontspannen.

Dag 7
Bij deze winterse vakantie hoort natuurlijk een sledehondentocht. We worden voorgetrokken door echte sneeuwhusky’s, die niet kunnen wachten om ons mee te nemen. We maken een prachtige, lange tocht door het winterse landschap. Wat een avontuur! Opwarmen doen we me een drankje in een warme hut. Op de terugweg bezoeken we de Chokladfabrik åre, waar je alle denkbare soorten chocolade kunt kopen.

Dag 8
Helaas is dit alweer de laatste dag van dit onvergetelijke avontuur. We worden met een transfer terug naar het vliegveld gebracht vanwaar we weer terug naar Schiphol vliegen.

Noorderlicht
De kans is aanwezig dat we het Noorderlicht gaan zien, zoals dit bij eerdere reizen ook het geval is geweest. Je krijgt van de reisleiding aan het begin van de uitleg over het Noorderlicht en de tips en tricks over het maken van de perfecte foto’s en beste filmpjes. Zodra het Noorderlicht wordt gespot, laten we alles uit onze handen vallen en het enige wat je hoeft te doen is het pakken van je camera. Geniet van dit bijzondere natuurverschijnsel.

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen in verband met weersomstandigheden en of organisatorische redenen. Het kan hierdoor bijvoorbeeld voorkomen dat een activiteit op een andere dag zal plaatsvinden. Als de sneeuwconditie en/of weersomstandigheden ons tegenwerken, kan het zijn dat de sneeuwscootertocht 2 uur duurt.

** De huur van het ski/langlauf materiaal is niet inbegrepen, evenals de skipas.

Kallsedet, Zweeds Lapland