Vertrek data

Van Tot Dagen Leeftijd Prijs Meldingen Verblijf Vervoer Verzorging Boeken
07-09-2024 14-09-2024 8 40 - 55 jr
Groepssamenstelling:
47, 49
52, 53
€ 1619 Vlgs programma Boek
07-09-2024 14-09-2024 8 40 - 55 jr
Groepssamenstelling:
47, 49
52, 53
€ 1719 Vlgs programma Boek
21-09-2024 28-09-2024 8 35 - 49 jr
Groepssamenstelling:
38, 40, 43
€ 1599 Vlgs programma Boek
21-09-2024 28-09-2024 8 35 - 49 jr
Groepssamenstelling:
38, 40, 43
€ 1699 Vlgs programma Boek
12-10-2024 19-10-2024 8 45 - 59 jr
Groepssamenstelling:
52, 59
56
€ 1589 Vlgs programma Boek
12-10-2024 19-10-2024 8 45 - 59 jr
Groepssamenstelling:
52, 59
56
€ 1689 Vlgs programma Boek
02-11-2024 09-11-2024 8 40 - 55 jr
Groepssamenstelling:
51
49
€ 1549 Vlgs programma Boek
02-11-2024 09-11-2024 8 40 - 55 jr
Groepssamenstelling:
51
49
€ 1649 Vlgs programma Boek

Wel inbegrepen

Vervoer
☑ Chartervlucht vanaf Amsterdam
☑ 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage
☑ Luchthavenbelasting en vliegbelasting
☑ Transfer luchthaven-accommodatie v.v. en tijdens de excursies

Verblijf

☑ Verblijf in een privé groepsaccommodatie met zwembad
☑ Verblijf in een single- of gedeelde kamer
☑ Verzorging volgens programma

Vermaak
☑ 3 fietstochten incl. E-bike en begeleiding (incl. 4 dagen fietshuur)
☑ 2 wandeltochten incl. begeleiding
☑ Korte stadswandelingen in Guadalest, Albir en Altea
☑ 5 uitgebreide Spaanse lunches incl. drankjes tijdens de excursies
☑ Spaanse avond met Paella Valenciana, BBQ en lokale wijnen/bieren
☑ Rondleiding en proeverij bij wijnbodega
☑ Welkomstpakket met streekproducten
 Nederlandse reisleiding

Niet inbegrepen

Vermaak
☐ Optioneel: Bij te boeken excursies

Overig
☐ Administratiekosten à €20
☐ Consumentenbijdrage SGR à €5
☐ Persoonlijke uitgaven
☐ Optioneel: Verzekeringen

Eerder met ons op reis geweest?
Dan vervallen de administratiekosten!

Legenda

= aanbieding

= gegarandeerd vertrek

= last-minute

= topvakantie

= beschikbare reis

= volgeboekt

= op aanvraag

= vliegtuig

= bus

= eigen vervoer

= boot

= trein

= groepssamenstelling

= single kamer

= gedeelde kamer

Single Reis Sportief en Bourgondisch Spanje

Ontdek de schoonheid van de Costa Blanca, ontmoet andere singles met dezelfde interesses en geniet van de Spaanse levensstijl. Deze reis is een heerlijke balans tussen sportief en actief bezig zijn en genieten van de Spaanse gastronomie. Op de fiets en al wandelend ontdekken we de regio rondom de Costa Blanca: van het ruige binnenland met charmante dorpjes en wijngaarden tot de prachtige kustlijn met azuurblauwe baaien en mooie stranden. Onderweg maken we kennis met heerlijke lokale gerechten en Spaanse wijnen. Dat wordt genieten, Viva España!

Het achterland van de beroemde Costa Blanca is schitterend met prachtige bergen, leuke dorpjes en mooie natuur. In het voor- en najaar een ideale omgeving voor de sportieve levensgenieter. Onze Nederlandstalige gids neemt ons mee op de E-bike en te voet en met elkaar ontdekken we de diversiteit van deze regio. De ene dag zitten we in de bergen en genieten van ruige rotsformaties, natuur en kleine Spaanse dorpjes. De andere dag kijken we uit over het helderblauwe water van de Middellandse Zee met haar bekende badplaatsen.

Op vijf dagen staan er sportieve activiteiten gepland: op drie dagen springen we op de fiets (E-bike) en maken we mooie tochten tussen de 45 en 80 kilometer. Ook gaan we twee dagen wandelen (10-12 kilometer) tussen de heuvels en bergen in het binnenland. Onze reisleider laat jullie de mooiste plekjes zien en na de sportieve activiteiten kun je heerlijk ontspannen in ons eigen Spaanse vakantiehuis met privézwembad en zonneterras met een geweldig uitzicht over de bergen.

Als je in Spanje bent wil je vooral ook genieten van de heerlijke Spaanse levensstijl met lekker eten en drinken. Dat zit tijdens deze reis wel goed, want de fietstochten en wandelingen worden in Bourgondische stijl uitgevoerd met onderweg dagelijks een uitgebreide Spaanse lunch met regionale specialiteiten incl. drankjes. Verder bezoeken we een wijnbodega waar we kennis maken met de lekkerste lokale wijnen en hebben we een gezellige Spaanse avond incl. Paella, een BBQ, wijn en bier.

Ga jij met ons mee om sportief en Bourgondisch te genieten van het mooie Spanje?

 

Highlights
☀  Privé accommodatie met eigen zwembad
☀  Inclusief drie fietstochten met E-bike
☀  Begeleide wandelingen door prachtige gebieden
☀  Inclusief meerdere bourgondische maaltijden en bezoek wijnbodega
☀  Enthousiaste Nederlandse reisleiding

 

Algemeen

 

‘Alles mag, niets moet’

Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets moet’. Het is tenslotte jouw vakantie!

Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod. Denk hierbij aan een leuke excursie, een tip voor een horecalocatie of roomservice.

 

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis. We reizen naar deze bestemming met groepen tussen 5 en max. 12 personen.

 

Reisleiding

Het succes van onze reizen is mede te danken aan onze enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Tijdens deze reis werken we samen met een lokale reisleider die zelf in deze regio woont en de omgeving perfect kent. Hij zal de groep opvangen op de luchthaven van Alicante of Valencia en is de begeleider tijdens de fietstochten en wandelingen en is ook tijdens de Spaanse avond aanwezig. Uiteraard heeft de reisleider ook voldoende extra tips voor leuke restaurantjes en evt. optionele excursies. Na het dagprogramma gaat de reisleider naar zijn eigen huis, maar is in geval van dringende vragen/hulp altijd bereikbaar.

 

Meetingpoint

Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisbescheiden welke je voor vertrek per e-mail zult ontvangen.

In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jou dan op het vliegveld verwelkomen.

Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander vluchtschema volgt dan de rest van de deelnemers.

 

Reisdocumenten

Voor deze vakantie naar Spanje, dien je in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (of Belgisch) paspoort of ID-kaart. Mocht je een andere nationaliteit hebben, raden wij je aan contact op te nemen met de ambassade van Spanje voor de juiste informatie.

 

Reisadvies

Meer informatie over het reisadvies naar deze bestemming, vind je hier.
Deze reis is inclusief drie fietstochten (met E-bike) tussen 45 en 80 kilometer en enkele wandelingen van 10-12 kilometer door heuvel-/bergachtige gebieden. De reis is gericht op de wat meer sportieve reiziger en een goede basisconditie is dus vereist.

 

Ruimbagage en luchthavenbelasting

Bij deze reis is 20 kg ruimbagage inbegrepen, naast de toegestane handbagage. Toeslagen zoals luchthavenbelasting en vliegbelasting zijn, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, inbegrepen in de reissom.

 

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis ‘Vertrekgarantie’. Je kunt dit terugvinden in het overzicht ‘Data en Prijzen’.
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

 

Allergie, medicatie en overige belangrijke zaken

Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie of heb je fysieke-, mentale en/of andere gezondheid gerelateerde problemen? Dan ben je verplicht dit aan te geven op het boekingsformulier bij ‘Opmerkingen’.

Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld, maar het is van belang dat wij hiervan op de hoogte worden gesteld bij het maken van de boeking. Wij verwijzen je graag naar de voorwaarden die hiervoor gelden. Andere belangrijke zaken waarvan wij op de hoogte dienen te zijn en invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis, vragen wij je dit eveneens bij ‘Opmerkingen’ te plaatsen.

 

Betalingsvoorwaarden

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

 

Verzekeringen

Wij raden je aan om een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten, zodat je goed verzekerd op reis gaat. Mocht je zelf geen (doorlopende) reis- en/of annuleringsverzekering hebben, kun je deze tegelijk met het boeken afsluiten. Je kunt dit aangeven op het boekingsformulier.

Casa Lola Callosa

In het bergdorpje Callosa d’en Sarria ligt het sfeervolle Spaanse huis Casa Lola Callosa. In dit dorpje in het binnenland bij de Costa Blanca ervaar je nog het échte Spaanse leven met oude dorpsbewoners die op een bankje met een drankje het leven bespreken en een spelletje spelen. Ook de groepsaccommodatie zelf straalt historie en charme uit. Het is dé ideale uitvalsbasis voor kleine groepen vanaf 5 tot max. 12 personen. Vanuit hier gaan we via zorgvuldig uitgekozen fiets- en wandelroutes de prachtige omgeving én gastronomie van de Costa Blanca en haar binnenlanden ontdekken.

 

Faciliteiten

Het huis bestaat uit drie verdiepingen. Iedere verdieping beschikt over een of twee badkamers (5 in totaal) en een keuken. Een perfect verblijf dus voor gasten die af en toe ook zelf eens willen koken. Overigens zijn er ook gewoon genoeg restaurantjes en winkels in het dorpje aanwezig. Het dakterras biedt een prachtig uitzicht op de bergen. In de avond zie je de zon langzaam achter deze toppen dalen en kun je genieten van de prachtige kleuren aan de hemel.

In de woonkamer is een tv en airco aanwezig. Daarnaast is er een goede Wi-Fi verbinding. Het privézwembad is dé plek om te relaxen. De buitenkeuken bij het zwembad met de lange eettafels is een ideale plek voor het ontbijt, het diner of een drankje ’s avonds. Je kunt hier genieten van aangename avonden. Lekker lang tafelen of samen een spelletje spelen. Hier vindt 1 x per week ook de Spaanse avond plaats.

 

Kamers

Deze groepsaccommodatie beschikt over 9 eenvoudige karakteristieke kamers verdeeld over drie verdiepingen. Op elke verdieping bevinden zich 1 of 2 badkamers met douche en toilet voor gezamenlijk gebruik.

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Wanneer je kiest voor een eigen kamer, heb je een 2-persoonskamer voor alleengebruik tot je beschikking. Vind je het gezelliger om een kamer te delen? Dan deel je een kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een slaapkamer met twee losse bedden.

 

Verzorging

We starten de dag met een lekker ontbijt. Iedere ochtend staan er verse broodjes, diverse soorten beleg, yoghurt, fruit en verse jus d’orange klaar. De tafel moet wel zelf gedekt en afgeruimd worden en koffie kan gezet worden in de keuken. Er is geen personeel aanwezig voor de ontbijtservice. Verder zijn tijdens deze reis 5 x uitgebreide Spaanse lunch incl. drankjes tijdens de excursies inclusief. Voor het diner (excl.) kunnen we terecht in leuke restaurantjes in de omgeving, de reisleider is lokaal goed bekend en kan jullie de beste tips geven. Ook heb je de mogelijkheid om zelf wat lekkers te maken in de keuken van onze accommodatie. 1 x per week is er een gezellige Spaanse avond met Paella Valenciana, BBQ, lokale wijnen en speciaalbieren inclusief.

De vakantie begint op het afgesproken meetingpoint, waar jij je reisgenoten zal ontmoeten. Deze informatie staat nader beschreven in de reisdocumenten welk je een week voor vertrek per e-mail zal ontvangen. Het avontuur kan beginnen!

Dag 1
Vandaag start de reis op de luchthaven. Hier ontmoet je je medereizigers, checken we in en vertrekken we richting Spanje. Op de luchthaven van Alicante of Valencia worden we ontvangen door onze Nederlandstalige reisleider. Met de transfer worden we naar onze privé-accommodatie in het authentieke bergdorpje Callosa d’en Sarria gebracht. Onder het genot van een drankje nemen we het weekprogramma door, leren we elkaar beter kennen en kunnen we genieten van het relaxte Spaanse leven.

Dag 2
Start de dag met een lekker uitgebreid ontbijt in de Spaanse zon voor de reisleider ons ophaalt voor de eerste mooie wandeling door de Sierra de Bernia, een indrukwekkende bergketen gelegen achter de kustplaats Altea. De hoogste top is 1128 meter en de omgeving is schitterend met ruige rotspartijen en adembenemende uitzichten op de Middellandse Zee en het binnenland. Ook de ruïnes van het oude fort van Bernia zijn bezienswaardig. Rond de middag nodigen we je uit voor een uitgebreide Spaanse lunch inclusief drankjes terwijl je geniet van het weidse uitzicht. Daarna wandelen we verder over de Bernia en in de loop van middag rijden we terug naar onze accommodatie, waar je nog een frisse duik in het zwembad kunt nemen.

Afstand wandelroute ca. 10 kilometer, ca. 4 uur wandelen.

Dag 3
We halen onze E-bikes op die we de komende vier dagen tot onze beschikking hebben. We starten de route over een kronkelende weg langs de Middellandse zee. Aanschouw de witte kiezelstranden waar de Costa Blanca zijn naam aan te danken heeft. Op andere momenten zien we rotsachtige kliffen met azuurblauwe baaien, het uitzicht verveelt hier nooit. Vervolgens gaan we wat meer het binnenland in en fietsen we door de wijnvelden met de kenmerkende lage wijnranken van de Monastrell druiven. Dit is alvast een voorproefje op morgen want dan komen we hier nog eens terug voor een rondleiding en een proeverij. Maar nu is het eerst tijd voor een lekkere lunch. Op de sfeervolle binnenplaats van het restaurant genieten we van een heerlijke Paella of malse gerechten van de BBQ. Die brandstof hebben we nodig want hierna is het klimmen geblazen. De Coll de Rates is een van dé scherprechters waar alle profs in de winter hun conditietesten doen. Gelukkig beschikken wij over E-bikes dus wie weet halen we ze wel in. Hoe dan ook, de uitzichten zijn wederom fenomenaal. Het laatste stuk dalen we af naar onze accommodatie. Hier kun je ook nog even verkoeling zoeken bij de prachtige watervallen van Les Fonts d’Algar (ca. €5 p.p.).

Afstand fietsroute ca. 65 kilometer, ca. 3,5 uur fietsen

Dag 4
Ook vandaag stappen we op de fiets voor een prachtige fietsroute. Deze keer leidt de route ons via een helder blauwgroen stuwmeer naar Guadalest. Een prachtig bergdorpje van meer dan 1000 jaar oud, verscholen tussen de rotsen. Het is gebouwd rondom het kasteel van Guadalest wat jarenlang een belangrijk verdedigingswerk was in de strijd tussen de Moren en de Spanjaarden. Onze reisleider neemt ons mee voor een stadswandeling door het eeuwenoude centrum en de pittoreske straatjes. We zoeken een leuk restaurant op en genieten weer van een heerlijke lunch. ’s Middags fietsen we verder richting Altea, nóg zo’n leuk stadje met een sfeervol oud centrum. Gelegen aan de kust kenmerkt dit stadje zich door de vele witte huisjes die tegen de berg zijn gebouwd. Bovenaan gloort de oude kerk met zijn kenmerkende Moorse invloeden. Na een mooie fietsdag kunnen we nog even opfrissen bij onze accommodatie, waarna we een bezoek brengen aan een kleinschalige biologische wijnbodega. Proef de warmte van de zon in deze heerlijke volle wijnen. s’ Avonds genieten we gezamenlijk nog van deze dag tijdens de gezellige Spaanse avond met Paella Valenciana, BBQ, heerlijke lokale wijnen en speciaal biertjes uit Altea.

Afstand fietsroute ca. 55 kilometer, ca. 3,5 uur fietsen

Dag 5
Vandaag staat er een vrije dag op het programma. Met elkaar overleggen we waar we zin in hebben. Genieten van de zon en het zwembad, een fietstochtje (je E-bike is ook deze dag inclusief) of wandeling maken in de omgeving of evt. een dagje naar het strand bij Benidorm (vervoer niet inclusief). Bij voldoende belangstelling is er ook een mogelijkheid om een kookworkshop Paella te volgen (ca. €55 p.p.).

Dag 6
We gaan vandaag het binnenland in. We beginnen meteen met een flinke klim maar na elke beklimming volgt natuurlijk ook weer een relaxte afdaling! Onderweg kijk je je ogen uit op de afwisselende landschappen met ruige bergen, prachtige amandel- en olijfbomen en de kleurige bougainville. Vervolgens fietsen we dwars door de sinaasappelvelden heen, één van de grootste exportproducten uit de regio Valencia. In de wintermaanden kleurt dit gebied volledig oranje en in de vroege lente word je overmeesterd door de heerlijk geuren van de bloesem. Na circa 2,5 uur fietsen is het tijd om te genieten van een goede lunch. In een typische Spaanse bar, wat er op het eerste oog niet erg bijzonder uitziet, proeven we nóg zo’n Valenciaanse specialiteit. Dit restaurant heeft al meerdere prijzen gewonnen en nadat je hebt geproefd snap je ook meteen waarom. Alsof er een engeltje over je tong piest, maar dan nog beter. Hierna fietsen we ca. 2 uur verder over glooiende wegen en het laatste stuk weer langs de kust. Hier leveren we onze fiets weer in en worden we door de reisleider weer terug gebracht naar onze accommodatie. Tijd voor wat ontspanning bij het zwembad of op het zonnige dakterras.

Afstand fietsroute ca. 80 kilometer, ca. 4,5 uur fietsen.

Dag 7
De Puig de Campana is een opvallende berg in de omgeving. Niet alleen de vorm van de berg is opvallend, de berg kent ook vele legendes. De berg wordt omgeven door mooie dennenbomen en andere natuur. We wandelen niet over de steilste en meest lastige paden, maar toch is het hier af en toe flink klimmen. Gelukkig wordt dit klimmen beloond met mooie uitzichten. Rond het middaguur staat er weer een goede lunch op de planning, waarna we nog ca. 1,5 uur verder wandelen. Na de wandeling kun je heerlijk ontspannen aan het zwembad en is er voor de liefhebbers nog een mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de bierbrouwerij Althaia (excl. ca. €23). In de afgelopen jaren hebben ze al meerdere internationale prijzen in de wacht gesleept met hun heerlijke bieren en artistieke etiketten. Achter ieder biertje zit een prachtig verhaal. Na de rondleiding genieten we vervolgens in de gezellige taproom van een heerlijke proeverij met begeleidende hapjes.

Afstand wandelroute ca. 12 kilometer, ca. 4 uur wandelen.

Dag 8
Alweer de laatste dag van de vakantie. Afhankelijk van de vluchttijden is er nog wat tijd voor een wandelingetje in de omgeving. Met een transferbusje worden we naar de luchthaven gebracht en hier nemen we afscheid van de reisleider. Vervolgens vliegen we weer terug richting Nederland.

* Deze reis is inclusief drie fietstochten (met E-bike) tussen 45 en 80 kilometer en enkele wandelingen van 10-12 kilometer door heuvel-/bergachtige gebieden. De reis is gericht op de wat meer sportieve reiziger en een goede basisconditie is dus vereist.

Callosa d'en Sarria, Costa Blanca