Vertrek data

Van Tot Dagen Leeftijd Prijs Meldingen Verblijf Vervoer Verzorging Boeken

Wel inbegrepen

Vervoer
☑ Chartervlucht
☑ 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage
☑ Luchthavenbelasting en vliegbelasting
☑ Vervoer per minibus

Verblijf
☑ Eigen huurtent, matras, slaapzak en bedlinnen
☑ Maaltijden t/m ontbijt dag 3

Vermaak
☑ Hike Gnupen
☑ Hike Hamra National Park
☑ Trappstegforsen watervallen
☑ Hike Dundret Mountain | Seven Peaks
☑ Hike Three Kingdoms + visitors centre
☑ Bezoek grottekeningen
☑ Bezoek Gorsa Bridge
☑ Bezoek Lillehammer
☑ Reisleiding

Overig
☑ Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Verblijf
☐ Overige maaltijden en drankjes
☐ Optioneel: maaltijdpot met de groep
☐ Dag 17: Diner in Lillehammer

Vermaak
☐ Optioneel: Dag 2 – Sauna of hottub
☐ Optioneel: Excursie dag 8 – Walvis spotten / KingCrab Fishing
☐ Optioneel: Excursie dag 13 – Gletsjer wandeling
☐ Optioneel: Excursie dag 15 – Klimpark
☐ Optioneel: Excursie dag 16 – White Water Rafting

Overig
☐ Administratiekosten à €20
☐ Consumentenbijdrage SGR à €5
☐ Persoonlijke uitgaven
☐ Optioneel: Verzekeringen

Eerder met ons op reis geweest?
Dan vervallen de administratiekosten!

 

Legenda

= aanbieding

= gegarandeerd vertrek

= last-minute

= topvakantie

= beschikbare reis

= volgeboekt

= op aanvraag

= vliegtuig

= bus

= eigen vervoer

= boot

= trein

= groepssamenstelling

= single kamer

= gedeelde kamer

Single reis Noorwegen en Zweden, Rondreis Noordkaap

Met een groep van maximaal 16 singles reizen we 18 dagen door Scandinavië richting de adembenemende Noordkaap! Per minibus leggen we een route af door de prachtige natuur van Noorwegen en Zweden. Onderweg stoppen we op diverse campings waar we zullen overnachten in eigen tenten. Deze onvergetelijke reis neemt je mee langs prachtige vergezichten, ongerepte stukken natuur en leuke dorpjes. Via de oostkust van Zweden rijden we door naar het noordelijkste stukje vaste land: de Noordkaap. Een avontuurlijke droomreis die je nog lang zal heugen!

Via de oostkust van Zweden touren we richting de Noordkaap, het noordelijkste stukje vaste land van Europa. Vanaf hier rijden we verder zuidwaarts door Noorwegen, langs de prachtige bergen en door Nationale parken. Onderweg gaan we hiken, bezoeken we leuke dorpjes en kunnen we genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft.

Deze reis is onder andere inclusief een bezoek aan de Noordkaap en het Visitors Centre, een wandeling naar de watervallen en meerdere hikes door bossen en langs fjorden. Wij bieden je de mogelijkheid om bijvoorbeeld walvissen te spotten, te raften en zelfs te zip-linen over de Brudesløret waterval.

Ben jij op zoek naar een actieve, avontuurlijke rondreis door een geweldig gebied? Ga dan deze zomer met ons mee op dit avontuur, naar een bestemming waar je geweest moet zijn! De reisleiding zorgt ervoor dat jij de reis van je leven hebt. Naast de gezamenlijke activiteiten heb je ook voldoende mogelijkheden om zelf op pad te gaan tijdens de vele stops.

 

Highlights
☀ Bezoek Noorwegen en Zweden in één vakantie
☀ Bezoek het meest Noordelijke stuk vasteland van Europa
☀ Afwisselende activiteiten in de prachtige natuur
☀ Bucketlist reis die je gemaakt moet hebben!
☀ Eén groot avontuur per mini-bus

 

Over deze reis

Reisadvies

Meer informatie over het reisadvies van Noorwegen, vind je hier. Meer informatie over het reisadvies van Zweden, vind je hier.

 

Covid-19 betalingsvoorwaarden

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantiebestemming maar durf je nog niet te boeken? Aarzel dan niet langer. Op het moment dat er zich een aangepast negatief reisadvies (code rood) voordoet, dan bieden wij jou een geld terug garantie.

Boek je nu jouw reis dan betaal je slechts de aanbetaling, 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je 3 weken voor vertrek.

Mochten we de reis moeten annuleren, door Corona maatregelen? Dan ontvang jij jouw complete reissom, binnen een paar dagen, retour. Meer informatie vind je terug onder het kopje ‘Algemene reisinformatie’ > ‘Corona update’. Jouw reissom is bij ons in veilige handen en je loopt geen enkel risico, wel zo fijn!

Nog even alle voordelen op een rijtje:
✔   Geld terug garantie
✔   Financiële zekerheid via SGR
✔   Altijd verzekerd van repatriëring
✔   Hygiëne en veiligheid volgens Covid-19 regelgeving

 

Algemeen

 

‘Alles mag, niets moet’

Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets moet’. Het is tenslotte jouw vakantie!

Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod. Denk hierbij aan een leuke excursie, een tip voor een horecalocatie of roomservice.

 

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

 

Reisleiding

De reisleiding zal je op de luchthaven van de bestemming verwelkomen. Zij adviseren over de leukste routes, hikes, uitstapjes en weten de leukste campings om ons kamp op te slaan. Je kunt de reisleiding 24/7 bereiken en zij zullen jou ter plaatse wegwijs maken. Zij zorgen er mede voor dat jij een onvergetelijke vakantie zal beleven!

 

Ruimbagage en luchthavenbelasting

Bij deze reis is 20 kg ruimbagage inbegrepen, naast de toegestane handbagage. Voor de rondreis raden wij je aan om een reistas of backpack mee te nemen in plaats van een koffer. De bagage die je mee wilt nemen tijdens de reis wordt vervoerd per minibus, net als de aanwezige tenten, campingmateriaal en slaapzakken. Wil je een kussen gebruiken, dan dien je deze zelf mee te nemen. Ook raden wij aan om een lakenzak mee te nemen.

Toeslagen zoals luchthavenbelasting zijn, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, inbegrepen in de reissom.

 

Vluchttoeslagen voorkomen?

Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Wanneer er sprake is van een afwijkende tariefklasse, kan het voorkomen dat er een vluchttoeslag van toepassing is. Mocht dit het geval zijn, zullen we dit uiteraard eerst met je overleggen.

Om toeslagen te voorkomen, verzoeken we je vroegtijdig te boeken!

 

Meetingpoint

Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint op de luchthaven waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Tijdens deze reis zal er gevlogen worden vanaf Amsterdam Schiphol Airport. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisbescheiden welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.

De reisleiding reist tijdens deze reis niet met je mee. Zij zijn al op de bestemming en zullen jou en je medereizigers op het vliegveld verwelkomen.

 

Reisdocumenten

Voor deze rondreis door Scandinavië dien je in het bezit te zijn van een geldig Nederlands of Belgisch paspoort of ID-kaart. Voor deze reis heb je geen visum nodig. Mocht je een andere nationaliteit hebben, raden wij je aan contact op te nemen met de ambassade van beide landen voor de juiste informatie.

 

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis ‘Vertrekgarantie’. Je kunt dit terugvinden in het overzicht ‘Data en Prijzen’.
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

 

Allergie, medicatie en overige belangrijke zaken

Heb je een allergie, volg je een dieet, gebruik je medicatie of heb je last van andere gezondheidsproblemen? Dan dien je dit aan te geven op het boekingsformulier bij ‘Opmerkingen’. Deze informatie zal vertrouwelijk worden behandeld, maar het is van belang dat wij hiervan op de hoogte zijn voorafgaand aan jouw reis. Andere belangrijke zaken waarvan wij op de hoogte dienen te zijn en die invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis, vragen wij je ook bij ‘Opmerkingen’ te plaatsen.

 

Verzekeringen

Wij raden je aan om een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten, zodat je goed verzekerd op reis gaat. Mocht je zelf geen (doorlopende) reis- en/of annuleringsverzekering hebben, kun je deze tegelijk met het boeken afsluiten. Je kunt dit aangeven op het boekingsformulier.

Diverse campings

Tijdens deze 18-daagse reis zal je meerdere campings aandoen waar we zullen overnachten. De campings die je aandoet zijn van prima kwaliteit en beschikken over goede voorzieningen. Alle bagage, de tenten en de rest van de kampeerspullen worden met een busje naar de volgende camping gebracht. Bij aankomst in Zweden staan de tenten opgezet klaar. Vanaf de 3e dag dient iedereen zijn eigen tentje af te breken en op te zetten. Natuurlijk is er wel hulp bij mogelijk door de gidsen. Er is ook een grote, gezamenlijke tent aanwezig waar extra bagage geplaatst kan worden, welke niet in de individuele tenten past.

Samen met de reisbescheiden ontvang je een document met alle kampeerplaatsen met adressen.

 

Tent

Iedereen heeft de beschikking over een eigen 2- of 3-persoonstent. Zowel de tent, een thermarest matras en ondermat, slaapzak en campingmaterialen zijn aanwezig. Wel raden wij aan een lakenzak mee te nemen. Mocht je gebruik willen maken van een kussen, dien je deze zelf mee te nemen.

 

Verzorging

Bij deze reis is het diner op dag 1, de maaltijden op dag 2 en het ontbijt op dag 3 inbegrepen. Hierna starten we onze rondreis en zijn de maaltijden voor eigen rekening. Je kunt rekening houden met ongeveer 1750 SEK voor de gehele reis. Tijdens de reis zullen we regelmatig stoppen bij pinautomaten om eventueel geld op te nemen.

Wij raden aan om een gezamenlijke pot te maken. Zo kan er gezamenlijk eten worden gekocht voor het diner en kunnen we dit gezellig samen bereiden en opeten. Het is aan de groep om uiteindelijk te beslissen wat er wordt gedaan voor het ontbijt, de lunch en het diner. Er is een aanbevolen menu dat aangehouden kan worden, maar dit kan ook zelf worden bepaald.

Programma

Er is een programma die ons langs diverse hoogtepunten zal voeren. Er zijn diverse activiteiten en excursies opgenomen in het programma, maar er zijn ook enkele optionele excursies mogelijk. Deze excursies staan in het programma met een * aangegeven met een richtprijs per persoon erbij. De verschillende activiteiten met een * erachter zijn niet inbegrepen in de reissom. Je kunt ter plaatse kiezen of je hier aan wilt deelnemen.

Dag 1
Vandaag start onze roadtrip door Noorwegen en Zweden, met als ultiem doel het noordelijkste puntje van Europa: de Noordkaap! We verzamelen op Amsterdam Schiphol Airport en vliegen naar Oslo, waar onze reisleiding ons zal verwelkomen. We stappen in onze busjes en trekken door Noorwegen, gaan de grens over naar Zweden en rijden richting Johannisholm: een klein vakantiepark midden in de Zweedse bossen. Op deze locatie zullen we intrek nemen in de tenten en hier zullen wij de eerste nachten doorbrengen. Iedereen heeft een eigen 2-3 persoonstent tot zijn beschikking tijdens de gehele reis. Geniet ’s avonds van de eerste Zweedse maaltijd van de vakantie, leer je reisgenoten beter kennen en we nemen het programma door voor de komende dagen.
Overnachting: Johannisholm

Dag 2
Haal je wandelschoenen maar tevoorschijn! Na het ontbijt rijden we (in ongeveer 40 minuten) naar een aantal oude Zweedse zomerboerderijen, het startpunt van onze hike. We maken een wandeling door het prachtige natuurgebied van Gnupen. We wandelen ongeveer 4 km door het oude bos, waar zeldzame planten en vogels leven. In het natuurgebied vind je de Lybergsgnupen: een rotsformatie die 657 meter boven het zeeniveau uitkomt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Mora en het Meer van Siljan. Op de top is een plek waar we een vuurtje zullen stoken, zodat we onze sandwiches lekker kunnen roosteren. Aan het einde van de dag heb je de mogelijkheid om te ontspannen in de houtgestookte sauna of hottub (optioneel).
Optioneel: Houtgestookte sauna 1000 SEK per groep | Houtgestookte hottub 1000 SEK per groep
Overnachting: Johannisholm

Dag 3
Vandaag verlaten we Johannisholm vroeg, rond 09:00, en rijden we richting Östersund. Onderweg stoppen we in het Hamra National Park bij de Svarta rivier voor een 3 km lange wandeling. Het Hamra National Park is gelegen in een heuvelrijke omgeving nabij Gävleborg Country, strekt zich uit over 1383 hectare en bestaat voornamelijk uit bossen, moerassen en beekjes. Het woud, waar talloze vogelsoorten, kleine waterdieren, oerdieren en planten leven, in het meest bekende deel van het National Park. Na de hike rijden we verder naar Östersund, waar we onze tenten zullen opzetten bij het meer en het diner bereiden boven het open vuur. In de avond kunnen we lekker relaxen bij het kampvuur.
Overnachting: Östersund – Camping

Dag 4
Na een lekker ontbijt pakken we onze spullen in en trekken we verder richting Saiva. Eenmaal aangekomen op onze kampeerplaats zetten we ons kamp weer op, waarna we ons opmaken voor een bezoek aan de Trappstegfosen waterfalls, wat letterlijk ‘Trap van watervallen’ betekend. De waterval bestaat uit meerdere kleine watervallen die in elkaar overlopen, met een hoogte van zo’n 10 meter bij elkaar. Terug bij ons kamp gaan we hout sprokkelen voor het (kamp)vuur, bereiden we het diner en ’s avonds spelen we een gezellig spelletje.
Overnachting: Saiva – Saiva Camping & Stugby

Dag 5
Na het ontbijt reizen we naar onze volgende kampeerplek:  Gällivare. We maken onderweg een stop in Arnidsjaur, waar ook een grote supermarkt is voor onze inkopen. Nadat we ons kamp hebben opgezet, gaan we richting de Dundret Mountain. Vanaf de top van de Dundret kun je op een heldere dag 1/11e van heel Zweden zien, inclusief de Kebnekaise (de hoogste berg van Zweden) en één van de 14 Werelderfgoederen van Zweden: het gebied Laponia. We rijden richting de top en wandelen rondom de 7 toppen. Op de top vind je een rijke flora en fauna. Bloemen zoals de Alpine Catchfly, Lapland Lousewort, Blue Heath en Diapensia bloeien hier. Het is ook de thuisbasis van vogels zoals Alpensneeuwhoen, Sneeuwgors en de rustige en onbevreesde Morinelplevier. Beneden in het berkenbos hoor je de Blauwborst zingen en zie je het Moerassneeuwhoen voor je opstijgen.
Overnachting: Gällivare – Gällivare Camping AB

Dag 6
Na ons inmiddels vaste ochtendritueel reizen we met onze minibusjes door naar onze volgende stop in Noorwegen. Na het opzetten van de tenten, rijden we naar het Pallastunturi-gebied waar we een mooie wandeling maken.
Overnachting: Hetta – Hetta camping

Dag 7
Vandaag bereiken we het hoofddoel van de reis: de Noordkaap! Onderweg brengen we een bezoek aan Alta, waar we zullen stoppen aan de rivier en lunchen. We kamperen op de Noordkaap-camping, welke op 24km van het noordelijkste puntje van Europa ligt welke we morgen zullen gaan ontdekken. Vanavond genieten we van de omgeving en kunnen we heerlijk relaxen.
Overnachting: Noordkaap – Nordkapp Camping

Dag 8
Na het ontbijt gaan we richting de Noordkaap. We bezoeken het Visitor Center en genieten van het prachtige uitzicht van deze bijzondere locatie. Ter plaatse heb je de mogelijkheid om diverse excursies te doen, waaronder de Walvis & Nature Safari of King Crab Fishing. Bij de Walvis & Nature Safari maken we een 1,5 à 2-uur durende tocht op het water. We gaan op zoek naar de walvissen en de andere wildlife in deze omgeving. Bij de King Crab Fishing krijg je een kleine sightseeing tour langs de fjorden en langs het schiereiland over zee. Terug bij het fjord hijsen we onze containers en ontdekken we de vangst van vandaag. Aan het einde van de tour proeven we van de King Crab.
Optioneel: Walvis & Nature Safari 1950 SEK p.p. |  King Crab Fishing 1950 NOK p.p.
Overnachting: Noordkaap – Nordkapp Camping

Dag 9
Als het ontbijt op is, pakken we onze spullen en reizen we verder in de richting van Storslett. Onderweg maken we een stop bij Hjemmeluft, waar we een bezoek brengen aan een van de andere Werelderfgoederen: de oude rotstekeningen. Je vindt hier meer dan 3000 rotstekeningen aan beide zijden van de baai, welke zijn gemaakt tussen 4022 BC en 200 AD. Hjemmeluft is het grootste gebied met rotstekeningen in Alta. Ook zijn er sporen gevonden van een prehistorische nederzetting. Een 3 km lang padensysteem verbindt de verschillende rotsgravuresites en geeft je de ervaring door de tijd te reizen, van de oudste rotstekeningen tot de jongste.
Overnachting: Basecamp Birtavarra

Dag 10
We rijden weer een stukje en maken een wandeling naar de Gorsa Bridge: een aluminium brug die gespannen is over één van de diepste ravijnen in Noord-Europa. De Gorsa-brug ligt in de Kåfjorddalen-vallei, die zich spectaculair uitstrekt over de 153 meter diepe Sabetjohk-kloof. De kloof is één van de hoogtepunten van de Lyngenfjord.
Overnachting: Basecamp Birtavarra

Dag 11
We maken vandaag veel kilometers. We rijden door de bergpassen richting Narvik, waar we ons kamp zullen opzetten.
Overnachting:  Ballangen Camping

Dag 12
Vandaag staat er nog een lange, maar mooie reisdag op het programma. We rijden door Nationale parken, over en door de bergen richting ons kamp voor de komende twee nachten in Mo i Rana.
Overnachting: Mo i Rana – Korgen Camping AS

Dag 13
Vandaag kunnen we kiezen wat we willen gaan doen. We kunnen zelfstandig een wandeling door de prachtige omgeving maken, maar we kunnen ook kiezen om een wandeling te maken over de gletsjers onder leiding van een gids. Wanneer je voor het laatste kiest, maken we een tocht van ca. 1,5 uur op de gletsjer van gemiddeld niveau. We starten met een korte introductie over het lopen op een gletsjer, want dat is een vak apart. Na het oefenen gaan we de gletsjer op, krijgen we uitleg over de geschiedenis en de omgeving, terwijl we genieten van een prachtig uitzicht!
Optioneel: Gletsjerwandeling 1600 NOK p.p.
Overnachting: Mo i Rana – Korgen Camping AS

Dag 14
Na het ontbijt pakken we ons kamp weer op en reizen we vandaag richting Trondheim, waar we de komende 2 nachten zullen doorbrengen.
Overnachting: Flora Camping

Dag 15
Hopelijk heb je geen hoogtevrees? Neem deel aan de optionele activiteit in het klimpark, welke is gelegen in een schilderachtige omgeving tussen de bossen, bergen en water aan alle kanten. Hier kun je met zip-lijnen over het water zweven, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op de Brudesløret-waterval. Het klimpark heeft 16 klimroutes in bomen en rotsen, met onder andere 20 zip-lijnen. De lengtes van de zip-lijnen variëren van 30 tot 320 meter. De paden hebben verschillende hoogtes en moeilijkheidsgraden, zodat iedereen een leuke dag zal hebben.
Optioneel: Klimpark 180 – 440 NOK p.p.
Overnachting: Flora Camping

Dag 16
Vandaag zetten we koers richting Heidal. In de namiddag hebben we de mogelijkheid om te gaan raften tijdens de White Water Rafting excursie. Tijd voor wat actie en avontuur dus! Je wordt gekleed in een neopreen wetsuit en jas, waterschoenen, een helm en een zwemvest. Bij aanvang krijg je een instructie en veiligheidsvoorlichting, zodat je er helemaal klaar voor bent. Let’s go!
Optioneel
: White Water Rafting 1400 NOK p.p.
Overnachting: Heidal – Heidal Camping

Dag 17
Voor onze laatste nacht rijden we richting Lillehammer. In de avond brengen we een bezoekje aan de stad en genieten van het laatste diner van de reis in een lokaal restaurant (voor eigen rekening).
Overnachting: Lillehammer – Camping Mesinalli

Dag 18
Na het ontbijt maken we ons klaar voor het laatste stukje van deze rondreis. We rijden van Lillehammer nog zo’n 2,5 uur richting de luchthaven van Oslo, waar ons avontuur helaas zal eindigen. Hier staat het vliegtuig richting Nederland op ons te wachten. 

 

* Het programma is onder voorbehoud en afhankelijk van weersomstandigheden. De route kan iets afwijken i.v.m. beschikbaarheid van campings.

Noorwegen en Zweden