Vertrek data

Van Tot Dagen Leeftijd Prijs Meldingen Verblijf Vervoer Verzorging Boeken

Wel inbegrepen

Vervoer
☑ Chartervlucht
☑ 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage
☑ Luchthavenbelasting
☑ Vervoer per minibus

Verblijf
☑ Eigen huurtent, matras, slaapzak en bedlinnen
☑ Maaltijden t/m ontbijt dag 3
☑ 2 handdoeken p.p.

Vermaak
☑ Wandeling Lybergsgnupen
☑ Hike in Kalvträsk
☑ Wandeling Dundret Mountain
☑ Bezoek Pikefossen watervallen
☑ Bezoek Visitor Centre Noordkaap
☑ Bezoek grottekeningen Hjemmeluft
☑ Wandeling Navvy Road
☑ Hike Bosbergheia incl. trein
☑ Reisleiding

Niet inbegrepen

Verblijf
☐ Optioneel: slaapkussen
☐ Overige maaltijden en drankjes
☐ Diner in Lillehammer (dag 17)

Vermaak
☐ Optioneel: Hot tub of sauna
☐ Optioneel: White water rafting
☐ Optioneel: Walvis spotten of King krab vissen
☐ Optioneel: North Cape by sea
☐ Optioneel: Polar Park Arctiv Wildlife Centre
☐ Optioneel: Grottenwandeling of glestjer wandeling
☐ Optioneel: Klimpark

Overig
☐ Administratiekosten €20,00
☐ Persoonlijke uitgaven en fooien
☐ Reis- en annuleringsverzekering
☐ Single omboekverzekering

Eerder met ons op reis geweest?
…Dan vervallen de administratiekosten!

 

Legenda

= aanbieding

= gegarandeerd vertrek

= last-minute

= topvakantie

= beschikbare reis

= volgeboekt

= op aanvraag

= vliegtuig

= bus

= eigen vervoer

= boot

= trein

= groepssamenstelling

= single kamer

= gedeelde kamer

Single reis Noorwegen en Zweden, Rondreis Noordkaap

Met een groep van maximaal 16 singles reizen we 18 dagen door Scandinavië richting de adembenemende Noordkaap! Per minibus leggen we een route af door het de prachtige natuur van Noorwegen en Zweden. Onderweg stoppen we op diverse campings waar we zullen overnachten in eigen tenten. Deze onvergetelijke reis neemt je mee langs prachtige vergezichten, ongerepte stukken natuur en leuke dorpjes. Via de oostkust van Zweden rijden we door naar het noordelijkste stukje vaste land: de Noordkaap. Een avontuurlijke droomreis die je nog lang zal heugen!

Via de oostkust van Zweden touren we richting de Noordkaap, het noordelijkste stukje vaste land van Europa. Vanaf hier rijden we verder zuidwaarts door Noorwegen, langs de prachtige bergen en door Nationale parken. Onderweg gaan we hiken, bezoeken we leuke dorpjes en kunnen we genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft.

Deze reis is onder andere inclusief een bezoek aan de Noordkaap en het Visitors Centre, een wandeling naar de watervallen en meerdere hikes door bossen en langs fjorden. Wij bieden je de mogelijkheid om bijvoorbeeld walvissen te spotten, te raften en zelfs te zip-linen over de Brudesløret waterval.

Ben jij op zoek naar een actieve, avontuurlijke rondreis door een geweldig gebied? Ga dan deze zomer met ons mee op dit avontuur, naar een bestemming waar je geweest moet zijn! De reisleiding zorgt ervoor dat jij de reis van je leven hebt. Naast de gezamenlijke activiteiten heb je ook voldoende mogelijkheden om zelf op pad te gaan tijdens de vele stops.

 

Reisleiding

Het succes van onze reizen is mede te danken aan onze enthousiaste reisleiding die 24/7 klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Hij/zij adviseert over de leukste routes, hikes, uitstapjes en weet de leukste campings om ons kamp op te slaan. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is.

 

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Spreekt de inhoud van het programma je aan en kun je zelfstandig reizen? Boek dan gerust deze unieke singlevakantie!

Wil jij nieuwe, gezellige mensen ontmoeten in een ongedwongen sfeer? Dan verwelkomen wij je graag op een van onze singlereizen en maken van deze ervaring de leukste vakantieherinneringen!

 

Reisdocumenten

Voor deze rondreis door Noorwegen en Zweden dien je in het bezit te zijn van een geldig Nederlands of Belgisch paspoort of ID-kaart. Voor deze reis heb je geen visum nodig. Mocht je een andere nationaliteit hebben, raden wij je aan contact op te nemen met de ambassade van beide landen voor de juiste informatie.

 

Ruimbagage en luchthavenbelasting

Bij deze reis is 20 kg ruimbagage inbegrepen, naast de toegestane handbagage. Voor de rondreis raden wij je aan om een reistas of backpack mee te nemen in plaats van een koffer. De bagage die je mee wilt nemen tijdens de reis wordt vervoerd per minibus, net als de aanwezige tenten, campingmateriaal en slaapzakken. Wil je een kussen gebruiken, dan dien je deze zelf mee te nemen. Ook raden wij aan om een lakenzak mee te nemen.

Toeslagen zoals luchthavenbelasting zijn, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, inbegrepen in de reissom.

 

Allergie, medicatie en overige belangrijke zaken

Heeft een van jullie een allergie, volg je een dieet, gebruik je medicatie of heb je last van andere gezondheidsproblemen? Dan dien je dit aan te geven op het boekingsformulier bij ‘Opmerkingen’. Deze informatie zal vertrouwelijk worden behandeld, maar het is van belang dat wij hiervan op de hoogte zijn voorafgaand aan jouw reis. Andere belangrijke zaken waarvan wij op de hoogte dienen te zijn en die invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis, vragen wij je ook bij ‘Opmerkingen’ te plaatsen.

 

Annulering

Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

 

Verzekering

Wij raden je aan om een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten, zodat je goed verzekerd op reis gaat. Mocht je zelf geen (doorlopende) reis- en/of annuleringsverzekering hebben,  kun je deze tegelijk met het boeken af te sluiten voor jouw vakantie. Je kunt dit aangeven op het boekingsformulier.

Diverse campings

Tijdens deze 18-daagse reis zal je meerdere campings aandoen waar we zullen overnachten. De campings die je aandoet zijn van prima kwaliteit en beschikken over goede voorzieningen. Alle bagage, de tenten en de rest van de kampeerspullen worden met een busje naar de volgende camping gebracht. Bij aankomst in Zweden staan de tenten opgezet klaar. Vanaf de 3e dag dient iedereen zijn eigen tentje af te breken en op te zetten. Natuurlijk is er wel hulp bij mogelijk door de gidsen. Er is ook een grote, gezamenlijke tent aanwezig waar extra bagage geplaatst kan worden, welke niet in de individuele tenten past.

 

Tent 

Iedereen heeft de beschikking over een eigen 2- of 3-persoonstent. Zowel de tent, een thermarest matras en ondermat, slaapzak en campingmaterialen zijn aanwezig. Wel raden wij aan een lakenzak mee te nemen. Mocht je gebruik willen maken van een kussen, dien je deze zelf mee te nemen.

 

Verzorging

Bij deze reis is het diner op dag 1, de maaltijden op dag 2 en het ontbijt op dag 3 inbegrepen. Hierna starten we onze rondreis en zijn de maaltijden voor eigen rekening. Je kunt rekening houden met ongeveer 1750 SEK voor de gehele reis. Tijdens de reis zullen we regelmatig stoppen bij pinautomaten om eventueel geld op te nemen.

Wij raden aan om een gezamenlijke pot te maken. Zo kan er gezamenlijk eten worden gekocht voor het diner en kunnen we dit gezellig samen bereiden en op eten. Het is aan de groep om uiteindelijk te beslissen wat er wordt gedaan voor het ontbijt, de lunch en het diner. Er is een aanbevolen menu dat aangehouden kan worden, maar dit kan ook zelf worden bepaald.

.
Programma

Tijdens deze reis maken we een rondreis door Noorwegen en Zweden met als ultiem doel het noordelijkste puntje van Europa: de Noordkaap. Er is een programma die ons langs diverse hoogtepunten van de landen zal voeren. Er zijn diverse activiteiten en excursies opgenomen in het programma, maar er zijn ook enkele optionele excursies mogelijk. Deze excursies staan in het programma met een * aangegeven met een richtprijs erbij. De verschillende activiteiten met een * erachter zijn niet inbegrepen in de reissom. Je kunt ter plaatse kiezen of je hieraan wilt deelnemen.

Dag 1
Vandaar start dit geweldige avontuur. We verzamelen op de luchthaven en vliegen naar Oslo, waar onze reisleiding ons op staat te wachten. We rijden door Noorwegen, gaan de grens over naar Zweden en rijden richting Johannisholm: een klein vakantiepark midden in de Zweedse bossen, waar we onze eerste nachten zullen doorbrengen. Na aankomst nemen we intrek in de tenten voor alleengebruik, welke ons verblijf zullen zijn de komende 18 dagen. We kunnen gaan genieten van de eerste Zweedse maaltijd en nemen het programma door voor de komende dagen.

Dag 2
Na het ontbijt rijden we (ongeveer 40 minuten) naar het startpunt van de oude Zweedse zomerboerderijen. We maken een wandeling door het prachtige natuurgebied van Gnupen. We wandelen ongeveer 4 km door het oude bos, waar zeldzame planten en vogels leven. In het natuurgebied vind je de Lybergsgnupen: een rotsformatie die 657 meter boven het zeeniveau uitkomt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Mora en het Siljan meer. Op de top is een plek waar we een vuurtje zullen stoken, waar we onze sandwiches kunnen roosteren. Aan het einde van de dag heb je de mogelijkheid om met de groep gebruik te maken van de sauna of de hottub*.

* Optioneel: Hot tub of sauna 1000 SEK per groep.

Dag 3
Vandaag verlaten we Johannisholm en rijden we richting Sundsvall. Onderweg stoppen we bij Västerby, waar we een lokaal café bezoeken en een aardewerkwinkel. Na de stop rijden we door naar onze kampeerplaats in Sundsvall, waar we onze tenten zullen opzetten bij het meer en het diner bereiden boven het open vuur. In de avond kunnen we lekker relaxen bij het kampvuur.

Dag 4
Na het ontbijt aan het meer pakken we onze spullen op en trekken we verder richting Buske. Tijdens de rit bezoeken we Umeå, de plaats die wordt beschouwd als belangrijkste culturele stad van Noord-Zweden. Eenmaal aangekomen op onze kampeerplaats is Byske, zetten we ons kamp weer op, maken we ons diner klaar en maken we ons op voor het avontuur van morgen.

Dag 5
Na het ontbijt reizen we naar natuurgebied Kalvträsk Vildmarkscamp voor een hike in het bos, welke ons tot 500 meter boven de zeespiegel zal brengen. Vanaf de uitkijktoren heb je een ongelofelijk uitzicht. Na de hike heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een spectaculaire rafting-trip*.

* Optioneel: White Water Rafting 950 SEK p.p.

Dag 6
We genieten weer van een ontbijtje, breken ons camp weer af en stappen in de mini-busjes richting onze volgende kampeerplaats in Gällicare. Onderweg stoppen we in Törehamm en bezoeken de haven van Töre, het meest noordelijke punt in Bothnian Bay. Wanneer we ons kamp hebben opgezet, gaan we richting de Dundretberg. Vanaf de top van de Dundret kun je 1/11e van heel Zweden zien, inclusief de Kabnekaise berg en één van de 14 Werelderfgoederen van Zweden: het gebied Laponia. We rijden richting de top en wandelen rondom de 7 toppen.

Dag 7
Na ons inmiddels vaste ochtendritueel reizen we door naar onze volgende kampeerlocatie in Kautokeino. We komen steeds dichter bij ons reisdoel: de Noordkaap. Eenmaal gesetteld vertrekken we richting de Pikefossen watervallen, de enige 8 meter waterval in de regio Kautokeino / Alta.

Dag 8
Vandaag bereiken we het hoofddoel van de reis: de Noordkaap! Onderweg brengen we een bezoek aan Alta, waar we zullen stoppen aan de rivier en lunchen. We kamperen op de Noordkaapcamping, welke op 24km van het noordelijkste puntje van Europa ligt welke we morgen zullen gaan ontdekken. Vanavond genieten we van de omgeving en kunnen we heerlijk relaxen.

Dag 9
Na het ontbijt gaan we richting de Noordkaap. We bezoeken het Visitor Center en genieten van het prachtige uitzicht van deze bijzondere locatie. Ter plaatse heb je de mogelijkheid om diverse excursies te doen, waaronder walvis spotten, king krab vissen of de excursie North Cape by Sea.*

* Optioneel: Walvis spotten 1300 SEK p.p. // King krab vissen 1300 SEK p.p. // North Cape by Sea 1600 SEK p.p.

Dag 10
Als het ontbijt op is, pakken we onze spullen en reizen we verder in de richting van Storslett. Onderweg maken we een stop bij Hjemmeluft, waar we een bezoekbrengen aan een van de andere Werelferfgoederen: de oude rotstekeningen. Je vindt hier meer dan 3000 rotstekeningen, welke zijn gemaakt tussen 4022 BC en 200 AD.

Dag 11
We maken vandaag veel kilometers. We rijden door de bergpassen richting Narvik, waar we ons kamp zullen opzetten.

Dag 12
Zodra we het ontbijt op hebben, maken we een wandeling langs de Navvy Road, welke ons door de wilde natuur voert. De planten zijn weelderig en de watervallen die we tegenkomen zijn spectaculair. We nemen de trein van Narvik naar Katterat Station waar we de wandeling voorzetten in de richting van Rombaksbotn. De wandeling is ongeveer 6 km lang. Vanaf hier kunnen we 2 dingen doen: we nemen de boot terug richting Narvik of we brengen een bezoek aan het Polar Park Arctic Wildlife Centre. In dit natuurpark vind je veel verschillende dieren in hun natuurlijke leefomgeving, waaronder wolven, rendieren, lynxen, poolvossen en beren*.

* Optioneel: Bezoek aan het Polar Park Arctic Wildlife Centre 260 NOK p.p.

Dag 13
Vandaag weer een reisdag op het programma. We trekken door de bergen en Nationale Parken om zo aan te komen in Mo I Rana, waar we ons kamp neerzetten voor de komende 2 nachten.

Dag 14
Vandaag kunnen we kiezen wat we willen gaan doen. We kunnen een wandeling maken over de gletsjers of kunnen een bezoek brengen aan de grotten in Gronligrotta. Met 4200 meter lang is dit grottenstelsel het grootste in het hele Noordelijk gebied.

* Optioneel: Gletsjerwandeling 950 SEK p.p. // Grotten in Gronligrotta 200 SEK p.p.

Dag 15
Na het ontbijt pakken we ons kamp weer op en reizen we vandaag richting Trondheim, waar we de komende 2 nachten zullen doorbrengen. We leggen vandaag een route af van ongeveer 475 km richting het zuiden.

Dag 16
Vandaag kunnen we weer met de groep kiezen wat we zullen gaan doen. We kunnen gaan hiken en beklimmen de Bosbergheia, de op 2 na hoogste berg van Trondheim. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht in alle richtingen die je ook maar kijkt . We kunnen ook naar het klimpark*, welke is gelegen in een schilderachtige omgeving tussen de bossen, bergen en water aan alle kanten. Je kunt hier onder andere zweven aan de zip-line over het water van de Brudesløret waterval.

* Optioneel: Klimpark 350 SEK p.p.

Dag 17
Voor onze laatste nacht rijden we richting Lillehammer, bekend om de Olympische Winterspelen in 1994.In de avond brengen we een bezoekje aan de stad en genieten van het laatste diner van de reis in een lokaal restaurant.

Dag 18
Na het ontbijt maken we ons klaar voor het laatste stukje van deze rondreis. We rijden van Lillehammer nog zo’n 2,5 uur richting de luchthaven van Oslo, waar ons avontuur helaas zal eindigen. Hier staat het vliegtuig richting Nederland op ons te wachten. 

 

* Prijzen kunnen iets afwijken in verband met de wisselkoers.
** Het programma is onder voorbehoud en afhankelijk van weersomstandigheden. De route kan iets afwijken i.v.m. beschikbaarheid van campings.

Noorwegen en Zweden