Vertrek data

Van Tot Dagen Leeftijd Prijs Meldingen Verblijf Vervoer Verzorging Boeken
13-07-2024 30-07-2024 18 30 - 55 jr
Groepssamenstelling:
48, 48, 56
47, 55
€ 2199 Vlgs programma Boek
30-07-2024 16-08-2024 18 30 - 55 jr
Groepssamenstelling:
33, 58, 60, 62
36, 55, 55, 60
€ 2199 Vlgs programma

Wel inbegrepen

Vervoer
☑ Chartervlucht vanaf Amsterdam
☑ 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage
☑ Luchthavenbelasting en vliegbelasting
☑ Vervoer per minibus

Verblijf
☑ Eigen huurtent, matras, slaapzak en bedlinnen
☑ Maaltijden t/m ontbijt dag 3

Vermaak
☑ Hike Lybergsgnupen
☑ Hike Hamra National Park
☑ Hike Djakneviksberget
☑ Hike Dundret Mountain
☑ Hike Jypprävaara
☑ Entree Noordkaap
☑ Bezoek Cathedral of Lights
☑ Bezoek Gorsa Bridge
☑ Hike Skibotn/Roykeneselva Natuurreservaat
☑ Bezoek grotten Gronligrotta
☑ Waterval Laksforsen
☑ Reisleiding

Overig
☑ Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Verblijf
☐ Overige maaltijden en drankjes
☐ Optioneel: maaltijdpot met de groep

 

Vermaak
☐ Optioneel: Sauna of hottub
☐ Optioneel: Excursie Wildlife + King Crab Safari
☐ Optioneel: Excursie Klimpark
☐ Optioneel: Excursie Gletsjerwandeling
☐ Optioneel: Excursie Rafting
☐ Boottocht nabij Oslo incl. diner

Overig
☐ Administratiekosten à €20
☐ Consumentenbijdrage SGR à €5
☐ Persoonlijke uitgaven
☐ Optioneel: Verzekeringen

Eerder met ons op reis geweest?
Dan vervallen de administratiekosten!

 

Legenda

= aanbieding

= gegarandeerd vertrek

= last-minute

= topvakantie

= beschikbare reis

= volgeboekt

= op aanvraag

= vliegtuig

= bus

= eigen vervoer

= boot

= trein

= groepssamenstelling

= single kamer

= gedeelde kamer

Single reis Noorwegen en Zweden, Rondreis Noordkaap

Met een kleinere groep van 6 tot maximaal 14 singles reizen we 18 dagen door Scandinavië richting de adembenemende Noordkaap! Per minibus leggen we een route af door de prachtige natuur van Noorwegen en Zweden. Onderweg stoppen we op diverse campings waar we zullen overnachten in eigen tenten. Deze onvergetelijke reis neemt je mee langs prachtige vergezichten, ongerepte stukken natuur en leuke dorpjes. Via de Zweedse landschappen rijden we door naar het noordelijkste stukje vaste land: de Noordkaap. Een avontuurlijke droomreis die je nog lang zal heugen!

Vanaf hier rijden we verder zuidwaarts door Noorwegen, langs de prachtige bergen en door Nationale parken. Onderweg gaan we hiken, bezoeken we leuke dorpjes en kunnen we genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft.

Deze reis is onder andere inclusief een bezoek aan de Noordkaap en het Visitors Centre, een wandeling naar de watervallen en meerdere hikes door bossen en langs fjorden. Wij bieden je de mogelijkheid om bijvoorbeeld walvissen te spotten, te raften en zelfs te wandelen op een gletsjer.

Ben jij op zoek naar een actieve, avontuurlijke rondreis door een geweldig gebied? Ga dan deze zomer met ons mee op dit avontuur, naar een bestemming waar je geweest moet zijn! De reisleiding zorgt ervoor dat jij de reis van je leven hebt.

 

Highlights
☀ Bezoek Noorwegen en Zweden in één vakantie
☀ Bezoek het meest Noordelijke stuk vasteland van Europa
☀ Afwisselende activiteiten in de prachtige natuur
☀ Bucketlist reis die je gemaakt moet hebben!
☀ Eén groot avontuur per mini-bus

 

 

Algemeen

 

‘Alles mag, niets moet’

Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets moet’. Het is tenslotte jouw vakantie!

Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod. Denk hierbij aan een leuke excursie, een tip voor een horecalocatie of roomservice.

 

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

 

Reisleiding

De reisleiding zal je op de luchthaven van de bestemming verwelkomen. Zij adviseren over de leukste routes, hikes, uitstapjes en weten de leukste campings om ons kamp op te slaan. Je kunt de reisleiding 24/7 bereiken en zij zullen jou ter plaatse wegwijs maken. Zij zorgen er mede voor dat jij een onvergetelijke vakantie zal beleven!

 

Ruimbagage en luchthavenbelasting

Bij deze reis is 20 kg ruimbagage inbegrepen, naast de toegestane handbagage. Voor de rondreis raden wij je aan om een reistas of backpack mee te nemen in plaats van een koffer. De bagage die je mee wilt nemen tijdens de reis wordt vervoerd per minibus, net als de aanwezige tenten, campingmateriaal en slaapzakken. Wil je een kussen gebruiken, dan dien je deze zelf mee te nemen. Ook raden wij aan om een lakenzak mee te nemen.

Toeslagen zoals luchthavenbelasting zijn, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, inbegrepen in de reissom.

 

Vluchttoeslagen voorkomen?

Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Wanneer er sprake is van een afwijkende tariefklasse, kan het voorkomen dat er een vluchttoeslag van toepassing is. Mocht dit het geval zijn, zullen we dit uiteraard eerst met je overleggen.

Om toeslagen te voorkomen, verzoeken we je vroegtijdig te boeken!

 

Meetingpoint

Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint op de luchthaven waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Tijdens deze reis zal er gevlogen worden vanaf Amsterdam Schiphol Airport. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisbescheiden welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.

De reisleiding reist tijdens deze reis niet met je mee. Zij zijn al op de bestemming en zullen jou en je medereizigers op het vliegveld verwelkomen.

 

Reisdocumenten

Voor deze rondreis door Scandinavië dien je in het bezit te zijn van een geldig Nederlands of Belgisch paspoort of ID-kaart. Voor deze reis heb je geen visum nodig. Mocht je een andere nationaliteit hebben, raden wij je aan contact op te nemen met de ambassade van beide landen voor de juiste informatie.

 

Reisadvies

Meer informatie over het reisadvies van Noorwegen, vind je hier. Meer informatie over het reisadvies van Zweden, vind je hier.

 

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis ‘Vertrekgarantie’. Je kunt dit terugvinden in het overzicht ‘Data en Prijzen’.
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

 

Allergie, medicatie en overige belangrijke zaken

Heb je een allergie, volg je een dieet, gebruik je medicatie of heb je last van andere gezondheidsproblemen? Dan dien je dit aan te geven op het boekingsformulier bij ‘Opmerkingen’. Deze informatie zal vertrouwelijk worden behandeld, maar het is van belang dat wij hiervan op de hoogte zijn voorafgaand aan jouw reis. Andere belangrijke zaken waarvan wij op de hoogte dienen te zijn en die invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis, vragen wij je ook bij ‘Opmerkingen’ te plaatsen.

Betalingsvoorwaarden

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

 

Verzekeringen

Wij raden je aan om een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten, zodat je goed verzekerd op reis gaat. Mocht je zelf geen (doorlopende) reis- en/of annuleringsverzekering hebben, kun je deze tegelijk met het boeken afsluiten. Je kunt dit aangeven op het boekingsformulier.

Diverse campings

Tijdens deze 18-daagse reis zal je meerdere campings aandoen waar we zullen overnachten. De campings die je aandoet zijn van prima kwaliteit en beschikken over goede voorzieningen zoals douches en een elektriciteitspunt. Alle bagage, de tenten en de rest van de kampeerspullen worden met een busje naar de volgende camping gebracht. Bij aankomst in Zweden staan de tenten opgezet klaar. Vanaf de 3e dag dient iedereen zijn eigen tentje af te breken en op te zetten. Natuurlijk is er wel hulp bij mogelijk door de gidsen. De laatste nacht bij Oslo verblijven we met elkaar in gedeelde cabins.

Samen met de reisbescheiden ontvang je een document met alle kampeerplaatsen met adressen.

 

Tent

Iedereen heeft de beschikking over een eigen 2- of 3-persoonstent. Zowel de tent, een thermarest matras en ondermat, slaapzak en campingmaterialen zijn aanwezig. Wel raden wij aan een lakenzak mee te nemen. Mocht je gebruik willen maken van een kussen, dien je deze zelf mee te nemen. De laatste nacht bij Oslo verblijven we met elkaar in gedeelde cabins.

 

Verzorging

Bij deze reis is het diner op dag 1, de maaltijden op dag 2 en het ontbijt op dag 3 inbegrepen. Hierna starten we onze rondreis en zijn de maaltijden voor eigen rekening. Je kunt rekening houden met ongeveer 2200-2500 SEK voor de gehele reis. Tijdens de reis zullen we regelmatig stoppen bij pinautomaten om eventueel geld op te nemen.

Wij raden aan om een gezamenlijke pot te maken. Zo kan er gezamenlijk eten worden gekocht voor het diner en kunnen we dit gezellig samen bereiden en opeten. Het is aan de groep om uiteindelijk te beslissen wat er wordt gedaan voor het ontbijt, de lunch en het diner. Er is een aanbevolen menu dat aangehouden kan worden, maar dit kan ook zelf worden bepaald.

Programma

Er is een programma die ons langs diverse hoogtepunten zal voeren. Er zijn diverse activiteiten en excursies opgenomen in het programma, maar er zijn ook enkele optionele excursies mogelijk. Deze excursies staan in het programma met een * aangegeven met een richtprijs per persoon erbij. De verschillende activiteiten met een * erachter zijn niet inbegrepen in de reissom. Je kunt ter plaatse kiezen of je hier aan wilt deelnemen.

Dag 1
Vandaag start onze roadtrip door Noorwegen en Zweden, met als ultiem doel het noordelijkste puntje van Europa: de Noordkaap! We verzamelen op Amsterdam Schiphol Airport en vliegen naar Oslo, waar onze reisleiding ons zal verwelkomen. We stappen in onze busjes en trekken door Noorwegen, gaan de grens over naar Zweden en rijden richting Johannisholm: een klein vakantiepark midden in de Zweedse bossen. Op deze locatie zullen we intrek nemen in de tenten en hier zullen wij de eerste nachten doorbrengen. Iedereen heeft een eigen 2-3 persoonstent tot zijn beschikking tijdens de gehele reis. Geniet ’s avonds van de eerste Zweedse maaltijd van de vakantie, leer je reisgenoten beter kennen en we nemen het programma door voor de komende dagen.
Overnachting: Johannisholm

Dag 2
Haal je wandelschoenen maar tevoorschijn! Na het ontbijt rijden we (in ongeveer 40 minuten) naar een aantal oude Zweedse zomerboerderijen, het startpunt van onze hike. We maken een wandeling door het prachtige natuurgebied van Gnupen. We wandelen ongeveer 4 km door het oude bos, waar zeldzame planten en vogels leven. In het natuurgebied vind je de Lybergsgnupen: een rotsformatie die 657 meter boven het zeeniveau uitkomt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Op de top is een plek waar we een vuurtje kunnen stoken, zodat we onze sandwiches lekker kunnen roosteren. Aan het einde van de dag heb je de mogelijkheid om te ontspannen in de houtgestookte sauna of hottub (optioneel).
Optioneel: Houtgestookte sauna 1000 SEK per groep | Houtgestookte hottub 1400 SEK per groep
Overnachting: Johannisholm

Dag 3
Vandaag verlaten we Johannisholm vroeg, rond 09:00, en rijden we richting Östersund. Onderweg stoppen we in het Hamra National Park bij de Svarta rivier voor een 3 km lange wandeling. Het Hamra National Park is gelegen in een heuvelrijke omgeving nabij Gävleborg Country, strekt zich uit over 1383 hectare en bestaat voornamelijk uit bossen, moerassen en beekjes. Het woud, waar talloze vogelsoorten, kleine waterdieren, oerdieren en planten leven, in het meest bekende deel van het National Park. Na de hike rijden we verder naar Östersund, waar we onze tenten zullen opzetten en een maaltijd zullen bereiden. In de avond kunnen we lekker relaxen bij het kampvuur.
Overnachting: Östersund – Camping

Dag 4
Na een lekker ontbijt pakken we onze spullen in en trekken we verder richting Burtrask, een flinke afstand maar de rijden door een mooie omegving. Eenmaal aangekomen op onze kampeerplaats zetten we ons kamp weer op, waarna we ons opmaken voor een hike bij de Djakneviksberget. Door prachtige bossen wandelen we naar de top voor een magnifiek uitzicht over de omgeving. Terug bij ons kamp bereiden we het diner en ’s avonds kan er een gezellig spelletje gespeeld worden.
Overnachting: Burtrask – Burtrask Camping

Dag 5
Na het ontbijt reizen we naar onze volgende kampeerplek:  Gällivare. We maken onderweg een stop bij Skellefta, waar liefhebbers hoog tussen de bomen een klimparcours kunnen afleggen (excl., ca. 500 SEK).  Vervolgens reizen we verder en nadat we ons kamp hebben opgezet, gaan we richting de Dundret Mountain. Vanaf de top van de Dundret kun je op een heldere dag 1/11e van heel Zweden zien, inclusief de Kebnekaise (de hoogste berg van Zweden) en één van de 14 Werelderfgoederen van Zweden: het gebied Laponia. Op de top vind je een rijke flora en fauna. Bloemen zoals de Alpine Catchfly, Lapland Lousewort, Blue Heath en Diapensia bloeien hier. Het is ook de thuisbasis van vogels zoals Alpensneeuwhoen, Sneeuwgors en de rustige en onbevreesde Morinelplevier. Beneden in het berkenbos hoor je de Blauwborst zingen en zie je het Moerassneeuwhoen voor je opstijgen. We maken een deel van de wandeling en rijden daarna terug naar de camping.
Overnachting: Gällivare – Gällivare Camping AB

Dag 6
Na ons inmiddels vaste ochtendritueel reizen we met onze minibusjes door naar onze volgende stop in Finland. Na het opzetten van de tenten, rijden we naar het Jypprävaara-gebied waar we een mooie wandeling maken. We wandelen hier naar de top van de berg, waar je uitkijkt over het Ounasjarvi meer. Na de lunch (excl.), lopen we zo’n 2 kilometer terug naar het bezoekerscentrum.
Overnachting: Hetta – Hetta camping

Dag 7
Vandaag bereiken we het hoofddoel van de reis: de Noordkaap! Onderweg doen we inkopen en plannen nog enkele stops. We kamperen op de Noordkaap-camping, welke op 24 km van het noordelijkste puntje van Europa ligt welke we morgen zullen gaan ontdekken. Vanavond genieten we van de omgeving en kunnen we heerlijk relaxen.

Overnachting: Noordkaap – Nordkapp Camping

Dag 8
Na het ontbijt gaan we richting de Noordkaap. We bezoeken het Visitor Center en genieten van het prachtige uitzicht van deze bijzondere locatie. Na dit bezoek heb je de mogelijkheid om een geweldige excursie te doen: een Wildlife & King Crab Safari. We maken een kleine sightseeing tour langs de fjorden en langs het schiereiland over zee en gaan op zoek naar walvissen en andere dieren. Terug bij het fjord ontdekken we de vangst van vandaag. Aan het einde van de tour proeven we van de King Crab.
Optioneel: Wildlife & King Crab Safari 1950 SEK p.p.
Overnachting: Noordkaap – Nordkapp Camping

Dag 9
Als het ontbijt op is, pakken we onze spullen en reizen we verder in de richting van Skibotn. Onderweg maken we een stop bij Alta waar de Cathedral of the Northern Lights bezichtigd kan worden.
Overnachting: Skibotn Camping

Dag 10
We rijden in een uurtje naar de Gorsa Bridge: een aluminium brug die gespannen is over één van de diepste ravijnen in Noord-Europa (153 meter diep). Vanaf de parkeerplaats wandelen we ca. 2 kilometer richting de brug waar je een mooi uitzicht hebt op een waterval. Na de wandeling rijden we richting de camping waar we onze tenten opzetten. Na de lunch kunnen we een stevige wandeling maken van ca. 10 kilometer waarbij we prachtige plekken passeren.
Overnachting: Skibotn Camping

Dag 11
We maken vandaag veel kilometers. We rijden door de bergpassen een stuk zuidwaarts waar we ons kamp zullen opzetten nabij de Noorse kust bij Morsvikbotn. Aan het eind van de dag kunnen we nog een wandeling maken langs het water of richting de waterval.
Overnachting:  Morsvikbotn Camping

Dag 12
Vandaag rijden we door Nationale parken, over en door de bergen richting Korgen. Onderweg brengen we een bezoek aan de grotten van Gronligrotta. Met een gids kunnen we hier 400 meter de grotten in om de ondergrondse rivier en prachtige rotsformaties met stalagmieten en stalactieten te ontdekken.
Overnachting: Korgen Camping

Dag 13
Een reisdag door de Noorse bergen en langs de Noorse fjorden. Bij Lakforsen stoppen we om de machtige waterval te bekijken. De hoogte is slechts 12 meter, maar de waterval is breed en voert veel water af van de rivier de Vefsna, die het smeltwater meeneemt vanuit het Borgefjell National Park.
Overnachting: Flora Camping

Dag 14
We reizen weer een flink stuk verder zuidwaarts en passeren prachtige hoogvlaktes, meren en sneeuwvelden. In Lom stoppen we om de bekendste bezienswaardigheid van het dorp te bekijken: de historische houten stavkerk (entree excl., ca. 150 NOK). De stavkerken zijn typisch Noors en volledig van hout gemaakt. De stavkerk van Lom is één van de mooiste en grote stavkerken van Noorwegen en stamt al uit de 12e eeuw.  We rijden door naar de volgende camping, waar we twee nachten verblijven.
Overnachting: Camping Nymoer Leirplass, Skjolden

Dag 15
Vandaag kunnen we kiezen wat we willen gaan doen. We kunnen zelfstandig een wandeling door de prachtige omgeving maken, maar we kunnen ook kiezen om een wandeling te maken over de gletsjers onder leiding van een gids. We starten met een korte boottocht en een introductie over het lopen op een gletsjer, want dat is een vak apart. Na het oefenen gaan we de gletsjer op, krijgen we uitleg over de geschiedenis en de omgeving, terwijl we genieten van een prachtig uitzicht! Als je niet mee wilt tijdens de gletsjerwandeling, zijn er diverse wandelingen vanaf de camping mogelijk.
Optioneel: Gletsjerwandeling 1700 SEK p.p.
Overnachting: Camping Nymoer Leirplass, Skjolden

Dag 16
Vandaag zetten we koers richting Heidal. In de middag hebben we de mogelijkheid om te gaan raften tijdens de White Water Rafting excursie. Tijd voor wat actie en avontuur dus! Je wordt gekleed in een neopreen wetsuit en jas, waterschoenen, een helm en een zwemvest. Bij aanvang krijg je een instructie en veiligheidsvoorlichting, zodat je er helemaal klaar voor bent. Let’s go!
Optioneel
: White Water Rafting 1500 SEK p.p.
Overnachting: Heidal – Heidal Camping

Dag 17
Voor onze laatste nacht rijden we richting Oslo waar we overnachten in gedeelde cabins. Er is de mogelijkheid een boottocht over de fjord te maken incl. diner (excl.). Evt. is er nog de mogelijkheid om ’s avonds de stad in te gaan.
Overnachting:  Topcamp Bolstad

Dag 18
Na het ontbijt komt de rondreis te einde. We rijden richting de luchthaven van Oslo, waar ons avontuur helaas zal eindigen. Hier staat het vliegtuig richting Nederland op ons te wachten.

* Het programma is onder voorbehoud en afhankelijk van weersomstandigheden. De route kan iets afwijken i.v.m. beschikbaarheid van campings.

Noorwegen en Zweden