Vertrek data

Van Tot Dagen Leeftijd Prijs Meldingen Verblijf Vervoer Verzorging Boeken
20-07-2024 27-07-2024 8 25 - 39 jr
Groepssamenstelling:
28, 32
27, 28, 29, 31, 34
€ 819 Halfpension Boek
20-07-2024 27-07-2024 8 25 - 39 jr
Groepssamenstelling:
28, 32
27, 28, 29, 31, 34
€ 949 Halfpension Boek
27-07-2024 03-08-2024 8 35 - 49 jr
Groepssamenstelling:
38, 41, 43, 44, 45
39, 42, 45, 46, 47
€ 819 Halfpension Boek
27-07-2024 03-08-2024 8 35 - 49 jr
Groepssamenstelling:
38, 41, 43, 44, 45
39, 42, 45, 46, 47
€ 949 Halfpension Boek
03-08-2024 10-08-2024 8 25 - 39 jr
Groepssamenstelling:
26, 27, 29, 34
27, 27, 30, 33, 38
€ 819 Halfpension Boek
03-08-2024 10-08-2024 8 25 - 39 jr
Groepssamenstelling:
26, 27, 29, 34
27, 27, 30, 33, 38
€ 949 Halfpension Boek
10-08-2024 17-08-2024 8 30 - 45 jr
Groepssamenstelling:
35, 36, 37
31, 36, 37, 41, 44
€ 819 Halfpension Boek
10-08-2024 17-08-2024 8 30 - 45 jr
Groepssamenstelling:
35, 36, 37
31, 36, 37, 41, 44
€ 949 Halfpension Boek

Wel inbegrepen

Vervoer
☑ Gratis parkeerruimte bij het hotel

Verblijf
☑ Verblijf in een 3* accommodatie
☑ Verblijf in een single- of gedeelde kamer
☑ Verzorging o.b.v. Halfpension

Vermaak
☑ Bergbeklimmen (klettersteigen) Umhausen
☑ Mountainbiken (1 dag)
☑ Hike Axamer Lizum (1 dag)
☑ Bergbeklimmen (klettersteigen) Alpspitze
☑ Nederlandse reisleiding

 

Niet inbegrepen

Verblijf
☐ Toeristenbelasting €3 p.p.p.n.

Vermaak
☐ Optioneel: Raften op de Inn
☐ Optioneel: Hike bij de Piburgersee
☐ Optioneel: Wellness in Aqua Dome

Overig
☐ Administratiekosten à €20
☐ Consumentenbijdrage SGR à €5
☐ Persoonlijke uitgaven
☐ Optioneel: Verzekeringen

* Eerder met ons op reis geweest?
Dan vervallen de administratiekosten!

Legenda

= aanbieding

= gegarandeerd vertrek

= last-minute

= topvakantie

= beschikbare reis

= volgeboekt

= op aanvraag

= vliegtuig

= bus

= eigen vervoer

= boot

= trein

= groepssamenstelling

= single kamer

= gedeelde kamer

Single Reis Oostenrijk Actief

Majestueuze bergen, kristalheldere lucht en alpenweiden. Aan het eind van het Ötztal vind je de waterval van Umhausen. Het gebied wordt omgeven door gletsjers, bergen, alpenweiden en bossen. Dit decor is het begin van een werkelijke sensatie in de Oostenrijkse Alpen. In de winter is het een populair skigebied, in de zomer trekt het vooral hikers en bergbeklimmers (klettersteigers).

Deze Single Reis Oostenrijk is de perfecte combinatie van inspanning en ontspanning in het prachtige Tirol waar je de vrijheid en oergezonde berglucht inademt. Een week lang genieten van al het moois dat de zomerse bergen te bieden hebben. Klim (klettersteigen) naar grote hoogte, ga mee hiken, biken, raften en gewoon relaxen!

In deze regio is werkelijk van alles te doen. Alles wat de sportieve single aanspreekt zit in het programma. ’s Avonds maken we het gezellig in de bar van het hotel, tijdens de pubquiz, een spelletje of elders.

Wanneer je het programma bekijkt, kun je denken dat deze reis uitsluitend voor mensen met veel ervaring geschikt is. Houd er wel rekening mee dat je de hele dagen actief bezig bent tijdens deze reis. Wanneer je avontuurlijk bent, geen hoogtevrees hebt, een goed uithoudingvermogen en kracht in je armen hebt en een beetje behendig bent, dan is deze reis voor jou echt een geweldige kennismaking met de Oostenrijkse bergwereld.

Op zaterdag word je in het hotel ontvangen door de reisleiding en kun je daarbij rekenen op gastvrij ontvangst zoals je van ons gewend bent. Je verblijft op basis van Halfpension. Hotel Belmont beschikt o.a. over een zwembad en tennisbaan. Naast het actieve programma, kun je ook een bezoek brengen aan de hoofdstad van Tirol: Innsbruck.

 

Highlights
☀  Zeer voordelige reis inclusief diverse activiteiten
☀  Bergbeklimmen (klettersteigen) onder deskundige begeleiding
☀  Hike over een van de mooiste bergkammen
☀  Mountainbike dagtour
☀  Goede deal voor een single kamer
☀  Nederlandstalige reisleiding

 

🚌 Vervoer
Carpoolen
Deze reis is op basis van eigen vervoer. Ook ter plaatse wordt er gebruik gemaakt van de eigen auto’s om naar de excursielocaties te rijden. Mocht je er voor open staan, kijken we graag voor je naar carpoolmogelijkheden. Heb je zelf een auto en vind je het gezellig om met andere deelnemer(s) te reizen? Of wil je juist graag met iemand meerijden? Neem dan even contact met ons op via 013-8200200 of per mail (info@one2gethertravel.nl). Je kunt dit ook aangeven op het boekingsformulier bij ‘opmerkingen’.

 

Algemeen

 

‘Alles mag, niets hoeft’

Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Voor deze reis ligt een groot deel van het programma vast in verband met de inbegrepen activiteiten, maar er worden ook optionele excursies aangeboden. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie!

Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod. Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een horecalocatie.

 

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis. Voor deze reis dien je een goede conditie te hebben.

Wanneer je het programma bekijkt, kun je denken dat deze reis uitsluitend voor mensen met veel ervaring geschikt is. Houd er wel rekening mee dat je de hele dagen actief bezig bent tijdens deze reis. Wanneer je avontuurlijk bent, geen hoogtevrees hebt, een goed uithoudingvermogen en kracht in je armen hebt en een beetje behendig bent, dan is deze reis voor jou echt een geweldige kennismaking met de Oostenrijkse bergwereld.

 

Reisleiding

Deze reis staat onder leiding van onze Nederlandse reisleiders. De reisleiding verwelkomt je in de accommodatie. De reisleiders zullen een welkomstmeeting organiseren waarin je wordt voorzien van alle informatie over deze reis. De reisleiding zal tijdens de gehele reis aanwezig zijn.

 

Reisdocumenten

Voor deze vakantie naar Oostenrijk dien je in het bezit te zijn van een geldige legitimatie. Dit kan een geldig paspoort zijn of een geldige identiteitskaart. Dit document dient nog geldig te zijn bij terugkomst in Nederland, aan het einde van je vakantie.

 

Reisadvies

Meer informatie over het reisadvies naar deze bestemming, vind je hier.

 

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis ‘Vertrekgarantie’. Je kunt dit terugvinden in het overzicht ‘Data en Prijzen’.
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

 

Allergie, medicatie en overige belangrijke zaken

Heb je een allergie, volg je een dieet, gebruik je medicatie of heb je last van andere gezondheidsproblemen? Dan dien je dit aan te geven op het boekingsformulier bij ‘Opmerkingen’. Deze informatie zal vertrouwelijk worden behandeld, maar het is van belang dat wij hiervan op de hoogte zijn voorafgaand aan jouw reis. Andere belangrijke zaken waarvan wij op de hoogte dienen te zijn en die invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis, vragen wij je ook bij ‘Opmerkingen’ te plaatsen.

 

Betalingsvoorwaarden

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

 

Verzekeringen

Bij deze reis is een reisverzekering met dekking voor alle activiteiten op het programma verplicht. Met de uitgebreide dekking van onze reisverzekering ben je voor alle activiteiten die op het programma staan tijdens deze reis verzekerd. Mocht je een eigen reisverzekering hebben, controleer dan even of dit bij jouw reisverzekering ook het geval is. Naast de reisverzekering raden wij ook aan een annuleringsverzekering af te sluiten. LET OP! Zonder reisverzekering met de juiste dekking kun je aan enkele activiteiten niet deelnemen tijdens deze vakantie.

Hotel Belmont ****

Het mooi gelegen Hotel Belmont biedt een prachtig uitzicht, door de ligging tussen het gebergte van Imst. Vanaf het zonneterras heb je een prachtig uitzicht. Het hotel ligt op ca. 1000 meter hoogte.

Faciliteiten

Hotel Belmont beschikt over 55 moderne kamers, welke afgelopen jaar zijn gerenoveerd. In het hele hotel heb je de beschikking over Wi-Fi. Neem een verfrissende duik in het zwembad of wanneer je nog zin hebt in extra beweging kun je je ei kwijt op de tennisbaan. Een drankje drink je in de bar of op het zonneterras. Je auto kun je gratis parkeren op het parkeerterrein.

Kamers

Alle kamers beschikken over een televisie en eigen badkamer. In de badkamer vind je een douche, wastafel en toilet. Alle kamers zijn afgelopen jaar gerenoveerd.

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Wanneer je kiest voor een eigen kamer, heb je een 1-persoonskamer met eigen badkamer tot je beschikking. Vind je het gezelliger om een kamer te delen? Dan deel je een kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met twee losse bedden.

Verzorging

Je verblijft op basis van Halfpension. Iedere ochtend starten we de dag met een ontbijtbuffet en ’s avonds kunnen we genieten van een diner.

Inbegrepen in deze reis

Hike, hochtenbodensteig bij Axamer Lizum
We starten in Axamer Lizum en nemen daar de Olympiabahn, een bergtrein omhoog. Vanaf daar starten we een spectaculaire hike door het hooggebergte. Onderweg schitterende uitzichten over het Inntal, Innsbrück en de omliggende alpentoppen. We passeren onderweg twee toppen, de Widdersberg 2327 m en de Schneiderspitze 2156 m. De tocht eindigt bij een berghut, het Birgitzköpflehaus. Na daar wat gedronken en gegeten te hebben nemen we de Birgitzköpflelift, een stoeltjeslift, weer terug naar Axamer Lizum.

De Klettersteig bij Umhausen
We beginnen met een mooie hike van ongeveer 30 min richting de waterval van Umhausen. Daar beginnen we aan een spectaculaire en spannende klettersteig naast de waterval. Door de aanwezigheid van de waterval is deze klettersteig een van de mooiste van Oostenrijk. Onderweg zijn er een aantal rustpunten met prachtige uitzichten. Boven aangekomen passeer je de waterval d.m.v. een touwbaan. Waarna we over een prachtig bruggenstelsel weer afdalen. Dit is een dag om nooit te vergeten!

Mountainbike dag (ongeveer 30 km)
We maken een zeer avontuurlijke mountainbiketocht in de omgeving van het Zugspitze-gebied. Een geweldige omgeving! Onderweg is er natuurlijk voldoende ruimte voor een drankje, rustpauzes en om te lunchen. Na terugkomst is er een optionele activiteit met mountaincars. Dit is een soort skelter met grote wielen speciaal aangepast op een bergachtige omgeving. We gaan met twee liften omhoog en vervolgens met de mountaincars in razende vaart naar beneden. Een geweldige ervaring!

Klettersteig, Alpspitze bij Garmisch-Partenkirchen
Vandaag opnieuw een enorm spectaculaire dag. We gaan een echte top beklimmen. Een prachtige afsluiting van onze week. Vanuit Garmisch-Partenkirchen nemen we de gondelbahn naar Alpspitz op 2009 m. Dit staat bekend als een van de mooiste uitzichtpunten van de noordelijke Alpen. We maken een korte hike naar het beginpunt van de klettersteig naar de top van de Alpspitze. We maken een klettersteig van 697 m. De beloning is groots.

Optioneel

Tijdens deze reis zijn er twee volle dagen waarop we optionele activiteiten kunnen ondernemen. Met de groep kijken we waar iedereen interesse in heeft en op basis van jullie wensen worden de vrije dagen ingevuld. Het kan zijn dat een deel van de groep voor het ene uitstapje kiest en het andere deel van de groep graag een andere activiteit onderneemt. Onderstaande excursies worden ter plaatse aangeboden. De richtprijzen zijn van 2023, de prijzen van 2024 zijn op dit moment nog niet bekend.

Raften
Vandaag gaan we, voor wie wil, raften op de Inn. Dit is een raft tour in de midden categorie en is ook weer voor iedereen te doen. Daarna gaan we naar Ötz, waar geluncht kan worden. We maken in de middag een hike naar de prachtige Piburgersee. Hier zijn terrassen, kun je wandelen of lekker zwemmen in het meer en genieten van het zonnetje.
Richtprijs: €65 p.p.

Canyoning
Zin in een adrenalinekick? We maken een prachtige tocht door de canyon en daarbij is het nodig om te wandelen, klimmen, springen, van natuurlijke glijbanen te gaan, zwemmen en abseilen. ’s Middags maken we een prachtige hike naar misschien wel het mooiste meer van Tirol: de Piburgersee. Hier zijn terrassen, kun je zwemmen in het meer, lekker zonnen of een bootje huren.
Richtprijs: €80 p.p.

Dagje Innsbruck
Breng een bezoekje aan het mooie Innsbruck. Voor wie dat wil brengen we in Innsbruck eerst een bezoek aan de wereldberoemde springschans: zeer bekend van het jaarlijkse Vierschansentoernooi. De toegang tot de sportarena is €9,50. Daarna bezoeken we het centrum van Innsbruck. Hier kun je lekker lunchen op één van de terrasjes of haal een broodje Munding: een traditioneel bakkerijtje. Ontdek de kleurrijke gebouwen en spot het Gouden Dak dat werd gebouwd in opdracht van keizer Maximiliaan I. Bewonder de Hofkirche of de kathedraal Dom zu St. Jakob, dwaal door de straatjes of wil je shoppen: je zult je in Innsbruck zeker vermaken!
Richtprijs: €10 p.p. (optioneel: + toegang tot de skischans à €9,50 p.p.)

Mountainbike tocht op de elektrische mountainbike
Klaar voor de prachtige tocht ‘Rund um den Daniël’, per elektrische mountainbike? Deze klassieker staat bekend als één van de mooiste mountainbikeroutes van Oostenrijk. De route is ca. 50 km.
Richtprijs: €44 p.p.

Imst en omgeving: hikes, zomerrodelen en evt. klettersteig
Vanuit Imst starten we met een prachtige hike door de Rosengartenschlucht, één van de mooiste kloven van Tirol. We komen uit in Hoch-Imst, waar we zullen afdalen via de spectaculaire Alpen-coaster: met een lengte van 3535 meter de langste zomerrodelbaan van de Alpen!  Scherpe bochten, steile drops, het maakt allemaal onderdeel uit van de baan waarin je maar liefst 1000 meter afdaalt. Hierna kunnen we de stoeltjeslift omhoog nemen en een mooie hike maken naar de Muttenkopfhütte. Voor de liefhebbers kan hier een uitdagende klettersteig worden gemaakt: niveau C · ca. 30 minuten.
Richtprijs: €24 p.p

Highline 179 en de Plansee
We brengen een bezoek aan het Tiroler stadje Reutte. Hier vind je de Highline 179: een reusachtige loopbrug met een spanwijdte van maar liefst 405 meter, welke kasteelruïne Ehrenberg met Fort Claudia verbindt aan de overzijde van het dal. Ook al is het volstrekt veilig, toch heb je wel wat moed nodig om je zo hoog boven de grond (110 m) van de ene kant naar de andere kant te bewegen. Dit wordt echter beloond met een prachtig uitzicht én natuurlijk een kick! Na het bezoek aan Reutte, rijden we naar de Plansee. Dit is een prachtig bergmeer waar je kunt lunchen op een terras met uitzicht (op eigen kosten), heerlijk kunt zwemmen, zonnen of wandelen.
Richtprijs: €18 p.p,

Area 47
Ben jij een echte waterrat en niet bang voor een beetje actie? Bezoek het coolste waterpark van Oostenrijk: zo heb je water nog niet eerder meegemaakt. Het 20.000m² grote waterpark is een zwemmeer vol waterspektakel. Vijf glijbanen (waaronder de snelste van van het land) en klifduikplatforms met verschillende springhoogtes, de Slip ’n Slide, ga los op het opblaasbaar aquapark-parcours,  laat je over het meer schieten door het waterkanon of lanceren door het gigantisch luchtkussen. Bijkomen kan bij de gezellige strandbar of in één van de vele loungeruimtes.
Richtprijs: €22 p.p.

Hike bij Vent
We maken een mooie hike in het hooggebergte bij Vent. Met twee liften stijgen we van 1900 meter naar 2646 meter hoogte. Hier maken we een hike met prachtige uitzichten over de Ötztaler Gleschers naar de Breslauren Hütte op 2844 meter. Hier kunnen we ook genieten van een Oostenrijke lunch (op eigen kosten). Een extra mogelijkheid is om de Wildesmanni te beklimmen: dit duurt ca. 1,5 uur en vanuit daar kun je doorlopen naar de Breslauer Hütte.
Richtprijs: €24 p.p.

Fietstocht van Sölden naar Ötztal-Bahnhof
Vanuit Ötztal-Bahnhof vertrekken met de bus naar Sölden. De fietsen worden ingeladen in een aanhanger achter de bus. Vanuit Sölden fietsen we over de Ötztalen Radweg door het prachtige Ötztal terug naar het begin van het dal. Je daalt over de gehele route ongeveer 650 meter. Onderweg hebben we een paar korte klimmetjes.
Richtprijs: €8 p.p.

Wellness middag Aqua Dome
Lekker een middagje relaxen en bijkomen van alle activiteiten? In Aqua Dome Therme kom je helemaal tot rust en kun je genieten van de omgeving. Vooral de ruime Thermenhal, het belangrijkste gedeelte van de Aqua Dome, verrast je al bij het binnenkomen, met het gevoel alsof je een kathedraal binnen bent gelopen. Maar, hoe je ook tegen dit magnifieke gebouw aankijkt, je komt naar de Aqua Dome om te genieten van water en wellness en dat is precies wat je in de Aqua Dome krijgt.
Richtprijs: €26,00 (entree voor 3 uur)

* Alle genoemde prijzen zijn op basis van een minimaal aantal deelnemers. Het programma is o.v.v. wijzigingen door onder andere weersomstandigheden.

Imst, Oostenrijk