Vertrek data

Van Tot Dagen Leeftijd Prijs Meldingen Verblijf Vervoer Verzorging Boeken
19-06-2024 29-06-2024 11 25 - 45 jr
Groepssamenstelling:
27, 29, 31, 34
34, 36, 40
€ 1649 Vlgs programma Boek
19-06-2024 29-06-2024 11 25 - 45 jr
Groepssamenstelling:
27, 29, 31, 34
34, 36, 40
€ 1899 Vlgs programma Boek
17-07-2024 27-07-2024 11 25 - 45 jr
Groepssamenstelling:
25, 28, 29, 36, 37, 38, 39
33, 40, 41
€ 1669 Vlgs programma
17-07-2024 27-07-2024 11 25 - 45 jr
Groepssamenstelling:
25, 28, 29, 36, 37, 38, 39
33, 40, 41
€ 1929 Vlgs programma
07-08-2024 17-08-2024 11 25 - 45 jr
Groepssamenstelling:
28, 30, 32, 33, 36, 41
27, 29, 31, 33, 34, 34, 35, 36
€ 1669 Vlgs programma Boek
07-08-2024 17-08-2024 11 25 - 45 jr
Groepssamenstelling:
28, 30, 32, 33, 36, 41
27, 29, 31, 33, 34, 34, 35, 36
€ 1929 Vlgs programma Boek
04-09-2024 14-09-2024 11 25 - 45 jr
Groepssamenstelling:
27, 28, 31, 33
28, 30, 31, 35, 39, 40
€ 1659 Vlgs programma Boek
04-09-2024 14-09-2024 11 25 - 45 jr
Groepssamenstelling:
27, 28, 31, 33
28, 30, 31, 35, 39, 40
€ 1919 Vlgs programma Boek

Wel inbegrepen

Vervoer
☑ Chartervlucht vanaf Amsterdam
☑ 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage
☑ Luchthavenbelasting en vliegbelasting
☑ Transfer luchthaven-hotel v.v.
☑ Vervoer tussen de activiteiten en diverse accommodaties

Verblijf
☑ 2 nachten in Hotel Šator
☑ 1 nacht in Hotel Popova Kula
☑ 1 nacht in Hotel Ibis
☑ Overige overnachtingen in Hotel Granit
☑ Verblijf in een single- of gedeelde kamer
☑ Verzorging volgens programma

Vermaak
☑ City tour door Bitola
☑ Canyoning
☑ Hike
☑ Wijnproeverij
☑ City tour door Skopje
☑ Kroegentocht in Skopje (excl. drankjes)
☑ Kajakken op het Meer van Matka
☑ City tour door Ohrid
☑ ATV-quad tour met BBQ
☑ Mountainbiken
☑ Afsluitingsdiner
☑ Engelssprekende reisleiding

Overig
☑ Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Vermaak
☐ Optioneel: Bij te boeken excursies

Overig
☐ Administratiekosten à €20
☐ Consumentenbijdrage SGR à €5
☐ Persoonlijke uitgaven
☐ Optioneel: Verzekeringen

* Eerder met ons op reis geweest?
Dan vervallen de administratiekosten!

Legenda

= aanbieding

= gegarandeerd vertrek

= last-minute

= topvakantie

= beschikbare reis

= volgeboekt

= op aanvraag

= vliegtuig

= bus

= eigen vervoer

= boot

= trein

= groepssamenstelling

= single kamer

= gedeelde kamer

Single Reis Macedonië Actief

Macedonië, een afwisselend land waar je zowel heerlijk kunt ontspannen, de prachtige cultuur kunt ontdekken en de leukste activiteiten kunt ondernemen. We maken een rondreis door Macedonië en verblijven op vier verschillende locaties. We gaan onder andere kajakken, quad rijden, canyoning, brengen een bezoek aan de indrukwekkende hoofdstad, wagen een dansje met de lokale bevolking tijdens de kroegentocht in Skopje en proeven de verrassend lekkere Macedonische wijnen tijdens de wijnproeverij. BBQ-en, de lokale keuken ontdekken, lunchen op een prachtig privé strand en een gezellig sluitingsdiner: je zult tijdens deze single reis Macedonië Actief niks te kort komen!

Tijdens deze reis duik je in de uitgebreide geschiedenis van Macedonië en ontdek je op een actieve en leuke manier, samen met een gezellige groep singles, de veelzijdigheid van dit prachtige land! Leuke en gezellige avonden in typisch Macedonische restaurants maken deze reis tot een groot feest! De lokale reisleiding, die perfect Engels spreekt, neemt je mee op deze ontdekkingstocht en is continue bij de groep aanwezig om je tekst en uitleg te geven. Daarbij zal je merken dat de lokale en vooral zeer gastvrije bevolking zo enthousiast is, dat zij de gids verder van anekdotes voorzien bij zijn indrukwekkende verhalen.

Wil je alle nieuwe indrukken nog op een ontspannen manier op je in laten werken? We sluiten deze vakantie af met een paar dagen zon aan het meer van Ohrid.

 

Highlights
☀  Inclusief activiteiten uit het programma
☀  Onder andere quad rijden, mountainbiken, kajakken en canyoning
☀  Inclusief city tour door Bitola, Skopje en Ohrid
☀  Geniet tijdens de wijnproeverij bij de wijngaard van Popova Kula
☀  Ideale combinatie van actie en ontspanning
☀  Verblijf in 4 verschillende, goed beoordeelde hotels
☀  Lokale Engelssprekende reisleiding

 

Algemeen

‘Alles mag, niets hoeft’

Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie!

Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod. Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een horecalocatie.

 

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis. Voor deze reis dien je over een goede conditie te beschikken.

 

Reisleiding

Deze reis staat onder leiding van een lokale, Engelstalige reisleiding. Hij/ zij is de gehele vakantie bij de groep aanwezig, vanaf het moment dat jullie aankomen op de luchthaven van Ohrid. De reisleid(st)er kan je van allerlei leuke informatie voorzien, uitleg geven over de activiteiten op het programma, hij/zij weet alle bijzondere plekjes op de bestemming te vinden en gaat er voor zorgen dat jij een topvakantie hebt!

 

Meetingpoint

Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Tijdens deze reis zal er gevlogen worden vanaf Amsterdam Schiphol Airport. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisbescheiden welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.

De reisleiding is al ter plaatse en zal jou en je medereizigers ontvangen op de luchthaven van Ohrid.

Boek jij deze reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de overige deelnemers. Mocht dit het geval zijn, dan zullen wij contact met je opnemen.

 

Reisdocumenten

Voor deze vakantie naar Macedonië dien je in het bezit te zijn van een geldig Nederlands of Belgisch paspoort of ID-kaart. Dit document dient nog minimaal 3 maanden na afloop van de vakantie geldig te zijn. Voor deze reis heb je geen visum nodig. Mocht je een andere nationaliteit hebben, raden wij je aan contact op te nemen met de ambassade van Macedonië voor de juiste informatie.

 

Reisadvies

Meer informatie over het reisadvies naar deze bestemming, vind je hier.

 

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis ‘Vertrekgarantie’. Je kunt dit terugvinden in het overzicht ‘Data en Prijzen’.
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

 

Allergie, medicatie en overige belangrijke zaken

Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, een fysieke of mentale beperking? Dan ben je verplicht dit aan te geven op het boekingsformulier bij ‘Opmerkingen’.

Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld, maar het is van belang dat wij hiervan op de hoogte worden gesteld bij het maken van de boeking. Wij verwijzen je graag naar de voorwaarden die hiervoor gelden. Andere belangrijke zaken waarvan wij op de hoogte dienen te zijn en invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis, vragen wij je dit eveneens bij ‘Opmerkingen’ te plaatsen.

 

Betalingsvoorwaarden

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

 

Verzekeringen

Bij deze reis is een reisverzekering met dekking voor alle activiteiten op het programma verplicht. Met de uitgebreide dekking van onze reisverzekering ben je voor alle activiteiten die op het programma staan tijdens deze reis verzekerd. Mocht je een eigen reisverzekering hebben, controleer dan even of dit bij jouw reisverzekering ook het geval is. Naast de reisverzekering raden wij ook aan een annuleringsverzekering af te sluiten. LET OP! Zonder reisverzekering met de juiste dekking kun je aan enkele activiteiten niet deelnemen tijdens deze vakantie.

Accommodaties tijdens deze reis

Tijdens deze reis verblijven we in verschillende accommodaties op diverse locaties:

· Dag 1: Inchecken Hotel Šator
· Dag 3: Inchecken Hotel Popova Kula
· Dag 4: Inchecken Hotel Ibis Skopje
· Dag 5: Inchecken Hotel Granit


Hotel Šator

Hotel Šator ligt in het zuidwestelijke deel van Macedonië, in het dorpje Trnovo dat op 850 meter boven de zeespiegel ligt. Trnovo ligt tussen de stad Bitola en het Nationale Park Pelister. Hotel Šator biedt een à-la-carterestaurant, gratis Wi-Fi en kamers met lcd-tv’s met kabelzenders. Het centrum van Bitola ligt op 6 km afstand.


Hotel Popova Kula 

Hotel Popova Kula ligt in Demir Kapija, in de mooie omgeving van heuvels, bergen en druivenvelden. De kamers van het Popova Kula Hotel & Winery beschikken over een televisie, airconditioning en een minibar (tegen betaling). Alle kamers beschikken over een badkamer die is uitgerust met een douche en een haardroger. In de gehele accommodatie kun je gratis gebruik maken van Wi-Fi. Bij de reis met vertrek op 6 september verblijven we in Winery Villa Maria, zie link .


H
otel Ibis Skopje

Hotel Ibis Skopje ligt in het centrum van Skopje. De Old Bazaar, de op één na grootste bazaar van de Balkan, bereik je lopend binnen een kwartiertje. De kamers van het hotel zijn eenvoudig ingericht en beschikken over een tv, airconditioning en een bureau. Alle kamers hebben een eigen badkamer met toilet en douche. Je kunt gratis gebruik maken van de Wi-Fi verbinding.


H
otel Granit

Een comfortabel hotel met een fantastische ligging aan het Meer van Ohrid. Het hotel ligt direct aan het strand en het meer. De gezellige stad Ohrid met vele restaurants, terrasjes en bars bevindt zich op ongeveer zes kilometer afstand. Het is gemakkelijk en goedkoop bereikbaar met de taxi.

Hotel Granit beschikt over een heerlijk zwembad omgeven door een mooi terras met ligbedden en parasols. Ook op het strand direct voor het hotel kun je heerlijk zonnen. De ligbedjes en parasols bij het zwembad en op het strand zijn te huur vanaf ongeveer €3,00 per dag. Er is een basketbalveld, een tafeltennistafel en een fitnesscentrum. Tegen betaling kun je gebruik maken van de tennisbanen, waterfietsen, supboards en de fietsverhuur. Voor een drankje en wat te eten kun je terecht in de bar, strandbar en het restaurant.
Verder heeft het hotel heeft een vriendelijke receptie, een lift en is er gratis Wi-Fi beschikbaar.

Kamertype

Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Wanneer je kiest voor een eigen kamer, heb je een kamer voor alleengebruik tot je beschikking. Vind je het gezelliger om een kamer te delen? Dan deel je een kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met twee losse bedden.

Beschikbaarheid
Vertrek 19 juni: de gedeelde kamers voor heren zijn volgeboekt


Verzorging

We verblijven tijdens deze reis bij diverse accommodaties op basis van Logies en Ontbijt. Iedere morgen staat er een lekker ontbijt voor ons klaar in de diverse accommodaties waar we zullen overnachten. ’s Avonds zoeken we een leuk restaurantje op om gezamenlijk te dineren. De lunch op dag 2, BBQ op dag 6, lunch op dag 7 en het sluitingsdiner op dag 10 zijn inbegrepen in de reis. De overige maaltijden en de drankjes zijn voor eigen rekening.

.
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zal ontmoeten. Deze informatie staat nader beschreven in de reisdocumenten welk je een week voor vertrek per e-mail zal ontvangen. Het avontuur kan beginnen!

Dag 1
Vandaag start de reis op de luchthaven. Hier ontmoet je je medereizigers, checken we in en vertrekken we richting Ohrid, Macedonië. Op de luchthaven van Ohrid worden we ontvangen door onze reisleid(st)er. Met de transfer worden we naar Hotel Šator in Bitola gebracht. ’s Middags staat er een city tour met een gids op het programma, zodat we deze oudste stad van Macedonië beter leren kennen.

Dag 2
Een dag vol adrenaline en avontuur, vandaag staat canyoning op het programma. Op het beginpunt krijgen we instructies en uitleg over deze avontuurlijke activiteit. Je ontvangt een wetsuit, maar vergeet jouw zonnebril en zonnebrand niet! Na het canyoning gaan we lekker lunchen en terug richting Bitola. Hier hebben we vrije tijd om wellicht de stad verder te verkennen of een drankje te doen in één van de vele cafeetjes.

Dag 3
Vandaag ontdekken we de ‘Golden Mountain’ tijdens een downhill-hike. We starten deze excursie bij Prilep, waar we een koffiepauze hebben en de ‘Macedonian city of Tobbaco’ kunnen bekijken. Vanuit hier gaan we naar het bekende klooster van Treskavec. Hoog op een berg, in het midden van de Pelagonia-vlakte, vind je het Klooster van Treskavec: een eeuwenoude spirituele locatie vol historie. Vervolgens hiken we bergafwaarts richting het stadje Dabnica: een prachtige, rotsachtige route vol mooie uitzichten, vriendelijke herders en authentieke dorpen. Na inspanning is het tijd voor ontspanning: we worden in Dabnica opgepikt door onze transfer en gaan de lekkerste wijnen proeven bij Popova Kula Winery. We overnachten in Hotel Popova Kula bij de wijngaard.

Dag 4
Wakker worden in alle rust in de omgeving van de wijngaard. We vertrekken na het ontbijt richting Skopje. Na het inchecken gaan we Skopje in voor een city tour. ’s Avonds staat er een gezellige kroegentocht op het programma, waarbij we de leukste pubs en kroegjes van Skopje leren kennen. Bij drie cafés ontvang je een welkomstdrankje. De overige drankjes zijn voor eigen rekening. We overnachten vannacht in Hotel Ibis in Skopje, in het centrum van de stad. De ideale locatie na de kroegentocht!

Dag 5
Op 10km van Skopje ligt de Matka Canyon, één van de populairste outdoor bestemmingen van Macedonië met verschillende middeleeuwse kloosters. Het Meer van Matka binnen in de Matka Canyon is het oudste kunstmatige meer van het land. Tijd voor een excursie op het water: vandaag gaan we kajakken. Tijd om te genieten van de rustige, prachtige natuur om je heen. Met de kajaks bezoeken we onderweg ook de Vrelo kloof. Na het kajakken rijden we door naar Ohrid, waar we zullen overnachten in Hotel Granit.

Dag 6
’s Morgens leren we Ohrid, de stad waar we de komende dagen zullen verblijven, beter kennen tijdens de city tour. Daarna is er tijd om te relaxen: je kunt lekker ontspannen bij het hotel of op een terrasje in Ohrid. Aan het einde van de middag staat onze volgende activiteit op het programma: een sunset ATV-quad tour (ca. 2 uur), gevolgd door een BBQ met Macedonische gerechten en lekkere drankjes aan het prachtige strand.

Dag 7
Vandaag gaan we de andere kant van Ohrid ontdekken met onze mountainbike. We worden naar het beginpunt gebracht om daar de veiligheidsinstructie te krijgen en o.a. de fietsen te ontvangen. Geniet van de natuur om je heen en de adembenemende uitzichten over het meer. Je kunt je energie weer aanvullen met het lunchpakket dat voor je wordt verzorgd.

Dag 8 t/m 10
De laatste dagen hebben we geen vaste activiteiten op het programma staan. Of je lekker wilt gaan relaxen de laatste dagen of toch nog iets actiefs of cultureels wilt ondernemen: de keuze is aan jou. Op de laatste avond van de reis nodigen wij je uit voor een gezamenlijk diner in restaurant Pestani voor een gezellige avond.
Er worden op dag 8 en 9 optionele excursies aangeboden:
Dag 8 of dag 9: paragliden (€85) of een dagtocht naar Albanië (€45)

Dag 11
Vandaag zal de terugvlucht plaatsvinden. We worden bij het hotel opgehaald door de transferbus die ons naar de luchthaven brengt.

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en weersomstandigheden. Mocht een activiteit niet door kunnen gaan wegens weersomstandigheden, kijken we naar de mogelijkheden om dit te verplaatsen of een passend alternatief. We hopen uiteraard dat dit niet nodig zal zijn.

Ohrid, Macedonië