Vertrek data

Van Tot Dagen Leeftijd Prijs Meldingen Verblijf Vervoer Verzorging Boeken

Wel inbegrepen

Vervoer
Bij de reis o.b.v. vliegvervoer
☑ Retourvlucht Amsterdam – Kos
☑ Handbagage + 20 kg ruimbagage
☑ Luchthavenbelasting
☑ Transfer luchthaven – schip v.v.

Verblijf
 Verblijf in een gedeelde hut
☑ Handdoeken
☑ Bedlinnen, deken en kussen
☑ Gebruik matrasjes, kussens en fleecedekentjes voor aan dek

Vermaak
 Professionele, Nederlandse begeleiding
 Snorkelset en SUP aan boord

Niet inbegrepen

Vervoer
Bij reis o.b.v. eigen vervoer
☐ Optioneel: transfer luchthaven – schip v.v. (€30)

Verblijf
☐ Boordkas à € 200,- p.p.p.w.

Vermaak
☐ Bij te boeken excursies

Overig
☐ Administratiekosten €20,00
☐ Persoonlijke uitgaven en fooien
☐ Reis- en annuleringsverzekering
☐ Single omboekverzekering
☐ Op aanvraag: verlenging 2e week

* Eerder met ons op reis geweest?
Dan vervallen de administratiekosten!

Legenda

= aanbieding

= gegarandeerd vertrek

= last-minute

= topvakantie

= beschikbare reis

= volgeboekt

= op aanvraag

= vliegtuig

= bus

= eigen vervoer

= boot

= trein

= groepssamenstelling

= single kamer

= gedeelde kamer

Single Zeilreis Griekenland Kos en Griekse Eilanden

Met een stevige wind in de zeilen van eiland naar eiland varen en aanmeren in een pittoresk haventje of een afgelegen baai. Heerlijk zeilen over de diepblauwe zee, luieren aan dek of actief meezeilen en natuurlijk elke dag een duik in het glasheldere water! De schipper vertelt graag alles over de kunst van het zeilen en navigeren en natuurlijk kun je zelf ook aan het roer staan of de route op de kaart uitzetten.

Het zeilgebied is de Griekse eilandengroep Dodekanesos, wat 12 eilanden betekent. In dit gebied staat meestal een stabiele noordwesten wind, de Meltemi, die in kracht van 4 tot 7 varieert. Deze wind maakt het ook in de warme zomermaanden aangenaam, want zij zorgt voor de nodige verkoeling. Hierdoor is deze streek bij uitstek geschikt voor een actieve zeilvakantie voor singles, waarbij er per dag ongeveer 4 tot 6 uur wordt gevaren. Zeilervaring is niet nodig, maar als je wilt leren zeilen dan is de schipper graag bereid je wegwijs te maken. Je kunt bijvoorbeeld helpen om alle voorkomende taken uit te voeren, waaronder het trimmen van de zeilen, navigeren en het sturen van de boot onder begeleiding.

De zeiljachten, de Omiros en de Osiris, varen per week één van de drie zeilroutes. De route in noordelijke richting naar Kalymnos, Leros en Patmos , in zuidelijke richting naar Nysiros, Tilos, Chalki en Rhodos of in westelijke richting naar Astipalea en Amorgos. De zeilroutes bieden een enorme verscheidenheid aan haventjes, verscholen baaitjes met prachtige stranden. Welke route er gevaren zal worden, is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden. Wanneer je er voor kiest om 15 dagen mee te gaan zeilen in Griekenland, zal je twee verschillende routes varen of kun je aansluiten bij één van de 2-weekse routes naar Samos of Santorini.

We gaan ervan uit dat iedereen een steentje bijdraagt  bij het aan- en afmeren, maar onderweg ben je daarnaast vrij om zo actief te zijn als je wilt. Zo kun je veel leren over zeilen, maar je kunt ook lekker muziek luisteren, een boek lezen of op het dek luieren en van de zon genieten.

15 dagen meezeilen?
De reizen worden vanuit het centraal gelegen Kos gemaakt in noordelijke, westelijke of zuidelijke richting. Welke route er precies wordt gevaren is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Wil je een 15-daagse zeilreis? Bij veel data is dit mogelijk! Neem dan even contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden. Van 20 augustus t/m 03 september wordt er een 2-weekse Samosroute gevaren. Van 10 t/m 24 september staat er een prachtige reis naar Santorini op het programma.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met jouw veiligheid, hygiëne en social distancing.
Together we can do this!

Highlights
☀  Zeilen, relaxen, dorpjes bezoeken en snorkelen
☀  Prachtige zeilroutes
☀  Extra veel dolfijnen, zeehonden en schildpadden deze zomer door minder vrachtverkeer.
☀  Nederlandse schipper met veel ervaring
☀  Diner aan boord en in lokale restaurants
☀  Gezellige groep singles

 

Over deze reis

Corona maatregelen

One2gether Travel biedt alleen vakanties aan die voldoen aan alle regelgevingen om een veilige en zo comfortabel mogelijke vakantie te kunnen garanderen. Wij voeren deze reis uit volgens de voorwaarden en maatregelen van het RIVM. Zo houden we onder andere rekening met de social distancing en de extra hygiëne-maatregelen.

De COVID-19 PCR is niet meer verplicht voor Nederlandse reizigers. Reizigers met de Belgische nationaliteit dienen nog wel een geldige test te overhandigen.

Zeilen biedt de kans om Griekenland te verkennen, veraf van de gebaande paden en grote massa’s. De Griekse overheid heeft tevens bekend gemaakt dat voor boten onder de 20 m. geen capaciteitsbeperkingen gelden, waardoor wij met 8 gasten en 2 man bemanning mogen varen. Op de boot geldt ook geen verplichte 1,5 m afstand. Er dienen wel verschillende formulieren/verklaringen te worden ingevuld om zo jouw gezondheid en veiligheid te  kunnen waarborgen voordat je op reis gaat en aan boord stapt van één van de boten. Dit gebeurt volgens de protocollen van de Griekse overheid. Ook wordt jouw temperatuur gemeten voordat je aan aan boord van een van de boten stapt en is er desinfectiemateriaal aanwezig. Gedurende transfers (vliegtuig en bus) dienen mondkapjes te worden gedragen.

Het verkennen van Griekenland per zeilboot is een veilige, maar zeer gezellige manier om vakantie te vieren dit jaar.

Meer informatie over het reisadvies naar deze bestemming, vind je hier.

 

Covid-19 betalingsvoorwaarden

Afwijkende betalingsvoorwaarden voor reizen met vertrek vanaf 1 november 2020

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantiebestemming, maar durf je eigenlijk nog niet te boeken? Aarzel dan niet langer. Op het moment dat er zich een aangepast negatief reisadvies (code oranje of rood) voordoet, dan bieden wij jou een geld terug garantie.

Boek je nu jouw reis dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Mochten we de reis moeten annuleren vanwege aangepaste corona maatregelen, dan ontvang jij jouw complete reissom, binnen een paar dagen, retour. Jouw reissom is bij ons in veilige handen en je loopt geen enkel risico, wel zo fijn!

 

Nog even alle voordelen op een rijtje:
✔   Geld terug garantie
✔   Financiële zekerheid via SGR
✔   Altijd verzekerd van repatriëring
✔   Hygiëne en veiligheid volgens COVID-19 regelgeving

 

Algemeen

‘Alles mag, niets hoeft’

Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie!

Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken.

 

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis. Wijkt jouw leeftijd maximaal 2 jaar af van de aangegeven doelgroep? Dan ben je ook van harte welkom!

Je dient goed ter been te zijn om deel te kunnen nemen aan deze zeilreis.

 

Vervoer

Deze reis is te boeken op basis van een vliegreis of op basis van eigen vervoer.

Vliegreis
Kies je voor de reis inclusief vliegreis? Dat zit een retourticket inbegrepen in de reis. Op de luchthaven van Kos staat een transfer voor je klaar, die je naar de haven zal brengen. Op de terugreis wordt je met de transfer weer richting de luchthaven gebracht, voor de terugvlucht. Naast je handbagage is er minimaal 20 kg ruimbagage inbegrepen bij de reis.

Eigen vervoer
Kies je voor de reis op basis van eigen vervoer? Dit houdt in dat je zelf je vliegticket dient te regelen. Je kunt een retour transfer (luchthaven – schip + schip – luchthaven) van te voren bijboeken. De kosten hiervan zijn €30 en je kunt dit aangeven op het boekingsformulier. De transfers van en naar de luchthaven van Kos worden alleen uitgevoerd bij aankomst/vertrek van de vlucht op donderdag en gelden uitsluitend voor de reguliere vluchten uit Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven.

 

Meetingpoint

Deze reis staat onder leiding van de Nederlandse schipper en matroos. Zodra je donderdag aan het einde van de middag aan boord kunt, maak je kennis met je zeilgenoten en de bemanning. We maken de hut indeling en de bemanning zal je de eerste uitleg geven over het reilen en zeilen aan boord.

 

Scheepskas

Ter plaatse dient iedereen €200 p.p.p.w. te voldoen aan de schipper voor alle maaltijden en drankjes aan boord, haven-, water- en dieselgeld. Er wordt minimaal tweemaal per week aan boord gekookt, de overige maaltijden worden gebruikt in lokale restaurantjes. Meer informatie over de scheepkas vind je bij het ‘Verblijf’.

 

Reisdocumenten

Voor deze vakantie naar Griekenland dien je in het bezit te zijn van een geldig Nederlands of Belgisch paspoort of ID-kaart. Voor deze reis heb je geen visum nodig. Mocht je een andere nationaliteit hebben, raden wij je aan contact op te nemen met de ambassade van Griekenland voor de juiste informatie.

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis ‘Vertrekgarantie’. Je kunt dit terugvinden in het overzicht ‘Data en Prijzen’.
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

 

Allergie, medicatie en overige belangrijke zaken

Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, een fysieke of mentale beperking? Dan ben je verplicht dit aan te geven op het boekingsformulier bij ‘Opmerkingen’.

Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld, maar het is van belang dat wij hiervan op de hoogte worden gesteld bij het maken van de boeking. Wij verwijzen je graag naar de voorwaarden die hiervoor gelden. Andere belangrijke zaken waarvan wij op de hoogte dienen te zijn en invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis, vragen wij je dit eveneens bij ‘Opmerkingen’ te plaatsen.

 

Verzekeringen

Wij raden je aan om een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten, zodat je goed verzekerd op reis gaat.
Let op! Bij deze reis is een reisverzekering verplicht. Mocht je deze niet hebben, is het wellicht een tip om deze direct bij jouw boeking af te sluiten

ZEILSCHIP KOS EN GRIEKSE EILANDEN

De zeiljachten Omiros en Osiris zijn van het type Sun Odyssey 51, een zeewaardig zeiljacht van ruim 15 meter, dat voorzien is van alle gemakken. Deze jachten worden gebouwd door de beroemde Franse scheepswerf Jeanneau. De boten hebben vier 2-persoonscabines (voorzien van een kussen, een deken en lakens) en 2 kooien in de voorpiek voor de bemanning. Elke cabine heeft een eigen afgesloten douche & toilet ruimte.

De boten zijn van alle gemakken voorzien zelfs met een MP3/CD speler voor de muzikale begeleiding. Op het ruime dek kun je heerlijk relaxen en eventueel de nacht doorbrengen onder een schitterende sterrenhemel. Aan boord zijn een aantal matrasjes en slaapzakken aanwezig, voor wie aan dek wil slapen.

De ruime kuip is voorzien van een biminitop die beschutting biedt tegen de zon. Er zijn ook snorkelsets aanwezig evenals een SUP. De comfortabele schepen zijn vrijwel identiek aan elkaar. Tijdens deze zeilreis verblijf je op één van de twee schepen.

 

Indeling

In totaal kunnen er 8 reizigers (excl. bemanning) mee per boot. Een reis gaat door bij minimaal 5 deelnemers.

 

Kamertype

Tijdens deze reis deel je een hut samen met één andere reiziger van hetzelfde geslacht. Alle hutten hebben twee losse bedden. Mocht je samen met een bepaald iemand op een boot willen, laat dit dan even weten zodat we dit voor jullie kunnen regelen! Het is bij deze reis niet mogelijk om een hut voor alleengebruik te boeken.

 

Verzorging

Tijdens deze zeilvakantie wordt er een maaltijden-pot gemaakt. Bij aankomst aan boord betaal je €200 per week aan de schipper voor de maaltijden aan boord, drankjes aan boord, haven-, water- en dieselgelden. Voor dit bedrag zijn alle maaltijden die aan boord bereid worden inbegrepen. De bemanning zorgt voor een uitgebreid ontbijt en een lekkere lunch aan boord. Het avondeten wordt afwisselend aan boord of aan wal gegeten. Wanneer we bijvoorbeeld in een baai aangemeerd zijn, wordt er aan boord gekookt.

Doorgaans wordt er twee keer in de week gekookt aan boord. Op de overige dagen zoeken we regelmatig een gezellige taverne op voor een echte Griekse maaltijd (voor eigen rekening). Hoewel de bemanning voor de maaltijden zorgt, wordt er wel van je verwacht dat je meehelpt met het dekken van de tafel of het afwassen. Maar als iedereen even de handen uit de mouwen steekt, dan is dat zo gebeurt en kun je weer genieten van het weer en de wind.

Het gebruik van alcoholische versnaperingen is tijdens het varen niet toegestaan. Dit in verband met de veiligheid van het schip en de opvarende. Wanneer de boot voor anker of in de haven ligt, is het toegestaan om (met mate) te genieten van een alcoholische versnapering. Licht alcoholische drankjes zijn inbegrepen bij de boordkas. Mocht je sterke drank willen aan boord, kun je dit zelf meenemen of aanschaffen.

 

⛵ Het is niet mogelijk om een koffer mee te nemen aan boord. Graag willen wij je dan ook vragen om een reistas of backpack mee te nemen op vakantie.

⛵ Het is aan boord niet toegestaan schoenen te dragen. Alleen speciale zeilschoenen met een lichte zool zijn geschikt voor op het schip of nieuwe, ongedragen slippers met rubberzool.

⛵ Er is een waterzuiveringsinstallatie aan boord. Hierdoor hoeven er geen plastic flessen water meer aangeschaft te worden, wat beter is voor het milieu. We vragen je zelf een waterfles/bidon mee te nemen.

De haven van aankomst en vertrek is Kos Marina, gelegen op loopafstand van het gezellige Kos-stad. Hier kun je op de aankomst- en vertrekdag (donderdag) een aantal bezienswaardigheden kunt bekijken, zoals de overblijfselen van Asklepion. In Kos-stad zijn onder andere fietsen en brommers te huur om een verkenningstocht over het eiland te maken. Daarnaast is Kos bekend om de vele gezellige terrassen en bars, waar je heerlijk kunt relaxen.

Zeilen
Van vrijdag tot en met woensdag zeilen we van eiland naar eiland. Na een uitgebreid ontbijt aan boord hijsen we de zeilen en zetten we koers naar een gezellig haventje of een afgelegen baai, waar je kunt zwemmen en snorkelen in het heldere water. ’s Avonds gooien we het anker uit in een rustige baai en regelmatig leggen we aan in één van de sfeervolle haventjes om aan te schuiven in een Griekse taverne.

De ene week varen we in noordelijke richting en de andere week in zuidelijke of westelijke richting. Zo is het mogelijk om beide routes te combineren. 

Westelijke route *
De westelijke route geldt als een van de zwaardere routes, maar zeker goed te doen! Op deze route waait er altijd een windje van windkracht 5 a 6. Optimaal zeilden dus! Vanuit Kos varen we via de westkust van Turkije naar Leros, terwijl je onderweg de eerste zeilinstructies krijgt. We gaan voor anker in de beschutte Xerokambos baai. De volgende dag zeilen we naar het onbewoonde eilandje Levita, hier zullen we de komende nacht overnachten. Vanuit Levita varen we vervolgens verder naar Amorgos, langs prachtige steile rotspartijen. Op Amorgos heb je diverse mogelijkheden voor een leuke excursie. De volgende dag staat de prachtige toch naar Astapalea op het programma. De Vathy baai, waar we aan zullen meren, is alleen te bereiken via een zeer smalle entree. De volgende dag varen we weer terug naar de bewoonde wereld en meren we aan bij Kalymnos. Hier stap je eigenlijk direct al uit in het gezellige centrum met vele restaurantjes en barretjes. De laatste dag zetten we weer koers richting Kos, maar niet voordat we een zwemstop hebben gemaakt in de baai van Pseriomos. Aangekomen op Kos maken we ons op voor een spetterende laatste avond.
Data:

Noordroute *
Vanuit Kos varen we naar Kalymnos, een levendig eiland dat vanouds bekend is vanwege de sponsvisserij. We leggen aan in Vathi, een fjord-achtige baai met steile kliffen aan beide zijden. Langs de ruige rotskust van dit eiland voert de tocht ons naar Leros, waar we in het baaitje Pandeli voor anker gaan. Een stenen trap leidt naar de top van de heuvel waar nog een middeleeuws kruisvaarders fort te bewonderen is. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de baai. Afhankelijk van de wind kiezen we voor het eiland Patmos met zijn rijke begroeiing en het indrukwekkende Byzantijnse klooster of het idyllische kleinere Lipsi. Vervolgens gaat de tocht naar Agatonisi, waar we in een verlaten baai voor anker gaan. In zuidelijke richting zeilen we verder naar het ruige eiland Telendos. De laatste dag varen we met een zwemstop bij Pserimos met een prachtig zandstrand terug naar de haven van Kos.
Data:

Zuidroute *
Vanuit Kos zeilen we de eerste dag onder het vaste land van Turkije naar het pittoreske haventje Palamut aan de Turkse kust. Dan varen we naar het Griekse eiland Simi, een prachtig eiland met een van de mooiste natuurlijke havens van de Middellandse Zee. Simi is een gezellig levendig stadje met een gezellig uitgaansleven. Vanwege zijn bijzondere Venetiaanse architectuur staat Simi op de lijst van wereld erfgoed. Na een lange oversteek leggen we aan in Chalki ten zuidoosten van Rhodos. Ook hier is de invloed van de oude Venetiaanse stijl nog goed te zien. Dit plaatsje heeft een gezellige boulevard en enkele kleine tavernes, waar je de lekkerste gerechten kunt krijgen. De volgende dag wacht ons een pittige zeiltocht tegen de wind in naar de baai van het kleine eilandje Tilos, waar we voor het strand voor anker gaan. Vanuit hier varen we de volgende dag door naar de rustende vulkaan Nisiros, waar we ‘s middags afmeren. Een excursie over dit vruchtbare groene eiland naar de 5 slapende vulkaan kraters is een echte aanrader. De laatste zeildag brengt ons veilig en voldaan van vele mooie indrukken terug naar onze thuishaven op Kos.
Data: 

* De beschreven routes zijn onder voorbehoud en kunnen door weers- en andere omstandigheden worden aangepast. Dit recht behoudt de schipper ten aller tijden. De schipper bepaalt pas definitief op de dag van vertrek welke route er gevaren wordt, maar hierboven vind je de voorlopige planning terug.

Kos en de Griekse eilanden