Vertrek data

Van Tot Dagen Leeftijd Prijs Meldingen Verblijf Vervoer Verzorging Boeken
08-01-2021 17-01-2021 10 40 - 59 jr € 759 Logies en ontbijt Boek
08-01-2021 17-01-2021 10 40 - 59 jr € 1029 Logies en ontbijt Boek
09-01-2021 16-01-2021 8 40 - 59 jr € 589 Logies en ontbijt Boek
09-01-2021 16-01-2021 8 40 - 59 jr € 859 Logies en ontbijt Boek
12-03-2021 21-03-2021 10 40 - 59 jr € 859 Logies en ontbijt Boek
12-03-2021 21-03-2021 10 40 - 59 jr € 1129 Logies en ontbijt Boek
13-03-2021 20-03-2021 8 40 - 59 jr € 689 Logies en ontbijt Boek
13-03-2021 20-03-2021 8 40 - 59 jr € 959 Logies en ontbijt Boek

Wel inbegrepen

Vervoer
☑ Reis op basis van eigen vervoer of bus
☑ 1 stuk handbagage + 20kg ruimbagage + 1 skiuitrusting

Verblijf
☑ Verblijf in een eigen of gedeelde kamer
☑ Verzorging o.b.v. Logies en Ontbijt
☑ Gebruik van de wellness in de accommodatie

Vermaak
☑ Nederlandse reisleiding die mee gaat skiën
☑ Skitours door de reisleider georganiseerd

13/14 maart Er is w.b. gedeelde kamers enkel nog plaats (op aanvraag) voor één dame.

Niet inbegrepen

Verblijf
☐ Toeristenbelasting à €2,47 – €3,30 p.p.p.n. (ter plaatse)
☐ Optioneel: Parkeerplaats à €75

Vermaak
☐ Skipas, materiaalhuur en eventueel lessen
☐ Bij te boeken excursies

Overig
☐ Administratiekosten à €20,00 *
☐ Persoonlijke uitgaven
☐ Verzekeringen

* Eerder met ons op reis geweest?
Dan vervallen de administratiekosten!

Legenda

= aanbieding

= gegarandeerd vertrek

= last-minute

= topvakantie

= beschikbare reis

= volgeboekt

= op aanvraag

= vliegtuig

= bus

= eigen vervoer

= boot

= trein

= groepssamenstelling

= single kamer

= gedeelde kamer

Single Reis Frankrijk, Snow Club Val Thorens

Val Thorens beschikt over alle ingrediënten voor jouw ideale skivakantie. Niet voor niets wordt Val Thorens dé wintersportplaats van Frankrijk genoemd! Gezelligheid en vooral veel skiën en/of snowboarden vormen de basis ingrediënten voor een week lang vakantieplezier. Tel daar nog eens bij op: een luxe appartement direct aan de piste gelegen, wintersporten in het grootste skigebied van Europa, een reisleider die met jou het gebied zal ontdekken en jouw skivakantie is compleet! Met de bus of met het eigen vervoer reis je af naar Frankrijk waar je een week vol aangename verrassingen staat te wachten. Wacht niet langer en laat je meeslepen door de charmes van Val Thorens!

Eén van de grootste aaneengesloten wintersportgebieden van de wereld, het hoogste skidorp van Europa (gelegen op zo’n 2300m hoogte). Val Thorens is de plaats waar je deze winter moet zijn! We brengen het grootste deel van de vakantie door op de piste. ’s Middags klaar met skiën? Duik dan even de 360 Bar in of genieten van een drankje en dansje bij La Folie Douce aan de piste. Lekker wat eten en genieten van een drankje!

Relaxen na een lange dag kan heerlijk in ons chalet. Tijdens deze reis verblijven we in Chalet Val 2400. Kom na het skiën heerlijk tot rust in de wellness of duik met een lekker glaasje voor de open haard. Tijdens het verblijf is het ontbijt inbegrepen en sta je na het ontbijt binnen no-time op de piste: je hoeft enkel de achterdeur uit te lopen en binnen 100 meter sta je al op de piste. Hoe lekker is dat!

Val Thorens staat ook bekend om de après ski. Voor de beste en gezelligste après-ski van Frankrijk moet je hier zijn. Bars op- en aan de piste en in het centrum: normaal is het overal een feestje. Hoe dit komend winterseizoen zal zijn, zullen we nog even moeten afwachten en hangt af van de regels die er op dat moment gelden. Wij gaan er in ieder geval wat gezelligs van maken…

 

Highlights

❅   Leuke skisafari’s (skitours) voor gevorderden met de reisleider
❅   Meer dan 600 km aan pistes in een prachtig skigebied
❅   Nederlandstalige reisleiding die mee gaat skiën
❅   Verblijf gelegen op een toplocatie: direct aan de piste en op loopafstand van het centrum
❅   Luxe accommodatie met o.a. een sauna

 

🚌 Vervoer

Je kunt deze reis boeken op basis van eigen vervoer (8-daagse reis) of inclusief een busreis (10-daagse reis).

De opstapplaatsen voor de busreis zijn:
Amsterdam 16:30  /  Apeldoorn 16:30  /  Arnhem 17:00  /  Den Bosch 18:00  /  Den Haag 16:00  /  Eindhoven 18:30  /  Maarheeze 19:30  /  Maastricht 21:30  /  Prinsenbeek 17:45  /  Rotterdam 17:00  /  Tilburg 18:15  /  Utrecht 17:00  /  Zwolle 16:00  /  Antwerpen (B) 17:30  /  Brussel (B) 16:45  /  Gent (B) 16:15  /  Luik-Liège (B) 22:00

Maarheeze: parkeren en openbaar vervoer
In Maarheeze komen de bussen vanuit Nederland en België samen en vanaf hier rijd jenaar de bestemming. Bij de opstapplaats in Maarheeze heb je de mogelijkheid om een parkeerplaats bij te boeken. Voor €30 kun je de auto parkeren op het afgesloten, geasfalteerde parkeerterrein bij de busterminal. Je kunt dit aangeven op het boekingsformulier. Op 100 meter van de opstapplaats in Maarheeze vind je een NS station.

 

Over deze reis

Corona maatregelen

One2gether Travel biedt alleen vakanties aan die voldoen aan alle regelgevingen om een veilige en zo comfortabel mogelijke vakantie te kunnen garanderen. Wij voeren deze reis uit volgens de voorwaarden en maatregelen van het RIVM. Zo houden we onder andere rekening met de 1,5 meter samenleving en de extra hygiëne-maatregelen.

Inmiddels zijn ook de coronamaatregelen die gelden voor het wintersportgebied Val Thorens bekend gemaakt.
De gebieden gaan, zoals gebruikelijk, vanaf eind november  weer open, alleen moet je wel rekening houden met bepaalde regels vanwege het coronavirus. Deze maatregelen komen bovenop de door de overheid opgestelde regels en veiligheidsvoorschriften. Hieronder vind je meer informatie.

Algemeen
De basisregels voor Val Thorens zijn duidelijk: draag een mondkapje als je geen 1 meter afstand kunt houden én in alle openbare publieke ruimtes, hoest of nies in je elleboog of in een papieren zakdoekje, omhels elkaar niet en was regelmatig je handen. In het skigebied vind je voldoende middelen om jezelf tussentijds te desinfecteren. Uiteraard desinfecteert het skigebied alle openbare ruimtes regelmatig.

Mond- en neusbescherming
Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf een leeftijd van 11 jaar. Onder andere bij de haltes van de skibussen, in de skibussen, bij de liftstations en in alle skiliften. Daarnaast moet je een mondkapje dragen in de wachtrij voor de skilift, bij verhuurbedrijven en in alle andere openbare, gesloten ruimtes. In het skigebied vind je bordjes met een hamster met mondkapje die aangeven waar het dragen van een mondkapje verplicht is.

Skiliften en skibussen
In skibussen en skiliften is het dragen van een mondkapje verplicht. Het is mogelijk dat de capaciteit van skiliften wordt verminderd en dat er minder personen per stoeltje of gondel zijn toegestaan.

Skischolen
Bij de verzamelplaats van de skischool is het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 11 jaar. Dus ook voor skileraren. Dit geldt voor het begin en einde van de skilessen. Tijdens het volgen van de lessen mag het mondkapje af, maar niet als je in de rij voor de lift staat of in de lift zit. Er is handalcohol beschikbaar, zodat je jezelf tussentijds kunt desinfecteren.

Berghutten en restaurants
Als je rondloopt in een restaurant of berghut, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan of om aan tafel te gaan zitten, ben je verplicht een mondkapje te dragen. Tafels staan op minimaal 1 meter afstand van elkaar en alleen bediening is toegestaan. Alles wordt regelmatig gedesinfecteerd en ook vind je hier voldoende mogelijkheden om jezelf te desinfecteren.

Clean United Label
Val Thorens werkt met het ‘Clean United Label’. Dit betekent dat het skigebied zich aan de regels en richtlijnen houdt om ieders veiligheid én gezondheid te garanderen. Dit label is niet alleen in het leven geroepen voor sanitaire protocollen, maar ook voor maatregelen om het virus te bestrijden. Ga jij op wintersport naar dit skigebied? Dan ben je automatisch ambassadeur van het label. Houd je aan de regels, neem verantwoordelijkheid en zorg samen voor een fijne en veilige wintersport.

* Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande informatie. Raadpleeg voor je vakantie altijd het reisadvies naar deze bestemming.

Let op: Tijdens de busreis dien je een mondkapje te dragen. Er wordt thee, koffie en frisdranken geschonken, geen etenswaren.

 

ALGEMEEN

 

‘Alles mag, niet moet’

Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets moet’. Het is tenslotte jouw vakantie!

Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod. Denk hierbij aan een leuke excursie, een tip voor een horecalocatie of roomservice.

 

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Ben jij nieuwsgierig wie er met jou meereizen of wil je carpoolen? Kijk dan op ons reisforum en maak contact met jouw medereizigers.

 

Reisleiding

Het succes van onze reizen is mede te danken aan onze enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken zullen uit handen worden genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste berghutten en après ski barretjes en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is.

 

Het begin van jouw vakantie

Reis je met de bus? Dan ontmoet je jouw medereizigers bij het verzamelpunt in Maarheeze waar alle bussen tezamen komen. In de meeste gevallen reist de reisleiding met de bus en zal jou bij het meetingpoint in Maarheeze verwelkomen. Meer informatie hierover vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek per mail zal ontvangen.

Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal de groep dan bij de accommodatie verwelkomen.

Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, dan ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie.

 

Reisdocumenten

Voor deze wintersportvakantie naar Frankrijk dien je in het bezit te zijn van een geldige legitimatie. Dit kan een geldig paspoort zijn of een geldige identiteitskaart. Dit document dient nog geldig te zijn bij terugkomst in Nederland, aan het einde van je vakantie.

 

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis ‘Vertrekgarantie’. Je kunt dit terugvinden in het overzicht ‘Data en Prijzen’.
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

 

Allergie, medicatie en overige belangrijke zaken

Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, een fysieke of mentale beperking? Dan ben je verplicht dit aan te geven op het boekingsformulier bij ‘Opmerkingen’.

Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld, maar het is van belang dat wij hiervan op de hoogte worden gesteld bij het maken van de boeking. Wij verwijzen je graag naar de voorwaarden die hiervoor gelden. Andere belangrijke zaken waarvan wij op de hoogte dienen te zijn en invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis, vragen wij je dit eveneens bij ‘Opmerkingen’ te plaatsen.

 

Verzekeringen

Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben, dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten zodat je goed verzekerd op wintersport gaat. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even bij de verzekeringsmaatschappij of de wintersportdekking is inbegrepen.

Chalet Val 2400 ****

Tijdens deze reis verblijven we in 4-sterren Chalet Val 2400, direct aan de piste. Je haalt je ski’s of snowboard uit de opbergruimte, stapt de deur uit en staat al op de piste. Op 300m van het chalet vind je de dichtstbijzijnde skilift die je verder het gebied in brengt. De accommodatie is van alle gemakken voorzien zodat je heerlijk kunt relaxen na een dag op de piste: een woonkamer met Oostenrijkse kachel en TV, maak gebruik van de sauna en hamam en je ski/snowboard-materiaal kun je de residentie huren! Het appartementencomplex ligt in het hoger gelegen deel van Val Thorens in een rustige wijk, op 5 minuten lopen van het centrum.

Het appartement

Het appartement is voorzien een Oostenrijkse kachel in een gezamenlijke woonkamer, 4 slaapkamers voor gasten, 1 slaapkamer voor de reisleiding, 3 badkamers, 3 extra toiletten en een balkon met geweldig uitzicht over Val Thorens of de pistes. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan de indeling qua slaapkamers iets afwijken. In de uitgebreide keuken vind je o.a. een vaatwasmachine, keramische kookplaat, magnetron, over, koelkast, vriezer, koffiemachine en ketel.

Bij aankomst is je bed netjes opgemaakt. 1x per week worden de handdoeken verschoond. In de accommodatie is gratis Wi-Fi verbinding aanwezig. Badjassen en fondue en/of raclette-set is te huur bij de receptie (o.b.v. beschikbaarheid, tegen betaling)

In het complex zelf vind je een receptie, lift en de Red Fox Pub welke open is tussen 16:00 – 02:00 uur. Na een dag skiën/snowboarden kun je je ski’s/snowboard kwijt in de opbergruimte en kom je tot rust in de sauna of in de hamam. Deze zijn geopend tussen 10:00 en 20:00 uur. Skimateriaal kun je ook in het complex huren: de Sport2000 shop is hier gevestigd.

Verzorging

We verblijven tijdens deze reis in Chalet Val 2400 op basis van Logies en Ontbijt. Voor het diner kunnen we kijken waar we willen gaan eten. We zoeken een leuk restaurant uit, we kunnen een keer racletten of koken in ons chalet… Net waar we zin in hebben! Er is ook een mogelijkheid om voor ca. €23 per avond te dineren (3-gangen diner, excl. drankjes) aan de overkant van de accommodatie.

Parkeren

Kom je met de auto? Je kunt een overdekte parkeerplaats (o.b.v. beschikbaarheid) reserveren voor €75 per week. Je kunt dit bijboeken op het boekingsformulier.

Toeristenbelasting en borg

Bij aankomst in Chalet Val 2400 dien je toeristenbelasting te betalen. De toeristenbelasting voor deze accommodatie bedraagt €2,47 p.p.p.n. Het kan voorkomen dat er een borg wordt gevraagd. Je ontvangt deze aan het einde van de vakantie, mits het chalet in goede staat wordt achtergelaten, weer terug.

 

.
Programma

Je gaat natuurlijk voornamelijk op wintersport om van het skiën of snowboarden te genieten, maar daarnaast heb je misschien ook zin in wat extra activiteiten die jouw vakantie afwisselender maken. De reisleider kijkt graag met jullie waar de interesses liggen!

Iedere morgen ontbijten we gezamenlijk met de groep. Na een dagje heerlijk op de pistes, is er val alles te beleven. De après-ski is groot: borrelen bij het café om de hoek, een drankje en dansje bij een van de clubs aan de pistes, of een kroegentocht: alles is mogelijk!

Een (mid)dagje niet op de piste? Geniet op een van de terrasjes in Val Thorens, lekker shoppen of ontspannen in de sauna. Daarnaast vind je ook de langste rodelbaan van Frankrijk in Val Thorens: hier kunnen we met hoge snelheid van de baan af ‘roetsjen’! Liever rondcruisen op een sneeuwscooter of de hoogte in tijdens het paragliden? Laat het de reisleider even weten

Skitours
De reisleider kent het gebied dan ook op zijn/haar duimpje. Hij/zij neemt je graag mee op skitour, zodat jij na deze week net zo gek bent op het gebied!

 

Skipas, materiaalhuur en en lessen
* De prijzen voor seizoen 2020-2021 zijn nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn, worden de prijzen van seizoen 2019-2020 vervangen.

Skipas
Ter plaatse worden de skipassen aangeschaft. Je hoeft van te voren niet door te geven welke skipas je definitief wilt en voor hoeveel dagen, zodat je met de overige deelnemers kunt kijken wie er voor welke pas kiest.

Bij deze bestemming heb je de keuze uit skipassen voor verschillende gebieden. Het meest gekozen gebied in Les Trios Vallées, met ca. 600km aan skimogelijkheden. Onderstaande prijzen zijn o.b.v. een 6-daagse skipas:

1. Val Thorens – Orelle €247 – €262
2. Les Trois Vallées €297 – €312

Het is mogelijk om je Val Thorens – Orelle skipas per dag te upgraden naar het gebied van Les Trois Vallées voor €38 per dag.

Skimateriaal en lessen
Mocht je geen eigen materiaal hebben, regel je skimateriaal snel en gemakkelijk ter plaatse. Beneden, bij onze accommodatie, vind je de plaatselijke verhuur waar je alles wat je nodig hebt kunt vinden. Onze reisbegeleiding helpt je hier graag bij.

Wil jij ski- of snowboardlessen volgen? Geen probleem! Deze lessen kunnen ter plaatse bij de skischool worden geboekt.

 

Val Thorens - Frankrijk

Skigebied
Val Thorens  //  Eén van de bekendste wintersportplaatsen in Les Trois Vallées is Val Thorens. Het ligt op 2300 meter en is daarmee het hoogste gelegen wintersportdorp van Europa. Of je een beginnend of ervaren skiër bent, een beter skigebied ga je bijna niet vinden. Samen met o.a. Meribel, Les Menuires, Saint Martin De Belleville en Courchevel vormt Val Thorens het immense skigebied van Les Trois Vallées met ruim 600 km aan pistes, en kun je super skisafari’s maken. Wie echter minder belang hecht aan het skiën van lange tochten heeft meer dan genoeg aan de pistes van Val Thorens en Orelle en telt nog steeds 150 km aan lange en brede pistes.

Snowpark  //  Bij de ultra-creatieve Snowpark moet je zijn om te kunnen free stylen en snowboarden. Het snowpark is gelegen op de Plateaux-sector en biedt de mogelijk om vooruitgang te maken op een freestyle baan op elk niveau. Je kan beginnen met de Fun Helling, dit is een piste die geschikt is voor jong en oud. Vervolgens kan je naar het Easy Park, deze heeft meer uitdaging voor de gevorderde skiër.

Sneeuwgarantie tot half mei  //  Dankzij de hoge ligging en de hypermoderne sneeuwkanonnen is het hele winterseizoen verzekerd van sneeuw.

Après-ski   //  Val Thorens staat bijna synoniem voor après-ski. Het is verreweg de populairste feestbestemming van de Franse Alpen! De après-ski begint hier al meteen op de piste: het dak gaat eraf bij onder andere de 360 bar, La Folie Douce en Le Monde. Je hoeft alleen maar uit je bindingen te stappen en het feest kan beginnen!