Vertrek data

Van Tot Dagen Leeftijd Prijs Meldingen Verblijf Vervoer Verzorging Boeken

Wel inbegrepen

Vervoer
☑ Reis op basis van eigen vervoer of bus
☑ 1 stuk handbagage + 20kg ruimbagage + 1 skiuitrusting p.p.

Verblijf
☑ Verblijf in een eigen kamer
☑ Verzorging o.b.v. Halfpension
☑ Gratis parkeergelegenheid voor de deur

Vermaak
☑ Nederlandse reisleiding die mee gaat skiën

Belangrijk
Onze eenoudervakanties zijn echte groepsvakanties waarbij onderling plezier tussen de kinderen en uiteraard ook de ouders voorop staat en we met elkaar leuke activiteiten ondernemen. Een belangrijk punt is het sociale contact en het open staan voor andere personen en groepsactiviteiten. Voor minder validen, gasten met een geestelijke of verstandelijke beperking of autisme is gebleken dat onze reizen vaak ongeschikt zijn. Onze reisleiding is hiervoor ook niet opgeleid. Om teleurstellingen van een ouder/kind en de rest van de groep te voorkomen is het daarom belangrijk en verplicht om een dergelijke beperking aan te geven op het boekingsformulier. Hierna kan er een inschatting worden gemaakt of het past en haalbaar is binnen deze groepsreis. Wij zullen hierover contact met jou opnemen.

We willen graag dat het voor alle deelnemers een geslaagde vakantie wordt!

Niet inbegrepen

Verblijf
☐ Toeristenbelasting €1,70 p.p.p.n. (vanaf 15 jaar)

Vermaak
☐ Skipas, materiaalhuur en eventueel lessen
☐ Bij te boeken excursies

Overig
☐ Administratiekosten à €20
☐ Consumentenbijdrage SGR à €5 p.p.
☐ Persoonlijke uitgaven
☐ Optioneel: Verzekeringen

* Eerder met ons op reis geweest?
Dan vervallen de administratiekosten!

** De prijzen in bovenstaand overzicht zijn vanaf prijzen
…..per persoon,.gebaseerd op de voordeligste
…..gezinssamenstelling.

Legenda

= aanbieding

= gegarandeerd vertrek

= last-minute

= topvakantie

= beschikbare reis

= volgeboekt

= op aanvraag

= vliegtuig

= bus

= eigen vervoer

= boot

= trein

= groepssamenstelling

= single kamer

= gedeelde kamer

Eenoudervakantie wintersport Oostenrijk, Hohe Tauern in Karinthië

Plezier, plezier en nog meer plezier: dat is wat je wilt tijdens de wintersportvakantie met je kind(eren). In het winterparadijs Heiligenblut am Grossglockner (en omgeving), aan de voet van de hoogste berg van Oostenrijk, staat niets jullie in de weg. Brede pistes voor ieder niveau zorgen voor fun en actie. Zet je skibril op, buig je knieën en let’s go: laten we er een fantastische vakantie van gaan maken!

Na een goede nachtrust en heerlijk ontbijt in ons 3-sterren gasthof, is het tijd om richting de pistes te gaan. Na een kwartiertje met het taxibusje die we geregeld hebben of na ca. 20 minuten met de openbare skibus, stappen we uit bij het skigebied Heiligenblut am Grossglockner. Drie, twee, één: de pistes op de Grossglockner zijn voor mij! Met de gondel stijgen we tot maar liefst 2.902 meter hoogte. Daar sta je dan: met je ski’s of snowboard ondergebonden, boven aan de piste in een sneeuwzeker winter wonderland met om je heen niet alleen de Grossglockner maar nog 40 andere drieduizenders met besneeuwde toppen. De frisse berglucht en het zonnetje erbij zorgen ervoor dat het vakantiegevoel direct aan staat.

De oefenpiste, kinderlift en talrijke blauwe en rode pistes zorgen ervoor dat dit een ideaal skigebied is voor families. Iets minder ervaring? Wellicht heb je nog wat lessen nodig of kun je al wel de blauwe piste af. De brede hellingen bij de Sonn- en Fleissalm zijn ideaal voor beginners. Aan het einde van de week slalom jij die pistes af. Eén van de fijnste afdalingen is die van het Roßbach-middelstation naar de Fleissalm. Zoek je nog meer uitdaging? Sla dan de piste van de Schareck-top naar Fallbichl niet over. Vergeet niet zo nu en dan te genieten van het waanzinnige uitzicht! Met de TopSkiPass kun je ook een keer gaan skiën op bijvoorbeeld de Mölltaler Gletscher.

Als hardwerkende wintersporter moet de energie natuurlijk ook weer worden aangevuld. Voor een lekkere lunch strijken we neer bij één van de negen berghutten. Kies jij voor zoete Kaiserschmarrn of voor de Karinthische Käsenudeln? Bij het middelstation staat ook een paraplubar, waar we kunnen genieten van een drankje.

20 km blauwe piste, 34 km rode piste en 1 km zwarte piste, de mogelijkheid tot rodelen, leuke spelletjes en een gezellige pubquiz geven je de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke week vol sneeuwplezier. Pak je snowboots en muts en laat het winteravontuur beginnen!

 

Highlights

❅   Voordelige wintersportvakantie in Oostenrijk
❅   Gezellig 3-sterren gasthof met Nederlandse eigenaren
❅   Skiën in een sneeuwzeker skigebied, tot 2.902 meter hoogte
❅   Nederlandse reisleiding die mee gaat skiën
❅   Diverse leuke activiteiten, waaronder bijvoorbeeld avond-skiën en rodelen
❅   Kindvriendelijk, kleinschalig gebied met pistes voor beginners en gevorderden

 

🚌 Vervoer

Je kunt deze reis boeken op basis van eigen vervoer (8-daagse reis) of inclusief een busreis (10-daagse reis).

De opstapplaatsen voor de busreis zijn:
Amsterdam 15:45  /  Apeldoorn 16:00  /  Arnhem 16:30  /  Den Bosch 17:30  /  Den Haag 15:30  /  Eindhoven 18:00  /  Maarheeze 19:00  /  Heerlen 21:00  /  Prinsenbeek 17:45  /  Rotterdam 16:15  /  Tilburg 18:00  /  Utrecht 16:30  /  Wijchen 17:00  /  Zwolle 15:15  /  Antwerpen (B) 17:30  /  Gent (B) 16:00

Genoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De genoemde tijden zijn richttijden en kunnen afwijken van de definitieve opstaptijd. De definitieve opstaptijd vind je op de reisbescheiden die je in de week voor vertrek ontvangt.

Maarheeze: parkeren en openbaar vervoer
In Maarheeze komen de bussen vanuit Nederland en België samen en vanaf hier rijd je naar de bestemming. Bij de opstapplaats in Maarheeze heb je de mogelijkheid om een parkeerplaats bij te boeken. Voor €40 kun je de auto parkeren op het afgesloten, geasfalteerde parkeerterrein bij de busterminal. Je kunt dit aangeven op het boekingsformulier.
Op 100 meter van de opstapplaats in Maarheeze vind je ook een NS station, zodat je makkelijk met het openbaar vervoer kunt komen.

Bagage
Je mag per persoon de volgende bagage meenemen:
· 1 handtas/rugzak (handbagage)
· 1 koffer/reistas van max. 20 kg (ruimbagage)
· 1 ski- of snowboarduitrusting

➤  Tijdens de busreis is er geen catering aan boord. Iets te eten of drinken kun je zelf meenemen indien gewenst.

 

 

Algemeen

 

‘Alles mag, niets hoeft’

Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij jij je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jullie vakantie!

Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod. Denk hierbij aan een leuke excursie, een tip voor spelletjes of vervoerswensen.

 

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Mocht de leeftijd van jouw kinderen niet helemaal aansluiten, neem dan even contact met ons op: we kijken dan graag mee naar de mogelijkheden. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Onze eenoudervakanties zijn echte groepsvakanties waarbij onderling plezier tussen de kinderen en uiteraard ook de ouders voorop staat en we met elkaar leuke activiteiten ondernemen. Een belangrijk punt is het sociale contact en het open staan voor andere personen en groepsactiviteiten. Voor minder validen, gasten met een geestelijke of verstandelijke beperking of autisme is gebleken dat onze reizen vaak ongeschikt zijn. Onze reisleiding is hiervoor ook niet opgeleid. Om teleurstellingen van een ouder/kind en de rest van de groep te voorkomen is het daarom belangrijk en verplicht om een dergelijke beperking aan te geven op het boekingsformulier. Hierna kan er een inschatting worden gemaakt of het past en haalbaar is binnen deze groepsreis. Wij zullen hierover contact met jou opnemen. We willen graag dat het voor alle deelnemers een geslaagde vakantie wordt!

 

Reisleiding

Tijdens deze wintersportreis zal er enthousiaste reisleiding voor jullie klaar staan, die met je meereist of je op de bestemming zal verwelkomen. Hij/zij informeert je over de omgeving en de mogelijke uitstapjes of activiteiten die we tijdens deze reis kunnen ondernemen. Verder neemt de reisleiding de meeste organisatorische zaken uit handen en regelen we naar wens de skipassen, materialen en lessen. We maken van jou en je kid(s) onze hoofdzaak!

Na het ontbijt maken we ons op voor vertrek richting de pistes en helpt de reisleiding graag een handje mee bij het wegbrengen van de kinderen die les hebben. Wanneer je geen lessen volgt, kun je met de groep mee gaan om te skiën of boarden en natuurlijk gaat de reisleiding ook mee. We bespreken met elkaar het verloop van de dag. We go with the flow!

Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We organiseren dan ook graag activiteiten die leuk zijn voor ouders en kid(s) samen.

Kijk voor meer informatie onder het kopje ‘programma’.

 

Meetingpoint

Reis je met de bus? Dan begint jullie vakantie bij het wisselpunt in Maarheeze waar alle bussen tezamen komen. In de meeste gevallen reist de reisleiding met de bus en zal jou op het meetingpoint in Maarheeze verwelkomen. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen.

Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, dan ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie.

Meer informatie vind je terug in de reisbescheiden, welke je voor vertrek per e-mail ontvangt.

 

Reisdocumenten

Voor deze wintersportvakantie naar Oostenrijk dien je in het bezit zijn van een geldige legitimatie. Dit kan een geldig paspoort zijn of een geldige identiteitskaart. Dit document dient nog geldig te zijn aan het einde van je vakantie, bij terugkomst in Nederland.

 

Reisadvies

Meer informatie over het reisadvies naar deze bestemming, vind je hier.

 

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis ‘Vertrekgarantie’. Je kunt dit terugvinden in het overzicht ‘Data en Prijzen’.
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

 

Allergie, medicatie en overige belangrijke zaken

Heb jij of je kind(eren) een allergie of volgt iemand een dieet? Gebruik je medicatie of heb je fysieke-, mentale en/of andere gezondheid gerelateerde problemen? Dan ben je verplicht dit aan te geven op het boekingsformulier bij ‘Opmerkingen’.

Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld, maar het is van belang dat wij hiervan op de hoogte worden gesteld bij het maken van de boeking. Wij verwijzen je graag naar de voorwaarden die hiervoor gelden. Andere belangrijke zaken waarvan wij op de hoogte dienen te zijn en invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis, vragen wij je dit eveneens bij ‘Opmerkingen’ te plaatsen.

 

Betalingsvoorwaarden

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

 

Verzekeringen

Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mochten jullie deze niet hebben, dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten zodat jullie goed verzekerd op wintersport gaan. Hebben jullie een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even bij de verzekeringsmaatschappij of de wintersportdekking is inbegrepen.

Gasthof Fair ***

Het Oostenrijkse plaatsje Mörtschach ligt op een hoogte van 950 meter, op 15 tot 20 minuten rijden van het skigebied en tussen de imposante bergtoppen van de Großglockner, de Lienzer Dolomieten, de Schober- en de Kreuzeckgruppe. In dit dorp ligt Gastfair Fair, waar jullie vriendelijk worden ontvangen door de Nederlandse eigenaren Henk en Marco. Een gasthof met kwalitatief goede kamers (met Wi-Fi), culinaire lekkernijen en volop gezelligheid.

 

Faciliteiten en kamers

Het Gasthof beschikt over een receptie, een gezellige en typisch Oostenrijkse Stübe, bar, restaurant en ontbijtruimte. De skispullen kunnen we kwijt in de speciale opbergruimte. In het hele gasthof kun je gebruik maken van de gratis (en goede) Wi-Fi verbinding.

Komen jullie met de auto? Bij het hotel heeft 25 privé parkeerplaatsen, waar jullie gratis gebruik van kunnen maken.

Kamers
Alle kamers van het hotel (met een prachtig uitzicht over de bergen) zijn voorzien van een kledingkast, een flatscreen-tv en comfortabele boxspringbedden. Enkele kamers beschikken over een balkon. De familiekamers (4 of 6 persons) beschikken daarnaast over een stapelbed. Iedere kamer heeft een eigen badkamer met toilet, wastafel en douche of bad. Een föhn is te leen bij de receptie, handdoeken zijn aanwezig.

De meest beschikbare kamers zijn 2-persoonskamers. Er zijn enkele 3- of 4-persoonskamers beschikbaar tijdens de voorjaarsvakantie.

 

Verzorging

We verblijven in Gasthof Fair op basis van Halfpension. ’s Ochtends staat er altijd een heerlijk buffet met streekproducten klaar. In de avond tovert de chef-kok regionale lekkernijen op de borden, waar je heerlijk van kunt gaan genieten na een dag op de piste.

.
Programma

We zijn tijdens deze wintersportreis overdag lekker op de pistes te vinden.

Ook naast het skiën en snowboarden valt er genoeg te beleven in het gebied. Rodelen of een sneeuwschoenwandeling… een fijne bestemming voor een onvergetelijke eenouder wintersportvakantie! De reisleiding zorgt, in overleg met de groep, voor de leukste activiteiten. Zo worden er regelmatig wedstrijdjes georganiseerd, zoals een sneeuwpop wedstrijd voor jong en oud. Wie zin heeft in een gezellige quiz of ander spelletje, mag lekker aanschuiven. Wij zorgen ervoor dat iedereen zich prima zal vermaken!

Rodelen
De 1,1 km lange rodelbaan Heiligenblut-Ponwald ligt bij het skigebied op ca. 15 minuten rijden vanaf ons gasthof. De rodelbaan is dagelijks verlicht tot 23:00 uur: een keer avondrodelen is dan zeker een leuke beleving! Waar wacht je op? Huur een slee voor jou en je kind(eren) en ontdek op avontuurlijke wijze de bergen! De sleetjes kunnen we huren voor ca. €4 per slee bij het verhuurbedrijf.

 

Skimateriaal en lessen

Voorafgaand aan jullie reis ontvang je van ons een formulier waarop je kunt aangeven of je materiaal wil huren of bijvoorbeeld lessen wil volgen.

Skipas
Ter plaatse worden de skipassen aangeschaft. Je hoeft van te voren niet door te geven hoeveel dagen je definitief wilt, zodat je dit ter plaatse met de andere gezinnen kunt overleggen. Je hebt de keuze uit twee verschillende skipassen. Hieronder vind je de prijzen voor de skipassen (o.v.v. wijzigingen):

► Heiligenblut am Grossglockner
..…55 km aan piste, 12 liften
..…• Kinderen* (2018-2009)  |  5 uit 7 dagen €138,50  |  6 dagen €143  |  7 dagen €156,50  |  8 dagen €171
..…• Jeugd* (2005 – 2008)  |  5 uit 7 dagen €221,50  |  6 dagen €228,50  |  7 dagen €250  |  8 dagen €273
..…• Volwassenen (2004 en eerder)  |  5 uit 7 dagen €277  |  6 dagen €285,50  |  7 dagen €312,50  |  8 dagen €341,50

..…* Kinderen t/m 10 jaar (2014) krijgen bij aanschaf van een volwassenskipas, een sneeuwpopskipas voor slechts à €9,50 per dag. Eén sneeuwpopskipas per betalende volwassene.
..…   Gratis reizen vanaf het derde kind, bij betaling van twee kinder- of jeugdskipassen. Studenten (1998 en jonger) kunnen op vertoon van een geldige studentenpas gebruik maken van het jeugdtarief.
..…   Voor alle kortingen in een geldige legitimatie nodig. Er kan slechts één korting per transactie worden geclaimd.

Top Ski Pass Kärnten – Osttirol
..…o.a. skigebieden Heiligenblut am Grossglockner, Mölltaler Gletscher en Lienz 
..…• Kinderen (2017-2009)  |  5 uit 7 dagen €151  |  6 dagen €162  |  6 uit 7 dagen €170  |  7 dagen €176  |  8 dagen €190
..…• Jeugd (2005 – 2008)  |  5 uit 7 dagen €227  |  6 dagen €243  |  6 uit 7 dagen €255  |  7 dagen €264  |  8 dagen €285
..…• Volwassenen (2004 en eerder)  |  5 uit 7 dagen €302  |  6 dagen €324  |  6 uit 7 dagen €340  |  7 dagen €352  |  8 dagen €380

– Per skipas betaal je €2-5 borg, welke je terugkrijgt bij inlevering na de laatste skidag –

* Het kan zijn dat er bij een 8-daagse skipas gevraagd wordt om een recente pasfoto

Skimateriaal
Mocht je geen eigen materiaal hebben, regel je skimateriaal snel en gemakkelijk ter plaatse. Onze reisbegeleiding helpt je hier graag bij. Hieronder de prijzen van de skiverhuur:

Skiën
…. » Ski-set (ski’s, schoenen + stokken)  | €
…. » Ski’s  |  va €
…. » Stokken  |  va €
…. » Schoenen  |  va €
…. » Helm*  |  va €

Snowboarden
…. » Snowboard-set  |  va €
…. » Snowboard (los)  |  va €
…. » Schoenen (los)  |  va €
…. » Helm*  |  va €

* In dit skigebied geldt een helmplicht voor kinderen t/m 15 jaar. Ook  oudere kinderen en volwassenen raden wij aan om een helm te dragen. Ook al kun jij nog zo goed skiën, een ongeluk zit in een klein hoekje. Tijdens de lessen is het dragen van een helm voor alle personen, ongeacht leeftijd, verplicht.

Skilessen
Heb je nog niet zoveel ervaring met skiën? Dan kan je skilessen nemen. De groepslessen starten op zondag en hiervoor geldt een minimum aantal van 3 personen per les. Tijdens alle lessen is het dragen van een helm verplicht. Uitleg over de niveaus die worden aangehouden tijdens de skilessen, vind je onderaan deze pagina. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden en bijbehorende richtprijzen.

Skiën (kinderen)

…..» Halve dag – Groepsles Groen / Blauw / Rood (10.00 – 12.00 uur of van 13.30 tot 15.30 uur)
…… .. • 3 dagen (zo – di) €130
……..  • 4 dagen (zo – wo) €155
…… .. • 5 dagen (zo – do) €170

…..» Hele dag – Groepsles Groen / Blauw / Rood (10.00 -12.00 uur + 13.30 tot 15.30 uur)
…… .. • 3 dagen (zo – di) €175
……..  • 4 dagen (zo – wo) €199
…… .. • 5 dagen (zo – do) €209

….. .…• Optioneel: lunch onder begeleiding  |  €16 p.d. (incl. maaltijd, drankje en begeleiding)

…… …• Op donderdagochtend is er een skiwedstrijd voor alle leskinderen die dan nog les hebben, met om 15:30 uur de medaille- en oorkonde uitreiking.

Skiën (16 jaar en ouder)

…..» 3 daagse cursus – Groepsles (10.00 -12.00 uur + 13.30 tot 15.30 uur)
…… .. • Groen (beginners)  |  ca. €175

…… .. • Heb je al ski-ervaring? Dan worden privélessen aangeraden.

Snowboarden – Groepsles beginners (o.b.v. beschikbaarheid)

…..» 3 daagse cursus van 10:00 – 12:00 uur (zondag t/m dinsdag)
…… …• Groen (beginners) |  €130
..……
Privé les  |  Skiën of snowboarden
..…» Mocht je liever privé les willen of al kunnen snowboarden, maar je vaardigheden willen ontwikkelen? Dan is een privéles voor jou wellicht de uitkomst. Hetzelfde geldt voor skiles voor reizigers van 16 jaar en ouders die al ervaring hebben. Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden.

Uitleg niveau groen, blauw en rood (volgens de richtlijnen van de skischool):
..…» Groen – Het kind heeft nog nooit op ski’s gestaan ​​of slechts korte pogingen in de sneeuw gedaan
..…» Blauw – Het kind kan al met de pizzapunt skiën en kan veilig blauwe pistes afdalen
..…» Rood – Minimumvereiste is parallel skiën en veilig kunnen skiën op rode pistes

Mörtschach, Oostenrijk

Mörschach  // Gelegen op 950 meter, tussen de imposante gebergtes van Nationaal Park Hohe Tauern, vind je het dorp Mörschach. Een klein, gemoedelijk dorp gelegen tussen diverse skigebieden in. Je vindt hier traditionele winkeltjes met lokale producten en een aantal restaurantjes.

Skigebied

Heiligenblut am Grossglockner (1301 – 2989 m) // Het dichtstbijzijnde skigebied (ca. 15 km vanaf het gasthofe) is Heiligenblut am Grossglockner, aan de voet van de hoogte berg van Oostenrijk. 55 kilometer aan de mooiste blauwe, rode en zwarte pistes en 12 liften waarmee je comfortabel naar boven reist. 20 km aan blauwe pistes, 34 km aan brede, rode pistes en 1 km aan zwarte piste liggen hier op jullie te wachten. Een leuk gebied voor beginnende en ervaren skiërs en snowboarders.

De brede afdalingen bij de Sonn- en Fleissalm zijn ideaal voor beginners, de piste tussen de Schareck-top naar de Fallbickl is een echte aanrader voor meer ervaren wintersporters. De favoriete piste voor velen is de afdaling van het middelstation (Rossbach) naar de Fleissalm.

Mölltaler Gletscher (2.108 – 3.122 m)  //  Met de Top Ski Pass heb je ook de mogelijkheid om andere gebieden te ontdekken, zoals de Mölltaler Gletscher. Op 30 minuten van de accommodatie vind je dit kleinere skigebied, met 17 km aan piste (5 km blauw, 7 km rood, 5 km zwart). Voor beginners is dit gebied minder interessant, maar ervaren wintersporten kunnen zich hier goed uitleven. Daarnaast vind je, onder het bergstation van de Gletscher Jet, het snowpark met enkele kickers, jumps, en een golvende bahn/snowboardtraject.

Lienzer Bergbahnen (668 – 2278 m)  //  Met de Top Ski Pass kun je ook skiën of snowboarden bij de Lienzer Bergbahnen, verdeeld over de liften van Zettersfeld (21 km) en Hochstein (37 km) op ca. 30 minuten rijden van de accommodatie. 37 km aan pistes (8 km blauw, 23 km rood en 6 km zwart) liggen op je te wachten. Zettersfeld is één van de meest zonzekere skigebieden en goed voor de beginnende skiërs. Als ervaren wintersporter kun je je hart ophalen op de Hochstein: lekker carven op de Ski World Cup-berg. De sensationele pistelengte vanaf de top op 1.988 m tot aan de stad op 668 m biedt alles wat het hart van een ervaren wintersporter begeert (rode en zwarte piste). Hochstein is leuk om één dag te skiën, maar door het kleine aanbod heb je Hochstein in één dag wel gezien.

Sneeuwzekerheid  //  Geniet met volle teugen van een dag op de pistes. Door de ligging hoog in de bergen en de moderne kunstsneeuwinstallatie is de sneeuwzekerheid zeer goed. Behalve de dalafdalingen, liggen alle pistes boven de 1.700 meter.

Langlaufen  //  In de omgeving van het hotel is ruim 70 km aan loipes te vinden, waar je kunt langlaufen. Zowel bij Heiligenblut/Grossglockner als bij de Mölltaler gletcher liggen prachtige routes.
Trek de langlaufski’s aan en verken het prachtige winterlandschap! Zowel voor beginnende als ervaren langlaufers zijn er geschikte routes.

Après-ski  //  Het skigebied Heiligenblut – Grossglockner heeft een aantal gezellige après-ski gelegenheden op de berg. Zo kun je terecht bijvoorbeeld bij de Rossbach Klause, Spatzlalm of Skistadl Tauernberg. Bij het middelstation Rossbach kan er begonnen worden met de après-ski, op de zonovergoten plek in de Almrausch Hütte. Pal naast het dalstation vind je de Hirschenbar, waar je ook terecht kunt voor een lekker drankje.

Skipassen  //  Je hebt twee verschillende skipassen waaruit je kunt kiezen (prijzen: zie programma)

Skipas Heiligenblut – Grossglockner  //  Met deze pas kun je gebruik maken van de 55 km aaneengesloten pistes van het gebied Heiligenblut – Grossglockner, met 20 blauwe, 34 rode en 1 zwarte piste en 12 liften. Alle type skiërs kunnen zich hier vermaken.

Top Ski Pass Kärnten – Osttirol  //  Deze pas geeft je toegang tot maar liefst 380 km pistes en 150 skiliften. Naast Heiligenblut – Grossglockner, horen ook de skigebieden Mölltaler Gletscher (17 km pistes) en de Lienzer Bergbahnen (37 km pistes) hierbij, welke met de auto op ca. 30 minuten rijafstand liggen. De skiliften van deze 3 gebieden zijn niet aanééngesloten.