Vertrek data

Van Tot Dagen Leeftijd Prijs Meldingen Verblijf Vervoer Verzorging Boeken

Wel inbegrepen

Vervoer
☑ Reis op basis van eigen vervoer of bus
☑ 1 stuk handbagage + 20kg ruimbagage + 1 skiuitrusting p.p.

Verblijf
☑ Verblijf in een eigen kamer
☑ Verzorging o.b.v. Halfpension
☑ Gratis parkeergelegenheid voor de deur

Vermaak
☑ Nederlandse reisleiding die mee gaat skiën
☑ Tijdens de Kerst of Nieuwjaarsreis: Kerstdiner of NYE-diner

Belangrijk
Onze eenoudervakanties zijn echte groepsvakanties waarbij onderling plezier tussen de kinderen en uiteraard ook de ouders voorop staat en we met elkaar leuke activiteiten ondernemen. Een belangrijk punt is het sociale contact en het open staan voor andere personen en groepsactiviteiten. Voor minder validen, gasten met een geestelijke of verstandelijke beperking of autisme is gebleken dat onze reizen vaak ongeschikt zijn. Onze reisleiding is hiervoor ook niet opgeleid. Om teleurstellingen van een ouder/kind en de rest van de groep te voorkomen is het daarom belangrijk en verplicht om een dergelijke beperking aan te geven op het boekingsformulier. Hierna kan er een inschatting worden gemaakt of het past en haalbaar is binnen deze groepsreis. Wij zullen hierover contact met jou opnemen.

We willen graag dat het voor alle deelnemers een geslaagde vakantie wordt!

Niet inbegrepen

Verblijf
☐ Toeristenbelasting €2,00 p.p.p.n. (vanaf 15 jaar)

Vermaak
☐ Skipas, materiaalhuur en eventueel lessen
☐ Bij te boeken excursies

Overig
☐ Administratiekosten à €20
☐ Consumentenbijdrage SGR à €5 p.p.
☐ Persoonlijke uitgaven
☐ Optioneel: Verzekeringen

 

* Eerder met ons op reis geweest?
Dan vervallen de administratiekosten!

** De prijzen in bovenstaand overzicht zijn vanaf prijzen
…..per persoon,.gebaseerd op de voordeligste
…..gezinssamenstelling.

Legenda

= aanbieding

= gegarandeerd vertrek

= last-minute

= topvakantie

= beschikbare reis

= volgeboekt

= op aanvraag

= vliegtuig

= bus

= eigen vervoer

= boot

= trein

= groepssamenstelling

= single kamer

= gedeelde kamer

Eenoudervakantie wintersport Oostenrijk Axamer Lizum

Welkom op deze gezins-hotspot eenouder Sneeuwplezier Axamer Lizum in Oostenrijk. Op steenworp afstand van Innsbruck vind je dit kleine maar fijne en sneeuwzekere wintersportgebied. Deze budget wintersportreis biedt een 3-sterren hotel aan de piste en een goede diversiteit aan afdalingen en sneeuwpret.

Dit typische Oostenrijkse Alpen dorpje was het decor van de Olympische Spelen van Innsbruck in 1964 en 1976. Het is leuk dat de herinneringen aan de Olympische Spelen zichtbaar zijn gebleven door onder andere de iconische Olympiabahn: een treintje dat je snel vanaf het dal naar de top van de berg brengt op 2340 meter hoogte. En hoe gaaf is het om de verschillende Olympische afdalingen naar beneden te skiën met je kids!

Het gebied van Axamer Lizum is compact en dat heeft zo z’n voordelen. Je verliest je kid(s) nooit uit het oog en het gebied is ook nog eens van alle gemakken voorzien. Het hotel, de skiverhuur en de skischool waar de kinderen vertroeteld zullen worden, liggen aan de piste. De rodelbaan begint op 50m van het hotel. Hoe lekker is dat!

Je loopt zo naar de liften of neem het treintje naar boven en vanuit hier ontdek je leuke en uitdagende afdalingen en kan iedere skiër of boarder zijn ei kwijt met een bereik aan pistes van zo’n 40 km. Nog een aangename verrassing is dat het skigebied nauwelijks wachttijden kent en dat er veel leuke eet– en drink gelegenheden op de piste te vinden zijn tegen zeer vriendelijke prijzen. Tijdens de lunch mag een bezoekje aan het Hoadl Haus niet ontbreken. Vanuit dit restaurant heb je bij mooi weer een schitterend uitzicht over de omliggende bergwereld van de stad Innsbruck.

Voor nog meer winterbelevenis kunnen we een coole rit maken op de spraakmakende, uiterst snelle en verlichte rodelbaan. Een echte belevenis voor ouders en de wat oudere kinderen. Deze rodelbaan heeft een enorme lengte van bijna 4 km. en is zeer uitdagend! Een fort of kasteel bouwen in de sneeuw is natuurlijk ook super cool. En wat dacht je van een fakkeltocht door de bergen en daarna lekker opwarmen met een mok warme choco of glühwein in het hotel?

Het skigebied van Axamer Lizum kent alleen maar voordelen. Ook de skihuur en skipassen zijn hier zeer portemonnee vriendelijk en duidelijk voordeliger dan andere skigebieden in Oostenrijk. Een ding is zeker: tijdens deze eenouder wintersportreis gaan jullie een leuke vakantie tegemoet en staat deze reis garant voor gezelligheid en familiepret. Zijn jullie er ook gezellig bij?

 

Highlights

❅   Voordelige en kindvriendelijke wintersportvakantie in Oostenrijk
❅   Compact, uitdagend en sneeuwzeker skigebied
❅   Hotel op 100 m van de skiliften
❅   Zeer schappelijke prijzen v.w.b. eten en drinken op de piste
❅   Diverse leuke activiteiten voor de kinderen
❅   Nederlandstalige reisleiding die mee gaat skiën

 

🚌 Vervoer

Je kunt deze reis boeken op basis van eigen vervoer (8-daagse reis) of inclusief een busreis (10-daagse reis).

De opstapplaatsen voor de busreis zijn:
Amsterdam 15:45  /  Apeldoorn 16:00  /  Arnhem 16:30  /  Den Bosch 17:30  /  Den Haag 15:30  /  Eindhoven 18:00  /  Maarheeze 19:00  /  Heerlen 21:00  /  Prinsenbeek 17:45  /  Rotterdam 16:15  /  Tilburg 18:00  /  Utrecht 16:30  /  Wijchen 17:00  /  Zwolle 15:15  /  Antwerpen (B) 17:30  /  Gent (B) 16:00

Genoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De genoemde tijden zijn richttijden en kunnen afwijken van de definitieve opstaptijd. De definitieve opstaptijd vind je op de reisbescheiden die je in de week voor vertrek ontvangt.

Maarheeze: parkeren en openbaar vervoer
In Maarheeze komen de bussen vanuit Nederland en België samen en vanaf hier rijd je naar de bestemming. Bij de opstapplaats in Maarheeze heb je de mogelijkheid om een parkeerplaats bij te boeken. Voor €40 kun je de auto parkeren op het afgesloten, geasfalteerde parkeerterrein bij de busterminal. Je kunt dit aangeven op het boekingsformulier.
Op 100 meter van de opstapplaats in Maarheeze vind je ook een NS station, zodat je makkelijk met het openbaar vervoer kunt komen.

Bagage
Je mag per persoon de volgende bagage meenemen:
· 1 handtas/rugzak (handbagage)
· 1 koffer/reistas van max. 20 kg (ruimbagage)
· 1 ski- of snowboarduitrusting

➤  Tijdens de busreis is er geen catering aan boord. Iets te eten of drinken kun je zelf meenemen indien gewenst.

 

 

Algemeen

 

‘Alles mag, niets hoeft’

Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij jij je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jullie vakantie!

Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod. Denk hierbij aan een leuke excursie, een tip voor spelletjes of vervoerswensen.

 

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Mocht de leeftijd van jouw kinderen niet helemaal aansluiten, neem dan even contact met ons op: we kijken dan graag mee naar de mogelijkheden. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Onze eenoudervakanties zijn echte groepsvakanties waarbij onderling plezier tussen de kinderen en uiteraard ook de ouders voorop staat en we met elkaar leuke activiteiten ondernemen. Een belangrijk punt is het sociale contact en het open staan voor andere personen en groepsactiviteiten. Voor minder validen, gasten met een geestelijke of verstandelijke beperking of autisme is gebleken dat onze reizen vaak ongeschikt zijn. Onze reisleiding is hiervoor ook niet opgeleid. Om teleurstellingen van een ouder/kind en de rest van de groep te voorkomen is het daarom belangrijk en verplicht om een dergelijke beperking aan te geven op het boekingsformulier. Hierna kan er een inschatting worden gemaakt of het past en haalbaar is binnen deze groepsreis. Wij zullen hierover contact met jou opnemen. We willen graag dat het voor alle deelnemers een geslaagde vakantie wordt!

 

Reisleiding

Tijdens deze wintersportreis zal er enthousiaste reisleiding voor jullie klaar staan, die met je meereist of je op de bestemming zal verwelkomen. Hij/zij informeert je over de omgeving en de mogelijke uitstapjes of activiteiten die we tijdens deze reis kunnen ondernemen. Verder neemt de reisleiding de meeste organisatorische zaken uit handen en regelen we naar wens de skipassen, materialen en lessen. We maken van jou en je kid(s) onze hoofdzaak!

Na het ontbijt maken we ons op voor vertrek richting de pistes en helpt de reisleiding graag een handje mee bij het wegbrengen van de kinderen die les hebben. Wanneer je geen lessen volgt, kun je met de groep mee gaan om te skiën of boarden en natuurlijk gaat de reisleiding ook mee. We bespreken met elkaar het verloop van de dag. We go with the flow!

Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We organiseren dan ook graag activiteiten die leuk zijn voor ouders en kid(s) samen.

Kijk voor meer informatie onder het kopje ‘programma’.

 

Meetingpoint

Reis je met de bus? Dan begint jullie vakantie bij het wisselpunt in Maarheeze waar alle bussen tezamen komen. In de meeste gevallen reist de reisleiding met de bus en zal jou op het meetingpoint in Maarheeze verwelkomen. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen.

Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, dan ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie.

Meer informatie vind je terug in de reisbescheiden, welke je voor vertrek per e-mail ontvangt.

 

Reisdocumenten

Voor deze wintersportvakantie naar Oostenrijk dien je in het bezit zijn van een geldige legitimatie. Dit kan een geldig paspoort zijn of een geldige identiteitskaart. Dit document dient nog geldig te zijn aan het einde van je vakantie, bij terugkomst in Nederland.

 

Reisadvies

Meer informatie over het reisadvies naar deze bestemming, vind je hier.

 

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis ‘Vertrekgarantie’. Je kunt dit terugvinden in het overzicht ‘Data en Prijzen’.
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

 

Allergie, medicatie en overige belangrijke zaken

Heb jij of je kind(eren) een allergie of volgt iemand een dieet? Gebruik je medicatie of heb je fysieke-, mentale en/of andere gezondheid gerelateerde problemen? Dan ben je verplicht dit aan te geven op het boekingsformulier bij ‘Opmerkingen’.

Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld, maar het is van belang dat wij hiervan op de hoogte worden gesteld bij het maken van de boeking. Wij verwijzen je graag naar de voorwaarden die hiervoor gelden. Andere belangrijke zaken waarvan wij op de hoogte dienen te zijn en invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis, vragen wij je dit eveneens bij ‘Opmerkingen’ te plaatsen.

 

Betalingsvoorwaarden

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

 

Verzekeringen

Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mochten jullie deze niet hebben, dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten zodat jullie goed verzekerd op wintersport gaan. Hebben jullie een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even bij de verzekeringsmaatschappij of de wintersportdekking is inbegrepen.

Hotel Olympia ’64 en ’76 ***

Tijdens deze reis verblijven wij in 3-sterren Hotel Olympia’64 en ’76. Hotel Olympia is een eenvoudig budgethotel en is gelegen op een van de mooiste plekjes van Oostenrijk, direct aan de piste. De liften, après-ski en restaurants zijn op loopafstand, net als de rodelbaan! Binnen no-time zit jij in de lift en ski je zo terug naar het hotel, zonder je ski’s uit hoeven te doen!

 

Kamers en faciliteiten

Alle kamers zijn netjes maar eenvoudig ingericht met satelliet TV en telefoon en voorzien van een badkamer met douche en toilet. De meeste kamers beschikken over een balkon. De kamers voor 4 personen hebben een tweepersoonsbed en een stapelbed, waarbij in de meeste gevallen één kind maximaal 14 jaar kan zijn. Heb jij drie kids mee, allen ouder dan 14 jaar? Dan krijg je in de meeste gevallen twee 2-persoonskamers toegewezen.

In Hotel Olympia ’64 vind je o.a. aan de piste kant van het hotel de Pfeffermüle: een gezellige stube waar je na het skiën lekker wat kunt drinken. In Hotel Olympia ’76 vind je een een sauna* en infraroodcabine*. De hotels hebben gratis Wi-Fi op de kamers en in de openbare ruimtes.

Komen jullie met de auto? Bij het hotel is voldoende parkeergelegenheid, waar je gratis gebruik van kunt maken.

* Voor seizoen 2023-2024 is besloten dat de sauna en/of infraroodcabine gesloten zullen blijven.

 

Verzorging

We verblijven in hotel Olympia op basis van Halfpension. ’s Ochtends bestaat staat er een ontbijtbuffet voor jullie klaar. ’s Avonds kunnen jullie aanschuiven voor een diner, eveneens in buffetvorm.

.
Programma

We zijn tijdens deze wintersportreis overdag lekker op de pistes te vinden.

De reisleiding zorgt, in overleg met de groep, voor de leukste activiteiten. Zo worden er regelmatig wedstrijdjes georganiseerd, zoals een ski- of sneeuwpop wedstrijd voor jong en oud. De sleeafdaling en de rodelbaan die beide net naast het hotel liggen, zullen ook voor veel fun zorgen evenals de natuurlijk schaatsbaan in Axams! Tijdens de vakantie zal er een gezellige fakkel/lampionnentocht worden georganiseerd. Wie zin heeft in een gezellige quiz of ander spelletje, mag lekker aanschuiven. Een leuke kids-night-out? Bezoek dan de familiedisco, gelegen onderaan de piste. Wij zorgen ervoor dat iedereen zich prima zal vermaken!

Omdat we ons lekker dicht bij Innsbrück bevinden, is het wel zo leuk om een bezoekje te brengen aan deze Tirolse hoofdstad. Beleef een unieke alpien-urbane mix tussen berg en dal, natuur en stad. Innsbrück is namelijk het hart van de Alpen. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk winkelen en cultuur snuiven, terwijl je omringd bent door indrukwekkende bergen.

 

Skimateriaal en lessen

Voorafgaand aan jullie reis ontvang je van ons een formulier waarop je kunt aangeven of jullie materiaal willen huren en/of lessen willen bijboeken.

Skipas
Ter plaatse worden de skipassen aangeschaft. Je hoeft van te voren niet door te geven hoeveel dagen je definitief wilt, zodat je dit ter plaatse met de andere gezinnen kunt overleggen. Hieronder vind je de prijzen terug voor het skigebied van Axamer Lizum.

► Axamer Lizum  |  Familieprijzen
..…Alle mensen die in één huishouden leven, minimaal 1 betalende ouder en 1 betalend kind of jongere. (Grootouders worden ook tot het gezin gerekend)
..…• Bambino* (2018 en later)  |  gratis skipas
..…• Kind* (2017 – 2008)  | 6 dagen €153,50  |  7 dagen €170,50  |  8 dagen €187,50
..…• Jongeren* (2007 – 2005)  | 6 dagen €205  |  7 dagen €227,50  |  8 dagen €250
..…•  Volwassene (2004 – 1959)  | 6 dagen €256  |  7 dagen €284,50  |  8 dagen €312,50
..…•  Senior* (1958 en eerder)  | 6 dagen €230,50  |  7 dagen €256  |  8 dagen €281

Wanneer je als ouder met één bambino, dan is de bambino gratis* maar gelden de reguliere volwassene prijzen:
..…•  Volwassene (2004 – 1959)  | 6 dagen €284,50  |  7 dagen €316 |  8 dagen €347

* Bambino’s ontvangen een gratis skipas bij aankoop van een skipas van de ouder. Dit is enkel geldig wanneer de bambino niet op les gaat: een bambino die op les gaat, dient een kinderskipas aan te schaffen.
* Kind-, jongeren en seniorentarief enkel op vertoon van een geldige legitimatie.
* Studenten (tot geboortejaar 1996) mogen, enkel op vertoon van een geldige studentenpas én geldige legitimatie, gebruik maken van het jongerentarief.

Borg: Per skipas betaal je €4 borg, welke je terugkrijgt bij inlevering na de laatste skidag.

Skimateriaal
Mocht je geen eigen materiaal hebben, regel je skimateriaal snel en gemakkelijk ter plaatse. Onze reisbegeleiding helpt je hier graag bij. Hieronder de prijzen van de skiverhuur in het hotel:

Skiën
…. » Ski-set (ski’s, schoenen + stokken)  | €15 p.d.
…. » Helm*  |  va €2 p.d.

Snowboarden
…. » Snowboard-set (snowboard + schoenen)  |  €15 p.d.
…. » Helm*  |  va €2 p.d.

Helmplicht
In dit skigebied geldt geen helmplicht. Toch raden wij aan om een helm te dragen, zowel voor kinderen als volwassenen. Ook al kun jij nog zo goed skiën, een ongeluk zit in een klein hoekje. Tijdens alle lessen is het dragen van een helm verplicht, ongeacht de leeftijd.

Skilessen
Heb je nog niet zoveel ervaring met skiën? Dan kan je skilessen nemen. Hieronder staat een overzicht wat de mogelijkheden zijn. Tijdens alle lessen is het dragen van een helm verplicht. Hieronder vind je een overzicht van de richtprijzen.

Skiën

►  |  groepsles (donderdag afsluiting met race, medaille en oorkonde uitreiking)
..…» Halve dagen (10:00 – 12:00)
..……1 dag €65  |  2 dgn €90  |  3 dgn €110  |  4 dgn €130  |  5 dgn €150
..…..…» Optioneel: lunch onder begeleiding  |  €10 p.d. (excl. maaltijd)

Privé les  |  Skiën of snowboarden
..…» 1 uur  |  1 persoon  €70  |  extra persoon €30
..…» 4 uur  |  1 of 2 personen €265  |  extra persoon €40

Voor groepsles voor volwassenen is vaak weinig animo. Indien er te weinig animo is, komen de groepslessen te vervallen: er kunnen dan privélessen aangevraagd worden.

Axamer Lizum, Oostenrijk

AXAMER LIZUM 2018-2019

Skigebied

Axamer Lizum  //  Axamer Lizum ligt op slechts 20 kilometer van de stad en de luchthaven van Innsbruck. Het garandeert een hoge sneeuwgarantie van medio november tot eind april door zijn hoge ligging, 1583 – 2340 meter en bovendien kan 75% van de pistes kunstmatig besneeuwd worden.

Het skigebied is weliswaar niet zo groot maar wel heel fijn en biedt een goede diversiteit aan pistes. Het gebied kent zo’n 40 km aan perfect geprepareerde pistes in allerlei moeilijkheidsgraden, van mooie zachte blauwe- tot zwarte pistes. Daarnaast heb je nog mooie stukken off-piste, die het gebied verdubbelen in km, waar freestylers hun gang kunnen gaan op alle niveaus, want ook daar leent het gebied zich heel goed voor. Elke type skiër kan hier zijn ei kwijt. Door de variatie aan pistes is dit gebied geschikt voor het hele gezin en zal niemand zich vervelen!

Snowpark  //  Het gebied heeft een mooi en uitdagend funpark (Goldenroofpark) en een funslope, een trainingsrun, en slalompiste met tijdmeting en een snelheidsmeting.

Langlaufen  //  Voor langlaufen kun je in Axams terecht. Hier vind je de klassieke- en skateloipe Axams-Birgitz van 7,5 km. De route start bij Freizeitzentrum Axams.

Skipassen  //  Je maakt gebruik van de skipas voor het gebied Axamer Lizum. In ons programma kun je de prijzen terugvinden.

Skipas Axamer Lizum  //  Met de skipas “Axamer Lizum” opent zich een klein maar fijn familieskigebied. Het skigebied bestaat uit 1 trein, de bekende Olympiabahn die je in korte tijd naar 2300 meter brengt, 6 stoeltjesliften en 3 sleepliften bij de beginnerspistes. Je vindt hier 40km aan piste: 3x blauw, 8x rood en 1x zwart.

Sneeuwzekerheid  //  Geniet met volle teugen van een dag op de pistes. Met de sneeuwzekerheid zit het hier wel goed: dankzij de ultramoderne sneeuwkanonnen en een professioneel team dat de pistes prepareert zijn 75% van alle pistes te allen tijde in goede conditie.

Après-ski  //  Er is elke dag een levendige feeststemming in de après-skibar Lizumer Löchl. Voor de kinderen uiteraard leuke activiteiten gepland zoals een fakkeltocht, slalom wedstrijd, muziek quiz, kampvuur met marshmallows? Dit alles afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.