Vertrek data

Van Tot Dagen Leeftijd Prijs Meldingen Verblijf Vervoer Verzorging Boeken
14-02-2025 23-02-2025 10 4 - 19 jr
Groepssamenstelling:
€ va. €867 p.p. Halfpension Boek
15-02-2025 22-02-2025 8 4 - 19 jr
Groepssamenstelling:
€ va. €667 p.p. Halfpension Boek
21-02-2025 02-03-2025 10 4 - 19 jr
Groepssamenstelling:
€ va. €867 p.p. Halfpension Boek
22-02-2025 01-03-2025 8 4 - 19 jr
Groepssamenstelling:
€ va. €667 p.p. Halfpension Boek

Wel inbegrepen

Vervoer
☑ Reis op basis van eigen vervoer of bus
☑ 1 stuk handbagage + 20kg ruimbagage + 1 skiuitrusting p.p.
☑ Gratis parkeergelegenheid bij het hotel

Verblijf
☑ Verblijf in een eigen kamer per gezin
☑ Verzorging o.b.v. Halfpension

Vermaak
☑ Nederlandse reisleiding die mee gaat skiën
☑ 1 speciaal diner (zie ‘Verblijf’)

Belangrijk
Onze eenoudervakanties zijn echte groepsvakanties waarbij onderling plezier tussen de kinderen en uiteraard ook de ouders voorop staat en we met elkaar leuke activiteiten ondernemen. Een belangrijk punt is het sociale contact en het open staan voor andere personen en groepsactiviteiten. Voor minder validen, gasten met een geestelijke of verstandelijke beperking of autisme is gebleken dat onze reizen vaak ongeschikt zijn. Onze reisleiding is hiervoor ook niet opgeleid. Om teleurstellingen van een ouder/kind en de rest van de groep te voorkomen is het daarom belangrijk en verplicht om een dergelijke beperking aan te geven op het boekingsformulier. Hierna kan er een inschatting worden gemaakt of het past en haalbaar is binnen deze groepsreis. Wij zullen hierover contact met jou opnemen.

We willen graag dat het voor alle deelnemers een geslaagde vakantie wordt!

Niet inbegrepen

Verblijf
☐ Toeristenbelasting (ca. €2,00 p.p.p.n.)

Vermaak
☐ Skipas, materiaalhuur en eventueel lessen
☐ Bij te boeken excursies

Overig
☐ Administratiekosten à €20
☐ Consumentenbijdrage SGR à €5 p.p.
☐ Persoonlijke uitgaven
☐ Verzekeringen

* Eerder met ons op reis geweest?
Dan vervallen de administratiekosten!

** De prijzen in bovenstaand overzicht zijn vanaf prijzen
…..per persoon,.gebaseerd op de voordeligste
…..gezinssamenstelling.

Legenda

= aanbieding

= gegarandeerd vertrek

= last-minute

= topvakantie

= beschikbare reis

= volgeboekt

= op aanvraag

= vliegtuig

= bus

= eigen vervoer

= boot

= trein

= groepssamenstelling

= single kamer

= gedeelde kamer

Eenoudervakantie wintersport Italië Pinzolo

Voor een ontspannen wintersportvakantie met je kids nemen wij jou mee naar Pinzolo waar La Dolce Vita begint. Het wereldberoemde skioord Madonna di Campiglio ligt om de hoek en vormt ook het middelpunt van één van de belangrijkste en best uitgeruste Italiaanse skigebieden voor jong en oud.

Altijd al een keer in Italië willen skiën met je kids? In het noorden van Italië ligt het rustige en gastvrije dorp Pinzolo. Pinzolo maakt deel uit van het skigebied Skiraea Campiglio Dolomiti di Brenta, een skigebied met wel 150 km gevarieerde pistes, en ook nog eens geschikt voor alle wintersportniveaus. In Pinzolo zelf vind je een klein maar fijn familieskigebied van in totaal 32 km pistes. De overwegend makkelijk tot middelzware pistes zijn perfect geschikt om het wintersporten onder de knie te krijgen en je zal betoverd worden door de prachtige bergketens Brenta, Adamello en Presanella. Voor de ervaren skiërs ligt er een mooie, uitdagende afdaling te wachten: de Tulot. Een zwarte piste die helemaal tot aan het dal gaat! Huur een locker onderaan de piste waar je je spullen in kan laten en stap met je gewone schoenen het busje in naar het hotel of loop via het centrum van Pinzolo terug naar het hotel.

Maar het blijft niet bij dit prachtige gebied van Pinzolo alleen, het gebied is nog veel uitgebreider! Je hebt tevens de mogelijkheid om naar het wereldberoemde Madonna di Campiglio te skiën en ook Folgarida en Marilleva liggen om de hoek. Dit hele gebied maakt deel uit van het skigebied  Skiraea Campiglio Dolomiti di Brenta en telt wel 150 km aan gevarieerde pistes. Je kunt tijdens deze reis dan ook alle kanten op en dat maakt dit gebied zeer geschikt voor alle wintersportniveau ’s.

Showtime of beter gezegd: Snowtime! Dit gebied kent ook een cool funpark waar de kids zich zeker zullen vermaken en hun jumpskills kunnen beproeven met tables, slides en jumps.

En als je het echte La Dolce Vita wilt proeven, dan doe je dat natuurlijk bij een van de gezellige pisterestaurants onderweg. Een lekkere cappuccino, warme choco met slagroom, heerlijke Italiaanse pasta’s waar niet alleen de kids van zullen smullen, lekkere spekplankjes of liever een Spritz? Tijdens deze vakantie doen we alles op z’n Italiaans en genieten we van de prachtige omgeving en het heerlijke eten wat ook nog eens goed betaalbaar is.

Benvenuto in Pinzolo…

 

Highlights

❅   Nederlandstalige reisleiding die mee gaat skiën
❅   Kindvriendelijk dorp met mooie oefenpistes
❅   Genoeg pistes voor de beginnende of ervaren skiër in een sneeuwzeker gebied
❅   Diverse leuke activiteiten voor de kinderen
❅   Goede mogelijkheden voor tochten
❅   Heerlijk eten en drinken op de piste
❅   Nieuw vanaf seizoen 2023-2024: Gondellift (10 pers) tussen de Prà Rodont naar de top van de Doss del Sabion (voorheen stoeltjeslift)

 

🚌 Vervoer

Je kunt deze reis boeken op basis van eigen vervoer (8-daagse reis) of inclusief een busreis (10-daagse reis).

De opstapplaatsen voor de busreis zijn:
Amsterdam 15:45  /  Apeldoorn 16:00  /  Arnhem 16:30  /  Den Bosch 17:30  /  Den Haag 15:30  /  Eindhoven 18:00  /  Maarheeze 19:30  /  Heerlen 21:00  /  Prinsenbeek 17:45  /  Rotterdam 16:15  /  Tilburg 18:00  /  Utrecht 16:30  /  Wijchen 17:00  /  Zwolle 15:15  /  Antwerpen (B) 17:30  /  Gent (B) 16:00

Genoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De genoemde tijden zijn richttijden en kunnen afwijken van de definitieve opstaptijd. De definitieve opstaptijd vind je op de reisbescheiden die je in de week voor vertrek ontvangt.

Maarheeze: parkeren en openbaar vervoer
In Maarheeze komen de bussen vanuit Nederland en België samen en vanaf hier rijd je naar de bestemming. Bij de opstapplaats in Maarheeze heb je de mogelijkheid om een parkeerplaats bij te boeken. Voor €40 kun je de auto parkeren op het afgesloten, geasfalteerde parkeerterrein bij de busterminal. Je kunt dit aangeven op het boekingsformulier.
Op 100 meter van de opstapplaats in Maarheeze vind je ook een NS station, zodat je makkelijk met het openbaar vervoer kunt komen.

Bagage
Je mag per persoon de volgende bagage meenemen:
· 1 handtas/rugzak (handbagage)
· 1 koffer/reistas van max. 20 kg (ruimbagage)
· 1 ski- of snowboarduitrusting

➤  Tijdens de busreis is er geen catering aan boord. Iets te eten of drinken kun je zelf meenemen indien gewenst.

 

Algemeen

 

‘Alles mag, niets hoeft’

Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij jij je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jullie vakantie!

Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod. Denk hierbij aan een leuke excursie, een tip voor spelletjes of vervoerswensen.

 

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Mocht de leeftijd van jouw kinderen niet helemaal aansluiten, neem dan even contact met ons op: we kijken dan graag mee naar de mogelijkheden. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Onze eenoudervakanties zijn echte groepsvakanties waarbij onderling plezier tussen de kinderen en uiteraard ook de ouders voorop staat en we met elkaar leuke activiteiten ondernemen. Een belangrijk punt is het sociale contact en het open staan voor andere personen en groepsactiviteiten. Voor minder validen, gasten met een geestelijke of verstandelijke beperking of autisme is gebleken dat onze reizen vaak ongeschikt zijn. Onze reisleiding is hiervoor ook niet opgeleid. Om teleurstellingen van een ouder/kind en de rest van de groep te voorkomen is het daarom belangrijk en verplicht om een dergelijke beperking aan te geven op het boekingsformulier. Hierna kan er een inschatting worden gemaakt of het past en haalbaar is binnen deze groepsreis. Wij zullen hierover contact met jou opnemen. We willen graag dat het voor alle deelnemers een geslaagde vakantie wordt!

 

Reisleiding

Tijdens deze wintersportreis zal er enthousiaste reisleiding voor jullie klaar staan, die met je meereist of je op de bestemming zal verwelkomen. Hij/zij informeert je over de omgeving en de mogelijke uitstapjes of activiteiten die we tijdens deze reis kunnen ondernemen. Verder neemt de reisleiding de meeste organisatorische zaken uit handen en regelen we naar wens de skipassen, materialen en lessen. We maken van jou en je kid(s) onze hoofdzaak!

Na het ontbijt maken we ons op voor vertrek richting de pistes en helpt de reisleiding graag een handje mee bij het wegbrengen van de kinderen die les hebben. Wanneer je geen lessen volgt, kun je met de groep mee gaan om te skiën of boarden en natuurlijk gaat de reisleiding ook mee. We bespreken met elkaar het verloop van de dag. We go with the flow!

Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We organiseren dan ook graag activiteiten die leuk zijn voor ouders en kid(s) samen.

Kijk voor meer informatie onder het kopje ‘programma’.

 

Meetingpoint

Reis je met de bus? Dan begint jullie vakantie bij het wisselpunt in Maarheeze waar alle bussen tezamen komen. In de meeste gevallen reist de reisleiding met de bus en zal jou op het meetingpoint in Maarheeze verwelkomen. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen.

Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, dan ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie.

Meer informatie vind je terug in de reisbescheiden, welke je voor vertrek per e-mail ontvangt.

 

Reisdocumenten

Voor deze wintersportvakantie naar Italië dien je in het bezit zijn van een geldige legitimatie. Dit kan een geldig paspoort zijn of een geldige identiteitskaart. Dit document dient nog geldig te zijn aan het einde van je vakantie, bij terugkomst in Nederland.

 

Reisadvies

Meer informatie over het reisadvies naar deze bestemming, vind je hier.

 

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis ‘Vertrekgarantie’. Je kunt dit terugvinden in het overzicht ‘Data en Prijzen’.
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

 

Allergie, medicatie en overige belangrijke zaken

Heb jij of je kind(eren) een allergie of volgt iemand een dieet? Gebruik je medicatie of heb je fysieke-, mentale en/of andere gezondheid gerelateerde problemen? Dan ben je verplicht dit aan te geven op het boekingsformulier bij ‘Opmerkingen’.

Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld, maar het is van belang dat wij hiervan op de hoogte worden gesteld bij het maken van de boeking. Wij verwijzen je graag naar de voorwaarden die hiervoor gelden. Andere belangrijke zaken waarvan wij op de hoogte dienen te zijn en invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis, vragen wij je dit eveneens bij ‘Opmerkingen’ te plaatsen.

 

Betalingsvoorwaarden

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

 

Verzekeringen

Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mochten jullie deze niet hebben, dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten zodat jullie goed verzekerd op wintersport gaan. Hebben jullie een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even bij de verzekeringsmaatschappij of de wintersportdekking is inbegrepen.

kipas afsluiten voor €3 per dag.

.

Hotel Bellavista

Tijdens deze reis verblijven we in 3-sterren Hotel Bellavista. Hotel Bellavista is gelegen op 780 m hoogte in het plaatsje Giustino niet ver van het centrum van Pinzolo af. Hotel Bellavista is een schitterend familiehotel met een zeer goede service, gelegen aan de rand van Pinzolo. Slechts 500 meter verwijderd van het centrum en 600 meter van de gondelbanen naar de Doss del Sabion. Het hotel heeft een skibusservice naar het centrum en de gondels. Tegen een kleine vergoeding brengt de shuttlebus je ook naar Madonna di Campiglio.

 

Faciliteiten

Hotel Bellavista heeft een entree met een ruime hal, een receptie en een lift. Er is een gezellige lounge en bar met TV en een groot sfeervol restaurant. Ook een skiopbergruimte met schoenverwarming is aanwezig. Het hotel heeft gratis Wi-Fi  in de openbare ruimtes en in de kamer. Het kan zijn dat je op de kamer iets minder goed bereik hebt. Het personeel wordt als zeer vriendelijk ervaren.

Kom je met de auto? Dan kun je deze kwijt op de parkeerplaatsen van het hotel.

Vervoer naar de piste
Het hotel heeft een shuttlebusje die in de ochtend en eind van de middag af en aan tussen het hotel en de skipiste rijdt. Als deelnemer aan deze reis, kun je hier kosteloos gebruik van maken. Mocht je eerder terug willen van de piste naar het hotel, kan dit ook worden geregeld met het busje.

 

Kamers

Alle kamers zijn netjes ingericht en voorzien van een badkamer met douche, toilet en bidet, balkon, telefoon, TV en haardroger. Alle kamers beschikken over een balkon.

 

Verzorging

We verblijven in Hotel Bellavista op basis van Halfpension. ’s Ochtends staat staat er een Italiaans ontbijtbuffet voor jullie klaar. ’s Avonds schuiven we aan voor een 3-gangen diner inclusief saladebar. 1 x in de week wordt er een speciale avond met diner en live muziek georganiseerd.

.
Programma
We zijn tijdens deze wintersportreis natuurlijk overdag op de pistes te vinden en we zijn aan het einde van de dag weer terug in het hotel.

De reisleiding zorgt, in overleg met de groep, voor de leukste activiteiten. Zo worden er regelmatig wedstrijdjes georganiseerd zoals een ski- of sneeuwpop wedstrijd waarbij leuke prijsjes te winnen zijn, voor jong en oud. De fakkel/lampionnen-tocht mag ook niet ontbreken tijdens deze wintersportreis of een leuke quiz of een bingo?

Daarnaast kunnen we deelnemen aan een te gekke sneeuwschoenwandeling. We lopen over de bergkam en een deel over de piste met speciale ijzers onder de schoenen. Aan het einde van de tocht drinken we een drankje in een gezellige berghut en gaan we met de gondel in het donker weer naar beneden. De huur van de sneeuwschoenen is ca. €5 p.p.

Wij zorgen ervoor dat iedereen zich prima zal vermaken!

 

Skimateriaal en lessen

Voorafgaand aan jullie vakantie, ontvang je een formulier waarop je kunt aangeven welke skipas jullie voorkeur heeft, of jullie materiaal willen huren en/of lessen willen bijboeken.

Skipas
De skipasprijzen voor seizoen 2024/2025 zijn nog niet bekend. Hieronder vind je de prijzen terug  van seizoen 2023/2024. Hieronder vind je de standaard prijzen voor een 6-daagse, 7-daagse en 8-daagse skipas die gelden bij aanschaf van de skipas bij de ticketdesk (o.v.v. wijzigingen) voor skigebied Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta.
– Door een samenwerking met het liftbedrijf, kunnen wij een kortingstarief aanbieden: meer informatie hierover ontvang je voorafgaand aan de reis per e-mail –

► Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta ca. 150km (meest gekozen)
..…skigebieden Madonna di Campiglio S.p.A., Funivie Pinzolo S.p.A. en Funivie Folgarida-Marilleva S.p.A.
• Kind (geboren na 30.04.2015)  |  6 dagen €195  |  7 dagen €220  |  8 dagen €239
• Jongeren (geboren na 30.04.2007)  |  6 dagen €272  |  7 dagen €308  |  8 dagen €335
• Volwassene  |  6 dagen €389  |  7 dagen €440  |  8 dagen €478

Kortingen
• Familie-voordeel: Bij aanschaf van één skipas voor de ouder, ontvangt een kind (geboren na 30.04.2015) een skipas voor hetzelfde gebied + duur van de skipas gratis.

 

Skimateriaal
Mocht je geen eigen materiaal hebben, regel je je skimateriaal snel en gemakkelijk via ons. Bij de skiliften vind je de plaatselijke verhuur, waar je samen met de reisleiding naar toe gaat. Hieronder vind je een indicatie voor materiaalhuur o.b.v. 6 dagen. Meer of minder dagen of een ander type materiaal is uiteraard ook mogelijk. Prijzen winter 2023/2024.

Ski’s
Kinderen t/m 119cm: €48 voor 6 dagen. Extra dagen: €4 per dag
Kinderen 120-140 cm: €56 voor 6 dagen. Extra dagen: €5 per dag
Volwassenen – intermediate: €110 voor 6 dagen. Extra dagen: €13 per dag

Snowboard
Kinderen t/m 135 cm: €86 voor 6 dagen. Extra dagen: €11 per dag
Volwassenen – top: €136 voor 6 dagen. Extra dagen: €14 per dag

Schoenen (ski- of snowboardschoenen)
Kinderschoenen t/m maat 35: €30 voor 6 dagen. Extra dagen: €3 per dag
Kinderschoenen vanaf maat 36: €33 voor 6 dagen. €4 per dag
Volwassenen– top: €56 voor 6 dagen. Extra dagen: €8 per dag

Helm
Kinderen en volwassenen: €5 per dag

Helm
In Italië is het voor kinderen t/m 18 jaar verplicht een skihelm te dragen. Ook voor de oudere reizigers raden wij dit aan. Ook al kun jij nog zo goed skiën, een ongeluk zit in een klein hoekje.

 

Lockers
Geen zin om iedere dag met je ski- of snowboardmateriaal te slepen? Huur dan een locker bij de piste tijdens de vakantie! Voordat je de lift instapt, pak je jouw ski’s of snowboardspullen uit de locker en aan het einde van de dag berg je ze weer op. Hieronder vind je de richtprijzen voor een locker. Meer of minder dagen zijn uiteraard ook mogelijk. Lockers zijn niet vooraf te bestellen dus de lockers zijn o.b.v. beschikbaarheid.

•   Openbare verwarmde locker (per persoon) |  6 dagen  €21 |  per extra dag €3 p.d.
•   2 persoonslocker (per locker)  |  6 dagen  €78 |  per extra dag €9 p.d.
•   4 persoonslocker (per locker) |  6 dagen  €126 |  per extra dag €15 p.d.

Skilessen
Heb je nog niet zoveel ervaring met skiën? Dan kan je lessen nemen. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden:

Skiën – Kinderen t/m 5 jaar:
Groepsles | 3 dagen | ca. €170
Maandag t/m woensdag van 11:00 tot 12:50 uur

Groepsles | 5 dagen | ca. €230
Maandag t/m vrijdag van 11:00 tot 12:50 uur

Skiën – Kinderen t/m ca. 13 jaar: 
Groepsles | 3 dagen | ca. €170
Maandag t/m woensdag van 10:00 tot 12:45 uur

Groepsles | 5 dagen | ca. €230
Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10:00 tot 12:45 uur + donderdag van 10:00 tot 15.45 uur met lunch in de berghut

Skiën – Kinderen 14 – 18 jaar en volwassenen: 
Groepsles | 3 dagen | ca. €160
Maandag t/m woensdag van 11:00 tot 12:50 uur

Groepsles | 5 dagen | ca. €220
Maandag t/m vrijdag van 11:00 – 12:50 uur

Snowboardles (kinderen en volwassen):
Groepsles | 3 dagen | ca. €140
Maandag t/m woensdag van 11:00 tot 12:50 uur

Groepsles | 5 dagen | ca. €200
Maandag t/m vrijdag van 11:00 – 12:50 uur

Let op: alle groepslessen beginnen op maandag. Staan jij en/of je kinderen voor de eerste keer op de latten? Dan kun je er voor kiezen om privé les te nemen op zondag (o.b.v. beschikbaarheid).

Privé les
De prijzen en beschikbaarheid voor privélessen zijn op aanvraag beschikbaar. De prijzen zijn afhankelijk van de tijden, duur van de privéles en het aantal personen (max. 5 personen per privé les).

Pinzolo, Italië

Skigebied

Pinzolo  //  Gelegen in de bergen van Noord-Italië vind je Pinzolo, een gastvrij dorp vlakbij Madonna di Campiglio. Het rustige dorpje Pinzolo ligt op 780 meter hoogte. Pinzolo maakt deel uit van het skigebied Skiraea Campiglio Dolomiti di Brenta, een skigebied met wel 150 km gevarieerde pistes, en ook nog eens geschikt voor alle wintersportniveaus. In Pinzolo zelf vind je een klein maar fijn familieskigebied van in totaal 32 km pistes. De overwegend makkelijk tot middelzware pistes zijn perfect geschikt om het wintersporten onder de knie te krijgen en je zal betoverd worden door de prachtige bergketens Brenta, Adamello en Presanella. Voor de ervaren skiërs ligt er een mooie, uitdagende afdaling te wachten: de Tulot. Een zwarte piste die helemaal tot aan het dal gaat!

Maar het blijft niet bij dit prachtige gebied van Pinzolo alleen, het gebied is nog veel uitgebreider! Je hebt tevens de mogelijkheid om naar het wereldberoemde Madonna di Campiglio te skiën en ook Folgarida en Marilleva liggen om de hoek. Dit hele gebied maakt deel uit van het skigebied  Skiraea Campiglio Dolomiti di Brenta en telt wel 150 km aan gevarieerde pistes. Je kunt tijdens deze reis dan ook alle kanten op en dat maakt dit gebied zeer geschikt voor alle wintersportniveau ’s.

Snowpark  //  Je stunts verbeteren, tricks leren: hiervoor kun je terecht bij één van de 4 funparken. Zowel voor beginners als voor de echte pro’s zit je hier goed. In Pinzolo vind je het Brentapark, met diverse funboxen, rails, jibbs en verschillende jumps en halfpipes. Het Marilleva Snow Park met o.a. een jibbing area en een kicker area is leuk voor zowel de beginner als gevorderde freestylers. Ook zeker aan te bevelen is het Ursus Snow Park, een van de mooiste snowboardparken van Europa met o.a. T-boxen, platte rails, kickers, piramides en hips. Het Ursus Mini Park is de perfecte plek voor beginnende freestylers-boarders, met funboxen, een piramide en sliders.

Langlaufen  //  In Pinzolo ligt de 5 km lange loipe Centro Fondo Pinzolo – Carisolo. Een groot deel van deze loipe is verlicht, zodat je dus ook ’s avonds kunt langlaufen. In de omgeving, in de buurt van Madonna di Campiglio, vind je zo’n 22 km aan langlauf -routes.

Skipassen  //  In Pinzolo heb je de keuze uit verschillende skipassen. In ons programma kun je de prijzen terugvinden.

Skipas Campiglio Dolomiti di Brenta  //  Met deze pas kun je gebruik maken van 150 km aanééngesloten pistes, 60 liften, met 44 blauwe, 38 rode en 16 zwarte pistes. Met deze pas heb je toegang tot de pistes van Madonna di Campiglio, Pinzolo en Folgarida – Marilleva en kunnen de meeste wintersporters zich prima vermaken.

Skipas Skirama Dolomiti//  Deze pas geeft je toegang tot maar liefst 380 km pistes en 150 skiliften. Naast Campiglio Dolomiti di Brenta horen ook de skigebieden Pejo 3000 (20 km pistes) en Adamello (100 km pistes) met de dorpen Passo Tonale (gletsjer), Ponte di Legno en Temù hierbij. De skiliften van deze 3 gebieden zijn niet aaneengesloten. Let op: dit skigebied is nog uitgebreider dan de Skiarea maar deze gebieden zijn lastig bereikbaar of hebben een lange reistijd. Wij raden deze pas dus niet aan.

Sneeuwzekerheid  //  Geniet met volle teugen van een dag op de eindeloze pistes. Met de sneeuwzekerheid zit het hier wel goed: dankzij de ultramoderne sneeuwkanonnen en een professioneel team dat de pistes prepareert zijn de pistes te allen tijde in goede conditie.

Après-ski  //  Geen polonaises en Nederlandse hits: Italië is in dat opzicht geen après-ski land, maar dit betekent niet dat je er niet kunt après-skiën! Pinzolo kent wat gezellige barretjes en voor de kinderen staan uiteraard leuke activiteiten gepland zoals een fakkeltocht, slalomwedstrijd, muziek quiz of een kampvuur met marshmallows. Dit alles afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.