Vertrek data

Van Tot Dagen Leeftijd Prijs Meldingen Verblijf Vervoer Verzorging Boeken
20-07-2024 27-07-2024 8 8 - 16 jr
Groepssamenstelling:
12, 36, 41, 44, 45
8, 9, 9, 10, 11, 52
€ vanaf €699 per gezin Logies en ontbijt Boek
27-07-2024 03-08-2024 8 8 - 16 jr
Groepssamenstelling:
10, 13, 14, 41, 48
12, 14, 41, 46
€ vanaf €769 per gezin Logies en ontbijt Boek
03-08-2024 10-08-2024 8 8 - 16 jr
Groepssamenstelling:
8, 11, 12, 13, 46, 48, 50
9, 10, 40, 46
€ vanaf €769 per gezin Logies en ontbijt Boek
10-08-2024 17-08-2024 8 8 - 16 jr
Groepssamenstelling:
8, 10, 45, 46
11, 47
€ vanaf €699 per gezin Logies en ontbijt Boek

Wel inbegrepen

Vervoer
☑ Gratis parkeergelegenheid

Verblijf
☑ Verblijf in een eigen kamer + sanitair met je gezin
☑ Verzorging o.b.v. Logies en Ontbijt
☑ Bedlinnen
☑ Handdoekenpakket p.p.

Vermaak
☑ Nederlandse reisleiding

Belangrijk
Onze eenoudervakanties zijn echte groepsvakanties waarbij onderling plezier tussen de kinderen en uiteraard ook de ouders voorop staat en we met elkaar leuke activiteiten ondernemen. Een belangrijk punt is het sociale contact en het open staan voor andere personen en groepsactiviteiten. Voor minder validen, gasten met een geestelijke of verstandelijke beperking of autisme is gebleken dat onze reizen vaak ongeschikt zijn. Onze reisleiding is hiervoor ook niet opgeleid. Om teleurstellingen van een ouder/kind en de rest van de groep te voorkomen is het daarom belangrijk en verplicht om een dergelijke beperking aan te geven op het boekingsformulier. Hierna kan er een inschatting worden gemaakt of het past en haalbaar is binnen deze groepsreis. Wij zullen hierover contact met jou opnemen.

We willen graag dat het voor alle deelnemers een geslaagde vakantie wordt!

Niet inbegrepen

Verblijf
☐ Toeristenbelasting à €1,25 p.p.p.n. (ter plaatse)

Vermaak
☐ Optioneel: Bij te boeken excursies

Overig
☐ Administratiekosten à €20
☐ Consumentenbijdrage SGR à €5 p.p.
☐ Persoonlijke uitgaven
☐ Verzekeringen

Eerder met ons op reis geweest?
Dan vervallen de administratiekosten!

** De aangegeven prijs per persoon is gebaseerd op de voordeligste gezinssamenstelling.

Legenda

= aanbieding

= gegarandeerd vertrek

= last-minute

= topvakantie

= beschikbare reis

= volgeboekt

= op aanvraag

= vliegtuig

= bus

= eigen vervoer

= boot

= trein

= groepssamenstelling

= single kamer

= gedeelde kamer

Eenouder vakantie Nederland, Beleef de Friese meren

Deze plek nabij de Friese meren is een super vakantiebestemming voor deze zomer. Het Friese Heegermeer is verbonden met alle prachtige vaarwegen van Friesland. Ideaal voor de leukste watersportactiviteiten. Dit privé groepshuis staat op een leuke, kleinschalige camping en voor de deur ligt het schitterende zwembad. Tijdens deze eenouderreis verblijven met onze groep in dit huis, wow! Altijd al een keer in een privé vakantiehuis met jouw reisgenoten willen verblijven? Dan is dit jouw kans, en voor de prijs hoef je het niet te laten! De ligging is ook ideaal: wij verblijven tussen het IJsselmeer, het bos én de Friese meren in (allen op ca. 2 km).

Of je nu een bootje wilt huren, wilt zwemmen, kajakken, suppen, waterskiën, (water) fietsen of een vislijntje wilt uitgooien; hier is alles mogelijk en waterpret gegarandeerd. Ooit al eens gevlogen over het water? Ga dan mee flyboarden! Buiten alle watersportactiviteiten om worden er natuurlijk ook nog andere activiteiten georganiseerd zoals leuke spellen, een quiz, een potje volley- of voetbal op het grasveld. Klimmen en klauteren in het klimbos, een dagje pret bij Megaswim of wat dacht je van wadlopen of een zeehondentocht? Je hoeft je geen moment te vervelen! Lekker niksen en neerstrijken op het terras kan ook. Hapje en drankje erbij. Wij zeggen: het is vakantie!

Ontdek de geheimen van de Elfsteden met mooie dorpen als Stavoren, Sneek, Woudsend, Hindeloopen en Koudum. Vaar of fiets erop uit. Friesland staat voor ruimte, open water, schone lucht, privéstrandjes en nog vrijwel ongeschonden, historische stadjes. Samen met andere eenoudergezinnen maken we er een leuke week van. Een heerlijke vakantie in ons eigen waterrijke Friesland met vooral veel lol en gezelligheid!

 

Highlights

☀  Mooi, privé vakantiehuis in Friesland
☀  Ieder gezin een eigen kamer met privé badkamer
☀  Leuke activiteiten, maar ook lekker relaxen
☀  Veel waterpret met o.a. kajakken, zwemmen en varen
☀  Vakantie in eigen land deze zomer
☀  Enthousiaste reisleiding die de gehele reis aanwezig is

 

 

Algemeen

 

‘Alles mag, niets hoeft’

Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij jij je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jullie vakantie!

Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod. Denk hierbij aan een leuke excursie, een tip voor spelletjes of vervoerswensen.

 

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Als je op de informatie knop klikt bij de vertrekdatum dan kun je zien hoeveel jongens/meisjes er meegaan en wat de leeftijden zijn. Zolang de inhoud van het programma jou aanspreekt, jij enthousiast bent, je nieuwe gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer en zelfstandig kunt reizen, dan verwelkomen wij jou graag op deze eenouderreis.

Onze eenoudervakanties zijn echte groepsvakanties waarbij onderling plezier tussen de kinderen en uiteraard ook de ouders voorop staat en we met elkaar leuke activiteiten ondernemen. Een belangrijk punt is het sociale contact en het open staan voor andere personen en groepsactiviteiten. Voor minder validen, gasten met een geestelijke of verstandelijke beperking of autisme is gebleken dat onze reizen vaak ongeschikt zijn. Onze reisleiding is hiervoor ook niet opgeleid. Om teleurstellingen van een ouder/kind en de rest van de groep te voorkomen is het daarom belangrijk en verplicht om een dergelijke beperking aan te geven op het boekingsformulier. Hierna kan er een inschatting worden gemaakt of het past en haalbaar is binnen deze groepsreis. Wij zullen hierover contact met jou opnemen. We willen graag dat het voor alle deelnemers een geslaagde vakantie wordt!

 

Tijd voor en met elkaar

Tijdens onze eenoudervakanties organiseren wij activiteiten welke veelal door ouder én kind samen ondernomen zullen worden. Je bent natuurlijk ook vrij om samen met je kid(s) wat te ondernemen of gewoon lekker een boekje te lezen en te relaxen. Terwijl de kinderen zich met hun nieuwe vakantie vrienden vermaken, kun jij je met de andere ouders even lekker ontspannen. ‘We go with the flow!’

 

Reisleiding

Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We maken van jou en je kids onze hoofdzaak en zorgen ervoor dat alle organisatorische zaken uit handen zullen worden genomen. Onze reisleiding informeert je over de leukste uitstapjes, organiseert verrassende activiteiten en gezellige spelletjes.

 

Reisdocumenten

Voor deze vakantie in Nederland dienen alle reizigers in het bezit te zijn van een geldige legitimatie. Dit kan een geldig paspoort zijn of een geldige identiteitskaart.

 

Reisadvies

Meer informatie over vakantie in Nederland, vind je hier.

 

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis ‘Vertrekgarantie’. Je kunt dit terugvinden in het overzicht ‘Data en Prijzen’.
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor reizen van maximaal vijf dagen geldt dat we dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek laten weten.

 

Allergie, medicatie en overige belangrijke zaken

Heb jij of je kind(eren) een allergie of volgt iemand een dieet? Last van gezondheidsproblemen, medicatiegebruik, een fysieke of mentale beperking? Dan ben je verplicht dit aan te geven op het boekingsformulier bij ‘Opmerkingen’.

Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld, maar het is van belang dat wij hiervan op de hoogte wordt gesteld bij het maken van de boeking. Wij verwijzen je graag naar de voorwaarden die hiervoor gelden. Andere belangrijke zaken waarvan wij op de hoogte dienen te zijn en invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis, vragen wij je eveneens bij ‘Opmerkingen’ te plaatsen.

 

Betalingsvoorwaarden

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

 

Verzekeringen

Wij raden je aan om een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten, zodat je goed verzekerd op reis gaat. Mocht je zelf geen (doorlopende) reis- en/of annuleringsverzekering hebben, dan kun je deze afsluiten tijdens het boeken van jouw reis en aangeven op het boekingsformulier.

Vakantiehuis De Weyde Blick

We verblijven tijdens deze vakantie in Vakantiehuis De Weyde Blick in Warns, Friesland. Het fijne van deze accommodatie is dat ieder gezin een kamer met eigen sanitair heeft. Wie heeft er zin in een duik? Trek je zwembroek uit de kast en binnen 2 minuten lig jij in het water van het zwembad. De ouders kunnen vanaf het terras met een drankje alles in de gaten houden. Er is in de omgeving een hoop te doen. Naar de meeste activiteiten/excursies is het een klein stukje rijden, soms 10-20 min en soms iets verder (bijvoorbeeld het waterskiën 45 min. en het wadlopen in Noord-Friesland 55 min.). Een goede uitvalsbasis voor een gezellige vakantie!

 

Faciliteiten

Ons vakantiehuis ligt op een kleine camping, waar je o.a. kunt leuke speeltoestellen hebt en een voetbalveld kunt vinden: hier zullen we ook diverse leuke activiteiten organiseren. Samen maken we gebruik van het zwembad, wat voor het groepshuis ligt.

Vakantiehuis De Weyde Blick beschikt over 8 slaapkamers met allemaal een eigen badkamer. Rondom de houtkachel staan comfortabele banken, de eettafels zijn extra lang voor gezellige etentjes en er is een open verbinding met de keuken. De grote horeca keuken beschikt over 2 ovens, een vaatwasser en fornuis met 8 gastpitten en een koffiezetapparaat. Vanuit de woonkamer sla je de deuren open naar het terras (met uitzicht over het zwembad en de speeltoestellen), waar we een zomerse BBQ kunnen houden en heerlijk kunnen borrelen of een spelletje kunnen spelen. In de hele accommodatie heb je de beschikking over gratis Wi-Fi.

Je kunt je auto gratis parkeren op het eigen terrein.

 

Kamers

Ieder gezin heeft een eigen kamer. Er zijn twee 2-persoonskamers en zes 4-persoonskamers. Je kunt gebruik maken van de gratis Wi-Fi verbinding. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met douche, een toilet en wasbak. Handdoeken zijn aanwezig, dus dat scheelt weer ruimte in de koffer!

 

Verzorging

We verblijven op basis van Logies en Ontbijt. Iedere ochtend maakt de reisleiding een heerlijk, uitgebreid ontbijt klaar. ’s Avonds kijken we met de groep wat we doen met het eten. Gezellig barbecueën, uiteten of koken we een lekkere maaltijd bij onze accommodatie? Een gezellig pannenkoekenfeest of de pizzaparty mag eigenlijk ook niet ontbreken tijdens de vakantie!

Tijdens deze reis is er geen standaard programma. De reisleiding zal tijdens de welkomstbijeenkomst alle mogelijkheden bespreken. Zo kunnen jullie samen met de andere eenoudergezinnen kijken waar jullie zin in hebben en zo een programma samenstellen. Uiteraard is het ook mogelijk om samen met je kind(eren) er een (mid)dagje op uit te trekken. Een heerlijke vakantie naar eigen invulling.

De reisleiding zal diverse leuke spelletjes en activiteiten organiseren nabij de accommodatie. Denk aan een zeskamp, een middag vol waterpret, een voetbal- of tafeltennistoernooitje en gezellige avondactiviteiten.

Optioneel
Tijdens deze vakantie zijn daarnaast o.a. onderstaande excursies (ter plaatse) bij te boeken. Prijzen zijn gebaseerd op seizoen 2023.

Klimmen en klauteren 
Een dagje klimmen en klauteren in het klimbos. Een dag vol plezier in de hoogte, hoe gaaf is dat! Uitdagende hindernissen, tokkelbanen en nog veel meer spannende obstakels staan er op jullie te wachten.
Richtprijs: €17,00 p.p. t/m 12 jr  |  €22,50 p.p. vanaf 13 jr

Een schattenzoektocht met GPS.
Ontdek Friesland door middel van geocaching, een leuke activiteit voor jou en de kinderen. Ze zijn er op verschillende moeilijkheidsgraden, hoe ver kom jij?

Waterpret
Een dagje heerlijk vertoeven op het water op een (motor)bootje. Zwembroek aan, drankjes mee en trek er op uit! Of huur een sup of kanoën en ontdek de omgeving op een andere manier. Waterpret gegarandeerd!
Richtprijs: €10 p.p.

Wakeboarden of waterskiën
Zeilen is dan wel de nummer 1 watersport in Friesland, maar niet minder leuk en spannend zijn wakeboarden en waterskiën!
Richtprijs: €20-25 p.p. (zwemdiploma B verplicht)

Flyboarden (12+)
Altijd al het gevoel van vliegen willen ervaring? Dan is flyboarden wellicht wat voor jullie! Na een korte instructie ga je de lucht in. Leuk om zelf mee te maken, maar ook leuk om te kijken vanaf het strandje. Ook is er een speeldag aanwezig.
Richtprijs: vanaf €30 per 20 minuten

Simmermoarn (sloep varen)
We maken een boottocht per sloep van Stavoren naar de Morra over het Johan Frisokanaal. Sta je graag aan het roer? Neem deze dan een stukje over van de schipper, die dan fijn op zijn accordeon kan spelen!
Richtprijs: €15 p.p.

De Elfstedentocht per fiets
Wie weet alle elf steden van de Friese Elfstedentocht op te noemen? Ieder dorp of stad heeft zijn eigen verborgen verhaal. Ga mee op fietsavontuur en ontdek de leukste plekjes.
Richtprijs: €6 p.p.

Fries scheepvaart museum 
In het museum is er van alles te doen voor jong en oud. Speurtochten, schatten zoeken, puzzelen en in de vakantie worden er extra activiteiten georganiseerd. Leer de Friese geschiedenis op een andere manier kennen!
Richtprijs: €9,50 (volw.) en €4,50 (kind) p.p.

Wadlopen
Trek je laarzen maar aan: we gaan het Wad ontdekken! We lopen een tocht, speciaal ontwikkeld voor kids, boven de kust van Friesland, in de nabijheid van de plaats Ternaard. Er wordt gelopen op een rustig stuk wad, waar zelden andere wadlopers komen. Hierdoor kunt je genieten van de rust en de ruimte, terwijl je het grote Wad ontdekt. Het grootste gedeelte van de tocht gaat over een zandige bodem, zodat deze tocht voor iedereen geschikt is.
Richtprijs: €12,50 p.p. voor 2,5/3 uur  |  schoenen te huur voor €5 p.p.

Subtropisch zwemparadijs Swimfun
Tijd om je even helemaal uit te leven in dit heerlijke subtropische zwembad. Terwijl jij kunt genieten in de sauna, zwemmen de kids in het golfslagbad of gieren ze van de glijbaan. Met of zonder band: wie is er als eerste beneden?
Richtprijs: €8,50 p.p.

Zeehondentocht
Vanaf Harlingen gaan we aan boord van de Regina Andrea, op zoek naar de zeehonden die liggen te baden op de zandbanken. De tocht duurt ca. 2 uur.
Richtprijs: €13,50 p.p t/m 11 jr  |  €17,50 p.p.

Blotevoetenpad
Ga je mee op een avontuurlijke wandeling van ca. 1,5 km? Je loopt over de loopbrug en vanaf daar gaan de schoenen uit! Je loopt door modder, over boomschijven, via touwen en een vlot en een stukje door het IJsselmeer. Zwier aan de touwen, loop over buizen, door het stro, gras, dennenappels en schelpen. Een challenge parcours, een aanrader!
Richtprijs: €4,50 p.p.

* Bovenstaande activiteiten kunnen afhankelijk zijn van weersomstandigheden en een minimale deelname.

Omgeving