Legenda

= aanbieding

= gegarandeerd vertrek

= last-minute

= topvakantie

= beschikbare reis

= volgeboekt

= op aanvraag

= vliegtuig

= bus

= eigen vervoer

= boot

= trein

= groepssamenstelling

Vertrek data

Van Tot Dagen Leeftijd Prijs Meldingen Verblijf Vervoer Verzorging Boeken

Wel inbegrepen

Verblijf
☑ Tent voor alleengebruik
☑ Verzorging o.b.v. volpension

Vermaak
☑ Programma zoals omschreven
☑ Professionele Nederlandstalige reisbegeleiding
☑ Gebruik van materiaal

Vervoer
☑ Vervoer per Touring Car
☑ 20 kilo ruimbagage
☑ Handbagage

Niet inbegrepen

Verblijf
☐ Alle maaltijden die niet onder ‘Wel inbegrepen’ staan

Overig
☐ Administratiekosten €20,00
☐ Fooien en andere persoonlijke uitgaven
☐ Verzekeringen
☐ Vervoer van en naar de opstapplaats in Arnhem

Single Reis Zweden, Sportief en Actief Gustavsfors

Met een groep singles reizen we door Scandinavië naar het adembenemende Zweden! Per bus leggen we deze prachtige route af en het unieke aan deze reis is dat je je laat verleiden tot een andere vakantie dan anders. Deze onvergetelijke Single Reis Zweden Sportief en Actief Gustavsfors neemt je mee langs prachtige vergezichten, ongerepte stukken natuur en leuke dorpjes. Kortom een droomreis die je nog lang zal heugen!

Onze reisleiders nemen je mee met deze fantastische reis en laten je graag zien waarom Scandinavië ook jouw hart gaat veroveren! Haast is tijdens deze reis niet aan de orde. In 10 of 17 dagen maak je kennis met gebieden die je ooit gezien moet hebben! We varen ontspannen van camping naar overnachtingsplaats waar we steeds ons ‘kamp’ opzetten. Onderweg heb je voldoende tijd om te genieten!

Na de fantastische kano reis van 6 of 12 dagen (afhankelijk van de 10- of 17 daagse reis) waarbij je overnacht hebt in tenten, komen we aan op het eiland Alcatraz! Dit wordt jouw eiland voor de komende dagen.
Op deze camping hebben we uiteraard een tent voor alleen gebruik en gaan we heerlijk genieten van de vele leuke activiteiten. Onze reisleiding verzorgt een leuk en actief programma en zorgt voor een fijne sfeer, lekker eten en gezelligheid rond het kampvuur. Zelf kun je natuurlijk ook van alles ondernemen. Wat dacht je van een dagje Oslo of een mooie mountainbike tocht?

Onze reisleiding wijst je de weg, maar tijdens deze reis wordt er wel van de reizigers verwacht dat ze helpen met de dagelijkse klusjes. Alle ingrediënten voor de maaltijden zullen aanwezig zijn en gezamenlijk zorgen we iedere avond voor een gezellig diner!  Een ding is zeker…..Je gaat je deze reis nog lang herinneren!
Dit is een vakantie voor de echte pionier!

* week verlenging is op aanvraag 

 

Dagprogramma

Dag 1
Vandaag vertrekken we aan het einde van de middag per bus vanuit Arnhem (Nederland) naar het mooie Zweden.

Dag 2
Na de busreis komen we aan bij Alcatraz in Gustavsfors. Ook de reizigers die met eigen vervoer reizen, zullen vandaag aankomen. De reisleiding zal iedereen welkom heten tijdens een welkomstwoordje en hierna kunnen we genieten van een heerlijk ontbijt. De rest van de dag brengen we door op Alcatraz. We maken vandaag kennis met elkaar en doen dat door middel van verschillende activiteiten. Voordat we van een vers visje gaan genieten moet er eerst wat hout bij elkaar gesprokkeld worden en het eten voorbereid worden. Vele handen maken licht werk en zo helpen we elkaar ook even met het opruimen.

Na het eten is er gelegenheid voor een potje volleybal of voetbal of gezellig met elkaar aan een kampvuur. De 1e nacht in Zweden overnachten we in een tent op Alcatraz!

Dag 3
Na het ontbijt krijgen we de uitleg over de kanotochten en gaan we inpakken voor de tocht! Rond 10.00 uur vertrekken we voor de kanotrekking door de prachtige natuur. In de middag komen we aan op de overnachtingsplek. Hier zetten we de tenten op, gaan we hout sprokkelen voor het avond eten, bereiden we het eten voor en genieten we van een lekkere maaltijd. Na het opruimen maken we een gezellig kampvuur en kun je jouw tijd vrij besteden.

Dag 4 t/m 7  
Na het ontbijt maken we ons klaar voor de volgende kanotocht. Iedere dag varen we door fantastische gebieden. Zelden of nooit zag je een mooiere omgeving, ongerept en vol leven! Afhankelijk van de groep wordt bepaald hoe lang we doorvaren. In de middag zoeken we weer een overnachtingsplek, zetten we de tenten op, wordt er hout gesprokkeld voor vuur, bereiden we het eten voor, ruimen we gezamenlijk weer af en genieten we in de avond van een kampvuur of heb je lekker de tijd voor jezelf om het eiland te verkennen.

Dag 8
Op de laatste dag van de kanotocht komen we rond 15.00 uur weer op Alcatraz aan, waar we onze tent gaan opzetten. De middag is vrij te besteden. Je kunt het gebied nader verkennen of wil je liever nog een stukje kanoën of een stukje fietsen? In de avond organiseren we gezamenlijk een BBQ of eten we een lekkere pizza en kunnen we nog een avondwandeling maken of kun je heerlijk bijkomen van de inspanning van de afgelopen dagen.

Dag 9
Vandaag is de dag vrij te besteden. Je kunt bijvoorbeeld de wandelschoenen aantrekken en het bos verkennen. Wie weet kom je nog een eland tegen! Een duik nemen in het water is natuurlijk ook altijd mogelijk.
Aan het einde van de dag maken we ons klaar voor de terugreis. We verwachten rond 19.00 uur te verzamelen in de bus voor vertrek naar Nederland.
Ook de reizigers die met eigen vervoer zijn gekomen zullen vandaag weer vertrekken.

Dag 10
Vandaag komen we na de busreis weer aan in Nederland.
De reisleiding zal jullie informeren over de exacte vertrek en aankomsttijd.

Algemeen

☀ Afhankelijk van de groepsindeling kan het programma in andere volgorde uitgevoerd worden.

☀ De routes kunnen o.a. worden aangepast door weersomstandigheden en andere omstandigheden.

☀ Wil je verlengen? Vraag dan de 15- of 17-daagse reis aan! Wanneer je kiest voor de langere reisduur, vertrekken we in de middag van dag 9 weer voor een nieuwe kanotocht van 6 dagen. De laatste twee nachten breng je door op Alcatraz, waarna je op het einde van de dag van dag 16 weer in de bus stapt richting Nederland.

☀ Wanneer je deze reis boekt op basis van eigen vervoer, dan betreft het een 8- of 15-daagse reis.

 

Reisleiding

Het succes van onze reizen is mede te danken aan onze professionele reisleiding die 24/7 klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Hij/zij adviseert over de leukste routes, zoekt mee naar de leukste plaatsen om ons kamp op te slaan en weet voor de laatste dagen leuke excursies aan te bevelen. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is.

 

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Spreekt  de inhoud van het  programma je aan en kun je zelfstandig reizen? Boek dan gerust deze singlevakantie!

Wil jij nieuwe, gezellige mensen ontmoeten in een ongedwongen sfeer?  Dan verwelkomen wij je graag op een van onze singlereizen en maken van deze ervaring de leukste vakantieherinneringen!

 

Paspoort/identiteitskaart

Voor deze reis naar Zweden die je in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan je paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs moet geldig zijn tot en met de laatste dag van je vakantie.

 

Bagage

Tijdens de singlereis naar Zweden raden wij aan om een reistas of backpack mee te nemen in plaats van een koffer. De bagage die je mee wilt nemen tijdens de reis wordt vervoerd met de kano’s in een waterdichte ton. Een koffer is hierbij niet handig.  Tijdens de kanotocht neem je het beste een minimum aan spullen mee. Het is handig dat je een aparte tas meeneemt waarin je de spullen voor de kanotocht meeneemt. De reisleiding vertelt je er alles over! Daarnaast dient iedereen zijn eigen slaapzak en matje mee te nemen voor deze reis.

 

Annulering/Verzekering

Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Nog een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je die niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Mocht je van plan zijn excursies bij te boeken, denk dan aan het afsluiten van een gevaarlijke sportenverzekering.

TENT OP ALCATRAZ ***

Algemeen

Dit is een oude fabriek gelegen op een eiland in het Dalsland kanaal, precies op de grens met de provincies Värmland en Dalsland. De oude fabriek was vroeger een staalfabriek, later een papierfabriek wat deels stamt uit de 18e eeuw. Doordat het omringd is door water, was het handig de boomstammen via het water te vervoeren. Dit historische gebouw is omgetoverd tot restaurant, herberg en camping.

Tenten

De tenten zijn allemaal ruim opgezet en je hebt lekkere ruime plaats. Je dient je eigen matje en slaapzak mee te nemen.

Verzorging

Je verblijft tijdens deze reis op basis van vol pension. Houdt er rekening mee dat dit een back-to-basic reis is: de maaltijden zullen allemaal bereid worden in de natuur. Tijdens de reis zijn er back-to-basic 3 maaltijden per dag inbegrepen. De ingrediënten zijn aanwezig, maar er wordt verwacht dat de deelnemers helpen met het bereiden hiervan en de andere dagelijkse bezigheden. Daarnaast zit ook een tussendoortje of fruit inbegrepen.

Faciliteiten

Alcatraz heeft vele faciliteiten zoals een restaurant waar heerlijke pizza’s geserveerd worden (tegen betaling). Dit wordt ook op de dag van vertrek gegeten door de deelnemers. In het restaurant is een speelhoek met de mogelijkheden om te spelen op de computer (met wifi tegen betaling) spelcomputer, pooltafel, airhockey en er is een souvenirs shopje.

Ook heeft het complex de mogelijkheid tot wassen en drogen van kleding (tegen betaling).
Naast de faciliteiten is er ook een overdekte ruimte waar evt. spelletjes gedaan kunnen worden, er is een volleybalveld en een kampvuurplaats/grillplaats. Het heeft een prachtig uitzicht en vanuit dit punt kun je 2 kanten op kanoen, naar Lelången of Västra Silen.

Gelegen aan het eiland is een sluis welke een van de velen is die zich bevinden in het 240 km lange Dalsland Kanaal: het kanaal dat van Dalsland doorloopt naar Värmland. Het kan zomaar zijn dat de kanogroep door een sluis moet om naar het volgende merenstelsel te kunnen komen. Via een brug kun je met motorvoertuigen op het eiland komen. Het ligt in een klein dorpje aan de doorgaande weg. De buurtsupermarkt ligt op 200 meter afstand.

Omgeving