Vertrek data

Van Tot Dagen Leeftijd Prijs Meldingen Verblijf Vervoer Verzorging Boeken
03-03-2024 10-03-2024 8 30 - 49 jr
Groepssamenstelling:
38, 46
35, 41, 45
€ 1899 Volpension Boek
03-03-2024 10-03-2024 8 30 - 49 jr
Groepssamenstelling:
38, 46
35, 41, 45
€ 2149 Volpension Boek
10-03-2024 17-03-2024 8 25 - 39 jr
Groepssamenstelling:
29, 33
26, 32
€ 1899 Volpension Boek
10-03-2024 17-03-2024 8 25 - 39 jr
Groepssamenstelling:
29, 33
26, 32
€ 2149 Volpension Boek

Wel inbegrepen

Vervoer
☑ Vlucht vanaf Amsterdam
☑ 1 stuk handbagage en 20kg ruimbagage
☑ Transfer luchthaven-verblijf v.v.
☑ Transfer naar alle inbegrepen activiteiten

Verblijf
☑ Verblijf in een traditionele Zweedse Stuga
☑ Verblijf in een eigen kamer of gedeelde kamer
☑ Bedlinnen en 2 handdoeken
☑ Verzorging o.b.v. volpension
☑ Eén overnachting in zelfgebouwde iglo of shelter*

Vermaak
☑ Sneeuwscootersafari
☑ Hondensleetocht
☑ Sneeuwschoenwandeling
☑ IJsvissen
☑ 1 dag skiën/snowboarden incl. skipas (excl. materiaalhuur)
☑ Langlaufen (excl. materiaalhuur)
☑ Schaatsen (excl. materiaalhuur)
☑ Iglo of shelter bouwen*

Overige
☑ Engelstalige of Nederlandstalige (lokale) reisleiding
☑ Toeristenbelasting

* O.v.v. weersomstandigheden

Niet inbegrepen

Vermaak
☐ Skihuur en evt. skilessen (vanaf ca. €35)
☐ Crosscountry skihuur (ca. €45)
☐ Optioneel: Schaatshuur (ca. €15)
☐ Optioneel: Fakkelwandeling (ca. €15)
☐ Optioneel: Houtgestookte hottub of sauna (ca. €100-120 per groep)

Overig
☐ Administratiekosten à €20
☐ Consumentenbijdrage SGR à €5
☐ Persoonlijke uitgaven
☐ Optioneel: Verzekeringen
☐ Eigen risico sneeuwscootersafari

 

* Eerder met ons op reis geweest?
Dan vervallen de administratiekosten!

Legenda

= aanbieding

= gegarandeerd vertrek

= last-minute

= topvakantie

= beschikbare reis

= volgeboekt

= op aanvraag

= vliegtuig

= bus

= eigen vervoer

= boot

= trein

= groepssamenstelling

= single kamer

= gedeelde kamer

Single Reis Zweden, Winter Experience Johannisholm

Ben jij op zoek naar een bijzondere single wintersportvakantie? Wil jij eens wat anders en de schoonheid van een echte winter ontdekken? Ga mee met een leuke groep singles op dit onvergetelijke avontuur naar het uitgestrekte witte landschap van Zweden inclusief vele activiteiten, waaronder een hondensleetocht en een sneeuwscooter safari. Trek de speciale sneeuwschoenen aan voor een wandeling door de wondere winterwereld, boor en gat en ga ijsvissen en hoe is het gesteld met jouw ski- of snowboardkunsten? Alles komt deze week aan bod!

Deze vakantie zit vol onvergetelijke ervaringen. Prachtige witte en sneeuwzekere landschappen, met natuurlijk vele winterse activiteiten! Wij bieden je een compleet en divers programma, zodat jij een vakantie beleeft die je nog lang zal heugen! Zo maken we onder andere een avontuurlijke hondensleetocht, een tour op sneeuwscooters die je zelf bestuurt, gaan we crosscountry skiën, ijsvissen, schaatsen op de bevroren meren en bouwen we een iglo of shelter van onder andere takken en vers gevallen sneeuw om er 1 nacht in te slapen!

Deze vakantie nemen we je mee naar een de provincie Dalarna, een prachtig gebied in Midden-Zweden. Het gebied in en rond Johannisholm is ideaal voor vele buitensporten en activiteiten. De bossen, meren en heuvels geven de prachtige Zweedse natuur weer en lenen zich bij uitstek voor onze activiteiten. Een plaats om optimaal te genieten van de rust, ruimte en avontuur.

De reis staat de gehele week onder professionele, lokale begeleiding. De vakkundige reisleider neemt je mee op dit onvergetelijke avontuur en zal de hele week aanwezig zijn om jouw reis tot een groot succes te maken. De reisleiding kent het gebied op zijn duimpje. Ook als de zon achter de heuvels is verdwenen, zijn er tal van activiteiten om te doen. Zo is er een fantastische grillhut geschikt om in te barbecueën op een houtvuur, een hottub die het hele jaar door gebruikt kan worden en een hout gestookte sauna om na een dag vol activiteiten heerlijk te ontspannen (op aanvraag).

 

Verblijf
Een perfecte plek voor een Zweedse wintervakantie is Johannisholm Adventure Stugby, een gezellig maar eenvoudig, klein vakantiepark in het hart van de prachtige provincie Dalarna. Naast de eenvoudig ingerichte stuga’s zijn er onder andere het originele bakkerijtje, een kapelletje, een waterrad, de aardkelders en enkele andere bezienswaardigheden bewaard gebleven.

 

Highlights
❅  Fantastische hondensleetocht
❅  Avontuurlijke sneeuwscootersafari
❅  IJsvissen
❅  Eén nacht slapen in een zelfgebouwde iglo of shelter
❅  Skiën, langlaufen, schaatsen en nog veel meer!
❅  Dit alles in een sneeuwzeker gebied in Zweden

 

Algemeen

 

‘Alles mag, niets hoeft’

Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis. Bij deze reis is het programma vol met te gekke activiteiten al goed ingevuld, maar er zitten altijd vrije momenten in. Tijdens deze momenten kun je zelf beslissen wat je wilt doen. Je hebt hierdoor de mogelijkheid om je eigen draai aan de vakantie te geven. Meedoen met een activiteit is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niet hoeft’: het is tenslotte jouw vakantie!

Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.

 

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast en avontuurlijk bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

 

Reisleiding

De lokale reisleiding zal je op de luchthaven van de bestemming verwelkomen. De Nederlandse reisleiding is een lokale gids, die het gebied op zijn/haar duimpje kent en zal jou ter plaatse wegwijs maken. Je kunt de reisleiding 24/7 bereiken.

 

Meetingpoint

Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint op de luchthaven waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. De reisleiding reist tijdens deze reis niet met je mee: hij/zij is al op de bestemming en zal jou en de groep op het vliegveld verwelkomen. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisbescheiden welke je voor vertrek per e-mail zult ontvangen.

Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers. Wanneer dit het geval is, word je hierover geïnformeerd voor je de bevestiging van ons ontvangt.

 

Reisdocumenten

Voor deze wintervakantie naar Zweden dien je in het bezit zijn van een geldige legitimatie. Dit kan een geldig paspoort zijn of een geldige identiteitskaart. Dit document dient nog geldig te zijn aan het einde van je vakantie, bij terugkomst in Nederland.

 

Reisadvies

Meer informatie over het reisadvies naar deze bestemming, vind je hier.

Ruimbagage, vliegbelastingen en vluchttoeslagen

Bij deze reis is 20 kg ruimbagage inbegrepen, naast de toegestane handbagage. Toeslagen zoals luchthavenbelasting en vliegbelasting zijn, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, inbegrepen in de reissom.

Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op duurdere vliegtickets. Wanneer er sprake is van een afwijkende tariefklasse, kan het voorkomen dat er een vluchttoeslag van toepassing is. Om eventuele toeslagen te voorkomen, verzoeken we je vroegtijdig te boeken! Mocht er sprake zijn van een vluchttoeslag, zullen wij dit uiteraard eerst met je overleggen.

 

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis ‘Vertrekgarantie’. Je kunt dit terugvinden in het overzicht ‘Data en Prijzen’.
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

 

Allergie, medicatie en overige belangrijke zaken

Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, een fysieke of mentale beperking? Dan ben je verplicht dit aan te geven op het boekingsformulier bij ‘Opmerkingen’.

Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld, maar het is van belang dat wij hiervan op de hoogte worden gesteld bij het maken van de boeking. Wij verwijzen je graag naar de voorwaarden die hiervoor gelden. Andere belangrijke zaken waarvan wij op de hoogte dienen te zijn en invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis, vragen wij je dit eveneens bij ‘Opmerkingen’ te plaatsen.

 

Betalingsvoorwaarden

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

 

Verzekeringen

Bij deze reis is een reisverzekering inclusief wintersportdekking verplicht. Mocht je deze niet hebben, kun je deze direct bij je boeking afsluiten. Zonder reisverzekering inclusief wintersportdekking kun je aan enkele activiteiten niet deelnemen. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking ook is afgesloten. Naast de reisverzekering raden wij ook aan een annuleringsverzekering af te sluiten, zodat je goed verzekerd op reis gaat.  Mocht je zelf geen (doorlopende) reis- en/of annuleringsverzekering hebben, kun je deze tegelijk met het boeken afsluiten. Je kunt dit aangeven op het boekingsformulier.

Johannisholm Adventure***

In Johannisholm, op 36 km van Mora, liggen in een rustige, bosrijke omgeving de zogenaamde stuga’s: de traditionele Zweedse huisjes waarin wij zullen verblijven tijdens deze reis. Johannisholm ligt tussen het Venjanmeer en het Örklingenmeer in, de ideale uitvalbasis voor een fantastische winterexperience!

 

Kamers en faciliteiten

Alle traditionele, eenvoudig ingerichte stuga’s zijn voorzien van een keuken, douche en toilet. Volgens traditie beschikken enkele stuga’s over een stapelbed. De kleine hutten hebben gedeelde faciliteiten.

Alle stuga’s in Johannisholm hebben een televisie met dvd-speler in de woonkamer. Ze zijn eenvoudig ingericht en voorzien van eenvoudig meubilair en houten vloeren. Tevens wordt er bedlinnen en 2 handdoeken uitgedeeld (een grote en een kleine). Mocht je meer handdoeken nodig hebben dan kan dit op aanvraag worden verzorgd. Wi-Fi is gratis beschikbaar bij de receptie, maar de verbinding is beperkt. Op aanvraag en tegen betaling zijn ook de houtgestookte sauna en hot-tub en twee grill-hutten beschikbaar.

Kamertype
Single kamer

Wanneer je kiest voor een single kamer, heb je een eigen kamer in de stuga. De overige faciliteiten in de stuga deel je met de overige medereizigers die in deze stuga verblijven.

Gedeelde kamer
Wanneer je kiest voor een gedeelde kamer, deel je een kamer in de stuga met een of enkele medereiziger(s) van hetzelfde geslacht. De overige faciliteiten in de stuga deel je met de overige medereizigers die in deze stuga verblijven.

 

Verzorging

We verblijven in Johannisholm Adventure op basis van volpension. Zowel het ontbijt, de lunch en het diner zijn inbegrepen, waarvan onder andere 2 typische Zweedse diners: Pytt i-panna en Kolbulle. De lunch zal bestaan uit een lunchpakket, welke meegenomen kan worden naar de activiteiten. Drankjes zijn voor eigen rekening.

.
Programma

Dag 1
Vandaag vertrekken we met het vliegtuig vanuit Nederland naar Zweden voor deze winterexperience met een gezellige groep medereizigers. Nadat we zijn geland, worden we opgehaald met een transferbusje door de reisleider/chauffeur die ons van de luchthaven naar het prachtige Johannisholm zal brengen. Welkom in Winterwonderland!

Dag 2
Trek de sneeuwschoenen maar aan! We gaan vandaag een wandeling maken door de sneeuw met de GPS. We wandelen door prachtige bossen heuvelopwaarts en gaan onderweg ‘back to basic’ lunchen bij het kampvuur. Geniet van het geweldige uitzicht. Eenmaal terug in Johannisholm kun je zelf nog een wandeling maken of een sneeuwpop bouwen.

Dag 3
Vandaag gaan we de omgeving verkennen op een andere manier: op de cross country ski’s. Wellicht ken je dit beter als langlaufen? Er zijn verschillende loipes, zodat het voor iedereen leuk en toegankelijk is! Een relaxte manier om de fantastische omgeving te verkennen. Gegarandeerd lol! Eenmaal terug in de stuga kunnen we genieten van een warme douche, warme chocolademelk bij de openhaard en we kunnen de spieren laten bijkomen in de sauna.

Dag 4
Twee bucketlist-activiteiten van vele reizigers staan op het programma. Ga mee op een avontuurlijke sneeuwscootertocht! We verkennen het Zweedse landschap en volgen de avontuurlijke wegen die speciaal voor sneeuwscooters zijn aangelegd. Dit is een van de hoogtepunten van de reis!  Maar deze dag wordt nog mooier, want de honden staan te trappelen om ons mee te nemen het oneindig uitgestrekte, witte landschap in. We gaan op hondensledetocht! Wat zal dit een gave ervaring worden!

Dag 5
Vanochtend is het tijd om te kijken of jullie een beetje handig zijn met sneeuw. We bouwen onze eigen iglo’s of shelters waar we vannacht ook in kunnen slapen. In de middag is het tijd voor weer iets nieuws: we gaan ijsvissen. Kleed je warm aan, want we nemen ons visgerei mee en leren hoe je vis kunt vangen op een bevroren meer. Boor een gat en laat je lijn onder het ijs zakken. Wie weet heb je beet, wie vangt de eerste of de grootste? 

Dag 6
Geniet van een schitterende zonsopgang op een manier zoals je die nog nooit hebt meegemaakt vanuit je eigen iglo. Na het ontbijt gaan we op pad naar mooi wintersportgebied.
Aan jou de keuze: kies je voor skischoenen of snowboardschoenen vandaag? Vandaag trotseren we de skipistes van Sälen waar een pak sneeuw ligt.  Er zijn pistes voor alle niveaus, van beginnend tot gevorderd. Heb je nog geen/weinig ski-ervaring dan kun je evt. een les boeken. Of kies je liever voor een duik in het zwembad en een bezoek aan de lokale spa (excl.).

Dag 7
Een bezoek aan het plaatsje Nusnas staat op het programma. Hier bezoeken we de fabriek waar de houten Dala-paardjes gemaakt worden, een bekend souvenir uit de regio Dalarna. Tijd voor weer wat sportiviteit: we binden de traditionele ijzers onder en gaan genieten van een middagje schaatsen op het prachtige bevroren Siljän meer (schaatshuur ca. €15). Eenmaal terug in Johannisholm genieten we van een warme maaltijd en maken er met elkaar nog een laatste gezellige avond van.

Dag 8
Na het ontbijt zit dit winteravontuur er helaas al weer op. We pakken onze spullen en gaan ons opmaken voor de terugreis naar Nederland.

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen in verband met de weersomstandigheden.

Johannisholm, Zweden