Legenda

= aanbieding

= gegarandeerd vertrek

= last-minute

= topvakantie

= beschikbare reis

= volgeboekt

= op aanvraag

= vliegtuig

= bus

= eigen vervoer

= boot

= trein

= groepssamenstelling

Vertrek data

Van Tot Dagen Leeftijd Prijs Meldingen Verblijf Vervoer Verzorging Boeken

Wel inbegrepen

Verblijf
☑ Verblijf ineen 2- of 4-persoons tent
☑ Verzorging obv Volpension (ontbijt, lunch en diner)

Vermaak
☑ 3x rafting incl. skipper, boot en uitrusting
☑ Entreegeld voor National Park Una
☑ Wandeling bij Plitcive meren
☑ Entreegeld Plitcive meren
☑ Engelssprekende gids tijdens het raften

Vervoer
☑ Chartervlucht
☑ Luchthavenbelasting en 1 koffer/reistas van 20 kg p.p.
☑ Transfer luchthaven-hotel v.v.
☑ Alle overig genoemde transfers

Niet inbegrepen

Vermaak
☐ Facultatieve excursies

Overig
☐ Toeristenbelasting ter plaatse (ongeveer €1 p.p.d.)
☐ Administratiekosten €20,00
☐ Fooien en andere persoonlijke uitgaven
☐ Verzekeringen

Single Reis Kroatië, Rafting Regata

Het hoofdthema van deze vakantie is water. Laat je overrompelen door de schoonheid van de Plitvice Meren en stap in de boot voor een spannend raft-avontuur. Vergeet je waterdichte fototoestel niet in te pakken, want tijdens deze safari heb je ‘m zeker nodig! Uniek, gezellig, avontuurlijk en actief!

De rivier de Una is de ultieme plek voor zowel ervaren als onervaren rafters voor deze single-reis-kroatie-rafting-regata. Bijna nergens in Europa zijn stroomversnellingen zoals op de Una. De geluiden van hevig kolkend water doen je beseffen wat natuurkracht is. Tijdens het raften passer je verschillende wildwater-gradaties. Zo ga je onder meer een gevecht aan met de stroomversnellingen van de IV-graad. In de goed onderhouden rubberboten, onder leiding van een ervaren en goed opgeleide skipper, zul je velen stroomversnellingen overwinnen.

Naast raften is er ook voldoende tijd om heerlijk te relaxen. Aangezien we in de buurt van de Plitvice Meren zijn, mag een bezoek daaraan dan ook niet ontbreken. Ben jij sportief, heb je zin in een bijzondere, actieve vakantie? Ga dan dit avontuur met ons aan!

Tijdens deze reis verblijven we  in tenten. Onze basisplaats is Camping Una, maar twee nachten verblijven we in een ander tentenkamp tijdens onze 3-daagse raft-expeditie. Je verblijft op basis van volpension. Dit wil zeggen dat zowel het ontbijt, de lunch als het diner zijn inbegrepen bij deze reis.

 

Highlights
☀  Avontuurlijke groepsreis in Kroatië en Bosnië
☀  Inclusief rafting, Plitvice meren + entreegelden
☀  Engelse gids tijdens de raftings
☀  Verblijf op campings op basis van Volpension
☀  Raft-regata van drie dagen
☀  Groepsreis vol actie en gezelligheid

 

Programma

Dag 1
We verzamelen met de groep op de luchthaven Schiphol om vervolgens gezamenlijk in te checken en vervolgens vliegen we rechtstreeks naar Zagreb. Op het vliegveld worden we opgewacht door de reisleider. Daarna rijden we richting het dorpje Golubic bij Bihac, gelegen in een adembenemende omgeving aan rivier de Una, in de buurt van de Plitvice Meren. Hier hebben we een unieke kans om een week door te brengen in de Nationale parken Ina en Plitcive Meren. Na intrek in je tent ontmoeten we elkaar op het landgoed aan de rivier voor een welkomstdrankje en een leuke kennismaking met elkaar. Hier grijpen we ook gelijk de kans om onze aanstaande avonturen te bespreken!

Dag 2
Onze route brengt ons van de camping via de kleine Bosnische dorpen en de bossen van het Vlasic gebergte. Na ongeveer een uur komen we aan bij het startpunt waar we onze tocht in Martin brod zullen starten. We varen op de rivier langs de dichtbeboste oevers. Het is daar zo smal, dat de zon slechts een paar uur per dag schijnt. Rond het middaguur creëert de zon spectaculaire lichteffecten. Pedelend  langs weelderige vegetatie en watervallen, komen we aan in Kulen Vakuf: de ideale plek om te zwemmen en te picknicken. We vervolgen onze reis naar de hoogste waterval van de Una: Strbacki Buk. Een magische plek, ideaal om te kamperen. Hier zetten we onze tenten op en gaan we ons voorbereiden voor een goed verdiend diner. We raften vandaag ongeveer 23 kilometer.

Dag 3
De Una is de ultieme plek voor zowel de ervaren als onervaren rafters. Tussen de stroomversnellingen door drijf je rustig op de blauwe Una en geniet je van de prachtige en de adembenemende groene omgeving. Onderweg stoppen we op een aantal plekken om te zwemmen, springen en om te lunchen. Voor de dapperste onder ons is er de mogelijkheid om vanaf een 10 meter hoge brug of rots af te springen. Als de laatste stroomversnelling is overwonnen, worden we verwelkomd in het Lohovo kamp. Hier zal een heerlijk koud biertje, drankje en diner ons zeker smaken! We raften vandaag ongeveer 15 kilometer.

Dag 4
Vandaag vervolgen we de expeditie op de prachtige groene wateren, stroomversnellingen en watervallen en verborgen zwembaden. Na de geweldige dag op de rivier, komen we aan in Kostela Luka waar we onze tenten gaan opzetten en de nacht zullen doorbrengen. Geniet van een lekkere maaltijd en een vrije avond.  20 kilometer kunnen we na vandaag weer erbij tellen!

Dag 5
Op de vijfde dag van dit avontuur kun je zo actief of zo lui zijn als je wilt: het is rustdag! Je kunt ontspannen bij de rivier, zwemmen of zelfs een andere optionele activiteit op eigen initiatief in en rond Bihac gaan doen.

Dag 6
Na een goede nacht rijden we in de ochtend na het ontbijt naar Plitvice (Kroatië), waar de beroemde meren op ons wachten. Een prachtige serie van 16 smaragdgroene en opaal blauwe meren met meer dan 90 watervallen en talrijke grotten maken de titel van UNESCO Werelderfgoed zeker waard. De flora en fauna rondom de meren zijn heel bijzonder. In de bossen rondom de meren kun je geweldig wandelen. Ook kun je kleine elektrische bootjes huren om het park vanaf het water te verkennen.

Dag 7
Deze dag staat in het teken van een verrassingsactiviteit.  Wat het is? Dat gaan we nog niet zeggen, dan is het geen verrassing meer… Het wordt sowieso een leuke dag!

Dag 8
Helaas moeten we de spullen alweer inpakken, maar niet zonder eerst een lekker ontbijt genuttigd te hebben! Vervolgens worden we naar het vliegveld gebracht. Na een vlucht van ongeveer twee uur komen we voldaan van deze te gekke reis aan in Amsterdam.

* Deze route en duur van de activiteiten zijn aan gebonden aan het weer en waterstanden. Onze reisleiding zal hun uiterste best doen om de best mogelijke ervaring voor jou te creëren en zorgen dat er op geen enkele moment afbreuk wordt gedaan aan de veiligheid. Dit kan betekenen dat de oorspronkelijke route kan worden gewijzigd om ongemak, risico’s en buitengewone situaties te voorkomen. Wij behouden ons het recht om de route te wijzigen, zonder voorafgaande kennisgeving wanneer dit beter is voor de groep.

 

‘Alles mag, niets hoeft’

Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op deze vakantie gaat, je dan kiest voor een groepsreis waarbij een deel van de reis vast ligt. Tijdens deze reis heb je voldoende vrije tijd om te doen wat je zelf wilt, bijvoorbeeld op de vrije dagen of in de namiddag en avonden. Naast de rafting-expeditie kan je zelf beslissen waar je wel of niet aan mee wilt doen.

Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Heb je een leuke tip voor een excursie? Laat dit de reisleiding en de groep dan weten, zodat er misschien wel meer reizigers deze excursie met je willen maken!

 

Het begin van je vakantie

Je vakantie begint op de luchthaven, waar je je reisgenoten ontmoet. De reisleiding is al ter plaatse en vangt je op op de luchthaven van Zagreb. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

 

Reisleiding

 

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Spreekt  de inhoud van het  programma je aan en kun je zelfstandig reizen? Boek dan gerust deze singlevakantie!

Wil jij nieuwe, gezellige mensen ontmoeten in een ongedwongen sfeer?  Dan verwelkomen wij je graag op een van onze singlereizen en maken van deze ervaring de leukste vakantieherinneringen!

 

Inentingen

Er wordt aangeraden om ruim voor vertrek contact op te nemen met de GGD bij jou in de buurt voor informatie over eventuele benodigde vaccinaties. Je kunt ook bij je huisarts terecht voor vragen en informatie over deze vaccinaties.

 

Geldigheid paspoort/identiteitskaart

Voor deze reis dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal geldig is tot en met de laatste vakantiedag. Deze reis omvat ook een bezoek aan Bosnië. Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visumplicht. Voor bezoekers met een paspoort van niet-EU landen is er mogelijk wel een visumplicht. Dit is mede afhankelijk van het land waarvan de reiziger een paspoort heeft.

 

Luchthavenbelasting en ruimbagage

Inbegrepen in de prijs zijn luchthavenbelasting en alle toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen.

 

Annulering/Verzekering

Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Nog een meenemer is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je die niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Mocht je van plan zijn excursies bij te boeken, denk dan aan het afsluiten van een gevaarlijke sportenverzekering.

Camping Una ***

In Bihać vind je de prachtige, kleinschalige Camping Una RC Kiro Rafting, gelegen aan een rivier/beek. Je vindt hier gegarandeerd rust, ruimte en vrijheid. Deze kleinschalige terrassencamping biedt ruime kampeerplaatsen, waarbij onze huurtenten naast elkaar liggen. Het haastige leven maakt even plaats voor het beleven en genieten van natuur en rust. Op deze camping moet of hoef je helemaal niets: de ideale uitvalbasis voor deze vakantie.

Op deze gastvrije, gemoedelijke camping heb je lekker de ruimte en tref je een vriendelijke sfeer. Heerlijke genieten van de natuur, de perfecte plek voor de waterliefhebber. Bij de rivier relaxen kan in een van de hangmatten en stoeltjes.

De camping heeft een internetdekking van 80%, waardoor je op de meeste plaatsen op de camping via je eigen telefoon, tablet of laptop verbinding kan maken. Er is een klein caféetje op de camping waar je wat kunt eten en drinken.

Tijdens deze reis gaan we ook op rafting expeditie. We zullen de derde nacht dan ook niet overnachten op Camping Una, maar we verblijven in tenten in het Lohovo kamp. De vierde nacht overnachten we in tenten in het Brnara kamp. We hoeven niet zelf te sjouwen met tenten en spullen, dit wordt voor ons vervoerd!

Verblijf

Tijdens deze reis verblijven we iedere nacht in 2 of 4-persoons tenten, voorzien met een matras en een slaapzak. Alle campings en kampen waar we de nacht zullen doorbrengen, zijn voorzien van een toilet en douche.

 

Verzorging

Je verblijft op basis van Volpension. Zowel het ontbijt, de lunch en het diner zijn bij de reis inbegrepen.

Omgeving