Vertrek data

Van Tot Dagen Leeftijd Prijs Meldingen Verblijf Vervoer Verzorging Boeken

Wel inbegrepen

Vervoer
 Chartervlucht vanaf Amsterdam Schiphol Airport
☑ 1 stuk handbagage en 15 kg ruimbagage
☑ Luchthavenbelasting en vliegbelasting
 Vervoer luchthaven – haven La Caletta v.v.

Verblijf
 Verblijf in een eigen of gedeelde hut
☑ Gebruik handdoeken
☑ Gebruik bedlinnen, kussen en dekbed

Vermaak
 Professionele begeleiding
 Snorkelsets en SUP aan boord

Niet inbegrepen

Verblijf
☐ Optioneel: Lakenzak voor slapen op het dek
☐ Scheepskas (zie ‘Verblijf’)
☐ Overige drankjes en maaltijden buiten scheepskas

Vermaak
☐ Optionele excursies en activiteiten

Overig
☐ Administratiekosten à €20
☐ Consumentenbijdrage SGR à €5
☐ Persoonlijke uitgaven
☐ Optioneel: Verzekeringen

Eerder met ons op reis geweest?
Dan vervallen de administratiekosten!

Legenda

= aanbieding

= gegarandeerd vertrek

= last-minute

= topvakantie

= beschikbare reis

= volgeboekt

= op aanvraag

= vliegtuig

= bus

= eigen vervoer

= boot

= trein

= groepssamenstelling

= single kamer

= gedeelde kamer

Single Reis Sardinië, Zeilreis Parels van de Maddalena Archipel

Hagelwitte stranden, helblauw water, idyllische baaien die verstopt liggen tussen de granietrotsen en beschutte stranden. 27 prachtige eilanden vormen samen de La Maddalena Archipel: een waar paradijs dat wij zullen ontdekken tijdens deze zeilreis. Een fris briesje zorgt ervoor dat je op het zeiljacht optimaal kunt genieten onder de Italiaanse zon. Je kunt relaxen aan boord, maar ook actief meezeilen: net wat jij wilt.

Door het witte zand en kraakheldere water wat van azuurblauw tot smaragdgroen loopt, staat de eilandengroep in het noorden van Sardinië ook wel bekend als ‘de Caribbean van Europa’. 180 km kustlijn, 7 grotere eilanden en 20 kleinere eilandjes vormen de Maddalena Archipel. Ontdek samen met een kleine groep medereizigers één van de mooiste zeilgebieden. We varen een prachtige route richting de Maddalena Archipel via de Costa Smeralda, de kust waarlangs we de reis op de heen en terugweg varen. Ook het kleinste koninkrijk van Europa, het eiland La Tavolara, ligt op onze route.

Sardinië staat bekend om de ideale zeilomstandigheden: ’s avonds een briesje, overdag heerlijke zeilwind en een aangenaam zonnetje. Iedere dag zeilen we (een aantal uur) langs baaien en stranden en gaan we onderweg voor anker op een leuke plek om te lunchen. Slenter door de gezellige straatjes van Cannigione, bezoek het fjord op Porto Pozzo, geniet van het lekkere weer, ga snorkelen in het heldere water, stap op de SUP of help een handje met het zeilen. Ervaring is niet vereist: de schipper leert je graag sturen, zeilen hijsen en navigeren.

 

Highlights
☀   Keuze uit single hut of gedeelde hut (o.b.v. beschikbaarheid)
☀   Prachtige zeilroutes in één van de mooiste zeilgebieden
☀   Nederlandse schipper met veel ervaring
☀   Zoveel mogelijk zeilen, zo min mogelijk op de motor varen
☀   Zo min mogelijk jachthavens, zoveel mogelijk idyllische baaitjes
☀   Gezellige groep singles tijdens deze bijzondere vakantie
☀   Snorkelen, relaxen, suppen en leuke dorpjes bezoeken
☀   Inclusief bagage, bedlinnen en handdoeken

 

Benieuwd hoe het er aan toe gaat tijdens zo’n zeilreis? Bekijk het filmpje!

 

 

Algemeen

 

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van deze zeilreis je aanspreekt, je enthousiast bent, sociaal bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze zeilreis.

Bij deze reis is er plaats voor 6 reizigers, in verband met de hutten aan boord van het schip. 2 reizigers verblijven op een single hut, de overige reizigers zullen een hut delen met één andere reisgenoot van hetzelfde geslacht.

 

Reisleiding

De reis staat onder leiding van een Nederlandse, enthousiaste en ervaren schipper. Hij vaart het zeiljacht kundig door het voor hem bekende gebied. Hij zorgt voor een veilige route naar de mooiste bestemmingen. Daarnaast brengt hij je graag de nodige kneepjes van het zeilen bij, mocht je dit leuk vinden. Hij zal de reis in goede banen leiden en staat klaar voor jou en je medereizigers wanneer dit nodig is!

 

Meetingpoint en vluchtgegevens

Je vakantie begint op de luchthaven, waar je je reisgenoten ontmoet. Bij deze reis vliegen we vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar de Italiaanse luchthaven Aeroporto di Olbia-Costa Smeralda. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisbescheiden welke je ca. een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.

De vluchtgegevens zijn enkele weken voor vertrek bekend. Zodra dit het geval is, zullen deze hieronder gepubliceerd worden. Vluchtgegevens zijn altijd o.v.v. wijzigingen vanuit de luchtvaartmaatschappij.

Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers. Wij zullen je hier dan over informeren.

 

Vlucht en transfers

Deze reis is inclusief vlucht, 15 kg ruimbagage (naast je handbagage) en retour transfer op Sardinië. Na aankomst op de luchthaven van Olbia staat een transfer voor je klaar, die je naar de haven van La Caletta zal brengen. Op de laatste dag van de vakantie word je in de ochtend met de transfer weer richting de luchthaven van Olbia gebracht. Afhankelijk van je vluchttijden, kun je dan met het openbaar vervoer nog naar het gezellige centrum van Olbia reizen en daar de (mid)dag door brengen. Je bagage kun je voor enkele euro’s opbergen in een kluisje op de luchthaven.

 

Reisdocumenten

Voor deze vakantie naar Italië dien je in het bezit te zijn van een geldig Nederlands of Belgisch paspoort of ID-kaart. Voor deze reis heb je geen visum nodig. Mocht je een andere nationaliteit hebben, raden wij je aan contact op te nemen met de ambassade van Italië voor de juiste informatie.

 

Reisadvies

Meer informatie over het reisadvies naar deze bestemming, vind je hier.

 

Ruimbagage en luchthavenbelasting

Bij deze reis is 15 kg ruimbagage inbegrepen (naast je handbagage), hoewel uit ervaring blijkt dat je meestal al genoeg hebt aan 10 kg bagage voor deze reis. Let op! Bij deze reis dien je een zachte reistas/backpack (zonder frame, i.v.m. de ruimte aan boord) mee te nemen, in plaats van een koffer.

Toeslagen zoals luchthavenbelasting zijn, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, inbegrepen in de reissom.

 

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis ‘Vertrekgarantie’. Je kunt dit terugvinden in het overzicht ‘Data en Prijzen’.
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

 

Scheepskas

Ter plaatse wordt de scheepskas gemaakt, welke jullie zelf beheren. Uit de scheepskas worden de volgende kosten betaald: ontbijt, flessen water, thee, koffie en frisdrank aan boord, havengelden en moorings/permits, water, brandstoffen (diesel, gas en benzine), was en eindschoonmaak. Deze kosten schatten wij op ca. €30 p.p.p.d.. Als de verdere groepskosten voor eten en drinken, aan boord en aan wal, ook uit de scheepskas worden betaald en/of er wordt een extra nacht in een haven gelegen, zullen deze kosten hoger uitvallen. Volgens oud gebruik is de schipper vrijgesteld van alle kosten. Meer informatie over de scheepkas vind je bij het ‘Verblijf’.

 

Allergie, medicatie en overige belangrijke zaken

Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, een fysieke of mentale beperking? Dan ben je verplicht dit aan te geven op het boekingsformulier bij ‘Opmerkingen’.

Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld, maar het is van belang dat wij hiervan op de hoogte worden gesteld bij het maken van de boeking. Wij verwijzen je graag naar de voorwaarden die hiervoor gelden. Andere belangrijke zaken waarvan wij op de hoogte dienen te zijn en invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis, vragen wij je dit eveneens bij ‘Opmerkingen’ te plaatsen.

 

Betalingsvoorwaarden

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

 

Verzekeringen

Wij raden je aan om een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten, zodat je goed verzekerd op reis gaat.
Let op! Bij deze reis is een reisverzekering verplicht. Mocht je deze niet hebben, is het wellicht een tip om deze direct bij jouw boeking af te sluiten

ZEILSCHIP ARCHIMEDE, SARDINIË

Je scheept in de ‘Archimede’, een zeewaardig zeiljacht van 14,3 meter lang, 4,2 meter breed, voorzien van alle gemakken, hutten met dubbele of enkele kooien en een ruime kombuis. Op het ruime dek is volop gelegenheid om in de zon te relaxen of ’s nachts (voor de liefhebbers) een slaapplaats te zoeken onder de sterrenhemel. De ruime kuip is voorzien van een biminitop, die bescherming biedt tegen de zon.

 

Zeilschip

Het zeiljacht is een Gib’Sea 472 van 14,3 meter lang en 4,2 meter breed. Een echte blue ocean cruiser in uitstekende conditie en van alle gemakken voorzien. Rolgrootzeil en –genua zijn vanuit de kuip bedienbaar. De kuip is volledig vrij van schoten en vallen (touwwerk).

• Navigatie apparatuur: GPS, kaartplotter, stuurautomaat, pilots en zeekaarten.
• Zeilgarderobe: rolgenua, jib, rolgrootzeil.
• Veiligheidsuitrusting: 12 persoons liferaft, lifelines, reddingvesten en marifoon.

 

Aan boord

Aan boord is het heerlijk om lekker te relaxen. Achter op het schip in de reling zijn twee extra zitjes, waar je tijdens het zeilen een spectaculair uitzicht hebt. Naast de fijne kuipkussens is er ook een hangmat aanwezig. Op het dak van de kajuit vind je een groot vast tweepersoonsmatras, ideaal om te zonnen of om onder de sterrenhemel te slapen. Verder is er een scheepsbibliotheek en voor de muziekliefhebbers een UE Megaboom bluetooth speaker aan boord.

Het schip heeft een zwemplateau met zwemtrap en buitendouche. Er is een snorkeluitrusting (maat 32 tot 45) voor alle gasten aanwezig en 2 full-mask snorkels. Verder is er o.a. nog een hengel en een SUPboard waar je gebruik van kunt maken. Aan boord vind je een een scheepsbibliotheek en een zeer compleet, uitgeruste keuken met gasstel en oven, dubbele spoelbakken en twee koelkasten, waarvan er één altijd aanstaat. Er is zelfs een BBQ aan boord! Er is een buiten- en binnendouche met warm en koud water aanwezig. In principe gebruiken we altijd de buitendouche. Er zijn twee toiletten aan boord.

Ons zeilschip is een ‘groene boot’: dat wil zeggen dat zonnepanelen zorgen voor de complete stroomvoorziening.

Het reilen en zeilen aan boord
Het schip is zo uitgerust dat de schipper volledig solo kan zeilen. De schipper zeilt het schip er zorgt voor de mooiste plekjes en een veilige route. Van de reizigers wordt verwacht dat ze een helpende hard bieden (waar nodig) tijdens het zeilen en het af-/aanmeren van de boot, uiteraard op aanwijzing van de schipper. Er is een bijboot met motor aanwezig. De schipper taxiet jou en je medereizigers op verzoek (en in overleg) tussen het schip en wal, wanneer deze voor anker ligt.

De schipper zorgt voor de eerste boodschappen voor dat jullie inschepen. Deze kosten worden betaald uit de scheepskas. De reizigers verzorgen verder de overige maaltijden, boodschappen, borrels etc. Zie voor verdere uitleg het kopje ‘scheepskas’, hieronder.

 

Hutten

Aan boord zijn 5 hutten, waarvan één hut voor de schipper. Er kunnen met deze reis 4 tot 6 personen mee, afhankelijk van de hut-indeling. Er zijn 2 hutten met een 2-persoonsbed (te boeken als single hut) en 2 hutten met aparte bedden. Iedereen aan boord maakt gebruik van de gezamenlijke faciliteiten en sanitaire voorzieningen.

Voor het opladen van bijvoorbeeld je telefoon, tablet of e-reader heeft iedere hut een eigen USB aansluiting.

Per persoon krijg je bij aankomst aan boord 2 handdoeken. Bedlinnen, kussens en een dekbed liggen ook voor je klaar. Mocht je aan dek willen slapen, vragen wij je een eigen lakenzak of dekbedovertrek mee te nemen.

 

Verzorging / Scheepskas

Ter plaatse wordt de scheepskas gemaakt, welke jullie zelf beheren. Uit de scheepskas worden de volgende kosten betaald: boodschappen (ontbijt, lunch, enkele diners aan boord, flessen water, thee, koffie en frisdrank aan boord), havengelden en moorings/permits, water, brandstoffen (diesel, gas en benzine), was en eindschoonmaak. Deze kosten schatten wij op ca. €3o. p.p.p.d.. Als de verdere groepskosten voor eten en drinken, aan boord en aan wal, ook uit de scheepskas worden betaald, dan zijn de kosten natuurlijk hoger. Volgens oud gebruik is de schipper vrijgesteld van alle kosten.

De reizigers zorgen gezamenlijk voor o.a. het eten, drinken, borrelen en koken aan boord. Doorgaans koken we twee keer in de week gekookt aan boord. Op de overige dagen zoeken we regelmatig een gezellige taverne op voor een echte Italiaanse maaltijd of houden we een leuke beach barbecue. Op de dag van aankomst (afhankelijk van de aankomsttijd) of de eerste ochtend op bestemming doen we in La Caletta de boodschappen voor de hele week. Onderweg komen we hier en daar nog winkeltjes en kraampjes tegen met verswaren, maar geen grote supermarkten.

Indien er op verzoek of door weersomstandigheden meerdere havens worden aangedaan, zijn deze niet inbegrepen in de scheepskas.

 

Bijzonderheden

► Het is niet mogelijk om een koffer mee te nemen aan boord i.v.m. de ruimte. Graag willen wij je dan ook vragen om een zachte reistas/backpack (zonder frame) mee te nemen op vakantie. In verband met de beperkte ruimte op het schip, die je deze te kunnen opvouwen en onder je bed op te bergen.

► Het is aan boord niet toegestaan schoenen/slippers te dragen die aan wal worden gedragen óf met een gekleurde zool. Dit ter bescherming van de boot. Gympen met een witte, schone zool zijn mogelijk, maar meestal lopen we op blote voeten aan boord.

.

De haven van aankomst en vertrek is de haven van La Caletta. We kunnen rond 17:00 uur aan boord van het zeilschip. Mochten we eerder aankomen, kunnen we het leuke, authentieke Sardijnse havenplaatsje verkennen. Je vindt er onder andere een aantal winkeltjes, terrasjes en een supermarkt. Zaterdagochtend, na een week zeilen, verlaten we het schip.


Zeilen

Van dag 2 tot dag 7 zeilen we een prachtige route vanaf La Caletta door de La Maddalena Archipel. Na het ontbijt aan boord hijsen we de zeilen en zetten we koers naar een gezellig haventje of een afgelegen baai, waar je kunt zwemmen, snorkelen of suppen in het heldere water. ’s Avonds gooien we het anker uit in een rustige baai of leggen we aan in één van de sfeervolle haventjes om aan te schuiven in een typisch Italiaans restaurant.

We zeilen het liefst, dus varen zo min mogelijk op de motor. Soms is het echter noodzakelijk, om bijvoorbeeld tijdig een haven te bereiken of wanneer er te weinig wind staat.
Van de deelnemers wordt verwacht dat ze een helpende hand bieden (waar nodig) tijdens het zeilen en af-/aanmeren van de boot.


Route

De schipper bepaalt de route in overleg met jou en je medereizigers aan de hand van de weersvoorspellingen. Met een zeilschip zijn we afhankelijk van de omstandigheden op zee. De schipper heeft het gezag over het schip en de opvarenden. De schipper kan daarom afwijken van de route als bijvoorbeeld de wind en/of zeegang zodanig zijn, dat een bestemming niet haalbaar is. Hij behoudt dan ook te allen tijde het recht om van het geplande programma af te wijken, als er zich situaties voor doen die een veilige vaart in de weg staan.

We liggen meestal voor anker of aan een mooring, want de jachthavens zijn druk en duur in het hoogseizoen. Ankeren is ook veel leuker, want we liggen dan in de mooiste baaien met glashelder water. Met de bijboot kunnen we altijd aan wal.

Voorbeeldprogramma
Onderstaande route is één van de mogelijke routes die we varen. De schipper kiest de meest gunstige route om te zeilen en te genieten van een zonnige zeilvakantie, aan de hand van de weersomstandigheden. Het kan dus voorkomen dat jouw route afwijkt van de route hieronder of dat er een andere plaats wordt aangedaan. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je bij gunstige omstandigheden het eiland Corsica aan doet en overnacht in de haven van Bonifacio. Er kan ook via de Costa Smeralda naar de Maddalena Archipel gevaren worden, waarbij we langs het eiland La Tavolara komen: het kleinste koninkrijk van Europa!

Dag 1
Vanaf 17:00 uur ben je welkom aan boord in de haven van La Caletta. Onder het genot van een hapje en drankje maken we kennis met elkaar en het schip. ’s Avonds gaan we met z’n allen eten in één van de lokale restaurantjes.

Dag 2
Na het ontbijt gaan we boodschappen doen. Na het opruimen van de boodschappen gooien we de lijnen los en zeilen we oostwaarts de Golf van Olbia in! Onderweg zoeken we naar dolfijnen bij een viskwekerij en in Cala Moresca gooien we ons anker uit voor de lunch. Je kunt hier ook prachtig snorkelen. Na een verfrissende duik zeilen we door naar Golfo Aranci waar we vlakbij het strand voor anker gaan, in het kristalheldere water. Met de bijboot kunnen we aan land om een restaurantje op te zoeken of we koken aan boord. ’s Avonds kun je langs de kraampjes in de kleine straatjes van het gezellige dorpje wandelen. Zin in een ijsje? De schipper weet een tentje te vinden waar je terecht kunt voor heerlijk ijs!

Dag 3
We zeilen vandaag naar de Archipel van La Maddalena. La Maddalena is het grootste maritieme natuurpark van Sardinië. Op deze ongerepte eilandjes in de Middellandse Zee zijn vele kleine, beschutte strandjes te vinden zoals Cala Corsara op Spargi. Onderweg gaan we in één van de vele prachtige baaitjes voor anker om te lunchen en een frisse duik te nemen. We zoeken daarna de rustige, knusse baai van Porto Palma op voor de nacht. We koken vanavond aan boord.

Dag 4
Na een heerlijk ontbijt hijsen we de zeilen en varen door de archipel langs de havenplaats La Maddalena. We gaan voor anker tussen de eilandjes Razzoli, Santa Maria en Budelli. Dit worden de Caribbean van Europa genoemd en dat is niets voor niets… fris groen begroeide rotseilandjes met parelwitte strandjes en fantastisch helder water in allerlei tinten blauw en turkoois. Het is hier volop genieten!

In de namiddag gaan we weer ankerop en zeilen we door naar Porto Pozzo: een klein dorpje gelegen aan een heel smal fjord wat diep in het vasteland verscholen ligt. Hier pikken we een boei op die de schipper al heeft gereserveerd. ’s Avonds gaan we heerlijk eten met onze voetjes in het zand bij Pizzeria Ristorante Battino: een klein, authentiek restaurantje die de beste pizza’s, risotto’s en grillgerechten op tafel tovert.

Note: bij gunstige weersomstandigheden kunnen we vandaag ook naar Bonifacio op het Franse eiland Corsica varen, in plaats van bovenstaande route. Deze prachtige, sfeervolle middeleeuwse stad ligt verscholen in een enorm hoog en diep fjord, gelegen aan de zuidkust.

Dag 5
Vandaag zeilen we door de Maddalena Archipel via de Baai van Arzachena naar Cannigione, een voormalig vissersplaatsje. Het is een authentiek Sardijns dorp met gezellige winkeltjes en restaurantjes: een leuke plek voor de lunch! ’s Middags zeilen we naar het beschutte baaitje Cala Stagnali op het eiland Caprera. Het is een soort binnenmeer en daardoor erg rustig. Je kunt hier heerlijk suppen. We liggen midden in de natuur en gaan vanavond lekker genieten van een heuse boord-BBQ.

Dag 6
Een langere route zuidwaarts langs de Costa Smeralda, de goudkust van Sardinië, staat vandaag op het programma. We gaan richting Isola la Tavolara, een indrukwekkend eiland en tevens het kleinste koninkrijk ter wereld. In een baai tegenover La Tavolara, bij Porto San Paolo, gaan we voor anker in super helder water. We koken ons maaltje aan boord of kunnen aan wal gaan eten en genieten van een gezellige avond onder de prachtige sterrenhemel.

Dag 7
We beginnen deze ochtend sportief voor degene die dat leuk vinden. De schipper neemt je mee op snorkeltour langs een heel klein eilandje wat hij ‘de broedkamer’ noemt. Vele soorten en vooral jonge vissen, anemonen, sponzen en korstmossen zijn hier te zien: heel bijzonder! Na dit snorkelavontuur gaan we ankerop en zeilen we relaxed langs de spectaculair mooie kust van Sardinië. We zoeken voor de siësta een rustige ankerplek op in één van de baaien die we onderweg tegenkomen. Hier nemen we nog een laatste frisse duik.

Na dit uitstapje zeilen we door langs de vuurtoren op Isola Bocca, op weg naar de eindhaven van de reis in La Caletta. ’s Avonds gaan we met z’n allen uit eten en maken er een super gezellige, laatste avond van!

Dag 8
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de schipper en zijn schip. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de schipper en zijn schip. Hierna worden jij en je medereizigers met de transfer weer richting de luchthaven van Olbia gebracht. Afhankelijk van je vluchttijden, kun je dan met het openbaar vervoer nog naar het gezellige centrum van Olbia reizen en daar de (mid)dag door brengen. Je bagage kun je voor enkele euro’s opbergen in een kluisje op de luchthaven.

Marina La Caletta, Sardinië