Vertrek data

Van Tot Dagen Leeftijd Prijs Meldingen Verblijf Vervoer Verzorging Boeken
26-07-2023 30-07-2023 5 40 - 59 jr
Groepssamenstelling:
37, 43, 47, 52, 53
36, 40, 41, 48, 49, 51, 54, 58, 58
€ 379 Soft All-incl. Boek
26-07-2023 30-07-2023 5 40 - 59 jr
Groepssamenstelling:
37, 43, 47, 52, 53
36, 40, 41, 48, 49, 51, 54, 58, 58
€ 479 Soft All-incl. Boek
23-08-2023 27-08-2023 5 55 - 69 jr
Groepssamenstelling:
58, 61, 64, 65
59, 60, 65, 68
€ 379 Soft All-incl. Boek
23-08-2023 27-08-2023 5 55 - 69 jr
Groepssamenstelling:
58, 61, 64, 65
59, 60, 65, 68
€ 479 Soft All-incl. Boek
20-09-2023 24-09-2023 5 50 - 65 jr
Groepssamenstelling:
60, 61, 62, 63, 65
59, 65
€ 379 Soft All-incl. Boek
20-09-2023 24-09-2023 5 50 - 65 jr
Groepssamenstelling:
60, 61, 62, 63, 65
59, 65
€ 479 Soft All-incl. Boek
18-10-2023 22-10-2023 5 45 - 59 jr
Groepssamenstelling:
50, 51, 53, 64
48
€ 369 Soft All-incl. Boek
18-10-2023 22-10-2023 5 45 - 59 jr
Groepssamenstelling:
50, 51, 53, 64
48
€ 469 Soft All-incl. Boek

Wel inbegrepen

Vervoer
☑ Gratis parkeergelegenheid

Verblijf
☑ Verblijf in eigen kamer
☑ Verzorging o.b.v. Soft All Inclusive
☑ Drankjes tussen 16:00 – 00:00 uur (zie verblijf)
☑ Gratis Wi-Fi

Vermaak
☑ Koffie/thee met wat lekkers bij aankomst
☑ Wijn- en schnappsproeverij
☑ Fietstocht met E-bike naar Burg Eltz
☑ Nederlandse reisleiding

Let op: voor 26 juli zijn er alleen nog single kamers aan de achterkant/zijkant van het hotel beschikbaar. Voor deze kamers geldt een korting van €30.

Niet inbegrepen

Verblijf
☐ Overige maaltijden
☐ Sterke drank en drankjes buiten aangegeven tijden

Vermaak
☐ Optioneel: Bij te boeken activiteiten

Overig
☐ Administratiekosten à €20
☐ Consumentenbijdrage SGR à €5
☐ Persoonlijke uitgaven
☐ Optioneel: Verzekeringen

* Eerder met ons op reis geweest?
Dan vervallen de administratiekosten!

Legenda

= aanbieding

= gegarandeerd vertrek

= last-minute

= topvakantie

= beschikbare reis

= volgeboekt

= op aanvraag

= vliegtuig

= bus

= eigen vervoer

= boot

= trein

= groepssamenstelling

= single kamer

= gedeelde kamer

Single Reis Duitsland, Short Break Moezel

Heerlijk een paar dagen weg naar de gezellige Duitse Moezel. Verblijf in een centraal gelegen hotel direct aan de rivier met Nederlandse eigenaren en ook nog eens met een Soft All Inclusive verzorging, dat wordt volop genieten!

In een prachtig mooie, groene omgeving die bekend staat om zijn rijke geschied1enis qua wijnbouw, bijzondere landschappen en schilderachtige dorpjes ligt het Moezeldal. In dit oergezellige dal zullen wij een paar heerlijke dagen doorbrengen. Het is een fantastische omgeving om met elkaar op pad te gaan en er valt veel te ontdekken, zowel te voet, per fiets of per boot. Zo staat de regio rond de Moezel in het teken van wijn. Hoe kan het ook anders, want deze streek hoorde ooit tot de grootste wijncentra van de wereld. Natuurlijk mag een likeur- en wijnproeverij niet ontbreken en nodigen we je uit bij één van de wijnhuizen om uitleg te krijgen over de productie maar vooral ook te proeven welke wijn jij het lekkerste vindt…

We gaan niet alleen maar bourgondisch genieten, er is natuurlijk ook veel ruimte voor actieve uitjes! We wandelen langs de wijnbergen, trotseren de langste en spectaculairste voetgangershangbrug van Duitsland, maken een fietstocht richting Burg Eltz en bezoeken sfeervolle stadjes als Cochem en Koblenz.

 

 

Highlights

❅  Hotel direct aan de Moezel
❅  Verblijf in een eigen of gedeelde kamer
❅  Drankjes in hotel ’s avonds inbegrepen
❅  Fietstocht naar één van de mooiste Duitse kastelen
❅  Inclusief likeur- en wijnproeverij en 1 dag huur E-bike

 

 

Algemeen

 

‘Alles mag, niets moet’

Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets moet’. Het is tenslotte jouw vakantie!

Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod. Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een horecalocatie.

 

Samenstelling groep

Wil jij nieuwe, gezellige mensen ontmoeten in een ongedwongen sfeer? Dan verwelkomen wij je graag op een van onze singlereizen en maken van deze ervaring de leukste vakantieherinneringen!

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast en vitaal bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis. Voor deze reis dien je goed ter been te zijn.

 

Reisleiding

Onze enthousiaste reisleiding zal 24/7 voor de groep klaar staan en zal jou ter plaatse wegwijs maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen genomen en luistert naar de wensen en behoeften van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. Tevens onderscheidt onze reisleiding zich door initiatief te nemen waar nodig is en het hebben van persoonlijk contact. Hierdoor zul jij je direct thuis zult voelen tijdens deze reis.

 

Reisdocumenten

Voor deze Short Break dien je in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn.

 

Reisadvies

Meer informatie over het reisadvies naar deze bestemming, vind je hier.

 

Drive2gether

Misschien komt er wel een reiziger bij jou uit de buurt en zijn er mogelijkheden om te carpoolen. Wel zo gezellig om samen te reizen! Je kunt contact leggen via de groepsApp die voorafgaand aan de reis wordt aangemaakt. De afstand van Utrecht naar Treis-Karden is ca. 330 kilometer.

 

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis ‘Vertrekgarantie’. Je kunt dit terugvinden in het overzicht ‘Data en Prijzen’.
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor reizen van maximaal zes dagen geldt dat we dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek laten weten.

 

Allergie, medicatie en overige belangrijke zaken

Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, een fysieke of mentale beperking? Dan ben je verplicht dit aan te geven op het boekingsformulier bij ‘Opmerkingen’.

Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld, maar het is van belang dat wij hiervan op de hoogte worden gesteld bij het maken van de boeking. Wij verwijzen je graag naar de voorwaarden die hiervoor gelden. Andere belangrijke zaken waarvan wij op de hoogte dienen te zijn en invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis, vragen wij je dit eveneens bij ‘Opmerkingen’ te plaatsen.

 

Betalingsvoorwaarden

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

 

Verzekeringen

Wij raden je aan om een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten, zodat je goed verzekerd op reis gaat. Mocht je zelf geen (doorlopende) reis- en/of annuleringsverzekering hebben, kun je deze tegelijk met het boeken af te sluiten voor jouw vakantie. Je kunt dit aangeven op het boekingsformulier.

Hotel Brauer ***

Gelegen aan de rivier de Moezel in het dorpje Treis-Karden vind je hotel Brauer. Een kleinschalig, eenvoudig, authentiek hotel bestaande uit twee gebouwen die vlak naast elkaar gelegen zijn. Het hotel wordt gerund door een Nederlandse familie die er alles aan doet om het de gasten naar de zin te maken.

 

Faciliteiten

Dit typische Duitse hotel beschikt over een restaurant en gezellige bar en ruimte om ’s avonds te zitten. Je hebt hier een mooi uitzicht op de Moezel. In de zomerperiode kun je voor een drankje ook terecht op het zonneterras aan de voorzijde van het hotel met een heerlijk uitzicht op de Moezel. Er is gratis parkeergelegenheid en als je een fiets meeneemt is deze te stallen in de garage. Eventueel kan een e-bike hier ook opgeladen worden.

 

Kamers

De meeste kamers zijn gelegen in het hoofdgebouw, een aantal kamers zijn gevestigd in het tweede gebouw op ca. 30 meter afstand. Alle kamers zijn voorzien van gratis Wi-Fi, een TV en een eigen badkamer met douche en toilet. De standaard kamers liggen aan de voorzijde, de Moezelzijde, van het hotel. Daarnaast zijn er nog een aantal kamers aan de zijkant en achterzijde van het hotel beschikbaar, waar een spoorlijn langs loopt. Voor de 1-persoonskamers aan de zijkant/achterzijde is een korting beschikbaar, welke je kunt aanvinken op het boekingsformulier.

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Vind je het gezellig om een kamer te delen? Dan deel je een 2-persoonskamer met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met twee losse bedden.

 

Verzorging

Het verblijf in Hotel Brauer is op basis van Soft All Inclusive. Iedere ochtend staat er een keurig ontbijtbuffet voor je klaar en indien gewenst mag je ook een broodje klaar maken om mee te nemen voor de lunch. ’s Avond kun je aanschuiven voor een smakelijk 3-gangendiner.

Tussen 16:00 en 00:00 uur zijn de meeste drankjes inbegrepen. Dit zijn o.a. koffie/thee, huisbier, huiswijn (rood/wit/rosé) en frisdranken. Sterke dranken en verse sappen zijn niet inbegrepen en tegen betaling beschikbaar.

Programma

Dag 1
Aan het begin van de middag zal de reisleiding jou en je medereizigers ontvangen bij hotel Brauer in Treis-Karden. Onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers maken we nader kennis met elkaar, zal de reisleiding het programma doornemen voor de komende dagen en laten we je kennis maken met de omgeving.

Omdat de Moezel wereldwijd bekend staat om haar wijnen, nodigen we je ’s middags uit voor een bezoek aan één van de wijnhuizen vlakbij het hotel. Maak hier kennis met de traditionele wijnproductie tijdens een rondleiding en kelderbezoek en sta versteld van de eeuwenoude historie van dit wijnhuis. Er worden hier verschillende wijnen gemaakt en ook is er een eigen branderij voor heerlijke schnapps en likeurtjes. Het lekkerste deel van dit bezoek is natuurlijk de proeverij! Maak jouw keuze uit de diverse soorten Moezelwijnen en likeuren en op het eind mag jij kiezen welke het lekkerste is.

Dag 2
Na het ontbijt vertrekken we richting Cochem. Het stadje Cochem is één van de bekendste stadjes aan de Moezel en ligt op slechts 12 kilometer afstand van het hotel. In het historische centrum vind je oude vakwerkhuizen en sfeervolle winkeltjes en wijnkelders. Boven de stad uit torent de Reichsburg: een indrukwekkende vesting. We kunnen in Cochem een boottochtje over de rivier maken (kosten ca. €11) om het gebied eens vanuit een ander perspectief te zien. Een andere echte aanrader is om de kabelbaan (kosten ca. €7) naar boven te nemen naar het Pinner Kreuz op ruim 250 meter hoogte. Je hebt dan een geweldig uitzicht over Cochem, het Moezeldal en de wijngaarden. Maak boven een mooie wandeling of geniet van een verfrissend drankje of een stuk typisch Deutsche Kuchen op het terras.

Iets voorbij Cochem ligt nog een erg leuk dorpje om te bezoeken: Beilstein. Het compacte centrum met sfeervolle kronkelige straatjes staat vol met prachtige middeleeuwse vakwerkhuizen en aan de rand van het dorp staan de overblijfselen van een oude burcht. Het sfeervolle Beilstein is erg geliefd en heeft al talrijke keren als filmdecor gediend. Het romantische dorpje wordt ook wel het Doornroosje van de Moezel genoemd.

Dag 3
Vandaag maken we er een actief dagje van en stappen we op de fiets voor een mooie fietstocht. We kiezen voor een e-bike, maar natuurlijk mag je ook zelf je eigen fiets meenemen! We fietsen door het vrij vlakke dal en volgen een stukje de loop van de rivier om vervolgens wat meer de heuvels in te gaan in de richting van Wierschem, want hier vinden we wel een heel mooi plekje!

Op een steile rots staat hier Burg Eltz, een kasteel met een geschiedenis van meer dan 850 jaar en één van de mooiste kastelen van Duitsland en nog altijd in handen van de familie Eltz. Een bezoek aan het kasteel (kosten ca. €11) is zeker een aanrader. Maar ook buiten het kasteel is er veel te zien, want de natuur is hier werkelijk schitterend en nodigt uit voor een mooie wandeling. Later stappen we weer op de fiets en rijden vanuit de heuvels weer richting de Moezel en Treis-Karden. Na een heerlijk fietstocht kun je op het terras genieten van een welverdiend drankje.

Dag 4
Na het ontbijt rijden we richting de mooiste en langste voetgangershangbrug van Duitsland, de Geierlay, gelegen in Mörsdorf. Na zo’n 20 minuten rijden vanaf het hotel word je beloond met een unieke ervaring. Met een hoogte van 100 meter en 360 meter lang heb je een waanzinnig uitzicht: dit hoogtepunt mag je zeker niet missen! Vanaf de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum is het ongeveer 2 km wandelen voor je aankomt bij de brug, het letterlijke hoogtepunt van dit uitstapje. In ongeveer 10 minuten loop je van de ene naar de andere kant, maar die 10 minuten zijn wel onvergetelijk. Het mooiste uitzicht op én onder de brug heb je tijdens de Geierlayschleife, een rondwandeling van 6,4 km, waarbij je zowel over als onder de brug door wandelt.

‘s Middags rijden we naar Koblenz (ca. 50 km), een mooie Duitse stad waar de Moezel in de Rijn uitmondt. In de Altstadt van Koblenz vind je veel historische middeleeuwse panden, romantische straatjes en pleintjes met leuke restaurantjes en winkels.

Dag 5
Slaap nog even lekker uit voor je aanschuift voor een heerlijk ontbijtbuffet. In de loop van de ochtend wordt het tijd om uit te checken en weer richting Nederland te vertrekken. We kunnen in één keer doorrijden, maar we kunnen er ook voor kiezen om onderweg nog een stop te maken in bijvoorbeeld Keulen, de stad aan de Rijn met de imposante Dom als middelpunt van de stad.

 

* Het is mogelijk dat het dagprogramma in een andere volgorde wordt uitgevoerd. De excursies worden uitgevoerd met eigen vervoer: hiervoor kan bijvoorbeeld gecarpoold worden. Door de Corona-of weersomstandigheden kan het zijn dat het programma er anders uitziet of wordt aangepast. Hoe dan ook maken we er wat gezelligs van!

Treis-Karden