Vertrek data

Van Tot Dagen Leeftijd Prijs Meldingen Verblijf Vervoer Verzorging Boeken
18-02-2022 27-02-2022 10 4 - 16 jr
Groepssamenstelling:
13, 14, 15, 37, 46
10, 13, 44, 55
€ va. €515 p.p. Halfpension Boek
19-02-2022 26-02-2022 8 4 - 16 jr
Groepssamenstelling:
13, 14, 15, 37, 46
10, 13, 44, 55
€ va. €355 p.p. Halfpension Boek
25-02-2022 06-03-2022 10 4 - 16 jr
Groepssamenstelling:
11, 45, 46, 49
8, 10, 11, 13, 42
€ va. €515 p.p. Halfpension Boek
26-02-2022 05-03-2022 8 4 - 16 jr
Groepssamenstelling:
11, 45, 46, 49
8, 10, 11, 13, 42
€ va. €355 p.p. Halfpension Boek

Wel inbegrepen

Vervoer
☑ Reis op basis van eigen vervoer of bus
☑ 1x handbagage + 1x ruimbagage + 1x skiuitrusting p.p.
☑ Gratis parkeergelegenheid bij het hotel

Verblijf
☑ Verblijf in een eigen kamer per gezin
☑ Verzorging o.b.v. Halfpension

Vermaak
☑ Nederlandse reisleiding die mee gaat skiën
☑ Tijdens de Kerst-reis: Kerstdiner en NYE-diner

Niet inbegrepen

Verblijf
☐ Toeristenbelasting v.a. 15 jr (€2,80 p.p.p.n.)

Vermaak
☐ Skipas, materiaalhuur en eventueel lessen
☐ Bij te boeken excursies

Overig
☐ Administratiekosten à €20
☐ Consumentenbijdrage SGR à €5 p.p.
☐ Persoonlijke uitgaven
☐ Verzekeringen

* Eerder met ons op reis geweest?
Dan vervallen de administratiekosten!

** De prijzen in bovenstaand overzicht zijn vanaf prijzen
…..per persoon, gebaseerd op de voordeligste
…..gezinssamenstelling.

Legenda

= aanbieding

= gegarandeerd vertrek

= last-minute

= topvakantie

= beschikbare reis

= volgeboekt

= op aanvraag

= vliegtuig

= bus

= eigen vervoer

= boot

= trein

= groepssamenstelling

= single kamer

= gedeelde kamer

Eenoudervakantie wintersport Oostenrijk Reith bei Seefeld

Skiën met je kids in het mondaine en sfeervolle Seefeld, en ook nog betaalbaar… Wie wil dat nou niet? Tijdens deze eenoudervakantie nemen we jou en je kinderen mee naar deze mooie regio in Tirol, op slechts 25 km van Innsbruck.

Seefeld is traditioneel een vakantiebestemming voor de de rich & famous. In het kleine, naastgelegen plaatsje Reith bei Seefeld bieden wij een leuk 3-sterrenhotel, wat deze eenouder wintersportvakantie ook zeer betaalbaar maakt. De skigebieden en het gezellige centrum van Seefeld vind je binnen een straal van maximaal 10 minuten rijden. Er zullen voor onze groep op vaste tijden busjes worden ingezet van- en naar de pistes in Seefeld.

Naast dat Seefeld een klein maar leuk skigebied kent met brede pistes en veel bospaadjes, is het super kindvriendelijk en sneeuwzeker. In het gezellige dorp ligt een prachtige zonnige oefenweide en een kinderland waar kids en änfangers hun eerste meters kunnen maken. Stap op het tovertapijt de Pfarrhügel of in de Happy Schleppi sleeplift, richting de top van de besneeuwde hellingen van de Gschwandtkopf. Ook de skifanaten die wat meer uitdaging zoeken komen goed aan hun trekken op de pistes van de Rosshütte.

Seefeld staat garant voor een allround wintersportvakantie. Buiten het skiën in een bosrijke omgeving kun je roetsjen of tuben van de rodelbaan, draaien we een rondje op de ijsbaan of maken we een toffe fakkeltocht. Vergeet vooral je zwembroek niet mee te nemen! Er is een schitterend zwemparadijs (met een uitgebreide wellness voor de ouders ) midden in Seefeld.

Bergen genot voor jou en je kids! Gaan jullie ook gezellig mee?

 

Highlights
  Voordelige wintersportvakantie in Oostenrijk
   Skiën in het sneeuwzekere Seefeld
  Nederlandstalige reisleiding die mee gaat skiën
  Kindvriendelijk, kleinschalig gebied met pistes voor beginners als gevorderden
  Diverse leuke activiteiten voor de kinderen, zoals rodelen

 

🚌 Vervoer

Je kunt deze reis boeken op basis van eigen vervoer (8-daagse reis) of inclusief een busreis (10-daagse reis).

De opstapplaatsen voor de busreis zijn:
Amsterdam 16:30  /  Apeldoorn 16:30  /  Arnhem 17:00  /  Den Bosch 17:45  /  Den Haag 16:00  /  Eindhoven 18:30
Maarheeze 19:30  /  Heerlen 21:30  /  Prinsenbeek 17:45  /  Rotterdam 17:00  /  Tilburg 18:15  /  Utrecht 17:00
Zwolle 16:00  /  Antwerpen (B) 17:30  /  Arlon (B) 23:30  /  Brussel (B) 16:45  /  Gent (B) 16:15

Maarheeze: parkeren en openbaar vervoer
In Maarheeze komen de bussen vanuit Nederland en België samen en vanaf hier rijd je naar de bestemming. Bij de opstapplaats in Maarheeze heb je de mogelijkheid om een parkeerplaats bij te boeken. Voor €30 kun je de auto parkeren op het afgesloten, geasfalteerde parkeerterrein bij de busterminal. Je kunt dit aangeven op het boekingsformulier.
Op 100 meter van de opstapplaats in Maarheeze vind je ook een NS station, zodat je makkelijk met het openbaar vervoer kunt komen.

Bagage
Je mag per persoon de volgende bagage meenemen:
· 1 handtas/rugzak (handbagage)
· 1 koffer/reistas van max. 20 kg (ruimbagage)
· 1 ski- of snowboarduitrusting

➤ In verband met COVID-19, dienen alle passagiers vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen in de bus. Er wordt thee, koffie en frisdranken geschonken aan boord, maar er worden geen etenswaren verkocht. Deze mag je wel zelf meenemen in je handbagage.

 

Over deze reis

Corona maatregelen

One2gether Travel biedt alleen vakanties aan die voldoen aan alle regelgevingen om een veilige en zo comfortabel mogelijke vakantie te kunnen garanderen. Wij voeren deze reis uit volgens de voorwaarden en maatregelen van het RIVM en de maatregelen op de vakantiebestemming.

Update 16.11.2021: Vanaf 06 december treedt de 2G-regel op deze bestemming in werking. Daarnaast zijn er ook beperkingen gesteld aan het type vaccin en aan de geldigheidsduur hiervan. Voor alle reizigers raden wij aan om de maatregelen goed door te lezen en om te checken of deze op jou van toepassing zijn.

Meer informatie over het reisadvies naar deze bestemming, vind je hier. Meer informatie en updates van de Oostenrijkse regering, vind je hier.

 

Covid-19 betalingsvoorwaarden

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantiebestemming maar durf je nog niet te boeken? Aarzel dan niet langer. Op het moment dat er zich een aangepast negatief reisadvies (code rood) voordoet, dan bieden wij jou een geld terug garantie.

Boek je nu jouw reis dan betaal je slechts de aanbetaling, 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je 3 weken voor vertrek.

Mochten we de reis moeten annuleren, door Corona maatregelen? Dan ontvang jij jouw complete reissom, binnen een paar dagen, retour. Meer informatie vind je terug onder het kopje ‘Algemene reisinformatie’ > ‘Corona update’. Jouw reissom is bij ons in veilige handen en je loopt geen enkel risico, wel zo fijn!

Nog even alle voordelen op een rijtje:
✔   Geld terug garantie
✔   Financiële zekerheid via SGR
✔   Altijd verzekerd van repatriëring
✔   Hygiëne en veiligheid volgens Covid-19 regelgeving

 

Algemeen

 

‘Alles mag, niet hoeft’

Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij jij je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jullie vakantie!

Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod. Denk hierbij aan een leuke excursie, een tip voor spelletjes of vervoerswensen.

 

Reisleiding

Tijdens deze wintersportreis zal er enthousiaste reisleiding voor jullie klaar staan, die met je meereist of je op de bestemming zal verwelkomen. Hij/zij informeert je over de omgeving en de mogelijke uitstapjes of activiteiten die we tijdens deze reis kunnen ondernemen. Verder neemt de reisleiding de meeste organisatorische zaken uit handen en regelen we naar wens de skipassen, materialen en lessen. We maken van jou en je kid(s) onze hoofdzaak!

Na het ontbijt maken we ons op voor vertrek richting de pistes en helpt de reisleiding graag een handje mee bij het wegbrengen van de kinderen die les hebben. Wanneer je geen lessen volgt, kun je met de groep mee gaan om te skiën of boarden en natuurlijk gaat de reisleiding ook mee. We bespreken met elkaar het verloop van de dag. We go with the flow!

Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We organiseren dan ook graag activiteiten die leuk zijn voor ouders en kid(s) samen.

Kijk voor meer informatie onder het kopje ‘programma’.

 

Groepssamenstelling

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

 

Meetingpoint

Reis je met de bus? Dan begint jullie vakantie bij het wisselpunt in Maarheeze waar alle bussen tezamen komen. In de meeste gevallen reist de reisleiding met de bus en zal jou op het meetingpoint in Maarheeze verwelkomen. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen.

Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, dan ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie.

Meer informatie vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt.

 

Reisdocumenten

Voor deze wintersportvakantie naar Oostenrijk dien je in het bezit zijn van een geldige legitimatie. Dit kan een geldig paspoort zijn of een geldige identiteitskaart. Dit document dient nog geldig te zijn aan het einde van je vakantie, bij terugkomst in Nederland.

 

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis ‘Vertrekgarantie’. Je kunt dit terugvinden in het overzicht ‘Data en Prijzen’.
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

 

Allergie, medicatie en overige belangrijke zaken

Heb jij of je kind(eren) een allergie of volgt iemand een dieet? Last van gezondheidsproblemen, medicatiegebruik, een fysieke of mentale beperking? Dan ben je verplicht dit aan te geven op het boekingsformulier bij ‘Opmerkingen’.

Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld, maar het is van belang dat wij hiervan op de hoogte wordt gesteld bij het maken van de boeking. Andere belangrijke zaken waarvan wij op de hoogte dienen te zijn en invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis, vragen wij je eveneens bij ‘Opmerkingen’ te plaatsen.

Wij verwijzen je graag naar de voorwaarden voor eventuele gevolgen die hieruit voort kunnen vloeien.

 

Verzekeringen

Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben, dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten zodat je goed verzekerd op wintersport gaat. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even bij de verzekeringsmaatschappij of de wintersportdekking is inbegrepen.

Hotel Alpenkönig ***

Tijdens deze reis verblijven wij in 3-sterren Hotel Alpenkönig. Hotel Alpenkönig is een eenvoudig hotel en is gelegen in Reith bei Seefeld. In Seefeld, op ongeveer 6 minuten rijden, vind je de liften en pistes, schaatsbaan, een zwembad en het gezellige centrum.

 

Kamers en faciliteiten

Alle kamers zijn zeer ruim opgezet, netjes maar eenvoudig ingericht met TV, zithoekje, kluisje en voorzien van een badkamer met douche, föhn, toiletartikelen en toilet. Alle kamers beschikken over een balkon. Vanuit het hotel heb je een adembenemend uitzicht op de bergen.

Hotel Alpenkönig beschikt over 138 kamers verdeeld over diverse gebouwen. Het hotel heeft een entree met een ruime hal, een receptie en een lift. In de lobby heb je de beschikking over Wi-Fi. Voor een drankje kun je terecht in de bar en er zijn twee restaurants. In het hotel kun je biljarten, tafeltennissen en tafelvoetballen (hier kunnen kosten aan verbonden zijn). Er is een speciaal depot voor het skimateriaal.

Het hotel is een voormalig 5-sterren hotel, maar diverse faciliteiten zoals het zwembad en de wellnessfaciliteiten zijn niet meer in gebruik. Wij bieden dit hotel dan ook aan als 3-sterren hotel.

Komen jullie met de auto? Bij het hotel is voldoende parkeergelegenheid, waar je gratis gebruik van kunt maken.

Vervoer van en naar de piste
Door de centrale ligging van Hotel Alpenkönig is het skigebied van Seefeld binnen 10 minuten bereikbaar. Op vaste tijden zullen er busjes tussen het hotel en de pistes in Seefeld rijden. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de openbare skibus, welke stopt op ca. 200 meter van het hotel.

 

Verzorging

We verblijven in Hotel Alpenkönig op basis van Halfpension. ’s Ochtends staat er een eenvoudig ontbijtbuffet voor jullie klaar. ’s Avonds kunnen jullie aanschuiven voor een diner, eveneens in buffetvorm.

Kerstreis
Bij de Kerstreis (24/25 december) zit een speciaal Kerstdiner en NYEdiner op Oudejaarsavond inbegrepen.

.
Programma

We zijn tijdens deze wintersportreis overdag lekker op de pistes te vinden.

De reisleiding zorgt, in overleg met de groep, voor de leukste activiteiten. Zo worden er regelmatig wedstrijdjes georganiseerd, zoals een ski- of sneeuwpop wedstrijd voor jong en oud. Daarnaast neemt de reisleiding je mee voor een leuke fakkel- en lampionnentocht. Rodelen is ook altijd één van de hoogtepunten van de wintersportvakantie en ook het zwembad en de schaatsbaan in Seefeld zorgen voor veel plezier.

De leukste rodelbaan is die bij de Hochmoosalm in Leutasch. Deze rodelbaan is 2,25 km lang en kan in 50 minuten te voet worden bereikt. De wandeling start in Weidach en voert naar de berghut nabij het hoogste punt van de Katzenkopf, waar de start van de rodelbaan is.

De stad Innsbrück ligt in de directe omgeving van het hotel en binnen een half uur ben je met de auto in deze fantastische stad. Je kunt deze ook met de bus bezoeken.

 

Skimateriaal, skipas en lessen

Voorafgaand aan jullie reis ontvang je van ons een formulier waarop je kunt aangeven of je materiaal wil huren of bijvoorbeeld lessen wil volgen.

Skipas
Ter plaatse worden de skipassen aangeschaft. Je hoeft van te voren niet door te geven hoeveel dagen je definitief wilt, zodat je dit ter plaatse met de andere gezinnen kunt overleggen. Hieronder vind je de prijzen voor een 6-daagse skipas, de meest gekozen pas.

» Kids t/m 5 jr |  €77
» Kids 6 t/m 15 jr  |  €153,50
» Kids 16 t/m 18 jr |  €235
» Volwassenen  |  €255,50

Per skipas betaal je €2 borg, welke je terugkrijgt bij inlevering na de laatste skidag.

Skimateriaal
Beschik jij niet over eigen materiaal? Dan is dit ter plaatse te huur. Hieronder vind je een overzicht voor materiaal huur per 6 dagen. Wil je langer of korter huren? Dit is uiteraard ook mogelijk!

Ski set (ski’s, stokken + schoenen )
» Kids t/m 15 jr  |  vanaf €42
» Kids 16 – 18 jr + volwassenen  |  vanaf €60

Snowboard set (snowboard + schoenen)
» Kids + volwassenen  |  vanaf €60

Losse ski’s + stokken of snowboard
» Kids + volwassenen  |  vanaf €36

Losse schoenen
» Kids + volwassenen  |  vanaf €36

Skihelm
» Kids + Volwassenen  |  vanaf €6

Skilessen
Heb je nog niet zoveel ervaring met skiën? Dan kan je skilessen nemen. De groepslessen bestaan uit minimaal 5 personen. Hieronder staat een overzicht wat de mogelijkheden zijn. Liever privé les? Ook dat is mogelijk. Neem even contact met ons op!

Kids 5 t/m 15 jr
· 10:00 – 12:00 + 12:30 – 14:30
» 3 dagen  |  €
» 5 dagen  |  €

Kids 16 t/m 18 jr + volwassenen
· 10:00 – 12:00
» 3 dagen  |  €
» 5 dagen  |  €

Helm
In dit skigebied geldt geen helmplicht voor kinderen. Toch raden wij aan om een helm te dragen, zowel voor kinderen als volwassenen. Ook al kun jij nog zo goed skiën, een ongeluk zit in een klein hoekje.

Reith bei Seefeld, Oostenrijk

Skigebied

Seefeld  //  Het bosrijke skigebied van Seefeld is verdeeld over twee bergen: de Rosshütte (rood, blauwe en zwarte piste)  en de Gschwandtkopf (alleen maar blauwe pistes). Je hebt maar liefst 40 goed geprepareerde pistes om je de hele dag goed te vermaken. In het dorp ligt ook een prachtige zonnige oefenweide en een kinderland.

Seefeld ligt op een sneeuwzeker plateau op 1180 meter. Het dorp beschikt over tal van blauwe skipistes waar beginners uitstekend uit de voeten kunnen. De Gschwandtkopf is het kleinst gebied en is met veel blauwe pistes, heerlijk voor beginners en families. De Rosshütte (het dalstation) is het grootste skigebied met zo’n 20 km aan pistes, waarvan 2 zwarte pistes op de Seefelder Joch, zodat ook de gevorderden zich goed kunnen vermaken.

Snowpark  //  In het Crazy-Hole funpark bij de Rosshütte kun je je uitleven op de verschillende obstakels, waaronder slides, quarter-pipes en kickers. De mega airbags zorgen er voor dat je hier ook goed terecht kunt als je het wilt leren.

Langlaufen  // Seefeld is hét bolwerk van de Nordische wintersporten in Tirol. Langlaufen kun je hier als de beste. Zo krijgt langlaufen een andere dimensie bij de drie km lange avondloipe tussen Seefeld en Mösern met het prachtige uitzicht. De loipe wordt dagelijks verlicht van 17.00 tot 20.00 uur.

Skipassen  //  Je maakt gebruik van de skipas voor het gebied Seefeld – Leutasch. In ons programma kun je de prijzen terugvinden.

Skipas Seefeld – Leutasch  //  Met de skipas “Seefeld-Leutasch” heb je de toegang tot de liften in een kleinschalig maar afwisselend skigebied. Het skigebied bestaat uit 3 gondelliften, 6 stoeltjesliften en 22 sleepliften. Je vindt hier ca. 31 km aan piste bestaande uit blauwe, rode én zwarte pistes.

Sneeuwzekerheid  //  Geniet met volle teugen van een dag op de pistes. Met de sneeuwzekerheid zit het hier wel goed: dankzij de ultramoderne sneeuwkanonnen en een professioneel team dat de pistes prepareert zijn 75% van alle pistes te allen tijde in goede conditie.

De leukste pistes  //  De blauwe 4 is de dalafdaling op de Rosshütte en voor bijna iedereen toegankelijk. Onder de Härmelekopf ligt de rode piste 6a, een fijne carvepiste die naar de Reiterjoch Alm loopt. De meest uitdagende afdaling is piste 1a vanaf de Seefelder Joch naar de Rosshütte. Een verademing voor de vergevorderde skiër in dit verder vrij gemakkelijke skigebied.

Wi-Fi  //  Bij het dalstation, in bergrestaurant Rosshütte en in de Murmelebau hütte en de Hocheggalm hütte.

Après-ski  //  De après-ski in Seefeld is in de meeste bars en restaurant wat chiquer dan je wellicht gewend bent in Oostenrijk. Lekker een wijntje drinken of bubbels komt hier dan ook veel in de bars en restaurants met  loungemuziek, jazz of soul. Fundisco Buffalo & Jeep zijn twee bars waar je terecht kunt voor de après-ski zoals in meeste Oostenrijkse plaatsen. Woods is een trendy bar vlakbij de Gschwandtkopf-lift waar je een combinatie van bovenstaande après-ski mogelijkheden vindt.