Vertrek data

Van Tot Dagen Leeftijd Prijs Meldingen Verblijf Vervoer Verzorging Boeken
18-02-2022 27-02-2022 10 4 - 16 jr
Groepssamenstelling:
6, 9, 38, 44, 46, 48
8, 10, 11, 17
€ va. €515 p.p. Halfpension Boek
19-02-2022 26-02-2022 8 4 - 16 jr
Groepssamenstelling:
6, 9, 38, 44, 46, 48
8, 10, 11, 17
€ va. €355 p.p. Halfpension Boek
25-02-2022 06-03-2022 10 4 - 16 jr
Groepssamenstelling:
8, 9, 10, 10, 10, 10, 11, 13, 13, 13, 14, 14, 15, 37, 38, 43, 43, 44, 46, 46, 46, 49, 54
6, 8, 8, 11, 11, 12, 13, 15, 16, 22, 44, 47, 48, 52, 62
€ va. €515 p.p. Halfpension Boek
26-02-2022 05-03-2022 8 4 - 16 jr
Groepssamenstelling:
8, 9, 10, 10, 10, 10, 11, 13, 13, 13, 14, 14, 15, 37, 38, 43, 43, 44, 46, 46, 46, 49, 54
6, 8, 8, 11, 11, 12, 13, 15, 16, 22, 44, 47, 48, 52, 62
€ va. €355 p.p. Halfpension Boek

Wel inbegrepen

Vervoer
☑ Reis op basis van eigen vervoer of bus
☑ 1x handbagage + 1x ruimbagage + 1x skiuitrusting p.p.
☑ Gratis parkeergelegenheid bij het hotel

Verblijf
☑ Verblijf in een eigen kamer per gezin
☑ Verzorging o.b.v. Halfpension

Vermaak
☑ Nederlandse reisleiding die mee gaat skiën
☑ Tijdens de Kerst-reis: Kerstdiner en NYE-diner

Niet inbegrepen

Verblijf
☐ Toeristenbelasting v.a. 15 jr (€3 p.p.p.n.)

Vermaak
☐ Skipas, materiaalhuur en eventueel lessen
☐ Bij te boeken excursies

Overig
☐ Administratiekosten à €20
☐ Consumentenbijdrage SGR à €5 p.p.
☐ Persoonlijke uitgaven
☐ Verzekeringen

* Eerder met ons op reis geweest?
Dan vervallen de administratiekosten!

** De prijzen in bovenstaand overzicht zijn vanaf prijzen
…..per persoon, gebaseerd op de voordeligste
…..gezinssamenstelling.

Legenda

= aanbieding

= gegarandeerd vertrek

= last-minute

= topvakantie

= beschikbare reis

= volgeboekt

= op aanvraag

= vliegtuig

= bus

= eigen vervoer

= boot

= trein

= groepssamenstelling

= single kamer

= gedeelde kamer

Eenoudervakantie wintersport Oostenrijk Biberwier

Midden in de Zugspitz Arena ligt de Tiroolse familiehit Biberwier. Biberwier is sneeuwzeker, ligt op 1000 meter hoogte en vanuit Utrechts is het slechts 8,5 uur rijden! Samen met je vader of moeder een sneeuwballengevecht houden, een enorme sneeuwpop bouwen met de groep, de langste pistes bedwingen en daarna opwarmen met een heiße choco met slagroom in één van de berghutten. Het zijn de kleinste dingen die een vakantie het allerleukste maken!

In dit gemoedelijke Alpendorpje staat kindvriendelijkheid op nummer 1. Het skigebied Marienberg in Biberwier is het lievelingsskigebied voor beginners en plezierskiërs. Dit skigebied is klein te noemen, maar daardoor wel erg geschikt voor gezinnen. Het bestaat uit 11 kilometer rode en blauwe pistes en heeft een Kinderland waar de jongste hun bochtjes kunnen oefenen. De perfecte omstandigheden dus voor de eerste meters in de sneeuw! De Marienbergbahn ligt op loopafstand van ons hotel, maar je kunt voor ons hotel ook de gratis skibus pakken naar één van de andere skigebieden.

Door de centrale ligging vind je binnen handbereik de 7 skigebieden die tot de Tiroler Zugspitz behoren, waaronder het naastgelegen Lermoos en Ehrwald. Hier vinden skiërs en snowboarders een waar sportief luilekkerland met verschillende pistes, waardoor er voor iedere leeftijdsklasse en niveau een favoriete afdaling te vinden is. De oergezellige almhutten nodigen je uit om tussendoor te genieten van warme Kaiserschmarrn of een drankje met een grandioos uitzicht.

Voor een onbezorgde wintersportvakantie zit je helemaal goed in Biberwier, waar kindvriendelijkheid met hoofdletters wordt geschreven!

Uiteraard wordt er rekening gehouden met jouw veiligheid, hygiëne en social distancing.
Together we can do this!

 

Highlights
❅   Nederlandstalige reisleiding die mee gaat skiën
❅   Goede skimogelijkheden in 7 skigebieden
❅   Kindvriendelijk dorp met mooie oefenpistes
❅   Genoeg pistes voor de beginnende of ervaren skiër in een sneeuwzeker gebied
❅   8,5 uur rijden vanaf Utrecht

 

🚌 Vervoer

Je kunt deze reis boeken op basis van eigen vervoer (8-daagse reis) of inclusief een busreis (10-daagse reis).

De opstapplaatsen voor de busreis zijn:
Amsterdam 16:30  /  Apeldoorn 16:30  /  Arnhem 17:00  /  Den Bosch 17:45  /  Den Haag 16:00  /  Eindhoven 18:30
Maarheeze 19:30  /  Heerlen 21:30  /  Prinsenbeek 17:45  /  Rotterdam 17:00  /  Tilburg 18:15  /  Utrecht 17:00
Zwolle 16:00  /  Antwerpen (B) 17:30  /  Arlon (B) 23:30  /  Brussel (B) 16:45  /  Gent (B) 16:15

Maarheeze: parkeren en openbaar vervoer
In Maarheeze komen de bussen vanuit Nederland en België samen en vanaf hier rijd je naar de bestemming. Bij de opstapplaats in Maarheeze heb je de mogelijkheid om een parkeerplaats bij te boeken. Voor €30 kun je de auto parkeren op het afgesloten, geasfalteerde parkeerterrein bij de busterminal. Je kunt dit aangeven op het boekingsformulier.
Op 100 meter van de opstapplaats in Maarheeze vind je ook een NS station, zodat je makkelijk met het openbaar vervoer kunt komen.

Bagage
Je mag per persoon de volgende bagage meenemen:
· 1 handtas/rugzak (handbagage)
· 1 koffer/reistas van max. 20 kg (ruimbagage)
· 1 ski- of snowboarduitrusting

➤ In verband met COVID-19 dienen alle passagiers van 13 jaar en ouder een mondkapje te dragen tijdens de busreis. Er wordt thee, koffie en frisdranken geschonken, geen etenswaren. Deze kunnen jullie zelf meenemen indien gewenst.

 

Over deze reis

Corona maatregelen

One2gether Travel biedt alleen vakanties aan die voldoen aan alle regelgevingen om een veilige en zo comfortabel mogelijke vakantie te kunnen garanderen. Wij voeren deze reis uit volgens de voorwaarden en maatregelen van het RIVM en de maatregelen op de vakantiebestemming.

Update 16.11.2021: Vanaf 06 december treedt de 2G-regel op deze bestemming in werking. Daarnaast zijn er ook beperkingen gesteld aan het type vaccin en aan de geldigheidsduur hiervan. Voor alle reizigers raden wij aan om de maatregelen goed door te lezen en om te checken of deze op jou van toepassing zijn.

Meer informatie over het reisadvies naar deze bestemming, vind je hier. Meer informatie en updates van de Oostenrijkse regering, vind je hier.

Covid-19 betalingsvoorwaarden

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantiebestemming maar durf je nog niet te boeken? Aarzel dan niet langer. Op het moment dat er zich een aangepast negatief reisadvies (code rood) voordoet, dan bieden wij jou een geld terug garantie.

Boek je nu jouw reis dan betaal je slechts de aanbetaling, 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je 3 weken voor vertrek.

Mochten we de reis moeten annuleren, door Corona maatregelen? Dan ontvang jij jouw complete reissom, binnen een paar dagen, retour. Meer informatie vind je terug onder het kopje ‘Algemene reisinformatie’ > ‘Corona update’. Jouw reissom is bij ons in veilige handen en je loopt geen enkel risico, wel zo fijn!

Nog even alle voordelen op een rijtje:
✔   Geld terug garantie
✔   Financiële zekerheid via SGR
✔   Altijd verzekerd van repatriëring
✔   Hygiëne en veiligheid volgens Covid-19 regelgeving

 

Algemeen

 

‘Alles mag, niet hoeft’

Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij jij je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jullie vakantie!

Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod. Denk hierbij aan een leuke excursie, jouw favoriete berghut of het leukste spelletjes.

Reisleiding

Tijdens deze wintersportreis zal er enthousiaste reisleiding voor jullie klaar staan, die met je meereist of je op de bestemming zal verwelkomen. Hij/zij informeert je over de omgeving en de mogelijke uitstapjes of activiteiten die we tijdens deze reis kunnen ondernemen. Verder neemt de reisleiding de meeste organisatorische zaken uit handen en regelen we naar wens de skipassen, materialen en lessen. We maken van jou en je kid(s) onze hoofdzaak!

Na het ontbijt maken we ons op voor vertrek richting de pistes en helpt de reisleiding graag een handje mee bij het wegbrengen van de kinderen die les hebben. Wanneer je geen lessen volgt, kun je met de groep mee gaan om te skiën of boarden en natuurlijk gaat de reisleiding ook mee. We bespreken met elkaar het verloop van de dag. We go with the flow!

Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We organiseren dan ook graag activiteiten die leuk zijn voor ouders en kid(s) samen.

Kijk voor meer informatie onder het kopje ‘programma’.

Groepssamenstelling

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Meetingpoint

Reis je met de bus? Dan begint jullie vakantie bij het wisselpunt in Maarheeze waar alle bussen tezamen komen. In de meeste gevallen reist de reisleiding met de bus en zal jou op het meetingpoint in Maarheeze verwelkomen. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen.

Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, dan ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie.

Meer informatie vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt.

Reisdocumenten

Voor deze wintersportvakantie naar Oostenrijk dien je in het bezit zijn van een geldige legitimatie. Dit kan een geldig paspoort zijn of een geldige identiteitskaart. Dit document dient nog geldig te zijn aan het einde van je vakantie, bij terugkomst in Nederland.

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis ‘Vertrekgarantie’. Je kunt dit terugvinden in het overzicht ‘Data en Prijzen’.
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Allergie, medicatie en overige belangrijke zaken

Heb jij of je kind(eren) een allergie of volgt iemand een dieet? Last van gezondheidsproblemen, medicatiegebruik, een fysieke of mentale beperking? Dan ben je verplicht dit aan te geven op het boekingsformulier bij ‘Opmerkingen’.

Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld, maar het is van belang dat wij hiervan op de hoogte wordt gesteld bij het maken van de boeking. Andere belangrijke zaken waarvan wij op de hoogte dienen te zijn en invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis, vragen wij je eveneens bij ‘Opmerkingen’ te plaatsen.

Wij verwijzen je graag naar de voorwaarden voor eventuele gevolgen die hieruit voort kunnen vloeien.

 

Verzekeringen

Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben, dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten zodat je goed verzekerd op wintersport gaat. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even bij de verzekeringsmaatschappij of de wintersportdekking is inbegrepen.

Hotel Alpina ***

Hotel Alpina is een eenvoudig, nostalgisch hotel met een heerlijk Oostenrijks gevoel. Op 6 minuten lopen vind je al de gondels van het skigebied Biberwier. Het centrum met winkels, cafés en restaurantjes ligt op zo’n 7  minuten lopen. Door de centrale ligging én de skibus die voor het hotel stopt, is dit de ideale uitvalsbasis voor de wintersportvakantie. Vanuit het hotel heb je daarnaast ook nog een adembenemend uitzicht op de Zugspitze.

 

Kamers en faciliteiten

De 50 kamers van Hotel Alpina zijn verdeeld over 3 verdiepingen. De kamers zijn basic ingericht, maar erg netjes. De kamer is voorzien van een bureau, satelliet TV en telefoon. Iedere kamer heeft een eigen badkamer, voorzien van een badkamer met douche en toilet. De meeste kamer beschikken over een balkon. In de kamer heb je de beschikking over gratis Wi-Fi.

Het hotel heeft een entree met een ruime hal, een receptie en een lift. Daarnaast is er een een eetruimte, ontspanningsruimte en heerlijke zonneterras aanwezig. Wie doet er mee met een potje tafelvoetbal of poolen?

Komen jullie met de auto? Bij het hotel is voldoende parkeergelegenheid, waar je gratis gebruik van kunt maken.

 

Verzorging

We verblijven in Hotel Alpina op basis van Halfpension. ’s Ochtends staat er een eenvoudig ontbijtbuffet voor ons klaar, waar voor iedereen iets lekkers bij zit. Zo gaan we vol energie de piste op! ’s Avonds kunnen jullie aanschuiven voor een diner, eveneens in buffetvorm.

Kerstreis
Bij de Kerstreis (24/25 december) zit een speciaal Kerstdiner en Oudjaarsdiner-diner op Oudejaarsavond inbegrepen.

Programma

We zijn tijdens deze wintersportreis overdag lekker op de pistes te vinden.

De reisleiding zorgt, in overleg met de groep, voor de leukste activiteiten. Zo worden er regelmatig wedstrijdjes georganiseerd, zoals een ski- of sneeuwpop wedstrijd voor jong en oud. Daarnaast neemt de reisleiding je mee voor een leuke fakkel- en lampionnentocht. Wie gaat er mee een (na)middagje of avond rodelen?

Rodelen is ook altijd één van de hoogtepunten van de wintersportvakantie en zorgt voor veel fun! Met een veilige zitplek op de slee, de teugels stevig in de handen en de benen ingetrokken, sjezen we over de rodelbaan van Ehrwald, Lermoos of wellicht in Biberwier zelf! Afhankelijk van het moment dat we willen rodelen, kiezen we voor de leukste rodelbaan! Het huren van een sleetje kost ca. €8. Stralende gezichten vol enthousiasme inbegrepen!

 

Skimateriaal, skipas en lessen

Voorafgaand aan jullie reis ontvang je van ons een formulier waarop je kunt aangeven of je materiaal wil huren of bijvoorbeeld lessen wil volgen.

Skipas
Ter plaatse worden de skipassen aangeschaft. Je hoeft van te voren niet door te geven hoeveel dagen je definitief wilt, zodat je dit ter plaatse met de andere gezinnen kunt overleggen. Hieronder vind je de prijzen voor de Top Snow Card.

» Kids t/m 5 jr |  gratis
» Kids 6 t/m 15 jr  | 5 dagen €119 /  6 dagen €138 / 7 dagen €154
» Kids 16 t/m 18 jr | 5 dagen €190,50 / 6 dagen €221 / 7 dagen €247
» Volwassenen  | 5 dagen €238 / 6 dagen €276 / 7 dagen €308,50

Per skipas betaal je €2 borg, welke je terugkrijgt bij inlevering na de laatste skidag. Kinderkorting wordt enkel toegepast op vertoon van geldige legitimatie.

Familiepas
Voor gezinnen is er een speciale Top Snow Card familieaanbieding. Bij de familiekaarten gelden kinderen van 6 t/m 18 jaar als kinderen: kids t/m 5 jaar skiën gratis. Er kan gevraagd worden om de familieband aan te tonen.

» 1 volw + 1 kind (6 t/m 18 jr)  |  5 dagen €321 / 6 dagen €372,50 / 7 dagen €416,50
» extra kind (6 t/m 18 jr)  |  5 dagen €107 / 6 dagen €124 / 7 dagen €139

Per skipas betaal je €2 borg, welke je terugkrijgt bij inlevering na de laatste skidag. De familiekaarten zijn enkel verkrijgbaar op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.

Skimateriaal
Beschik jij niet over eigen materiaal? Dan is dit ter plaatse te huur. Hieronder vind je een overzicht voor materiaal huur per 6 dagen. Wil je langer of korter huren? Dit is uiteraard ook mogelijk!

Ski set (ski’s, stokken + schoenen )
» Kids t/m 5 jr  |  vanaf ca. €
» Kids 6 t/m 11 jr  |  vanaf ca. €
» Kids 12 t/m 17 jr  |  vanaf ca. €
» Volwassenen  |  vanaf ca.  €

Snowboard set (snowboard + schoenen)
» Kids t/m 13  |  vanaf ca. €
» Kids 14 – 17 jr  |  vanaf ca. €
» Volwassenen  |  vanaf ca. €

Losse ski’s + stokken of snowboard
» Kids t/m 5 jr  |  vanaf ca. €
» Kids 6 t/m 11 jr  |  vanaf ca. €
» Kids 12 t/m 17 jr  |  vanaf ca. €
» Volwassen  |  vanaf ca. €

Losse schoenen
» Kids t/m 13  |  vanaf ca. €
» Volwassenen  |  vanaf ca. €

Skihelm
» Kinderen t/m 11 jr  |  ca. €
» Jongeren + volwassenen   ca. €

Skilessen
Heb je nog niet zoveel ervaring met skiën? Dan kan je skilessen nemen. In verband met COVID-19, biedt onze skischool geen standaard groepslessen aan voor wintersporters vanaf 7 jaar. Met het Family&Friends programma is hier een goede oplossing voor gekomen. Voor de jongste wintersporters zijn kleine groepslessen wel mogelijk d.m.v. de Bambini-lessen. Hieronder een overzicht met de mogelijkheden:

Bambini
Mini Bambini (3,5 – 4,5 jaar)
» 1,5 uur per dag
1 dag €45  ·   2 dagen €85  ·   3 dagen €120  ·   Extra dag €30

Maxi Bambini (4,5 – 6 jaar)
» 2 uur per dag
1 dag €55  ·   2 dagen €100  ·   3 dagen €140  ·   Extra dag €35

Family&Friends
» Groepsles met enkel reizigers uit onze eigen groep. 4 – 9 personen met ongeveer hetzelfde niveau o.l.v. één leraar. Kinderen en volwassenen kunnen eventueel samen in één groep.
·  2 uur per dag €180 per groep  ·  4 uur per dag €340 per groep

Privé les
1 x 2 uur / 1 persoon €120  ·   2 personen €150  ·   3 personen €170
2 x 2 uur / 1 persoon €230  ·   2 personen €280  ·   3 personen €320
3 x 2 uur / 1 persoon €345  ·   2 personen €415  ·   3 personen €475

Helm
In dit skigebied geldt een helmplicht voor kinderen tot 15 jaar. Daarnaast raden wij ook alle reizigers boven de 15 jaar aan om een helm te dragen, zowel voor kinderen als volwassenen. Ook al kun jij nog zo goed skiën, een ongeluk zit in een klein hoekje.

Omgeving