Vertrek data

Van Tot Dagen Leeftijd Prijs Meldingen Verblijf Vervoer Verzorging Boeken
11-07-2021 25-07-2021 15 6 - 18 jr
Groepssamenstelling:
17, 38
14, 46
€ vanaf €1399 p.p. Vlgs programma Boek
01-08-2021 15-08-2021 15 6 - 18 jr
Groepssamenstelling:
13
10, 45
€ vanaf €1399 p.p. Vlgs programma Boek
15-08-2021 29-08-2021 15 6 - 18 jr
Groepssamenstelling:
9, 12, 44
€ vanaf €1399 p.p. Vlgs programma Boek

Wel inbegrepen

Vervoer
☑ Chartervlucht
☑ 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage
☑ Luchthavenbelasting en vliegbelasting
☑ Alle transfers in Zweden

Verblijf
☑ Verblijf in een 3- of 4-persoonstent per gezin
☑ Gebruik van air matress en slaapzak
☑ Gebruik campingmateriaal en servies
☑ Camping fees, tol en parkeerkosten
☑ Diverse maaltijden (diner dag 1 t/m ontbijt dag 5)

Vermaak
☑ Reisleiding (Nederlands of Engelstalig)
☑ 2-daagse kanotrekking (dag 2 en 3)
☑ Dressin trip (dag 4)
☑ Bezoek roofdierreservaat (dag 5)
☑ Muskox tour (dag 6)
☑ Storsjoödjuret museum (dag 7)
☑ Hike Totthummelm (dag 8)
☑ Hike canyon + waterval (dag 10)
☑ Rotstekeningenmuseum + hike Skuleskogens NP (dag 11)
☑ Klimpark (dag 14)

Overig
☑ Toeristenbelasting
☑ Gegarandeerd geld terug bij code oranje

Niet inbegrepen

Verblijf
☐ Overige maaltijden en drankjes
….Optioneel: maaltijdpot met de groep

Vermaak
☐ Optioneel: Excursie dag 4 – Avond safari (ca. €30 p.p.)
☐ Optioneel: Excursie dag 5 – Quad safari (ca. €55 p.p.)
☐ Optioneel: Excursie dag 12 – White Water rafting (ca. €53 p.p.)

Overig
☐ Administratiekosten à €20
☐ Verplichte SGR bijdrage à €5 p.p.
☐ Persoonlijke uitgaven en fooien
☐ Reis- en annuleringsverzekering

Eerder met ons op reis geweest?
Dan vervallen de administratiekosten!

** De aangegeven prijs per persoon is gebaseerd op de voordeligste gezinssamenstelling.

Legenda

= aanbieding

= gegarandeerd vertrek

= last-minute

= topvakantie

= beschikbare reis

= volgeboekt

= op aanvraag

= vliegtuig

= bus

= eigen vervoer

= boot

= trein

= groepssamenstelling

= single kamer

= gedeelde kamer

Eenouder vakantie Zweden, Roadtrip door de natuur

Wordt jullie zomervakantie een 15-daagse roadtrip door het adembenemende landschap van Zweden? Ontdek wat Zweden allemaal te bieden heeft tijdens de vele activiteiten die op het programma staan. We trekken per minibus door de mooiste gebieden van Centraal-Zweden. Een 2-daagse kanotrip over één van de 10.000 meren, overnachten op een onbewoond eiland, mooie hikes door de natuur, klimmen en klauteren in het klimpark, een avondsafari waarbij we op zoek gaan naar wilde dieren en sta oog in oog met de eeuwenoude Muskusossen: dit zijn zomaar enkele hoogtepunten van onze rondreis. Kunnen jullie ook niet wachten?

We nemen jullie samen de andere eenoudergezinnen mee op ontdekkingstocht door de uitgestrekte natuur van Zweden. Laat jullie betoveren door de prachtige meren vanuit je Canadese kano en wellicht spot je een eland! We doorkruisen de langste, met water gevulde, canyon van Noord-Europa die uitkomt bij een 43 meter hoge waterval en genieten van het waanzinnige uitzicht vanaf het hoogste punt van de Totthummeln. We brengen een bezoek aan de sneeuwluipaarden in het grootste roofdierreservaat van Europa en maak kennis met de Muskusos, de tijdgenoot van de mammoet, tijdens de Muskox tour. Een ervaring die je niet snel zult vergeten!

Tijdens deze roadtrip slapen we op maar liefst zeven verschillende locaties, zodat we niks van deze waanzinnige bestemming hoeven te missen. Zo slapen we bijvoorbeeld één nacht op het strand onder de sterrenhemel van Kälsviken en sprokkelen we takken voor ons eigen kampvuur, zodat jij in no-time de Zweedse worstjes hebt opgewarmd.

Beleef samen met de andere gezinnen deze 15-daagse roadtrip vol avontuur!

Uiteraard wordt er rekening gehouden met jullie veiligheid, hygiëne en social distancing.
Together we can do this!

 

Highlights
☀ Fantastische, actieve rondreis met je kind(eren) tijdens de zomervakantie
☀ Een avontuurlijke reis in de prachtige natuur van Centraal-Zweden
☀ Kamperen op meerdere plaatsen, incl. materiaal
☀ Vliegreis en vervoer per minibus inclusief
☀ Verschillende activiteiten zijn inbegrepen. De optionele excursies zijn ter plaatse bij te boeken.

 

Over deze reis

Corona maatregelen

One2gether Travel biedt alleen vakanties aan die voldoen aan alle regelgevingen om een veilige en zo comfortabel mogelijke vakantie te kunnen garanderen. Wij voeren deze reis uit volgens de voorwaarden en maatregelen van het RIVM. Zo houden we onder andere rekening met de social distancing en de extra hygiëne-maatregelen.

Meer informatie over het reisadvies naar Zweden, vind je hier.

 

Covid-19 betalingsvoorwaarden

Kijken jullie al uit naar jullie nieuwe vakantiebestemming, maar durf je eigenlijk nog niet te boeken? Aarzel dan niet langer. Op het moment dat er zich een aangepast negatief reisadvies (code oranje of rood) voordoet, dan bieden wij jou een geld terug garantie.

Boek je nu jullie reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Mochten we de reis moeten annuleren vanwege aangepaste corona maatregelen, dan ontvang jij jouw complete reissom, binnen een paar dagen, retour. Jouw reissom is bij ons in veilige handen en je loopt geen enkel risico, wel zo fijn!

Nog even alle voordelen op een rijtje:
   Geld terug garantie
   Financiële zekerheid via SGR
   Altijd verzekerd van repatriëring
   Hygiëne en veiligheid volgens COVID-19 regelgeving

 

Algemeen

 

‘Alles mag, niets hoeft’

Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer jullie met ons op vakantie gaan, je dan kiest voor een groepsreis waarbij jullie voor een deel een eigen invulling geven aan de vakantie. Bij deze reis ligt de route vast, maar zijn er verschillende activiteiten optioneel bij te boeken. Hierdoor kunnen jullie kiezen of jullie hieraan willen deelnemen of er voor kiezen om iets anders te doen. Meedoen is ieders vrije keuze: het is tenslotte jullie vakantie!

Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod. Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor spelletjes.

 

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Als je op de informatie knop klikt bij de vertrekdatum dan kun je zien hoeveel jongens/meisjes er meegaan en wat de leeftijden zijn. Zolang de inhoud van het programma jou aanspreekt, jij enthousiast bent, je nieuwe gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer en zelfstandig kunt reizen, dan verwelkomen wij jou graag op deze eenouderreis.

 

Tijd voor en met elkaar

Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We maken van jou en je kids onze hoofdzaak en zorgen ervoor dat alle organisatorische zaken uit handen zullen worden genomen. Onze reisleiding informeert je over de leukste uitstapjes, organiseert verrassende activiteiten en gezellige spelletjes zoals je in het programma kunt teruglezen. Een deel van het programma staat vast, zoals de kanotocht. Deze activiteiten zullen we met z’n allen ondernemen. Voor de optionele activiteiten kun je je ter plaatse inschrijven. Deze worden dan met de deelnemers ondernomen die hiervoor kiezen.

Je bent natuurlijk ook vrij om samen met je kid(s) of de andere ouders wat te ondernemen of gewoon lekker een boekje te lezen en te relaxen. Of misschien wel even lekker de sauna of hot tub in? ‘We go with the flow!’

 

Reisleiding

Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We maken van jou en je kids onze hoofdzaak en zorgen ervoor dat alle organisatorische zaken uit handen zullen worden genomen. Onze reisleiding informeert je over de leukste uitstapjes, organiseert verrassende activiteiten en gezellige spelletjes

 

Meetingpoint

Jullie vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar je jullie reisgenoten zullen ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen. De reisleiding is al op bestemming en zal jullie op het vliegveld verwelkomen.

 

Reisdocumenten

Om naar en door Zweden te reizen, dienen alle reizigers in het bezit te zijn van een eigen geldig paspoort of Europese identiteitskaart. Houders van een Nederlands paspoort of een Nederlandse identiteitskaart hebben geen visumplicht. Voor bezoekers met een paspoort van niet-EU landen is er mogelijk wel een visumplicht.

 

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis ‘Vertrekgarantie’. Je kunt dit terugvinden in het overzicht ‘Data en Prijzen’.
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor reizen van maximaal vijf dagen geldt dat we dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek laten weten.

 

Allergie, medicatie en overige belangrijke zaken

Heb jij of je kind(eren) een allergie of volgt iemand een dieet? Last van gezondheidsproblemen, medicatiegebruik, een fysieke of mentale beperking? Dan ben je verplicht dit aan te geven op het boekingsformulier bij ‘Opmerkingen’.

Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld, maar het is van belang dat wij hiervan op de hoogte wordt gesteld bij het maken van de boeking. Wij verwijzen je graag naar de voorwaarden die hiervoor gelden. Andere belangrijke zaken waarvan wij op de hoogte dienen te zijn en invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis, vragen wij je eveneens bij ‘Opmerkingen’ te plaatsen.

 

Verzekeringen

Wij raden je aan om een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten, zodat je goed verzekerd op reis gaat. Mocht je zelf geen (doorlopende) reis- en/of annuleringsverzekering hebben, dan kun je deze afsluiten tijdens het boeken van jouw reis en aangeven op het boekingsformulier.

Diverse campings

Tijdens de reis overnachten we op zeven verschillende locaties. De campings waar we verblijven zijn basic, maar voorzien van goede voorzieningen. Op de campings is sanitair aanwezig en op de meeste camping kun je gebruik maken van de Wi-Fi verbinding. Tijdens de kanotocht en de nacht wildkamperen op het strand verblijven we op een locatie waar enkel een simpel toilet aanwezig zal zijn. Bij de ene camping kun je lekker een plons nemen in het zwembad, bij een andere camping in het meer en soms zelfs in zee.

Alle bagage, de tenten en de rest van de kampeerspullen worden met een busje naar de volgende camping gebracht. Tijdens de reis zelf dient iedereen zijn eigen tent af te breken en op te zetten. Natuurlijk is er wel hulp bij mogelijk van de reisleiding, wanneer dit nodig is. Er is ook een grote, gezamenlijke tent aanwezig waar extra bagage geplaatst kan worden, welke niet in de individuele tenten past.

Tent
Ieder gezin heeft de beschikking over een eigen 3- of 4-persoonstent. Zowel de tent, een thermarest matras en ondermat, slaapzak en campingmaterialen zijn aanwezig. Je hoeft dit dus niet zelf mee te nemen. Wel raden wij aan een lakenzak mee te nemen. Mocht je gebruik willen maken van een kussen, dien je deze zelf mee te nemen. Handdoeken dien je ook zelf mee te nemen op reis. Er bestaan speciale reishanddoeken die extra dun en sneldrogend zijn, wat erg handig is voor deze reis.

Bagage
Wij raden aan een backpack of reistas mee te nemen op vakantie, in plaats van een koffer. Dit is makkelijker met het vervoeren van de bagage. Tijdens de kanotocht (dag 2-3) neem je enkel de bagage mee die je nodig hebt tijdens deze dagen. De overige bagage kun je bij Johannisholm achterlaten. Het is handig om hiervoor een extra, kleine tas mee te nemen.

Verzorging
Bij deze reis zijn de maaltijden vanaf het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 5 inbegrepen. Van typische Scandinavische diners zoals Kollbulle en Pytt i Panne tot bacon pancakes en een gezellige barbecue.

De overige maaltijden zijn voor eigen rekening. Wij raden aan om een gezamenlijke pot te maken, zodat de maaltijden gezamenlijk kunnen worden ingekocht en we deze samen kunnen bereiden. Het is uiteindelijk aan de groep om te beslissen wat er wordt gedaan voor de maaltijden. Er is een voorbeeld menu dat aangehouden kan worden, maar dit kunnen jullie ook zelf beslissen. Onderweg zullen we boodschappen doen en ook stops maken bij pinautomaten.

De reisleiding neemt basic keukengerei mee op reis. Daarnaast zijn op veel overnachtingslocaties ook mogelijkheden voor een barbecue of is er een openbare kookplek die gebruikt kan worden. In Johannisholm is een keuken met koelkast en spullen om de maaltijden te bereiden. In de kiosk kan een ontbijt en lunch worden aangeschaft.

Programma

Tijdens deze reis maken we een rondreis door Centraal-Zweden. Er is een programma die ons langs diverse hoogtepunten van dit gebied zal voeren. Er zijn diverse activiteiten en excursies opgenomen in het programma, maar er zijn ook enkele optionele excursies mogelijk. Deze excursies staan in het programma met een * aangegeven met een richtprijs per persoon erbij. De verschillende activiteiten met een * erachter zijn niet inbegrepen in de reissom. Je kunt ter plaatse kiezen of je hier aan wilt deelnemen.

Dag 1: Yes, we gaan op vakantie!
Eindelijk, het avontuur gaat beginnen! We verzamelen met de groep op de luchthaven om gezamenlijk in te checken: de vakantie gaat nu écht van start. Bij aankomst in Zweden worden we hartelijk ontvangen door onze reisleiding voor de komende twee weken. We laden alle bagage in onze minibusjes en rijden door het prachtige Zweedse landschap richting Johannisholm – een idyllisch vakantiedorp diep in de Zweedse bossen. Na aankomst nemen we intrek in onze tenten: ons verblijf voor de komende dagen. Ieder gezin heeft de beschikking over een eigen 3- of 4-persoonstent.

Als we vroeg genoeg aankomen, maken we nog even een tour door Johannisholm Adventure. Aan het begin van de avond hebben we een welkomstdiner, waarbij we even kunnen bijkomen van de reisdag. We nemen het programma door voor de komende dagen, spelen eventueel nog een spelletje en kruipen daarna onder de wol. Zo gaan we goed voorbereid en uitgerust van start aan onze roadtrip!

Dag 2 en 3: tweedaagse kanotour
Na onze eerste nacht in de tent en een ontbijtje, is het de hoogste tijd voor ons eerste avontuur. We pakken de Canadese kano’s en gaan op pad in deze fantastische omgeving. Na een korte instructie en een wiebelige start, maken we een tocht over de meren en peddelen we rond de eilanden. Met een beetje geluk spotten we zelfs een eland of een bever! Aangekomen op één van de prachtige eilandjes, zetten we ons kamp op en treffen we onze voorbereidingen voor een heerlijke maaltijd boven het kampvuur. In de avond is er genoeg tijd om er een leuke avond van te maken, elkaar nog beter te leren kennen en uiteraard voor een leuk spel.

De volgende ochtend worden we gewekt door het flierefluiten van de vogeltjes. We kruipen onze tent uit en genieten van een ontbijtje aan het water. We pakken de tentjes weer in en stappen in de kano’s. Een stuk peddelen en een verfrissende duik verder, komen we weer aan in Johannisholm.

Dag 4: Dressin (cycling alond the old railway), evening nature safari
Vandaag staat een sportief uitje op het programma. We rijden naar Dressin, waar we een fietstocht zullen maken langs en over het mooiste stuk van de oude landspoorbaan. We hebben prachtig uitzicht over Vansbro en de bergen. We fietsen zo ver als we kunnen tot het tijd is om terug te keren richting Johannisholm. ’s Avonds worden we getrakteerd op een typische Zweedse maaltijd: Kollbulle. Een soort dikke pannenkoek met spek en rode bessenjam waar de Zweden dol op zijn. Knapperig en oh zo hemels – traditioneel Zweeds eten zoals het hoort!

’s Avonds na het eten kunnen we op een natuursafari (circa €30 pp)* gaan. Rijdend door het gebied gaan we op zoek naar sporen van wilde dieren. Spot jij als eerste een vosje of een rendier? Tussendoor stoppen we bij verschillende schilderachtige uitzichtpunten.

Dag 5: Orsa Rovdjurspark
Na een lekker ontbijt rijden we richting Orsa Rovdjurspark, Europa’s grootste natuurreservaat voor roofdieren. Van ijsberen tot Siberische tijgers, van Kodiak beren tot sneeuwluipaarden: ze hebben hier allemaal hun veilige plek gevonden. Het is geen standaard dierentuin: alle dieren bevinden zich in een grote, natuurlijke (omheinde) bosomgeving. Naast lynxen, wolven en veelvraten vind je hier ook de uil-der-uilen: de EurAziatische oehoe. Wist je dat de oehoe zijn nek wel 270 graden kan draaien? Dat is bijna een heel rondje!

Wanneer we weer terug zijn in Johannisholm, heb je de mogelijkheid om op quadsafari (circa €55 pp)* te gaan. ’s Avonds hebben we een gezellige barbecue op het programma staan.

Dag 6: Fulufjället Nationaal Park in Sjoa (Noorwegen)
Vandaag pakken we onze spullen in, laden we de minibus vol en verlaten we Johannisholm. We zetten koers richting Fjällnäs, een route van ongeveer vier uur. Onderweg hebben we een hele imposante stop: heb jij ooit van een Muskusos gehoord? Dit dier is een tijdgenoot van de mammoet, waarvan nog maar één kudde in het wild in Zweden leeft in de hoger gelegen bergen bij Fjällnäs. Onder leiding van een gids zullen we de muskusossen in hun natuurlijke habitat ontmoeten. Dit wordt een bijzondere ontmoeting die je niet snel zult vergeten! Na ons bezoek rijden we het laatste stukje van de route naar onze camping in Fjällnäs. Zodra de tenten zijn opgezet is het tijd voor een duik in het meer of een korte wandeling. ’s Avonds bereiden we zelf een lekkere maaltijd. Wie gaat er mee hout sprokkelen voor een kampvuur?

Dag 7: Fjällnäs camping naar Åre camping
Stel je voor … je zit bij het Storsjön-meer in de schemering als je een donkere schaduw uit het water ziet opkomen. Zouden het gewoon bewegingen in het water kunnen zijn van een passerende boot? Misschien zwemmen er een paar elanden? Of is het het hoofd van Storsjöodjuret – het monster dat ergens in het donkere water van het 91 meter diepe meer leeft? Vandaag reizen we naar Åre via het Storsjoödjuret museum. Het museum is het huis van dit monster. Al eeuwenlang wordt verteld over het grote, mysterieuze monster dat in het grote meer leeft. Sommige mensen zeggen dat het monster bulten heeft en een lange puntstaart, anderen dat het een zwart, slangachtig lichaam heeft met een kattenkop heeft, en wéér anderen zeggen dat het monster groen in met witte stippen én dat het elk jaar eieren legt. Goed nieuws: iedereen is het er over eens dat het een aardig monster is. Na diverse zoektochten is het monster nog niet gevonden en weten we dus niet zeker of het monster daadwerkelijk bestaat… Vandaag gaan wij dit mysterie uitzoeken!

Eenmaal op de camping aangekomen, zetten we de tenten op en maken we een lekkere maaltijd. Zin in een avondduik na het eten? Via een korte wandeling door het bos komen we uit bij het meer van Åre. Helder water, de bosrijke omgeving en omgeven door bergen. Met deze ligging is het niet erg om hier een tijdje te dobberen. Durf jij het water nog in, na het bezoek aan het museum van vanmiddag?

Dag 8: Åre camping naar Strömsunds camping
Vandaag rijden we van Åre naar Strömsund, een rit van zo’n 2,5 uur, maar trek je bergschoenen maar vast aan! Onderweg rijden we namelijk eerst naar Totthummeln. Hier wordt ’s winters veel geskied, maar wij maken hier een prachtige hike die voor iedereen geschikt is. Het pad slingert door het bos, omhoog langs de muren van Totthummeln. Let niet alleen op het pad, maar ook op de omgeving: dit is één van de wandelingen in Åre met de meest indrukwekkendste en mooiste uitzichten. Bijna op de top is er een fijn zitje met een barbecue plaats, waar we kunnen uitrusten met een wijds uitzicht over Åre en Åresjön. Heb jij nog energie genoeg voordat we afdalen? Loop dan het extra stukje naar de top: het uitzicht is écht de moeite waard!

Na aankomst op camping zetten we onze tenten op voor de komende drie nachten. We verblijven op een camping met zwembad en op loopafstand van een meer: leg je zwemspullen maar bovenop in je tas!

Day 9: Lekker een dagje niksen in Strömsund
Lekker uitslapen, zwemmen in het zwembad of in het meer of zin in een wandeling naar het centrum met een aantal winkeltjes, cafés en restaurantjes? Vandaag hebben we geen activiteiten ingepland. Lekker doen waar je zin in hebt of juist lekker luieren.

Dag 10: Hällingsåfallet 
We reizen van de camping naar de kloof van de rivier Hällingsån. Een prachtige route leidt ons tussen de muren van de langste, met water gevulde kloof van Noord-Europa, naar de 43 meter hoge waterval. De Hällingsåfallet is het Zweedse antwoord op de Canadese Niagara Falls. In de zomer verschijnen er prachtige regenbogen in de waterdamp. Je wordt hier letterlijk omringt door een bijzonder stuk natuur. Enorme watermassa’s storten zich 43 meter de diepte in en persen zich door een nauwe canyon. Na 800 meter verbreedt de waterloop zich weer en stroomt het in een rustiger tempo drie kilometer verder, tot hij uitmondt in het Hetögeln-meer. Bij de waterval gaan we lekker lunchen en vervolgens keren we weer terug richting de camping.

Dag 11:Strömsund camping naar Skuleskogens National Park
Na het ontbijt pakken we onze spullen en in verlaten we de camping. Ons eindpunt voor vandaag is Kälsviken Sandy Beach. Maar voor het zover is, maken we eerst een stop bij het Nämsorsens Rock Carving museum. Hier zijn maar liefst 2600 eeuwenoude rotstekeningen gevonden. Door dit grote aantal aan rotstekeningen is deze locatie één van de grootste ‘Rock Carving Locations’ van de wereld te noemen. Na ons bezoek rijden we verder naar het Skuleskogens Nationap Park, waar we een hike zullen gaan maken. We zetten onze tent op bij Kälsviken Sandy Beach. Ja, je ziet het goed: we gaan slapen op het strand. Yes!

Dag 12: Sundsvall
Wakker worden met de zonsopgang boven zee en een lekker ontbijtje: wat een goed begin van de dag! Alle spullen in de minibus? Let’s go! We rijden naar onze volgende kampeerspot bij Sundsvall. Voor de liefhebbers van water, actie én avontuur hebben we een leuke, optionele activiteit op het programma staan. We hebben namelijk de mogelijkheid om te gaan raften (circa €53 pp)*! Voel de stroomversnellingen onder de boot door, het water op je gezicht: een super gave en geschikte tocht voor één van de eerste keren dat je gaat raften. We paddelen, uiteraard onder leiding van een professionele instructeur, door zes waterversnellingen heen van niveau 1-2. 12 kilometer plezier waarin je gegarandeerd de natuurlijke omgeving rond de Ljungan rivier op een geheel nieuwe manier zult beleven!

Dag 13: Reisdag
Vandaag staat er een lange reisdag op het programma richting onze laatste overnachtingsplaats nabij Stockholm. Eenmaal op de camping aangekomen, zetten we voor de laatste keer ons tentenkamp op. Nadat we zijn gesetteld, kunnen we lekker zwemmen in het meer of relaxen op het strand. Morgen is het nog één keer tijd voor avontuur!

Dag 14: Sky Park
Na een prettige nacht is het tijd ons bezoek aan het grootste avonturen park rondom Stockholm. Ben jij klaar voor een dag fun en misschien een klein beetje spanning in de lucht, tussen de bomen? Dit klimpark staat garant voor avontuur! Je beweegt je tussen platforms langs verschillende banen op verschillende hoogtes en met uitdagende obstakels zoals balanceren, klimmen en de ziplines. Zelf beslis je hoe hoog je wilt gaan, zodat iedereen een fantastische dag heeft. Klim en klauter over de parcours en wordt de koning(in) van de jungle!

Dag 15: Het is voorbij gevlogen…
Het laatste ontbijtje, de laatste keer jullie tent afbreken. De twee weken door Zweden met jouw nieuwe vrienden is voorbij gevlogen. We stappen nog één keer het minibusje in, waarna we afscheid nemen van de reisleiding en helaas weer het vliegtuig instappen richting Nederland. Gelukkig kunnen we terugkijken op twee te gekke weken!

* Prijzen van de optionele activiteiten kunnen iets afwijken in verband met de wisselkoers.
** Het programma is onder voorbehoud en afhankelijk van weersomstandigheden.

Omgeving