Vertrek data

Van Tot Dagen Leeftijd Prijs Meldingen Verblijf Vervoer Verzorging Boeken
23-07-2023 06-08-2023 15 8 - 16 jr
Groepssamenstelling:
14, 15, 46, 46
12, 12, 48
€ va. €1650 p.p. Vlgs programma Boek
06-08-2023 20-08-2023 15 8 - 16 jr
Groepssamenstelling:
11, 15, 44, 48
13, 14, 47
€ va. €1650 p.p. Vlgs programma Boek

Wel inbegrepen

Vervoer
☑ Chartervlucht vanaf Amsterdam
☑ 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage
☑ Luchthavenbelasting en vliegbelasting
☑ Alle transfers in Noorwegen en Zweden

Verblijf
☑ Verblijf in een eigen tent
☑ Gebruik van air matress en slaapzak
☑ Gebruik campingmateriaal en servies
☑ Pytt i Panne maaltijd (dag 1)
☑ Kollbulle maaltijd (dag 2)
☑ Maaltijd tijdens de kanotocht (dag 3)
☑ BBQ (dag 4)

Vermaak
☑ Reisleiding (Nederlands en-Engelstalig)
☑ Diverse activiteiten zoals hiken, bijzondere fietstocht en een kanotocht

Overig
☑ Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Verblijf
☐ Overige maaltijden en drankjes
☐ Optioneel: maaltijdpot met de groep

 

Vermaak
☐ Optioneel: Bij te boeken excursies
☐ Sauna (ca. €100 per groep)
☐ Hot tub (ca. €100 per groep)

 

Overig
☐ Administratiekosten à €20
☐ Consumentenbijdrage SGR à €5 p.p.
☐ Persoonlijke uitgaven
☐ Verzekeringen

Eerder met ons op reis geweest?
Dan vervallen de administratiekosten!

** De aangegeven prijs per persoon is gebaseerd op de voordeligste gezinssamenstelling.

Legenda

= aanbieding

= gegarandeerd vertrek

= last-minute

= topvakantie

= beschikbare reis

= volgeboekt

= op aanvraag

= vliegtuig

= bus

= eigen vervoer

= boot

= trein

= groepssamenstelling

= single kamer

= gedeelde kamer

Eenouder vakantie Familie Avontuur Noorwegen en Zweden

Dit is de allerleukste, avontuurlijkste reis voor deze zomer! We reizen per minibus langs de mooiste gebieden van het hart van Zweden en Noorwegen. De reis is onder andere inclusief een bezoek aan de hoogste waterval van Zweden, Nationale Parken in Zweden en Noorwegen, een kanotocht, prachtige hikes en een fantastische rit rondom de Noorse Fjorden. Verder zijn er mogelijkheden om over de gletsjer te wandelen en een speedboot-tour langs de wereldbekende waterval Bridal Veil en haar 7 zussen! Zomaar een paar hoogtepunten van deze eenouder vakantie Noorwegen en Zweden.

Tijdens deze rondreis maak je kennis met de prachtige, ongerepte natuur van Zweden en Noorwegen. Je rijdt langs bossen, talloze meren en over hoogvlakten. Een hele mooie reis voor gezinnen die houden van het buitenleven en activiteiten in de buitenlucht, zoals (berg)wandelingen, vissen, vlotvaren en kanoën. De extra lange zomeravonden krijg je er voor niets bij! En met een beetje geluk zien we zelfs de elanden!

Naast de reisbescheiden ontvangen jullie van ons ook een paklijst, zodat je precies weet wat je mee dient te nemen en wat je thuis kunt laten.

 

Highlights
☀ Een echt familie avontuur tijdens de zomervakantie
☀ Een avontuurlijke reis in de prachtige natuur van Scandinavië
☀ Kamperen op meerdere plaatsen, iedereen in een eigen tentje
☀ Vliegreis en vervoer per minibus inclusief
☀ Verschillende activiteiten zijn inbegrepen. De optionele excursies zijn ter plaatse bij te boeken.

 

Over deze reis

Reisadvies

Meer informatie over het reisadvies naar Noorwegen, vind je hier. Meer informatie over het reisadvies naar Zweden, vind je hier.

 

Covid-19 betalingsvoorwaarden

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantiebestemming maar durf je nog niet te boeken? Aarzel dan niet langer. Op het moment dat er zich een aangepast negatief reisadvies (code rood) voordoet, dan bieden wij jou een geld terug garantie.

Boek je nu jouw reis dan betaal je slechts de aanbetaling, 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je 3 weken voor vertrek.

Mochten we de reis moeten annuleren, door Corona maatregelen? Dan ontvang jij jouw complete reissom, binnen een paar dagen, retour. Meer informatie vind je terug onder het kopje ‘Algemene reisinformatie’ > ‘Corona update’. Jouw reissom is bij ons in veilige handen en je loopt geen enkel risico, wel zo fijn!

Nog even alle voordelen op een rijtje:
✔   Geld terug garantie
✔   Financiële zekerheid via SGR
✔   Altijd verzekerd van repatriëring
✔   Hygiëne en veiligheid volgens Covid-19 regelgeving

 

Algemeen

 

‘Alles mag, niets hoeft’

Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer jullie met ons op vakantie gaan, je dan kiest voor een groepsreis waarbij jullie voor een deel een eigen invulling geven aan de vakantie. Bij deze reis ligt de route vast, maar zijn er verschillende activiteiten optioneel bij te boeken. Hierdoor kunnen jullie kiezen of jullie hieraan willen deelnemen of er voor kiezen om iets anders te doen. Meedoen is ieders vrije keuze: het is tenslotte jullie vakantie!

Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod. Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor spelletjes.

 

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Als je op de informatie knop klikt bij de vertrekdatum dan kun je zien hoeveel jongens/meisjes er meegaan en wat de leeftijden zijn. Zolang de inhoud van het programma jou aanspreekt, jij enthousiast bent, je nieuwe gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer en zelfstandig kunt reizen, dan verwelkomen wij jou graag op deze eenouderreis.

 

Tijd voor en met elkaar

Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We maken van jou en je kids onze hoofdzaak en zorgen ervoor dat alle organisatorische zaken uit handen zullen worden genomen. Onze reisleiding informeert je over de leukste uitstapjes, organiseert verrassende activiteiten en gezellige spelletjes zoals je in het programma kunt teruglezen. Een deel van het programma staat vast, zoals de kanotocht. Deze activiteiten zullen we met z’n allen ondernemen. Voor de optionele activiteiten kun je je ter plaatse inschrijven. Deze worden dan met de deelnemers ondernomen die hiervoor kiezen.

Je bent natuurlijk ook vrij om samen met je kid(s) of de andere ouders wat te ondernemen of gewoon lekker een boekje te lezen en te relaxen. Of misschien wel even lekker de sauna of hot tub in? ‘We go with the flow!’

 

Reisleiding

Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We maken van jou en je kids onze hoofdzaak en zorgen ervoor dat alle organisatorische zaken uit handen zullen worden genomen. Onze reisleiding informeert je over de leukste uitstapjes, organiseert verrassende activiteiten en gezellige spelletjes

 

Meetingpoint

Jullie vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar je jullie reisgenoten zullen ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen. De reisleiding is al op bestemming en zal jullie op het vliegveld verwelkomen.

 

Reisdocumenten

Om naar en door Noorwegen en Zweden te reizen, dienen alle reizigers in het bezit te zijn van een eigen geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

Houders van een Nederlands paspoort of een Nederlandse identiteitskaart hebben geen visumplicht. Voor bezoekers met een paspoort van niet-EU landen is er mogelijk wel een visumplicht.

 

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis ‘Vertrekgarantie’. Je kunt dit terugvinden in het overzicht ‘Data en Prijzen’.
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor reizen van maximaal vijf dagen geldt dat we dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek laten weten.

 

Allergie, medicatie en overige belangrijke zaken

Heb jij of je kind(eren) een allergie of volgt iemand een dieet? Last van gezondheidsproblemen, medicatiegebruik, een fysieke of mentale beperking? Dan ben je verplicht dit aan te geven op het boekingsformulier bij ‘Opmerkingen’.

Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld, maar het is van belang dat wij hiervan op de hoogte wordt gesteld bij het maken van de boeking. Wij verwijzen je graag naar de voorwaarden die hiervoor gelden. Andere belangrijke zaken waarvan wij op de hoogte dienen te zijn en invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis, vragen wij je eveneens bij ‘Opmerkingen’ te plaatsen.

 

Verzekeringen

Wij raden je aan om een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten, zodat je goed verzekerd op reis gaat. Mocht je zelf geen (doorlopende) reis- en/of annuleringsverzekering hebben, dan kun je deze afsluiten tijdens het boeken van jouw reis en aangeven op het boekingsformulier.

Diverse campings

Tijdens de reis zal je op meerdere campings overnachten. De campings waar we overnachten zijn van prima kwaliteit en beschikken over goede voorzieningen. Alle bagage, de tenten en de rest van de kampeerspullen worden met een busje naar de volgende camping gebracht. Bij aankomst in Zweden staan de tenten al opgezet klaar. Tijdens de reis zelf dient iedereen zijn eigen tentje af te breken en op te zetten. Natuurlijk is daarbij hulp mogelijk van de gidsen. Er is ook een grote, gezamenlijke tent aanwezig waar extra bagage geplaatst kan worden, welke niet in de individuele tenten past.

Tent
Iedereen heeft de beschikking over een eigen 2- of 3-persoonstent. Mocht je je tent willen delen met je kind of willen de kinderen samen een tent delen? Dat is natuurlijk mogelijk!

Zowel de tent, een thermarest matras, een ondermat, een slaapzak en de campingmaterialen zijn aanwezig. Je hoeft dit dus niet zelf mee te nemen. Wel raden wij aan een lakenzak mee te nemen. Mocht je gebruik willen maken van een kussen, dien je deze zelf mee te nemen.

Verzorging
Er zijn bij deze een aantal typische Scandinavische diners inbegrepen: Kollbulle en Pytt i Panne en ook op dag 3 en 4 wordt een eenvoudige maaltijd verzorgd. De overige maaltijden zijn voor eigen rekening. Wanneer we in Noorwegen zijn, zullen we regelmatig stoppen bij pinautomaten om eventueel geld op te nemen.

Wij raden aan om een gezamenlijke pot te maken. Zo kan er gezamenlijk eten worden gekocht voor het diner en kunnen we dit gezellig samen bereiden en opeten. Het is aan de groep om uiteindelijk te beslissen wat er wordt gedaan met het ontbijt, de lunch en het diner. Er is een aanbevolen menu die aangehouden kan worden, maar dit kan natuurlijk ook zelf worden bepaald. Geschatte bedrag per persoon tussen €150 en €200.

In Johannisholm is een keuken met koelkast en spullen om de maaltijden te bereiden. In de receptie kiosk kan een ontbijt en lunch worden aangeschaft. Tijdens de reis door Noorwegen zijn op de diverse campings een gering aantal materialen beschikbaar om te koken. Hierdoor is het over het algemeen handiger om dit gezamenlijk te doen met alle reizigers.

Programma

Tijdens deze reis maken we een rondreis door Noorwegen en Zweden. We komen langs diverse hoogtepunten van de landen. Er zijn diverse activiteiten en excursies opgenomen in het programma, maar er zijn ook enkele optionele excursies mogelijk. Deze excursies staan in het programma met een * aangegeven met een richtprijs per persoon erbij. De verschillende activiteiten met een * erachter zijn niet inbegrepen in de reissom. Je kunt ter plaatse kiezen of je hieraan wilt deelnemen.

Dag 1: Heenreis
We verzamelen met de groep op de luchthaven om gezamenlijk in te checken, nu kan de vakantie echt beginnen! Bij aankomst in Oslo worden we verwelkomd door onze reisleiders. We rijden naar Johannisholm: een idyllisch vakantiedorp diep in de Zweedse bossen.

Als we vroeg genoeg aankomen dan krijgen de ouders een rondleiding door Johannisholm en gaan de kinderen nog even een leuke activiteit zoals bijv. boogschieten ondernemen. Aan het begin van de avond hebben we een welkomstdiner (Pytt i panna, een typische Zweeds diner) en nemen we het programma even door. Daarna staat er een survival training op het programma, waarbij we door middel van spelletjes goed worden voorbereid op ons avontuur door Scandinavië!

Dag 2: Hike bij Lybergsgnupen + Evening Nature Safari (optioneel)
Na een ritje van 40 minuten komen we aan bij de start van onze hike, midden tussen de Zweedse zomerboerderijen. We maken een hike door de prachtige natuur van natuurreservaat Lyberget. De wandeling is ongeveer 4 km lang. We lopen door het oude bos en onderweg komen we langs zeldzame planten en kunnen we bijzondere vogels spotten. Vanaf de top van de Lybergsgnupen, op 657 meter boven zeeniveau, hebben we een prachtig uitzicht over het Siljan lake, stad Mora en de verdere omgeving.

’s Avonds na het eten van kollbulle (een typisch Zweeds diner) kunnen we op een spectaculaire natuursafari (circa €38 pp)* gaan. Rijdend door het gebied ga je op zoek naar wilde dieren en stoppen we bij verschillende schilderachtige uitzichtpunten.

Dag 3: Kanotocht
Ja ja, het is tijd voor actie! Na het ontbijt pakken we onze Canadese kano en gaan we op pad in deze fantastische omgeving. Na een korte instructie maken we een tocht over de meren en peddelen we rond de eilanden. Met een beetje geluk zien we zelfs een eland of een bever! Aangekomen op een prachtige locatie zullen we ons kamp opzetten en een heerlijke maaltijd voorbereiden op het kampvuur.

Dag 4: Dress-in – fietsen op oude spoorbaan
Vandaag staat een sportief uitje op het programma. We maken een fietstocht langs en over het mooiste stuk van de oude landspoorbaan. We hebben prachtig uitzicht over Vansbro en de bergen. We stoppen bij een meer, waar je de gelegenheid hebt om een frisse duik te nemen. Daarna rijden we de route terug en gaan weer richting Johannisholm. Later op de middag is er een wandeling naar een Zweedse zomerboerderij mogelijk (excl). Hier kun je zien hoe het er aan toe gaat op het Zweedse platteland. Daarna krijgen we een instructie hoe je tijdens de komende dagen jouw tent het beste en snelste kunt opzetten en afbreken.

Dag 5: Johannisholm naar Fulufjället National Park
Vandaag verlaten we Johannisholm en rijden we richting Fulufjället’s National Park. We maken hier een avontuurlijke hike naar de hoogste waterval van Zweden. We lopen naar de top van de waterval waar het water van maar liefst 97 meter naar beneden klettert (er is ook een makkelijke route beschikbaar).

We zetten ons kamp op, op een kleine camping, naast een prachtige rivier aan de rand van het National Park. In de avond bereiden we ons diner boven een open vuur en daarna is het tijd voor een typisch Zweeds familiespel: “Kubbspel”.

Dag 6: Fulufjället Nationaal Park naar Sjoa (Noorwegen)
Na een heerlijk ontbijt op een spectaculaire plek aan de rivier, pakken we onze spullen en gaan we richting Sjoa in Noorwegen. Onderweg zien we het landschap geleidelijk veranderen en krijgt het een ruiger en wilder karakter. Als we aankomen op de camping zetten we onze tenten op, waarna we nog even kunnen genieten van deze mooie dag. In de avond maken we ons diner weer klaar boven een open vuur.

Dag 7: Vrije dag
Vandaag hebben we de mogelijkheid om deel te nemen aan een spectaculaire White Water Rafting trip (circa SEK1300 p.p.)*. We kunnen er ook voor kiezen om rustig aan te doen en een wandeling gaan maken in het prachtige Rondane National Park. In de avond zijn er speciale activiteiten voor de kinderen.

Dag 8: Sjoa naar Åndalsnes
Vandaag rijden we van Sjoa naar Åndalsnes. Åndalsnes is gelegen aan de rand van robuuste bergen en een prachtig fjord. Onderweg passeren we tientallen prachtige watervallen en uitzichten. We verblijven hier op een camping met een prachtig uitzicht op de omgeving! We hebben de keus om te wandelen in Åndalsnes of te klimmen bij het Norwegian Mountaineering Centre (kleine meerprijs). In de avond staan er weer een leuke spellen/activiteiten op het programma.

Day 9: Åndalsnes naar Melkevoll
Na het ontbijt rijden we verder naar Melkevoll, een fantastische rit die we nooit zullen vergeten! We rijden over de spectaculaire Trollstigenweg, een steile weg vol haarspeldbochten en vol uitzichten op: Watervallen, steile bergwanden en fjorden met onder andere het Geirangerfjord, dit is het mooiste fjord van Europa! We stoppen onderweg in het dorpje Geiranger waar we de indrukwekkende Hurtigrunten cruiseschepen kunnen bewonderen. Vanuit hier is het mogelijk om met een speedboot (circa SEK 850 pp)* naar de beroemde waterval de Bridal veil en haar 7 zussen te gaan. Er is genoeg te doen voor degenen die niet met de speedboot meegaan. Nadat we Geiranger hebben bezocht rijden we richting de Jostedalsbreen gletsjer. Vanavond verblijven we op een camping in Melkevoll, omringd door watervallen en met uitzicht op de gletsjer.

Dag 10 & 11: Vrije dagen
Een van de hoogtepunten van deze tour is het bezoek aan de Jostedalsbreen gletsjer onder begeleiding van een gids, dit is een onvergetelijke ervaring! Je wandelt over een massa van ijs dat voortdurend in beweging is (circa SEK1600 pp)*! De jongere kids kunnen met de reisleiding een andere wandeling maken. Tijdens je overige vrije tijd is er tijd om te ontspannen of om verschillende andere wandelingen vanuit de camping maken.

Dag 12: Melkevoll naar Jotunheimen
Vandaag rijden we over een van de mooiste wegen in Noorwegen. We rijden naar het Jotunheimen Nationaal Park, een startpunt voor vele wandelingen. Onderweg bezoeken we het gezellige plaatsje Lom en nemen we een kijkje in Stryn, het zomer skigebied. (Het kan zijn dat de bergpas gesloten is). In de avond is hier veel te doen voor de kinderen.

Dag 13: Jotunheimen National Park
Vandaag maken we een mooie wandeling in Jotunheimen Nationaal Park, we hebben de mooiste uitzichten op de indrukwekkende bergen die vaak hoger zijn dan 2000 meter. Dit park staat bij de Noorse bevolking bekend bij als een van de meest prachtige nationale parken van het land. Er is veel keuze in de moeilijkheidsgraad van de wandelingen, we bepalen de route op basis van wat de kinderen aankunnen. Snel een duik in een bergmeer nemen is ook mogelijk tijdens deze wandeling!

Dag 14: Jotunheimen naar Lillehammer
Voor onze laatste dag rijden we naar Lillehammer, bekend van de Olympische Winterspelen 1994. Vandaag nemen we een bezoekje aan het centrum van Lillehammer. Hier zijn er verschillende opties zoals een bezoek aan Jorekstad zwembad of het Hunderfossen Familiepark (circa €34 volw/€27 kind)*. Deze laatste avond gaan we dineren in een plaatselijk restaurant (op eigen kosten).

Dag 15: Lillehammer naar Oslo
Na het ontbijt pakken we de minibus in en rijden we naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Optionele excursies:
Tijdens de reis kun je deelnemen aan diverse optionele excursies. Het is niet verplicht om aan deze excursies deel te nemen:
☐ Natuursafari* (ca. SEK 400)
☐ Quad safari* (ca. €60)
☐ Klimmen* (ca. €25)
☐ Boog- of geweerschieten* (ca. SEK250)
☐ Raften* (ca. SEK1300)
☐ Gletsjerwandeling* (ca. SEK1600)
☐ Speedboattocht Geirangerfjord* (ca. SEK850)

 

* De verschillende activiteiten met een * erachter, zijn optioneel bij te boeken en zijn niet inbegrepen in de reissom. Je kunt ter plaatse kiezen of je hieraan wilt deelnemen. Prijzen kunnen iets afwijken in verband met de wisselkoers.
** Het programma is onder voorbehoud en afhankelijk van weersomstandigheden.

Noorwegen en Zweden